IP: 213.76.149.* 02.06.04, 09:50
Bedac pierwszy raz w Egipcie (SHARm) placilem z wize 15$ teraz wybierajac sie
do hurgady spotkalem sie z cena 18 euro czy to jest oficjalna cena czy
cwaniaki z biura podrozy doliczaja sobie prowizje?
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: wizy 02.06.04, 09:56
      18 EURO ??????

Wiza kosztuje niezmiennie 15 USD, nie euro, no i 15 a nie 18.

pzdr
      Kasia
      • Gość: Daro Re: wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:34
        Czytałem, w Twojej wypowiedzi chyba również, że mogą być jakieś "organizacyjne"
        problemy z wizą - kolejki, zamieszanie itp. Niektórzy piszą o 15 inni o 18
        dolarach.
        Czy nie można załatwić wizy przed wyjazdem?
        pzdr
    • Gość: Rafi Re: wizy IP: 62.181.161.* 02.06.04, 14:21
      Witam
      Tak się składa, że lecimy do Hurghady tym samym samolotem. W związku z tym mam
      do Ciebie pytanie - czy kupujecie wizy od rezydenta, który ma je przygotowane
      dla swoich turystów i sprzedaje od ręki(oczywiście po 18Euro), czy stajecie w
      kolejce do okienka i kupujecie po 15$. Pytam bo może warto się zorganizować i
      kupić taniej w okienku. Z tego co wiem to tylko Scan ma tak drogie wizy.
      Inne biura mają po 15$ najwyżej 18$ (wiadomości z forum).
      PZDR
      • Gość: mona Re: wizy IP: *.tuchola.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 15:04
        Ja płaciłam 20$ jak leciałam pierwszy raz z Ecco. Teraz wiem, że w kantorze na
        lotnisku kupuje się za 15$ bez problemów.
        • Gość: nija Re: wizy IP: 213.212.202.* 02.06.04, 16:42
          9 razy lecialam do Egiptu i nigdy nie zaplacilam wiecej niz 15$ za wize. Wizy
          kupowac tylko i wylacznie w kantorze, zazwyczaj w tym nr 2, siedzi Pan w
          okularach, sprzedaje po 15$, czasami uda sie za 10Euro. Nie stawac w kolejce do
          stolikow, bo tam sprzedaja po takiej cenie, jak im sie podoba, by pozniej
          podzielic sie z rezydentami. Krzycza Ecco, Alfa, tutaj prosze sie ustawic, ale
          nic nie moga zrobic, jesli ktos idzie do kantoru, wiec prosze ich nie sluchac.

Pozdrawiam z Hurghady
          • Gość: Big Brother Re: wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 22:17
            Wlasnie juz od 08/06/2004 opłaty za wizę przy wyjazdach do Egiptu wynoszą 18
            USD/od osoby i płatne są na lotnisku w Egipcie jak glosila Selectours.
            Pozdrawiam
            • przemoa Re: wizy 13.06.04, 20:12
              Gość portalu: Big Brother napisał(a):

> Wlasnie juz od 08/06/2004 opłaty za wizę przy wyjazdach do Egiptu wynoszą 18
              > USD/od osoby i płatne są na lotnisku w Egipcie jak glosila Selectours.
              > Pozdrawiam
              to nie prawda, biura uprzedzaja o wyzszej cenie, ale kwota powyzej 15$ jest prowizja pracownikow biura, nalezy podejsc do okienka bankowego ktore wymienia pieniadze i tam kupic bez problemu za 15$
        • alinaw1 Re: wizy 07.06.04, 10:42
          Znaczek wizowy kosztuje 15 USD, to cena niezmienna, ale jeśli ktoś chce być
          potraktowany jak VIP, czyli nie stać w potwornych kolejkach (zależy od daty i
          godziny przylotu, gdy byłam ostatnio- prawie równocześnie wylądowały 4 samoloty
          z Rosji i Białorusi - full ludzi, małe lotnisko, zamieszanie, hałas, płacz
          dzieci (najbardziej mojego!), cudawianki! Można wizę kupić w Ambasadzie
          Egipskiej w Warszawie. Dlatego nie nazywaj tej extra opłaty prowizją dla
          cwaniaków tylko najpierw upewnij się jakie są realia wizowe i co to w ogóle
          znaczy. Nikt nie każe Ci płacić 18, czy 20 jeśli tego nie chcesz!
      • Gość: mati Re: wizy IP: 213.76.149.* 03.06.04, 08:03
        Rafi - tzn kiedy lecicie tez 10.06. z lotem? jesli tak to mozemy sie umowic na
        lotnisku ze po przylocie olewamy tych cwaniakow ze Scan holiday i sami
        ustawiamy sie po wize. To zaden problem zwyklu znaczek ktory wklejasz do
        paszportu - ale po prostu wiekszosdc turystow ktorzy przylatuja do Egiptu
        pierwszy raz boi sie od pierwszych minut dzialac na wlasna reke bo mysla ze sa
        w dzikim i niecywilizowanym kraju
        • Gość: Rafi Re: wizy IP: 62.181.161.* 03.06.04, 09:20
          Dzięki za odzew. Lecimy ze Scanem 10.06 o 8.40 z Okęcia. Mam nadzieję, że
          rozmowy na temat ceny wizy będą się toczyły w szerszym gronie i dołączą też
          inni. Najlepiej chyba będzie nie podchodzić do rezydenta po wizę tylko stanąć
          do okienka nr2 i samemu kupić.
          Może zrozumieją, że nie wszyscy ludzie dają się naciągać.
          Do zobaczenia
          • Gość: mati Re: wizy IP: 213.76.149.* 03.06.04, 11:52
            Czsami uzasadniaja wyzsza cene za wize tym, ze zawiera ona bakszysz dl aobslugi
            hotelowej, zeby pozniej nie trzeba bylo palcic. Ale to jest tylko oficjalna
            wersja i chowaja wszytsko do kieszeni. Lepeij samemu dac co jakis czas obsludze
            bakszysz, wtedy przynajmniej wiedza od kogo co od razu skutkuje
            skrupulatniejszym sprzataniem pokoju, recznikami na basenia albo na lazy itd.
          • Gość: Ren Re: wizy IP: 195.205.38.* 03.06.04, 12:45
            Jadę dopiero w lipcu.Odezwijcie się po powrocie jak się sprawa skończyła.Też
            nie mam zamiaru przepłacać.
            • Gość: nija Re: wizy IP: 213.212.202.* 03.06.04, 18:50
              Witajcie
              Nie ma sie czego bac, a poza tym na lotnisku, w miejscu, gdzie trzeba zakupic
              wizy, nie ma rezydentow. Oni czekaja dopiero za bramka na dworze, obok stolikow
              z wizami sa tylko egipscy "przedstawiciele" biur, troche robia szumu, krzycza,
              zeby ludzie sie ustawiali w kolejce do "zaprzyjaznionego" stoiska, ale nie maja
              prawa nic zrobic nikomu, kto ustawi sie jakies 20m dalej na lewo przy kantorze,
              a nawet jakby co, to mozna powiedziec, ze wymieniamy pieniadze. Dwa zakupione
              znaczki (pomaranczowy i niebieski), przyklejamy obok siebie i wraz z wczesniej
              wypelniona karta przylotu (dostaniemy albo w samolocie, albo na lotnisku),
              udajemy sie do odprawy paszportowej, pozniej po bagaz i dopiero, jak wyjdziemy
              z lotniska, czekaja nasi ukochani rezydenci.

Pozdrawiam z Hurghady

nija@poczta.onet.pl
              • Gość: daro Re: wizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 14:32
                Dokładnie jak wyżej. Podchodzisz do okienka kantoru (gdzie można od razu
                wymienić na początek niedużą kwotę na LE) i kupujesz dwa kolorowe znaczki
                łącznie za 15 USD, które następnie wklejasz do paszportu.
    • beduinka od 8 czerwca naprawdę jest podwyżka 06.06.04, 19:05
      od 8 czerwca naprawdę jest podwyżka ceny wizy z 15$ na 18$
    • Gość: megg Re: wizy IP: *.law.uj.edu.pl 07.06.04, 09:12
      Beduinko, czy ta informacja o podwyżce ceny wiz do 18 USD jest pewna? Wybieram
      się do Egiptu 17.06 i chciałabym wiedzieć.
      • Gość: megg Re: wizy IP: *.law.uj.edu.pl 09.06.04, 11:45
        czy od wczoraj naprawdę podrożały wizy do Egiptu?
    • Gość: Lutka Re: wizy IP: 62.135.62.* 13.06.04, 19:35
      10 - tego czerwca na lotnisku w Hurgadzie kupowalismy wizy po 15$ - nic sie nie
      zmienilo
      Pozdrawiam z Egiptu.
      • Gość: Wojtek Re: wizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:38
        No to jak jest z tymi wizami?!?! Są droższe czy nie bo ja już sam nie wiem?!?!
        • przemoa Re: wizy 13.06.04, 20:15
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> No to jak jest z tymi wizami?!?! Są droższe czy nie bo ja już sam nie wiem?!?!
          Podejdz po odebraniu waliz nie do stoiska biura gdzie kierowani sa turysci a do okienka banku tam napewno kupisz po normalnej cenie i do tego wymienisz pierwsze dolary na funty aby miec na pierwsze bakszysze, zawsze lepiej dac 1LE niz 1$
      • iit Re: wizy 13.06.04, 19:47
        Cześć Lutka tu Iza jesteś już w Palm Beach ? Napisz jak ci tam jest ?
        Pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka