Dodaj do ulubionych

egipt czy tunezja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:06
o to jest pytanie ktore mnie nurtuje moze ktos odwiedził te dwa kraje i
doradzi cos
Obserwuj wątek
    • Gość: R. Re: egipt czy tunezja IP: 212.122.247.* 08.06.04, 12:51
      Egipt : Rafa Koralowa, przepiekne ryby, gorecej, mniej wazny czas, Piramidy,
      troche taniej
      Tunezja: Piekne plaze, fajne morze do kapania sie, diskoteki, na poludniu
      cudowna sahara
      ...................... jescze !
    • beduinka Re: egipt czy tunezja 08.06.04, 13:11
      w Tunezji byłam 6 razy, w Egipcie 8 razy... oba te kraj kocham i za nimi
      tęsknię... lecz tak naprawdę ładniejsze jest od nich państwo leżące między
      nimi, czyli Libia... istna perełka
    • serendepity Re: egipt czy tunezja 08.06.04, 14:54
      Bylam w obu krajach. Tunezja wydala mi sie troche bardziej surowa. Wiem, ze
      Egipt to tez piasek i piasek.
      W Tunezji bylo spokojniej i mniej kolorowo. Po Egipcie dziwnie bym sie tam
      czula, co nie wyklucza , ze tam pojade jeszcze raz. Do Egiptu tez ;)

Serendepity.
    • Gość: ola Re: egipt czy tunezja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 17:50
      zdecydowanie egipt, jest piekny, bardziej kolorowy, tunezja ma gorsze hotele
      ale najlepiej porównac samemu
      milej podrózy
    • Gość: Iwonka Re: egipt czy tunezja IP: *.a.jawnet.pl 08.06.04, 23:24
      Tunezja-bardziej europejska. Bardziej kolorowa. Ma wiecej zabytkow "przyrody"
      jak wspaniale Gory Atlas, cudna Sahara. Ale tez i zabytki jak np. ogromny
      amfiteatr w El jeem. Piaszczyste plaze i wiecej roslinnosci.
      Egipt-monumentalne, powalajace zabytki! Wieksze slonce, wspanialsze morze z
      cudnymi rafami. Bardziej "dziki" kraj.
      Jezeli bym miala polecac...to najpierw Tunezja (jak przedsmak Afryki, egzotyki)
      w potem Egipt.
      Oba kraje wyjatkowe i wspaniale. Do obu chce sie wracac. Oba polecam.
      Pozdrawiam cieplutko :-)
      Iw....
      • pc_maniac Tunezja (będę przewrotny) 08.06.04, 23:28
        A czemu? Bo jeśli najpierw pojedziesz do Egiptu, to już do Tunezji nie będziesz
        mieć ochoty.
        Egipt wciągnie Cię tak jak narkotyk. Ale to przekonasz się na własnej skórze.
        • Gość: megulina Re: Tunezja (będę przewrotny) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:00
          wielkie dzieki za pomoc i masz racje w egipcie byłam w Hurghadzie i było
          cudownie Tunezja tez mnie fascynuje dlatego mam taki dylemat a teraz juz nie
          wiem nic ile ludzi tyle zdan
    • Gość: wera Re: egipt czy tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:13
      Byłam w Tunezji i w Egipcie. Po pobycie w Tunezji (Hammamet) byłam zachwycona
      pięknymi piaszczystmi plażami i Saharą. Potem pojechałam do Egiptu i jadę tam
      kolejny raz, bo Egipt jest bardziej fascynujący. Myślę, że powinnaś zobaczyć i
      Tunezję i Egipt, bo każdy z tych krajów jest wart poznania.
    • Gość: daro Re: egipt czy tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:05
      Podobnie jak niektórzy w tym wątku też odniosłem wrażenie, że Tunezja jest
      bardziej europejska. Nie zgodziłbym się natomiast, że hotele mają niższy
      standard ale tu trudno o obiektywizm, bo nikt nie był we wszystkich. Porównując
      Tunezję sprzed 4 lat i Egipt tegoroczny jeszcze coś zauważyłem: Tunezja jest
      droższa, począwszy od cen wody, przez posiłki w restauracjach a na wycieczkach
      skończywszy.
    • Gość: andrzej Re: egipt czy tunezja IP: 83.168.104.* 09.06.04, 20:21
      obydwa ciekawe i piękne.
      ale dla mnie Egipt bije Tunezję na głowę jedną rzeczą: rafa koralowa.
      w tym momencie wszystko inne przestało się liczyć...
      • Gość: megulina Re: egipt czy tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 08:56
        jak narazie wygrywa egipt jeszcze raz dzieki za wasze opinie
        • Gość: mat Re: egipt czy tunezja IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 10:49
          Co do hoteli to bzdura .Reszta to prawda. Myślę że pierwsza Tunezja a potem
          Egipt.Tunezja jest przepięknym krajem który naprawdę warto zobaczyć, ale po
          Egipcie już się tam nie wraca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka