Gość: megulina IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:06 o to jest pytanie ktore mnie nurtuje moze ktos odwiedził te dwa kraje i doradzi cos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: R. Re: egipt czy tunezja IP: 212.122.247.* 08.06.04, 12:51 Egipt : Rafa Koralowa, przepiekne ryby, gorecej, mniej wazny czas, Piramidy, troche taniej Tunezja: Piekne plaze, fajne morze do kapania sie, diskoteki, na poludniu cudowna sahara ...................... jescze ! Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: egipt czy tunezja 08.06.04, 13:11 w Tunezji byłam 6 razy, w Egipcie 8 razy... oba te kraj kocham i za nimi tęsknię... lecz tak naprawdę ładniejsze jest od nich państwo leżące między nimi, czyli Libia... istna perełka Odpowiedz Link Zgłoś
serendepity Re: egipt czy tunezja 08.06.04, 14:54 Bylam w obu krajach. Tunezja wydala mi sie troche bardziej surowa. Wiem, ze Egipt to tez piasek i piasek. W Tunezji bylo spokojniej i mniej kolorowo. Po Egipcie dziwnie bym sie tam czula, co nie wyklucza , ze tam pojade jeszcze raz. Do Egiptu tez ;) Serendepity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: egipt czy tunezja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 17:50 zdecydowanie egipt, jest piekny, bardziej kolorowy, tunezja ma gorsze hotele ale najlepiej porównac samemu milej podrózy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwonka Re: egipt czy tunezja IP: *.a.jawnet.pl 08.06.04, 23:24 Tunezja-bardziej europejska. Bardziej kolorowa. Ma wiecej zabytkow "przyrody" jak wspaniale Gory Atlas, cudna Sahara. Ale tez i zabytki jak np. ogromny amfiteatr w El jeem. Piaszczyste plaze i wiecej roslinnosci. Egipt-monumentalne, powalajace zabytki! Wieksze slonce, wspanialsze morze z cudnymi rafami. Bardziej "dziki" kraj. Jezeli bym miala polecac...to najpierw Tunezja (jak przedsmak Afryki, egzotyki) w potem Egipt. Oba kraje wyjatkowe i wspaniale. Do obu chce sie wracac. Oba polecam. Pozdrawiam cieplutko :-) Iw.... Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Tunezja (będę przewrotny) 08.06.04, 23:28 A czemu? Bo jeśli najpierw pojedziesz do Egiptu, to już do Tunezji nie będziesz mieć ochoty. Egipt wciągnie Cię tak jak narkotyk. Ale to przekonasz się na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megulina Re: Tunezja (będę przewrotny) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:00 wielkie dzieki za pomoc i masz racje w egipcie byłam w Hurghadzie i było cudownie Tunezja tez mnie fascynuje dlatego mam taki dylemat a teraz juz nie wiem nic ile ludzi tyle zdan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: egipt czy tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:13 Byłam w Tunezji i w Egipcie. Po pobycie w Tunezji (Hammamet) byłam zachwycona pięknymi piaszczystmi plażami i Saharą. Potem pojechałam do Egiptu i jadę tam kolejny raz, bo Egipt jest bardziej fascynujący. Myślę, że powinnaś zobaczyć i Tunezję i Egipt, bo każdy z tych krajów jest wart poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: egipt czy tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:05 Podobnie jak niektórzy w tym wątku też odniosłem wrażenie, że Tunezja jest bardziej europejska. Nie zgodziłbym się natomiast, że hotele mają niższy standard ale tu trudno o obiektywizm, bo nikt nie był we wszystkich. Porównując Tunezję sprzed 4 lat i Egipt tegoroczny jeszcze coś zauważyłem: Tunezja jest droższa, począwszy od cen wody, przez posiłki w restauracjach a na wycieczkach skończywszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: egipt czy tunezja IP: 83.168.104.* 09.06.04, 20:21 obydwa ciekawe i piękne. ale dla mnie Egipt bije Tunezję na głowę jedną rzeczą: rafa koralowa. w tym momencie wszystko inne przestało się liczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megulina Re: egipt czy tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 08:56 jak narazie wygrywa egipt jeszcze raz dzieki za wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: egipt czy tunezja IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 10:49 Co do hoteli to bzdura .Reszta to prawda. Myślę że pierwsza Tunezja a potem Egipt.Tunezja jest przepięknym krajem który naprawdę warto zobaczyć, ale po Egipcie już się tam nie wraca. Odpowiedz Link Zgłoś