Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WEZYR

27.01.12, 15:11
Na wstępie nie polecam niestety biura Wezyr, ich miejscowy Rezydent w Sharm się nie nadaje! Nie informuje jasno Klientów o ważnych sprawach, miał do nas stosunek "olewawczy" i pretensjonalny. Jeśli chodzi o hotel - polecam w 100 %, dużo baseników i basenów (2 podgrzewane), ładna rafa (uwaga na przypływy i odpływy - mocno ściąga ), dla dzieci plac zabaw, rewelacyjny mini club, specjalne miejsca w restauracji z małymi stolikami (również specjalne menu), wata cukrowa i pop corn :)
ZAKUPY: w recepcji hotelu jest świetny sklep z ubraniami i pamiątkami w postaci ręczników itp.), nikt tam prawie nie wchodzi bo wszyscy myślą, że jest tam strasznie drogo a tu niespodzianka - Pan jest nienachalny i bardzo sympatyczny (hoduje sobie w sklepie żywego żółwia, uwaga na podłogę) a ceny są naprawdę przyjazne. Za t shirt dla dziecka zapłaciłam 3 $ a za tuniczkę 6 $.
POKOJE: są ogromne, czyste i jest w nich darmowa kawa i herbata. Warto zostawiać codziennie sprzątającemu 1 $ napiwku a będzie Wam robił wymyślne rzeczy z ręczników :)
POGODA: Na 6 dni pobytu dwa dni były wietrzne (cały dzień - trudno było wysiedzieć w samym kostiumie kąpielowym), jeden dzień był pochmurny. Ciepło - około 20 stopni. Wieczory niestety chłodne, konieczna była bluza a nawet kurtka (zimny wiatr)

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, zapraszam katarzyna.sobolewska@op.pl
Obserwuj wątek
    • dzony_rambo Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 27.01.12, 16:27
      w okolicy można gdzieś pochodzić i pozwiedzać okolicę ?? woda w basenach na tyle ciepła żeby spokojnie bez gęsiej skórki posiedzieć ?? polecasz szczególnie jakieś pokoje i wycieczki fakultatywne ??
    • am.r Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 28.01.12, 09:17
      Witaj.

Bardzo mnie cieszą miłe słowa na temat tego hotelu, gdyż zrobiliśmy rezerwację na lipiec.
      Powiedz czy miałaś jakąś możliwość wyboru pokoju? Niby my mamy zarezerwowany z widokiem na morze, ale nie wiem czy “dawanie w paszport” jest jeszcze konieczne.
      W której części hotelu są Twoim zdaniem najlepsze pokoje?

Jak jest z wodą butelkowaną? Jest pod wydziałem, czy dostajemy ile chcemy?

Czy jedzenie jest “znośne”? Byłam już w Egipcie i wiem, że jest monotonne itp, ale ja nie narzekałam.
      Jak z restauracjami tematycznymi? Czy wchodzą w pakiet all?

Ci do Wezyra, to jedziemy z nimi po raz pierwszy. Jako jedyni (nieliczni) mieli spore zniżki dla dziecka 14 lat, więc wybór biura mieliśmy ograniczony.
      Powiedz jakie ceny ma rezydent na wycieczki fakultatywne. Interesuje nas Góra Mojżesza, Jerozolima i nurkowanie i nie wiem na które pojedziemy z biurem a które z jakimś biurem miejscowym.
      Czy korzystaliście z miejscowych biur? Możesz polecić?
      My na razie zastanawiamy się nad biurem wielkopolska i słoneczny sharm.

To chyba na razie tyle.
      Oczywiście zdjęcia również mile widziane :)

pozdrawiam
        • pucek01 Re: Zobacz filmik 09.02.12, 16:28
          Piękniefajnie tylko to nie jest ten hotel,coś pokręciłeś kolego. Pokazaujesz Rehana Sharm Hotel a nie Rehana Royal Beach który jest na przeciw Sharm Hotel ,to jest zupełnie co innego
    • kacz.or Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 31.01.12, 08:24
      Witam.
      Podbijam pytanie poprzednika. Jaka okolica? Tylko hotele i pustynia?
      Jest gdzie się przejść na spacer? Masz może zdjęcia okolicy?
      pozdrawiam
    • am.r Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 31.01.12, 11:55
      Hej,
      Powiedz mi a jak z tymi samolotami? Na prawdę nie uciążliwe? Bo na zdjęciu dość nisko.
      • kasia_p45 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 31.01.12, 12:43
        W Grand Azure (dzielnica Nabq Bay) tez tak nisko latały samoloty. W ogole sie tego nie zauwaza. Mozna potraktować jako kolejna atrakcje turystyczną :))
      • pucek01 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 31.01.12, 13:06
        Byłem w tym Hotelu w lipcu 2011,zatem postaram się realnie odpowiedzieć.
        Dodam tylko że w 2010r byłem z żoną w Jazz Mirabelle Beach (najlepszy hotel w jakim byłem w Egipcie a Byłem w Hiltonie w Rehana Royal Beach). No dobrze ale do sedna.
        Hotel połorzony na dużym ,ogromnym obszarze. Basenów ok 10szt od wyjścia z recepcji aż po samą plażę ale głównie używa się 2 jeden duży podzielony na dwa(tuż przy plaży) gdzie mieści się Bar oraz drugi gdzie blisko jest do 3 zjeżdzali głównie dla dzieci,młodzieży choć i ja korzystałem heheh(30stolatek).
        Pokoje owszem duże,ulokowane w budynkach 2 piętrowych. Dla mnie nonsensem brać pokój z widokiem na morze gdyż po pierwsze w pokoju prawie wogóle się nie przebywa,po drugie z prawie każdego pokoju widać może (czasami bokiem z balonu ale widać),po trzecie pokoje z widokiem są tóż przy głównym basenie gdzie w sezonie jest ogrom ludzi aby byłem w lipcu więc wiem co mówię a co za tym idzie mega głośno i każdy chodzi Tobie po trawniku jak trafisz pokój na parterze. W hotelu 60% procent to Rosjanie,mega,mega głośni (a jestem tolerancyjnym człowiekiem)30% polacy reszta to muzułmanie. Obsługa hmmm lezakowi mega sympatyczni i bardzo pracowici,najlepiej ok 9 rano zjeść i dać ze 2 dolary to zajmie Tobie leżak w super miejscu. Obsługa baru hmmm w zależności od humoru są długie kolejki ale daj raz dwa razy napiwek to zapamiętają Ciebie i będą w pierwszej kolejności obsługiwać. Ja uważam że nie ma sensu dawać kasy w paszport bo na zmianie pracująpo 2-3 osoby w recepcjii tylko awantura będzie gdy wypadnie kasa.Niestety tylko my polacy to robimy.
        Pokoje większość takie same więc wielkiej różnicy nie ma. Z czystością bywało różnie ale ogólnie poprawnie mimo że zostawiałem $ to nie powalało na kolana jakość sprzątania( w Hiltonie i Jazz było o niebo lepiej pod tym względem).
        Stołówka bo tak trzeba nazwać główną resturację, też nie powalała na kolana ale nie było tragedii w koncu do Egipt heheh najlepiej iść w pierwszych 30min jak podają czy śniadanie,czy obiad czy kolację. Potem zywczajnie brak stołów jak na ilość turystów.Jedzenie jak to w Egipcie,wiele pieczonych mięs,jakieś makarony,"stacja" włoska tylko z makaronami,dużo owoców,warzyw ect. I tutaj znowu podobnie od początku miałem tzw swojego kelenera co za 2 dnostawał 2-3 dolary i super wywiązywał się ,sam szukał ciebie wzrokiem,ogarniał stolik jak nie było miejsc itp.
        Samoloty latają,ale spokojnie da się wytrzymać,bardziej w Warszawie mnie irytują niż tam choć od lotniska jest 12km. Hotel generalnie znajduje się vis a vis wyspy Tiran,widać warki statków no i rafa genialna lepsza niż na wycieczce do nurkowania.
        Z wycieczek to broń boże brać coś z polskiego biura czy od tzw naganiaczy przy basanie drogo. Lepiej podjechać do Nama Bay i spokojnie za 1/3 ceny wykupić. Polecam Bagy Car (zamist quadów) wypad na pustnie autkami jak w madmaxie coś genialnego kosztok 30$ za osobę. Jedzisz prowadzisz ,grzejsze ile fabryka hondy w silnikach dała,coś pieknego.
        W pobliżu hotelu jakieś 5 min spacerem w lewo pełno sklepów,mini market,choć akurat ceny cola,sprite itd to tańsze są w sklepach w hotelu co mnie bardzo zaskoczyło.
        Oceniając hotel wskali od 0 do 6 daje mu 4 może nawet 4.5 .Naprawdę tragedii nie ma jest przyjemnie i solidnie.Jeżeli jednak ktoś liczy że 5* w Egipcie do czegoś zobowiazuje to może się odrobinę zaskoczyć. Generalnie wakacje udane w solidnym hotelu lecz bez fajerwerków.
        Zapomniałbym ja byłem z Itaki i mieliśmy raz w tygodniu możliwość korzystania w formie all z restauracji ala carte. Polecam Włoską ,jest genialna a pizza caloze nie jadłem takiej smacznej w polsce,zupa minnestrone to super jak we włoskiej knajpce. Kelneży mili,uśmiechnięci a 5$ napiwku kłaniają się w pas.
        Jedynym minusem jest wielu Rosjan głośnych, krzyczących,zachowujących się jakby hotel należał do nich.
        No chyba na tyle. w razie pytań,pisać.Odpowiem.
        Podziękował.
        • am.r Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 31.01.12, 15:25
          Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź :)
        • pucek01 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 09:26
          Z góry przepraszam za masę błędów w mojej wcześniejszej wypowiedzi,ale starałem się szybko pisac i wyszło samo z siebie heheh ale sens da się wychwycić.
          Ktoś pytał o wodę. Na początek w pokoju znajdujesz 2 wodny nestle potem na każdym pietrze stoją baniaki z wodą(jak dar natury) i trzeba zwyczajnie samemu napełniać. Po za tym szczególnie w łazienkach widać że hotel lata świetności ma już za sobą.Nie chodzi mi tutaj o wielkie zabrudzenia ale odpryski,stare fugi itd,mało estetycznie to wygląda. Ale za kwote w lipcu 2400 na 2 tyg ,czego chcieć więcej.Hotel nie wart większych pieniędzy. Gdybym miał płacić ok 3000 czy nie daj Boże powyżej 3000 wolałbym wybrać inny. Np Jazz Mirabelle lub Grand Hotel
          • am.r Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 10:45
            2400 za 2 tyg w lipcu? Gratuluję.
            Dwa lata temu, owszem za 2500 polecieliśmy do Egiptu. Ale od tamtej pory ceny bardzo poszły w górę.
            Teraz raczej nie znajdziesz takiej oferty.
            Rezerwacji dokonaliśmy w grudniu jako first i musieliśmy 3200 zapłacić.
            Więc muszę stwierdzić, że bardzo zazdroszczę takiej ceny. Jeżeli możesz zdradzić to z jakim biurem tak tanio spędziłeś wakacje?
            pozdrawiam
            • pucek01 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 11:37
              Dokładnie 2469zł wylot był 5.07.11 z Itaki. Dla mnie ten Hotel chyba nie jest warty 3200zł.
              Jak już pisałem nie jest zły jak się na pewne niedociągnięcia przymknie się oko. Pod względem jakości usług(mam na myśli servis) i jakości sprzątania Jazz Mirabelle i Hilton był lepszy. Ale za niecałe 2500 były to naprawdę dobre wakacje. Tradycyjnie jednak Itaka zabrała nam 16godz wczesniej pokój .Pokój zdany o 12 a wylot o 3 rano,ale do tego już przywykłem.Po za tym ok. I jak już uprzedzałem jest ogrom rosjan,nawet animacje i animatorzy to głownie rosjanie.
              • am.r Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 12:02
                Witam.
                My lecimy z wezyra, itaka jeszcze droższa w tym roku. Ale co ma być, to będzie. Jeździmy zawsze z dobrym nastawieniem :)
                Co robiliście od 12 do 3? Czy normalnie mogliście ze wszystkiego korzystać? Czy opaski mieliście czy Wam zabrali?
                Nigdy nie byliśmy w takiej sytuacji, dlatego pytam.
                pozdrawiam serdecznie
                • pucek01 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 12:35
                  Wiem jedynie to że w zeszyłym roku Polacy z Wezyru i Exim mieli trochę biedniejszy all. Bo raz że mogli tylko po razie na cały pobyt udać się do restauracji al a carte ,my w itace po razie na tydzień do dwuch restauracji(polecam włoską) oraz my mieliśmy all do 24 nawet w barze na racepcji ,natomiast Wezyr i Exim mieli do 21 lub max do 22.
                  Jedyny minus to ten pokój .Ale raz że opaskę zdała tylko moja zona,ja zostałem na basenie heheh i udało się, dwa to wspolnie ze znajomymi przedłużyliśmy za 80$ (po mega tagowaniu się)jeden pokój do godziny 22 o ile się nie myle ,więc na spokojnie we czworo plazowaliśmy cały dzień, na koniec wykąpalismy się i poszliśmy na kolacje .Potem od 22 do 1(bo tak podjechał autobus)posiedzielismy na recepcji. Ja więc miałem opaskę do samego końca;-)
                  • monia075 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 17:50
                    Moj boze ale tekst w zyciu nie slyszalam wiekszej glupoty all do 21 ha ha nawet w hotelach 3 gwiazdkowych tak niema bylam juz 6 razy w egipcie bywalo roznie fakt ale

Boze moj ale glupi tekst all do 21 co za bzdury wypisujesw gdziekolwiek w calym Egipcie minimum do 23 maks 24 ultra all wiadomo calo dobe.
                    Zastanow sie troche zanim cos napiszesz jakie ma znaczenie biuro podrozy w danym hotelu chyba nie ma zadnych wiekszych pszywilejow wszyscy kozystajo tak samo ze wszystkiego
                    chyba ze jak wspomnialam majo wersje ultra lup bardziej wyposiony pokoj ktory jakies tam gratisy ma np kosz owocow ,kort itp.Zal poprostu jak sie to czyta tyle razy juz bylam w egipcie nasi znajomi ze wzgledu na liczbe osob kozystali zawsze z innego

• pucek01 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 18:17
                      Monia nie wiem dlaczego mnie obrażasz?? czy brakuje Tobie kogoś do wyładowania się?? zrób to na mężu,psie,kocie,sąsiadce lub na poduszce a nie na mnie.
                      Byłaś, wiesz jak było w tym hotelu że zabierasz głos?? Byłem świadkiem jak Polacy z Eximu po 22 nie mieli już all. Dla Twoje bystrej jak nurt wody wiedzy dodam że w Rehana każdy ma inną opaskę all. Polacy z Itaka czerowną, Polacy z Exim zielone,Wezyr pomarańcz .Rosjanie białe i czasami czerowne itd.
                      Wiem w każym hotelu ,no prawie w każdym dla każdej narodowości są rozne kolory ale w Rehana nawet dla polaków są inne.
                      Więc nie pitol bzdur,nie obrażaj bo jest to mało zabawne tym bardziej że nie na temat
                      • monia075 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 19:01
                        Dla twojej informacji poczytaj sobie info osoby ktora rozpoczela ten wotek a byla wlasnie z wezyra jakims dziwnym trafem nie potwierdza twojej opini ani specyjalnie sie nie zali. Po drugie zbyt duzo czytam opini pszed wyjazdem o roznych hotelach zanim wyjade i takich bzdur to nigdy nie slyszalam zwlaszcza o tym hotelu gdyz wstepnie mialam tam jechac nieudalo sie wiec myslalam o tych wakacjach dlatego duzo czytam i niestety jesli opinie so zle to na temat jedzenia i wszedobylskich rosjan . Wyrzywac sie nie musze bo nie czuje takiej potszeby twoja opinie mnie oni ziebi ani grzeje.Komuno wroc gdzie rajem byla Bulgaria i Wegry.
                        • monia075 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 19:14
                          Chcialam jeszcze dodac ze w tym hotelu jest kilka opcji allinclusive ,super allinclusive oraz ultra allinclusive i z tod kolory opasek nie jestem w tym kraju pierwszy i nie ostatni raz no ale ty byles tam i to z itaki wow napewno jestes kims dlatego ja skromna turystka niewypowiadam sie wiecej.
                          • paulag24 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 01.02.12, 19:25
                            Byłam w tym hotelu miesiąc temu z Itaką, nie polecam-szczur w pokoju, moim skromnym zdaniem NIE POLECAM
                            • am.r Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 02.02.12, 11:51
                              Taa. Szczury, robaki i nie wiadomo co jeszcze. Przykro mi strasznie, że miałaś tak traumatyczne przeżycia...

Do Pucka
                              Czy pamiętasz z jakiego biura brałeś te baggi po pustyni? Ile trwała taka wycieczka? Zabierali Cię z hotelu? Ilu osobowe?
                              pozdrawiam
                              • pucek01 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 03.02.12, 08:45
                                No to serdecznie wspóczuje szczurów i innych gryzoni. Ja nie spotkałem nic z wyjątkiem kotków na terenie;-)... Z opiniami Moni nie ma nawet co w dyskusje wpadać,bo aby znizyć się do jej poziomu misiałbym trzeć brodą o ziemie.

Baggi są albo 2 osobowe albo 4. My niestety trochę się napalilismy za bardzo na ten wypad i wzielismy od "miejscowych" którzy sprzedają na terenie hotelu,przy plaży. Koszt to 35$ za osobę myślelismy ze to tanio. A gdy pojechaliśmy do Nama Bay były po 20$ od osoby więc sama widzisz. Generalnie wysztko było ok, zabrali nas z lobby hotelu zawieźli,byli też inny wczasowicze z innych hoteli. Bylo bezpiecznie i bus który nas zabierał był nowy z klimą itp.Trwało to ok 3-3.5godz. Wyruszaliśmy o 15 z hotelu a wracaliśmy przy zachodzie słońca. No własnie Egipt nie zmienił strefy czasowej po obaleniu prezydenta i nie dodajemy już +1godz zatem w lipcu już ok 19.30 było ciemno.
                                Genrealnie zabawa przednia,lepsza zdecydowanie niż quady . Mieliśmy też 2 postaoje po 20min raz u beduinów tzw herbatka raz przy skupisku wielbłądków hehehe.
    • agusss85 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 10.02.12, 14:22
      Witam,wyjeżdżam do tego hotelu 28.02.Proszę o informacje czy jest bezpiecznie bo niestety z kilku źródeł słyszałam o zamieszkach w Sharmie :( i nie mam na myśli tu napadu na kantor.
    • zbyszek_1972 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 22.02.12, 18:17
      Pozdrawiam. Widziałem ten hotel. Jest wspaniały. Ja byłem w Sea Life / Sea Club parę kilometrów za Sharmem.Zapraszam do galerii zbyszek-podroze.blogspot.com/
    • zbyszek_1972 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 04.03.12, 14:14
      Masz rację co do Wezyra. Ja też byłem z nimi i nie byłem zachwycony.Pozdrawiam i zapraszam do moich relacji z podróży zbyszek-podroze.blogspot.com/
      • joaskar Nowe opinie? 20.06.12, 23:08
        Podnoszę. Jestem zainteresowana nowymi opiniami z hotelu. Czy cos się zmieniło na lepsze (przerażają mnie opinie o nędznym jedzeniu i kiepskiej organizacji w 'stołówce')

Czy w hotelu jest dostępna woda butelkowana bez ograniczeń?

Wszelkie informacjie mile widziane. Zdjęcia równiez.
        • milio3 Re: Nowe opinie? 24.06.12, 18:54
          Byłam w tym hotelu w maju tego roku i mówiąc szczerze przed wyjazdem troszkę żałowałam wyboru hotelu po przeczytaniu opinii w necie. Na szczęści moje obawy nie sprawdziły się. Było cudnie hotel naprawdę ogromny i piękny, obsługo miła w pokojach względnie czysto, codziennie świeża woda. W restauracji ogrom jedzenia wybór naprawdę jest ,nawet moje dziecko wielki niejadek nie chodziło głodne. Pewnie iz gdybym chciała się do czegoś doczepić to bym znalazła. Ale absolutnie mogę ocenić hotel bardzo pozytywnie. Nie bardzo wiem dlaczego większości przeszkadzają Rosjanie,nie bardzo wiem o co z tym chodzi, rzeczywiście było ich wielu ale naprawdę nie byli w żaden sposób uciążliwi jak niektórzy opisuję. Jeśli chodzi o rezydenta Wezyra to bardzo sympatyczny chłopak o imieniu Amr pomocny i dostępny pod tel 24 h i w wyznaczonych dniach w samym hotelu,. Jeszcze jedno hotel świetny dla rodzin z dziećmi , mnóstwo płytkich baseników i supeeeeeer mni klub. Codziennie mini disco dla dzieci, moja córka była zachwycona, animatorzy świetni , część mówiąca po polsku.
          Reasumując na 100 % wrócimy tam.

'
          • mamami5 Re: Nowe opinie? 24.06.12, 21:45
            a czy na plaży są ręczniki plażowe wydawane? z jakiego biura byliście? jakie jest specjalne menu dla dzieci? możesz podać przykładowe dania? czy zemsta faraona nie krążyła? w jakiej części najlepsze pokoje?
            • milio3 Re: Nowe opinie? 25.06.12, 10:51
              Jeśli chodzi o ręczniki to są wydawane w kilku miejscach przy basenie. My mieszkaliśmy w budynku nr 7 niedaleko głównego wejścia. Dla nas to była dobra lokalizacja za względu na brodzik przed budynkiem, ale tak naprawdę ogrom basenów , restauracje w środkowej części każda lokalizacja jest dobra. Co do menu to naszej córci bardzo smakowały bułeczki codziennie świeżutkie i co najmniej 5 rodzai, były też makarony z różnymi sosami, na śniadanie jajka, jajecznice, omlety, placuszki, były też płatki z mlekiem i czasami jakaś zupa mleczna (nie próbowaliśmy bo córcia nie pije mleka). Nie jest to restauracja z gwiazdkami Michelina ale na prawdę myślę iż nikt tam nie chodzi głodny. czasami czekaliśmy chwilkę na stolik i myślę iż przy pełnym obłożeniu hotelu może to być denerwujące ale byłam w wielu miejscach i zazwyczaj w sezonie wszędzie jest podobny problem. Owoców mnóstwo, podobnie jak ciast i ciasteczek. Ogólnie względnie czysto (dystrybutor do soków masakra - to jedyny minus tego miejsca). My byliśmy z Wezyrem i naprawdę byliśmy zadowoleni, na pierwszym spotkaniu z rezydentem dostaliśmy nr tel na tablicy też były ogłoszenie kiedy jest w hotelu, korzystaliśmy też z wycieczek Wezyra i za każdym razem był przewodnik mówiący po polsku. Kontakt z rezydentem naprawdę super podam przykład przed wyjazdem na jedną z wycieczek dostałam smsa od niego oraz kartkę w drzwiach w pokoju że zbiórka jest 10 min później.
              Mam nadzieję iż rozwiałam troszkę obawy. Pozdrawiam
              • mamami5 Re: Nowe opinie? 25.06.12, 13:29
                dzięki bardzo za info. A mięsa z grilla, frytki, naggetsy, gotowane warzywa były? I był zadowalający?
            • milio3 Re: Nowe opinie? 25.06.12, 10:56
              A co do zemsty faraona to żadne z naszej trójki jej nie doświadczyło ( ani nikt z naszych znajomych). Przestrzegaliśmy higieny , woda tylko butelkowana -także do mycia zębów, zero lodu w drinkach. Braliśmy przed wyjazdem probiotyki a małą zaszczepiliśmy nawet na wzw A.
              • panzerkardinal Re: Nowe opinie? 25.06.12, 16:44
                Witam, lecę z rodziną 03.07.12 - mam pytanko odnośnie tej nieszczęsnej wody, jak to w końcu z nią jest - butelkowana, czy z jakiegoś baniaczka na korytarzu. Co serwują bary na plaży i basenach, jakieś frytki, hamburgery, makarony, lody, kawę mrożoną itp. Z góry dzięki za info.
                • adam12116 Re: Nowe opinie? 27.06.12, 13:42
                  woda w baniakach-dystrybutorach na korytarzu stoi i można nalewać, na plaży nie ma żarcia jak byłem był tylko bar-buda z wódą i piwem
                  • adam12116 Re: Nowe opinie? 27.06.12, 13:48
                    [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/838/rehanaroyalbeachresorts.jpg/][IMG]http://img838.imageshack.us/img838/1240/rehanaroyalbeachresorts.jpg[/IMG][/URL]

to ta buda w dolnym lewym rodu fotki
                    • milio3 Re: Nowe opinie? 28.06.12, 10:31
                      woda butelkowana przynoszona do pokoju, a w barach nie tylko wóda z piwem ale także soki, cola, sprite i kolorowe drinki (stan na maj 2012)
                    • milio3 Re: Nowe opinie? 30.06.12, 00:12
                      Nie wiem gdzie poprzednik widział dystrybutor z wodę bo ja nie przypominam sobie żadnego. Mieszkaliśmy w budynku nr 7 i z całą pewnością tam ich nie było. Codziennie dostawaliśmy przynajmniej 1 butelkowaną wodę 1.5 l. czasami również małe. Zostawialiśmy w pokoju zawsze dolara - może dlatego mieliśmy jej pod dostatkiem?. Ale szczerz mówiąc nie sądzę.
                      W każdym razie bez obaw naprawdę warto pojechać. Chyba że ktoś na co dzień przebywa w pałacach to może być lekko rozczarowany. W każdym razie za za te pieniądze warto.
                      Pozdrawiam
    • panzerkardinal Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 28.06.12, 20:28
      Dzięki, ale oczywiście 2 odpowiedzi i rozbieżności co do zwyłej wody :-)
      • kamilpat11 Hotel Rehana Royal Beach WE 03.07.12, 07:51
        jakieś nowe wrażenia z pobytu?
        lece z rodziną do sąsiedniego rehana resort 24 lipca ..czy można przechodzić do royala, korzystać z basenów i barków...może jakieś porady jak tam sie umiejscowić ..lepszy pokój czy tez inne cenne spostrzeżenia.Dziękuje
        • marsik72 Re: Hotel Rehana Royal Beach WE 04.07.12, 21:30
          masz ALL na plaży Royala, z basenów raczej wypraszali
          • kiepa76 Re: Hotel Rehana Royal Beach WE 04.07.12, 22:28
            No i skasowali mój post :(
            Bylismy w Rehana Sharm i na plaży byliśmy 2 razy ,ilość basenów była dla Nas wystarczająca więc nie było potrzeby chodzenia do Royala. Zejście do morza tylko w butach , moja 4 letnia córka za pierwszym razem bardzo się ucieszyła że idziemy nad morze ale niestety szybko chciała stamtąd wracać na teren hotelu a za drugim razem po prostu nie poszła ........
            • kamilpat11 Re: Hotel Rehana Royal Beach WE 05.07.12, 09:24
              napisz do mie na maila chciałbym się dowiedzieć na temat pobytu i innych spraw w rehana sharm resort
              anetakowa@wp.pl
    • m_apa Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 08.07.12, 12:43
      Jak jest z ręcznikami przy basenie i na plaży? Trzeba mieć własne?
      • aga230 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 09.07.12, 09:27
        jak w Rehanie Royal wygląda AL? bo mam różne informacje, jedni mówią, że do 24, a inni, że do 02?
        • kamilpat11 Hotel Rehana Royal Beach Sun&fun 09.07.12, 11:11
          ręczniki sa na plaży dla jednej osoby jeden ręcznik
          ALL jest do 24 droższy ALL jest do 2 w nocy
          takie informacje dostałem lecę właśnie 24 lipca po powrocie informacje z pierwszej ręki
    • aga230 Re: Hotel Rehana Royal Beach Sun&fun- kamilpat11 12.07.12, 08:07
      co to znaczy droższe Al? Wezyr podaje, że Al jest do 24, a Ultra AL - 24h.
    • kamilpat11 Rehana Sharm Resort Sun&fun 18.07.12, 07:59
      www.oceniacz.pl/hotel/2022/rehana-sharm-resort/opinie
      ostatnie dobre opinie aż strach
    • walo14 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 14.05.13, 11:09
      może ktoś podzieli się najnowszymi informacjami z tego hotelu?
      Jak właściwie wymawia się po polsku słowo REHANA?
      • awonka123 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 15.05.13, 13:04
        Witajcie. Mam pytanie , czy codziennie na obiad i kolację są serwowane frytki , pytam bo znając moje dziecko przez tydzięń pojedzie na pieczywie i frytkach .
        • rydzyna1213 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 09.06.13, 19:33
          podbijam,
          był ktoś ostatnio w tym hotelu?
          • chwilka9 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 11.06.13, 20:28
            Byliśmy na weekend majowy. Było super mimo drobnych uchybień. Ale frytek do każdego posiłku nie podawali
            • walo14 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 12.06.13, 10:07
              Może pamiętasz, czy w nocy można zjeść późny posiłek. Przylatujemy w środku nocy i nie wiemy, czy restauracje są jeszcze otwarte, a pytam, bo mamy opcję All Inclusive 24h, cokolwiek to znaczy.
              • chwilka9 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 14.06.13, 14:53
                Mozna było skorzystać. Znajomi poszli bo nam sie nie chciało ale jakies resztki ze stołu dają więc radze sobie odpuscić. Na drinka do recepcji owszem - tam chyba całą noc. Też bylismy w środku nocy.
    • rydzyna1213 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 15.06.13, 20:07
      czy hotel ma darmowe wifi?
      • wodzenie_na_pokuszenie Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 15.06.13, 20:18
        Witam i mam kilka pytań:
        - czy w tym hotelu jest możliwość zamówienia w barach międzynarodowych drinków typu pinacolada czy mojito (oczywiście robionych z lokalnnych składników), ewentualnie czy jest możliwość zamówienia ich za ekstra opłatą?
        - czy jest sheesha corner i jeżeli tak, to w jakich godzinach jest czynne, ile kosztuje sheesha i w jakich smakach moożna ją zamówić?
        - czy są dostepne lody (jakie i kiedy)?
        - czym jest uzupełniany mini bar i jak często

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
        WNP
        • chwilka9 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 17.06.13, 10:09
          wodzenie_na_pokuszenie napisała:

> Witam i mam kilka pytań:
          > - czy w tym hotelu jest możliwość zamówienia w barach międzynarodowych drinków
          > typu pinacolada czy mojito (oczywiście robionych z lokalnnych składników), ewen
          > tualnie czy jest możliwość zamówienia ich za ekstra opłatą?

Są jakies drinki kolorowe ale ja pije mało i 1 piłam - nie pamietam nazwy. Pinacolady nie było. Nie pytaliśmy o inne drinki.
          > - czy jest sheesha corner i jeżeli tak, to w jakich godzinach jest czynne, ile
          > kosztuje sheesha i w jakich smakach moożna ją zamówić?
          Jest fajny kącik my nazwalismy to "sziszarnia" -kilka stolików. Szisza w różnych smakach (dość duży wybór smaków jak dla mnie - niepalacej) i cena zależała od smaku
          > - czy są dostepne lody (jakie i kiedy)?
          Lody są dostępne w barze przy fast foodach. Nie pamietam dokładnie godzin ale chyba 12-17. Jest tez kukurydza prazona i wata cukrowa -ale w innym miejscu i nie od razu znaleźliśmy.
          > - czym jest uzupełniany mini bar i jak często

Mini bar jest uzupełniany wodą w miarę potrzeby przy każdym sprzątaniu (codziennie). W pokojach jest czajnik i uzupełniaja tez kawę, herbatę w saszetkach.
          >
          > Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
          > WNP
          >
          • diunka6 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 23.06.13, 17:27
            witam kilka krótkich pytań gdyż nie wiem czy pakować... czy sa reczniki kąpielowe na basenie plaży jakz ich wymianą czy brac swoje czy w pokojowych łazienkach są zele do kapieli i szmpon ( limitowane cały czas kiepskiej jakosci czy brać buty do wody napewno brać i na koniec gdzie ta wata cukrowa jeśli można czyli gdzie ją szukać
            • bilobil19 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 24.06.13, 07:43
              Nie mogę :-( kolejne pytanie o ręczniki!!! Przeczytaj poprzednie posty a będziesz napewno wiedziała !!!!! Tak cięzko ???
            • chwilka9 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 24.06.13, 09:10
              Ręczniki kapielowe są i mozna sobie wymieniać codziennie. żele i szampony są. Ja zawsze i tak biore swoje ale uzyłam ich np. żelu pod prysznic i był super. Buty do wody trzeba miec ale na miejscu też sie kupi w podobnej cenie co u nas - nawet w hotelowym sklepiku.
      • chwilka9 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 17.06.13, 10:02
        wifi jest płatne
    • sz34 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 27.06.13, 22:07
      Byłam w tym hotelu 2 tygodnie , powiem jedno REWELACJA nie wychodziliśmy z hotelu, baseny super, jedzenie bardzo dobre i dużo -
      Dużo Rosjan 80%
      Zawsze się znalazł wolny leżak mimo nabitego hotelu
      Samoloty latają nad głową ale nie są uciążliwe
      Plaża - piękna rafa , raj dla nurków ,
      • bilobil19 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 28.06.13, 10:05
        Możesz polecić jakiś konkretny pokój ? Jedziemy w sierpniu do tego hotelu. Dziękuję i pzdr
        • sz34 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 28.06.13, 10:11
          to zależy jaki wykupisz , pokoje są przy głównym budynku - najdalej do plaży ale blisko do stołówki , po środku nie pamiętam numeru ale są najlepsze - wszędzie w miarę blisko i przy morzu z widokiem ale pamiętam ,że tam były dużo droższe i głównie byli tam Włosi ,nad morze kursuje busik.
          Powiem Ci tak , jest to zaje..bisty hotel, wszędzie będzie dobrze , przy każdym budynku masz baseny , gratuluje wyboru
          • bilobil19 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 28.06.13, 10:19
            Dziękuję za szybka odpowiedź. Egipt zaliczamy już kolejny raz. W ub. roku byliśmy w Hurghadzie w hotelu Aquamarine - REWELACJA !!! Najlepszy hotel w jakim byłem w Egipcie - jedyny mankament to brak jako takiej rafy. Ale tam akurat są wyśmienite warunki do pływania na Kite. Mimo znacznych rozmiarów hotelu było super ! A z jakiego BP byliście ? My lecimy z RainbowTours. Jeszcze raz dziękuję i pzdr
            • sz34 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 28.06.13, 10:22
              wezyr , właśnie szukam fajnego hotelu , chciałam jeszcze raz do Rehany ale rodzinka nie chce drugi raz jechać , na razie wybrałam parkinn , chciałam do Hurgady ale ale mąż nurkuje i musi to być sharm
    • walo14 Re: Wróciłam z Sharm, Hotel Rehana Royal Beach WE 15.07.13, 10:55
      kilka aktualnych refleksji po powrocie:
      1. w hotelu dużo Polaków, obsługa tj. barmani... znają parę zwrotów po polsku
      2. rafa - ok, jak na rafę przy hotelu zupełnie wystarczająca, plaża kiepska, ze względu na skalne podłoże kąpiel od strony brzegu niemożliwa. Można snurkować i nurkować z butlami z pomostu. Baseny czyste, sprzątane, atrakcyjne, zjeżdżalnie, animacje w których uczestniczy bardzo wiele ludzi.
      3. Animacje, moim zdaniem zupełnie przyzwoite. Zespół animatorów jeden z najlepszych, jaki do tej pory spotkaliśmy w Egipcie, sympatyczni mili ludzie w tym dwoje Polaków, ci ostatni niestety są najsłabszym punktem zespołu, ale zawsze miło usłyszeć kilka słów po Polsku.
      4. Pokoje przyzwoite, niestety nasz kompleks był słabo sprzątany, mimo dolarków zostawianych codziennie jako napiwek. Nawet "łabędzie" skręcał z używanych ręczników - nie wymieniał ich codziennie na nowe, mimo naszych próśb /wiadomo popartych bakszyszem/
      5. Jedzenie, jak dla nas był niesmaczne. Każdy ma swój smak, nam nie smakowało. Przy bufecie leżały sterty naturalnych przypraw, ziół..., niestety nie było ich w gotowych potrawach.
      6. Minus to odwieczne kolejki, a byliśmy przed wakacjami /wracaliśmy 2.lipca/. Po prostu za mało zatrudnionych ludzi. W innych hotelach było dużo więcej np Barmanów i nie było problemu, tu jeden, dwóch w barze i to tworzy tłok.
      7. Napoje typu cola, fanta z butelek. W pierwszy tygodniu piwo też z butelek - jak na Egipt zupełnie niezłe. W drugim tygodniu, jak było już więcej gości, piwo tylko z nalewaka, oczywiście znacznie gorsze. Wino tragiczne, CIEPŁE, nalewane z jakiegoś plastikowego pojemnika.
      8. Wielki plus dla dzieci /i dorosłych/: lody bez ograniczeń, wata cukrowa, popcorn, frytki, pizza...
      9. Restauracje tematyczne - średnie, szału nie ma. We włoskiej np. pizzę calzone robią z egipskimi parówkami w środku - pewnie pozostałymi ze śniadania. Zupy bez smaku.
      10. Ogóle wrażenia pozytywne, czuć polską atmosferę. Czy warto wracać do tego hotelu?
      My nie wrócimy, ze względu na słabe dla nas jedzenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka