kedzi1 04.05.12, 13:42 Napiszcie mi na temat tej bazy nurkowej jak podchodza do ludzi i czy warto z nimi nurkowac i brac o dnich pakiety nurkowe bede w hotelu sol y mar abu dabbab :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianaa Re: avalondivers 04.05.12, 13:46 Kedzi1, temat był wałkowany, także w tym roku, poszukaj, już chyba wszystko zostało napisane. Na pewno warto skorzystać z ich oferty, choć jeśli ktoś korzystał z innej bazy i był zadowolony to będzie zachwalał inną. Jak z hotelami - każda sroczka swój ogonek chwali :-). Ja szykuję się na Avalon w każdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: avalondivers 04.05.12, 14:03 Podchodzą do ludzi po ludzku i profesjonalnie ;-) Ja z nimi nurkuję 4 sezon, ostatnio w ubiegłym tygodniu. Mam porównanie z np. "marsjańską" niemiecką Orką. Są OK, wszystko na czas (w rozumieniu raczej krajowym niż egipskim), zaplecze i sprzęt jest, Junior, Paula, Essam i cała reszta ludzi wiedzą co robią ;-) Ja zawsze wracam do nich z przyjemnością i cieszę się zarówno na nurki jak i z możliwości spotkania się z naprawdę fajnymi ludźmi. Z Solymara busik jest codziennie ok. 8.40, oprócz tego dnia gdy płyną na Samadai (wtedy odbiór o 8.10 i jazda od razu do przystani w Marsa). Czasem nurki są w kilku grupkach, jeśli jest więcej osób, wtedy dzielą ludzi na kilka ekip, a czasem bardzo kameralnie (2 tyg. temu w niedzielę w Marsa Egla nurkowaliśmy z Islamem tylko we dwoje, czego efektem było to, że diugoń raczył był się pokazać i zaprezentować swoją unikalną urodę ;-). Odpowiedz Link Zgłoś