Dodaj do ulubionych

Triada to oszuści !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 12:40
byłem z nimi w Sultan Beach ,
1. transfer z Gorzowa do Poznania przez Zieloną Górę oczywiście nik nas nie informował wcześniej o tym ,( 5 godzin w autokarze )
2.lot opuźniony 2 godz.- (no ale to nie wina biura )
3. W hotelu byliśmy o 6 rano i mimo że oficjalnie powinniśmy być już dzień wcześniej w recepcji powiedziano że jesze nasze pokoje nie są gotowe.rezydentka nas zostawiła bo miała innych do rozwiezienia
4.około godziny 9 dostaliśmy klucze do pokoju , pokój wielkości 3 na 3 bez balkonu od ulicy , poniważ bylismy w trójkę w pokój tej wielkości miano mam dostawić łóżko, odmówiliśmy przejęcia pokoju , zresztą nie my sami . razem z rodzną która także odmówiła przyjęcia pokoju spędziliśmy ok. godziny w holu ponieważ rezydenta nie było nadal ,wezwaliśmy go tel.
5.gdy rezydent zjawił się stwierdził tylko że wybrzydzamy bo wszystkie pokoje są takie same ,dano nam do wyboru dwa pokoje, jeden piętro niżej identyczny, drugi nieco większy ale bardzo ciemny, z takim mleńkim ala balkonem ale wspólnym na dwa pokoje oczywiście od ulicy,
6.gdy w dalszym ciągu odmawialiśmy przyjęcia pokoju i stanowczo domagaliśmy się pokoju który by odpowiadał standartom hotelu **** poinformowano nas że za dopłatą 4 dol. od osoby za dzień , otrzymamy pokój z widokiem na basen , rezydent dorzucił od siebie że mamy szczęście bo normalnie to chcą 8 dol. od osoby,na moje pytanie za co mamy płacić bo przecież wszystkie pokoje są takie same nic nie odpowidział - ale tyle dobrego pracownik recepcji pochylił się nad papierami i po chwili stwierdził że nie ma innych pokoi i mamy brać co jest.
7.nie mając wyjścia wzieliśmy pokój ten trochę większy, przeniesiono nam dostawkę łóżko polowe, wieczorkami oglądaliśmy telewizje siedząć na podłodze bo nie było niczego do siedzenia .
8.jak się udało czasami gdy obsługa sprzątała pokoje ( niemcom , rosjanom , czy także polakom ale z innych biur )mogliśmy zobaczyć wielki świat ładne duże pokoje gdzie dostawką jest normale łóżko, gdzie stały ładne wiklinowe fotele -( ba nawet stolik mieli!!! )jak chcecie taki pokój zobaczyć zajrzyjcie do katalogu Triady takiego nie będziecie mieli na pewno,
9.Chcę zaznaczyć tutaj że ja nie mam wygórowanych wymagań nie jadę do egiptu aby siedzieć w pokoju , ale nie lubie jak się ze mnie robi durnia.
10. Nie wiem z czego wynika takie traktowanie swych klijentów przez biuro czy to niekompetencja czy też świadome wprowadzanie w błąd.
jeden i drugi powód dyskwalifikuje to biuro.
nie polecam triady nikomu

Jarek

Obserwuj wątek
    • Gość: drukarz Re: Triada to oszuści !!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 13:46
      W jedenej z ogolnopolskich gazet niedlugo ukaze sie artykul na temat
      niekompetencji bp Triada. I znowu pan prezes bedzie zaskoczony ?!
      • pc_maniac Mógłbyś opisać ten hotel w dziale Egipt-hotele 13.07.04, 14:33

• Gość: Maras Odpowiedz IP: 81.4.20.* 13.07.04, 18:16
      Czesc!To ja jestem tym rezydentem,ktory przyjechal po telefonie.Mam kilka uwag
      do tekstu napisanego przez Jarka.Otoz pokoje dostaliscie znacznie wczesniej,
      tylko ze ich nie przyjeliscie,prawda?I to wcale nie bylo o dziewiatej tylko
      kilka godzin wczesniej.Ja otrzymalem od Was telefon o 9.00 i 30min pozniej
      bylem w hotelu.Otrzymaliscie do wyboru 4 pokoje.Wiecej niestety nie,bo sa one
      ustandaryzowane-tak chyba jest wszedzie.Jeden z nich przyjeliscie i nie bylo
      problemu,zgadza sie?Jesli chodzi o dostawki to w hotelu Sultan Beach 9 na 10 sa
      to normalne lozka (pisza o tym chocby goscie forum).Pytanie-dlaczego piszecie o
      tym dopiero po powrocie?Bo mi tego nie zglaszaliscie.Jest zawsze tak ze czesc
      pokoi mamy od morza i basenu a czesc od ulicy.Co do foteli wiklinowych-
      wystarczy powiedziec a w ciagu 10min sie znajda.Korzystalo z tego wielu
      klientow Biura.
      Maras
      • Gość: odpowiadam Re: Odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:05
        jesteś miłym i sympatycznym człowiekiem ale masz prz....... prace i mijasz sie z prawdą (rozumiem praca ).
        1. wylot z poznania nastąpił po północy ok 0 30 lot jak kazdy wie trwa około czterech i pół godziny ,to znacz że na miejscu byliśmy o piątej.
        2. dodamy do tego czas odprawy i czas transweru godzina to już 6
        3. różnica czasu 1 godzina to już 7
        4. około godziny oczekiwaliśmy na reakcje recepcji to 8
        5. gdy zaczeliśmy sie dopominać o pokoje kazano nam iść na śniadanie powiedzmy trwało ono pół godziny
        6. po nastepnych przepychankach z recepcją otrzymaliśmy pokój ok 9 30
        7. pokoje jakie otrzymaliśmy do wyboru to pokoje wszystki takie jak opisałem dwa rodzaje - bo pokój 338 na drugim piętrze jest taki sam jak 438 na trzecim

ale to nie chodzi o te pokoje , ale o to że triada świadomie mnie wprowadziła w błąd bo pokoje w hotelu nie są takie same ( bo za co były by dopłaty ).Ja mimo wszystko spędziłem bardzo miły urlop - Egipt to piękny kraj i mili ludzie.
    • przemoa Re: Triada to oszuści !!! 13.07.04, 19:21
      Dokladnie podzielam Twoje zdanie. Podczas mojego pobytu kwaterowali na statku (podobno 4*) w ciasnych kabinach z dziurawym sufitem, pooklejanych scianach, bez miejsca na nogi gornego miejsca do spania. Cwaniacy po miesiacu uzyskali certyfikat, jednak zapomnieli ze miesiac wczesniej go nie mieli. Najbardziej przykra jest to ze prezes Triady ma wszystko w nosie i nie reaguje na sygnaly. Nic dziwnego w tej sytuacji ze pracownicy robia z turystami co chca, bo wiedza ze beda bezkarni.
    • Gość: andrzej Re: Triada to oszuści !!! IP: *.espol.com.pl 13.07.04, 22:33
      oszustwo to mocne słowo.
      nie, żebym bronił Triady, swego czasu też miałem z nimi na pieńku, ale jeżeli
      używasz tak mocnych słów, to napisz którego punktu umowy nie dotrzymali. z
      czego zawartego na piśmie się nie wywiązali.
      bo jeżeli masz zarzuty, że pokój był mały i od ulicy, to daruj, ale traktuję to
      jako błazenadę.
      • Gość: jarek Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 07:31
        nie wiem co traktujesz jako błazenade ja czuje się oszukany przez biuro i już dla mnie to oszuści.
    • Gość: Vault Dweller Re: Triada to oszuści !!! IP: 217.168.133.* 14.07.04, 09:00
      Jeżeli chodzi o mnie to najbardziej podobał mi sie zarzut o transferze z
      Gorzowa Wielkopolskiego do Poznania (rozumiem, że chciałeś, aby czarter
      wylądował w Gorzowie a oprócz tego w innych metropoliach tej wielkości :-D, a
      tak bez żartów - o tym że jest transfer na lotnisko w Poznania jest info w
      katalogu - jak byk stoi tam, że wyloty są z W-wy, Poznania, Katowic,
      Wrocławia). Moja siostra leciała z Neckermannem do Hurghady do 5* hotelu z AI
      za ciężkie pieniądze i musiała dymać do Warszawy własnym transportem . A ty
      jesteś zły, że cię przewieźli autokarem ...
      • Gość: jarek Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 09:06
        . transfer z Gorzowa do Poznania przez Zieloną Górę oczywiście nik nas nie informował wcześniej o tym ,( 5 godzin w autokarze)
        widze że nie rozumiesz prostych tekstów .
        ten transfer to tak jakby z Warszawy do Poznania przez Kraków gdym wiedział załatwił bym sobie transport inaczej
        • Gość: cs Re: Triada to oszuści !!! IP: 195.215.5.* 14.07.04, 09:38
          nie zalatwil bys, bo bys musial sam placic, a tak miales gratis :o))
          teraz tak mowisz
          ale faktycznie, przeciez z Gorzowa nic nie lata, nie wiedziales wczesniej o
          tym ?
          • Gość: joan Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 17:44
            Ja mieszkam w Warszawie, leciałam z Poznania i sama musiałam zorganizować sobie
            dojazd, nie narzekam, Spędziłam dwa tygodnie, w biurze Triadzie zaznaczyłam, że
            chcę pokój z widokiem na morze i taki dostałam. Nic nie mam Triadzie do
            zarzucenia.
        • Gość: Vault Dweller Re: Triada to oszuści !!! IP: 217.168.133.* 14.07.04, 09:58
          Stary, wyluzuj...
          Rozumiem co piszesz - nie rozumiem dlaczego to piszesz...
          Gorzów - Poznań to ok 120 km., Gorzów-ZG 90 a ZG-Poznań 110.. to efektywnie
          nadłożyłeś ok 80 km (czyli pewnie 2,5 h - razem z załadunkiem turystów w ZG)..
          Jest się o co pieklić ? Jakbyś jechał pociągiem to nie wiadomo, o której byś
          był w Poznaniu (bo PKP teraz jeździ raczej rzadziej niż częściej) i musiałbyś
          zapłacić za bilet (wcale nie tak mało), z PKS to samo, swoim samochodem - też
          nie za dobrze bo trzeba na 2 tyg na parkingu strzeżonym zostawić (chyba żeby
          kogoś wlec za sobą, żeby ci samochód odprowadził), jak czyimś samochodem to mu
          zawracasz głowę na cały dzień (nawet jak nie musisz mu zapłacić).
          To porównanie też ci nie wyszło: trójkąt Gorzów-ZG-Poz to ok. 320 km a Poz-Kra-
          Wa ok 850 :-D.
          Napisz jakie zabytki zobaczyłeś, czego dowiedziałeś się o Egipcie (ludziach,
          jednej z najstarszych cywilizacji na świecie), jaka była pogoda i jedzenie,
          rzuć kilka zdjęć i przestań sprowadzać cały urlop do tego, że wieczorami tv
          oglądałeś (!) z podłogi...(prosiłeś o krzesło kogoś z obsługi? Trzeba było dać
          2 funty bakszyszu i problem by się pewnie rozwiązał. A jak ci się nie podobał
          pokój jako całośc to trzeba było iść do recepcji, położyć na blacie kilka $ i z
          usmiechem spytać, czy nie ma jakiegoś innego pokoju... Myślę, że by
          zadziałało :-) )

Pozdrawiam
          • Gość: jarek Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:09
            jesteś trochę upierdliwy !!!
            krzesła nie prosiłem bo mogłem je wstawić tylko w kiblu nigdzie nie było miejsca.
            np. aby otworzyć szafę składałem łóżko polwe
            a transfer załatwił bym sobie jak zawsze stawiajhąc samochód na parkingu strzeżonym. i nie był on gratis.
        • Gość: Graża Re: Triada to oszuści !!! IP: *.crowley.pl 14.07.04, 10:02
          O tym, że oszukują wiemy już nie od dziś. Twoja historia to tylko potwierdza, o
          brak pomocy ze strony Rezydenta? - z kąd ja to znam? Oczywiście, że robią
          wszystko świadomie i za przyzwoleniem Prezesa Triady, który ponoć zawsze jest
          zaskoczony zaistniałymi problemami. Bo jak można inaczej wytłumaczyć
          powtarzające się, wciąż te same krętactwa i niezgodności tego co w katalogu
          (według regulaminu Triady, jest on integralną częścią umowy), z tym co
          zastajemy faktycznie na miejscu.
          Ludzie, turyści - Ci co przed wyjazdem z BP Triada - pamiętajcie, że jeśli na
          miejscu zastaniecie coś absolutnie innego od tego co Wam oferowano przed
          wyjazdem, podstawą do ubiegania się o uznanie reklamacji przez BP Triada jest
          oświadczenie podpisane przez Rezydenta. Opiszcie na miejscu dokładnie jak
          wygląda sytuacja (bez zciemniania) i dajcie to pismo do podpisania (najlepiej w
          obecności innych turystów, żeby Wam nie odmówił poświadczenia faktycznej
          sytuacji) Rezydentowi. To pismo, lub jego brak nie zmieni faktu, że Triada
          Waszej reklamacji nie uwzględni. Dostaniecie jakieś beznadziejne pisemko od
          Szefa Działu Egipskiego, w którym utrzymują że są OK. Ale złożenie reklamacji w
          odpowiednim terminie (14 dni od powrotu) i posiadanie dowodów na niezgodność
          oferty ze stanem faktycznym (np.zdjęcia, oświadczenie Rezydenta) pozwoli na
          dochodzenie swoich praw na drodze sądowej (ja właśnie czekam z utęsknieniem na
          sprawę).
          Do Rezydentów - Czy choć raz próbowaliście zapomnieć o tym, że jesteście
          pracownikami Triady i postawić się w sytuacji turystów, którzy przyjechali
          wypocząć otrzymując to za co zapłacili, a spotkali się z koszmarnym oszustwem
          ze strony Triady, oraz lekceważeniem problemu przez Rezydenta (bo ja na takiego
          trafiłam i wielka szkoda, że nie mogę podać na Forum jego nazwiska)???????
          Zastanówcie się jak ludzie uczciwi, a nie wciskający ciemnotę Rezydenci
          (oczywiście nie wszyscy).
          Mam szczerą nadzieję, że Triada choć po części odpowie za oszustwa, które w
          moim mniemaniu są świadome. Może TV powinna zająć się problemem, aby nasze
          wylewanie żalów na forum nie było bezowocne?
          Pozdrawiam.
          • Gość: Piotr Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:14
            Przysłuchuje się tym debatom na temat Triady i muszę stwierdzić, że coś tu jest
            nie tak! Nie mam zamiaru bronić Tiady. Tak naprawdę nikt tutaj nie opisał
            dokładnie oszustw lub nadużyć ze strony BP Triada. Czego oczekujemy wydając np
            2000 PLN za dwótygodniowy
            pobyt w Hurghadzie ?

POLICZMY:
            1. przelot tam i z powrotem (SAMOLOTEM, który jest najwygodniejszą ale z
            pewnością nie najtańszą formą podróżowania)
            2. pobyt w hotelu przez 14 dni i nocy,
            3. całodzienne wyżywienie. W standardzie dwa posiłki dziennie co oznacza 28
            posiłków w ciagu pobytu. Licząc posiłek po 30 PLN opłata za wyżywienie to około
            840 PLN.
            4. z kwoty 2000 PLN pozostaje 1160 PLN !!!!

NO LUDZIE KOCHANI ZDAJCIE SOBIE SPRAWĘ Z TEGO, ŻE NA TE 1160,- MUSI SIE SKŁADAĆ:
            1. koszt LOTNICZEGO !!! transportu w obie strony !!!
            2. przychód hotelu, który nas gości - ONI Z TEGO ŻYJĄ !!!
            3. przychód biura podróży - ONI Z TEGO ŻYJĄ !!!
            4. podejżewam, że również inne opłaty, o których nie mam pojęcia.

Tak można w nieskończoność. Hotele maja swoje koszty działania, biura podróży
            też mają swoje koszty działania. Należy na koniec pamiętać, że celem każdej
            działalności gospodarczej jest osiaganie zysku, więc z tego każdego zapłaconego
            2000,- od głowy i hotel i biuro muszą mieć parę groszy na czysto.

!!!CO NIE ZWALNIA TRIADY Z WYWIĄZYWANIA SIĘ Z WARUNKÓW UMOWY!!!BYC MOŻE TRIADA
            POWINNA ZMIENIĆ HASŁA W FOLDERACH!!!BYC MOŻE POWINNA JASNO I UCZCIWIE OKREŚLAĆ,
            ŻE JEST BIUREM OFERUJĄCYM USŁUGI TANIE ALE NIE KONIECZNIE NA LUKSUSOWYM
            POZIOMIE!!!

I jeszcze jedno. Proponuję wziąć te 2000,- polecieć samolotem z warszawy do
            Gdańska i z Gdańska pojechać do Sopotu na dwa tygodnie wypoczynku do kwatery
            prywatnej.

OFERTA:
            Plaża piaszczysta,
            pogoda murowana,
            woda w morzu gorąca (16 stopni), czysta i przejżysta,
            rafy koralowe,
            tanie wycieczki na bananie za motorówką 10 minut(150 PLN=37,5$ czyli więcej niż
            koszt wycieczki z Hurghady do Kairu),
            przemili ludzie,
            obsługa turystyczna na bardzo wysokim poziomie,

PAMIĄTKI:
            1. dmuchana pała w kolorach flagi USA dla dzieci do obijania sie po łbach,
            2. drewniany barometr DZIAD-BABA (chyba z rejonów Podchala),
            3. popielniczka z posklejanych muszli - cacko,
            4. termometr na drewnianej kotwicy,
            5. różnego rodzaju ciekawe gadgety o nie sprecyzowanym przeznaczeniu nade in
            china,

Podobną analizę można przeprowadzić na przykładzie Zakopanego, choć ten akurat
            wypadłby pod względem atrakcji nieco lepiej.

mimo wszystko pozdrawiam,
            PIOTR,
            • Gość: jarek Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:32
              słuchaj ja nie muszę się chyba znać i analizować ceny przelotów , pobytu i dochodu biura. Ja kupuje produkt, za jakąś cene.
              Gdybym był poinformowany że pokój będzie taki jaki był, przeanalizował bym to i być może nawet bym się zdecydował na taką oferte ( nie jechałem tam aby siedzieć w pokoju )
              Chodzi mi o zasady biuro świadomie wprowadza klientów w błąd.
            • Gość: Janina Re: Triada to oszuści !!! IP: 81.219.144.* 14.07.04, 10:37
              A gdzie znalazłeś ofertę Triady na dwa tygodnie za 2000 zł?
            • Gość: Graża Re: Triada to oszuści !!! IP: *.crowley.pl 14.07.04, 10:38
              Opisywałam swoją historię już nie jeden raz i to szczegółowo. Wierz mi, to był
              cios jakich mało, gdy przybyliśmy do Hotelu Hilton Resort i okazało się, że np.
              basen widoczny na zdjęciu w katalogu (integralna część umowy) jest nieczynny,
              bo główna część hotelu (od głównego budynku, aż po plażę) jest w generalnym
              remoncie. Zakwaterowali nas w jakimś blokowisku, daaaaaaleko od plaży, gdzie
              widokiem z okna był np. mur i słychać było milutki (?) dźwięk hydrantu. BAJKA.
              I co o tym powiesz?
              • Gość: Piotr Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:51
                Ja nie bronie triady. Wyraźnie napisałem w środku postu, że nic Triady nie
                zwalnia z solidnego wywiazywani sie z warunków zawieranych umów. Faktem jest,
                że drodzy nie są ale faktem jest również to, że opisując ofertę powinni to
                robić uczciwie. Mój post nie jest odpowiedzią na Twoja historię. Mój post jest
                odpowiedzia na zarzuty typu okno nie w tą stronę, mały pokój, mały grzybek w
                łazience, brak krzesła czy niemiła rezydentka.
                Zdaje sobie sprawę równiez z tego, że inaczej bym myślał gdybym to ja padł
                ofiarą takich numerów. Z drugiej strony lepiej byłoby gdyby rezydentami byli
                faceci. Można wtedy dać parę razy w gębę i tyla ...........
                • Gość: jagr Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:28
                  To jest kara za "wytanianie". Ja uważam, że nie stać mnie zarówno na
                  najtańsze:ubrania, sprzęt itp. To sie tyczy także wczasów, nie kupię 2 tygodni
                  poniżej 3 tys. z zasady. I jestem zadowolony, jak do tej pory /odpukać/.
                  • Gość: cs Re: Triada to oszuści !!! IP: 195.215.5.* 14.07.04, 14:49
                    oczywiscie kazdy robi jak uwaza
                    ja wole dac 1000 zl mniej a za te "zaoszczedzone" pieniadze przesiedziec
                    wszystkie wieczory w barze albo restauracji, zamiast wloczyc sie bez senu po
                    ulicach aby po godzinie wrocic do hotelu i napic sie wodki w ciasnym pokoiku
                    ale za to nie narzekam :o)
                    • Gość: jagr Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:50
                      Jedno drugiemu nie przeszkadza....:)
                      • Gość: Graża Re: Triada to oszuści !!! IP: *.crowley.pl 15.07.04, 22:16
                        Oczywiście wszystko zależy od tego na co nas tak naprawdę stać. Niektórzy do
                        kolacji nie zamawiali wina, czy wody mineralnej tylko biegli z wywieszonym
                        językiem do pokoju, bo tam czekała wodo kupiona wcześniej w sklepie (5 razy
                        tansza). Tak tez bywa, jak wynika z moich obserwacji.
                • Gość: Kacha Re: Triada to oszuści !!! IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 12.08.04, 10:55
                  A JA WYKUPIŁAM WCZASY NA 2 TYGODNIE DO HOTELU "Palma de mirette 4****"
                  Z Bp "Sun & Fun" ZA !!!2000ZŁ!!! I WSZYSTKO BYŁO W NAJLEPSZYM PORZĄDKU! W
                  POKOJU NIE BYŁO NAWET TROSZKĘ KURZU! RAZ TYLKO TOALETA SIĘ ZATKAŁA
                  I SIĘ IM (SPRZĄTAJĄCYM) POWIEDZIAŁO TO OD RAZU ZROBILI Z TYM PORZĄDEK!
                  A WAKACJE WSPOMINAM WSPANIALE!!!
    • Gość: aga Re: Triada to oszuści !!! IP: *.supernet.pl / 217.153.174.* 16.07.04, 15:02
      cześć!
      Przeczytałam Wasze "uwagi", a zwłaszcza Jarka i jestem przerazona!!! Bo 14.08
      lecę z chłopakiem do Egiptu z Triadą na 2 tyg i to właśnie do Sultan Beach.Pani
      z biura powiedziała, że pokoje sa takie same jak na zdjęciach w katalogu,
      pytaliśmy o balkon i dla pewności napisała nawet pismo, że zyczymy sobie
      balkon. Co radzicie nam teraz zrobic????
      • pc_maniac Nie jechać do Egiptu, zaoszczędzisz 3$ na wizie 16.07.04, 15:07
        Bosche, widzisz to i nie grzmisz?
        Jeśli w tak błachej sprawie widzisz problem, to jeśli dostaniesz pokój z
        mróweczką faraona, to pewnie natychmiast wrócisz do kraju zniesmaczona.
        • Gość: aga Re: Nie jechać do Egiptu, zaoszczędzisz 3$ na wiz IP: *.supernet.pl / 217.153.174.* 16.07.04, 15:15
          Do maniac!Jak płace to wymagam tego co mi obiecują i nie widze w tym nic
          dziwnego, gdybym wcześniej spotkała sie z opiniami takimi na temat Triady to
          bym wybrała inne biuro, do tej pory jeżdziłam z TUI i takich akcji nie było.
          Jak Ty lubisz jak Cie robią w konia to Twój wybór, ja nie.
          • pc_maniac To nie jest jedynie problem Triady 16.07.04, 15:30
            W okresie szczytu turystycznego wszystkie BP maja wpadki (poczytaj choćby jakie
            psy wieszano w zeszłym roku na pozostałych polskich Biurach.

Problem w tym, że do Egiptu jeżdżą tłumy turystów, a biura starają się
            oszczędzać na wszystkim. Kolejną sprawą to przypadkowość jaką kierują się firmy
            przy rekrutacji na stanowiska rezydentów. Są wśród nich osoby bardzo dobrze
            obeznane z realiami kraju oraz z bardzo dobrym podejściem do klienta,jednak
            często trafiają się osoby, które nie nadają się na to stanowisko.
            O tych pierwszych poprostu się nie mówi. O tych drugich zaś słychać często.
            Praca z wymagającym klientem to sztuka którą nie każdy ma we krwi. Jeśli weźmie
            się również pod uwagę, ze taki rezydent ma setke turystów, rozrzuconych po
            różnych obiektach, musi odbierać telefony nawet w nocy, załatwiać wycieczki,
            transport, to czasami nawet w najdroższych BP zdarzają sie problemy.

Podobało mi się jedno zdanie, które powiedział na tym forum prezes AlfaStar -
            że w najtańszej ofercie turyści mają opłacony przelot do Egiptu, zaś hotel i
            wyżywienie za darmo. Dzięki temu uniknął ataków, że za 1250 zł nie oferuje im
            się hotelu z czerwonym dywanem przed wejściem, czy srebrnej zastawy na
            posiłkach.

Może czas by i inne biura zaczęły różnicować oferty pod kątem ceny - czyli
            wyjazdy tanie (dla przeciętnego Kowalskiego) i ekskluzywne, gdzie jasno
            powiedziane jest, że w danym hotelu dostaną pokój, który swoim standardem nie
            będzie odbiegał od pokoju w który mieszka Niemec, Francuz, czy Włoch.
            To samo dotyczy statków. Statki 5* też nie są podobne swoimi standardami.
            Jednak już statki 4*, z tego co poczytałem na tym forum dość znacznie odbiegają
            swoim standardem od tych pięciogwiazdkowców.
            Uważam, ze BP nie powinny ukrywać faktu, że ich oferta jest tania bo... (i tu
            powinni wpisać czego turyści nie mogą się spodziewać).
            To chyba byłoby uczciwe podejście?! Co sądzicie?
            • przemoa Re: To nie jest jedynie problem Triady 16.07.04, 16:47
              swiete slowa PC o to wlasnie chodzi o uczciwosc kupieckom ; placisz tyle i tego sie mozesz spodziewac, a nie jak to robi Triada bedzie och i ach, za tanie pieniadze a na miejscu doplac i nie wymagaj, dlaczego w katalogu nie moga napisac ze statek jest starszy, mniej okazaly, ale obsluge bedziecie mieli za to super i jedzonko ; rezydenci zas powinni zadbac aby koce i posciel byla czysta, bez insektow.
      • Gość: Piotr Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:13
        radzę nie lecieć !!!

pozdrawiam,
        • Gość: Jarek Re: Do Agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 10:21
          Nie przejmuj się na zapas , jedyną niedogodnością jaką spotkasz to opisywany przezemnie pokój.
          Hotel bardzo fajny.
          Egipcjanie to bardzo mili ludzie na początku bardzo denerwujący jest bakszysz ale też idzie przywyknąć.
          Jeśli masz jakieś pytania wal śmiało.
          • Gość: aga Re: Do Jarka IP: *.supernet.pl / 217.153.174.* 19.07.04, 12:43
            Korzystając więc z okazji chciałam spytać o wycieczki fakultatywne - gdzie
            najlepiej jest je tak na prawde wykupić: czy u rezydenta Triady czy w
            miejscowych biurach i jesli tak to czy polecasz jakieś konkretne biuro?Z góry
            dzieki za odpowiedź.
            • Gość: Jarek Re: Do Agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 14:27
              Ja korzystałem z dwóch biur. 2 dni luxor i 2 dni kair jechałem z Hanym Alibabą ale to była wycieczka organizowana już w polsce, indywidualny program i 12 osób w busie - polecam.
              Nurkowanie i jeepy brałem w Orbit turs to jest po drugiej stronie ulicy od Sultan Beach - też byłem zadowolony.
              Nurkowanie u rezydenta kosztuje 50 dol. i tam są polscy instruktorzy.
              W orbit tur instruktorami są miejscowi, ale na łodzi jest polka Jola i ona wszystko wam wytłumaczy, a pod wodą to i tak na migi - koszt 25 dol.
              W Orbit-tur muwią po polsku . Dalej jakieś 100 m jest biuro Ohod-Tur od nas niekturzy tez tam korzystali.
              Przyjmij jedną zasade około godz. 12 w dzień przyjazdu zgonią was i zaproponują wycieczki, nie kupuj a przynajmniej nie w ten dzień.Z moich rozmów z ludźmi wynika że po kupieniu u rezydenta dopiero potem studiowali miejscowe ceny a wycofać już się nie da. Popatrz na inne oferty a wtedy zdecyduj . Nastepnego dnia rezydent też jest i napewno będzie miał miejsca.
              A ja Polecam Hanego Alibabę

Jarek
              • pasikonna Do Jarka 04.08.04, 09:23
                Chlopie, prosze, SLOWNIK ORTOGRAFICZNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Ja nie moge czytac spokojnie tego co piszesz, bo takie byki sadzisz. Wstyd, taki
                obeznany turysta, a tak nie zna sie na ortografii...
                Jak do babci z tych okropnych wakacji karteczke napiszes???
                pozdr.
                • lilypons Re: Do Jarka 04.08.04, 09:30
                  Jak już pouczasz innych, to sama nie gub liter w tym co "napiszes".
                  • przemoa Re: Do Jarka 04.08.04, 23:18
                    lilypons napisała:

> Jak już pouczasz innych, to sama nie gub liter w tym co "napiszes".

daj spokoj pasikonnej ona tylko z Triady ;-)
                    • lilypons Re: Do Jarka 04.08.04, 23:24
                      Nieważne czy z Triady czy Dominika, ma pisać porządnie -;)
                      • przemoa Re: Do Jarka 04.08.04, 23:49

tez masz racje
                    • pasikonna Tak Tak Tak ! 05.08.04, 09:37

> daj spokoj pasikonnej ona tylko z Triady ;-)

Tak, z Triady, z Telewizji Polskiej, z Naszego Dziennika i Radia Maryja.
                      Z wszystkiego naraz.
                      Ale dzieki przemoa, bo ja uwielbiam mezczyzn ktorzy potrafia wstawic sie za
                      kobieta. 100% cukru w cukrze a mezczyzny w mezczyznie.
                      Mniam.
                      • Gość: Julia Re: Nie, Nie, Nie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:45
                        I tutaj też się wcinasz, pokazując swoją elokwencję, czy nie widzisz, że tutaj
                        nikt Cię nie chce słuchac a tymbardziej czytać, weź idź już stąd lepiej hihihi,
                        bo zaśmiecasz forum
                      • Gość: Grymas Re: Tak Tak Tak ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:29
                        Pasikonna się zdenerwowała!? Koniec świata - jak mawiał Popiołek ;-))
            • Gość: Graża Re: Do Jarka IP: *.crowley.pl 25.07.04, 22:05
              Orbit Tour to OK biuro. Korzystaliśmy z ich usług wykupując różne wycieczki.
              Nie było żadnej wpadki, standard dokładnie ten sam co na wycieczkach
              wykupionych u Rezydenta, tyle tylko, że za połowę ceny. Moim zdaniem nie
              powinnaś kupować wycieczek u Rezydenta Triady, bo po prostu za nie przepłacisz.
              Wymienialiśmy swoje spostrzeżenia co do jakości tych wycieczek z osoami, które
              przez swoją niewiedzę wykupiły fakultety u Rezydenta - jakość TA SAMA, więc po
              co przepłacać?
              Baw się dobrze i pamiętaj, gdyby coś było nie tak, pisz oświadczenie Rezydenta
              co do warunków pobytu.
            • Gość: Graża DO AGI IP: *.crowley.pl 25.07.04, 22:07
              Sorki, oczywiście powyższy post był do Ciebie.
          • Gość: maly Re: Do Agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 07:25
            sułtan jest o.k.
    • Gość: andrzej Re: Triada to oszuści !!! IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:48
      Hmm. Nic dodać nic ująć...Cypr miał byc wyspą rajem, ostatnimi wakacjami na 5 m-
      cy przed narodzinami naszego dziecka a z Triadą stał się koszmarnym
      wspomnieniem.
      • Gość: Graża Re: Triada to oszuści !!! IP: *.crowley.pl 26.07.04, 19:41
        Czy możesz napisać co się stało?
      • Gość: ali Re: Triada to oszuści !!! IP: *.crowley.pl 27.07.04, 21:05
        To wszystko jest "ciekawe". Ile jeszcze ludzi naciągną, aby ktoś się za nich
        wziął? Jak długo to bedzie jeszcze trwało?
        • Gość: mici Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 07:25
          • Gość: ja Re: Triada to oszuści !!! IP: *.crowley.pl 29.07.04, 22:26
            no!?
    • Gość: Ewa Re: Triada to oszuści !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 09:41
      Myślę, że wiele zależy od pracowników danego biura podróży. Byłam w Triadzie i
      tam Pani uprzedziła mnie, że w Hotelu Sułtan Beach mają znacznie gorsze pokoje
      (od ulicy). Byłam z 4 różnymi biurami i uważam, że wszyscy mają wpadki.
      • Gość: jarek Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 10:14
        może robią to teraz gdy ludzie już wiedzą , jak byłem w egipcie przełom czrwca i lipca nikt nie udzielał takiej informacji
      • Gość: małgorzata Re: Triada to oszuści !!! IP: *.pkobp.pl 30.07.04, 10:22
        Właśnie tam jadę.Napisz proszę czy jest możliwość wystarania się o lepszy
        pokój.Czy tak jak wyczytałam na formu trzeba zabulić za to 8$ na dobe????
        • Gość: Ewa Re: Triada to oszuści !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 10:25
          W biurze podróży dowiedziałam się, że zamiany pokoi są uzależnione od tego kto
          jest właścicielem. Jeżeli hotel należy do Egipcjan to za parę dolarów można
          zamienić.
          • Gość: kubek Re: Triada to oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 07:24
            op
      • przemoa Re: Triada to oszuści !!! 30.07.04, 17:34
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Myślę, że wiele zależy od pracowników danego biura podróży. Byłam w Triadzie i
        > tam Pani uprzedziła mnie, że w Hotelu Sułtan Beach mają znacznie gorsze pokoje
        > (od ulicy). Byłam z 4 różnymi biurami i uważam, że wszyscy mają wpadki.

Ewo masz racje ze wpadki miewaja wszystkie biura. Wszystko zalezy od tego w jaki sposob biuro wybrnie z takiej wpadki. Wazne aby pracownicy biura pamietali ze to oni sa dla turysty a nie odwrotnie. Przykre ze pracownicy Triady jeszcze sie nie wszyscy tego nauczyli, moze prezes powinien dac pierwszy przyklad jak traktowac turyste?
      • Gość: aga Re: Triada to oszuści !!! IP: *.supernet.pl / 217.153.174.* 31.07.04, 16:21
        Jak ja byłam w Triadzie, pod koniec lipca tego roku i rezerwowałam Sultana to
        pani powiedziała, że pokoje są dokładnie takie jak w katalogu.Albo oni nie
        wiedzą co sprzedaja, albo jakość usług zależy od ich humoru.
    • Gość: Robert Re: Triada to oszuści !!! IP: 62.135.124.* 31.07.04, 18:20
      bardzo mi się podoba tragiczny opis, a wypowiedź " ... ja wygórowanych wymagań
      nie mam ", a coś mi się zdaje, że właśnie za te 2500 zł za 2 tygodnie chyba ta
      osoba ma. Ale to co widzę ogólnie był zadowolony z hotelu, tylko ten pokój
      wpłynął na Jego koszmarny wypoczynek. Dlaczego nie potrafimy się wyluzować i
      korzystać z uroków pogody i całego wypoczynku. Każdy się zachowuje jakby co
      najmniej mieszkał w Polsce w wilii o metrażu 500 m.kw i zapłacił za wczasy po 4
      000 zł od osoby. Zejdzcie ludzie na ziemię, nie wymagajcie cudów. DOstrzegajcie
      więcej plusów niż minusów i korzystajcie z wypoczynku, a nie od razu przed
      wyjazdem szykujecie się do pisania reklamacji. Bądzcie bardziej sprawiedliwi w
      ocenie wszystkich i biur i rezydentów i hoteli. Czasami załóżcie sobie różowe
      okulary. Z takim podejściem do życia, to co raz więcej będzie zawałów po 30
      roku życia. Jesteśmy bardzo okrutni w ocenie i polski turysta jest
      najtrudniejszym i roszczeniowym (90 % wyjeżdżających). Zastanówcie się przed
      urlopem w jakim celu wyjeżdżacie , czy odpocząć czy się domagać od razu
      rekompensaty, żeby każdy 6 urlop mieć bezpłatny. Jak spędzicie wakacje to
      zależy od Was samych, ale nastawcie się pozytywnie do wyjazdu. Życzę wszystkim
      miłych i słonecznych wakacji
      • przemoa Re: Triada to oszuści !!! 31.07.04, 18:50

Robert to nie jest wygorowanie oczekiwan turystow jak sugerujesz. Problemem jest brak uczciwej informacji Triady o oferowanym produkcie. Przyklad ? - post Agi poprzedzajacy Twoj. "pani w Triadzie powiedziala ze pokoje sa jak w katalogu...". I po co oszukiwac ludzi, czy nie lepiej powiedziec placi pani 2000PLN i za to w tym hotelu moze pani otrzymac pokoj o gorszym standarcie? Komu to nie odpowiada rezygnuje, kto akceptuje jedzie z takim nastawieniem i ma udane wakacje.
    • Gość: Robert Re: Triada to oszuści !!! IP: 62.135.124.* 01.08.04, 12:04
      zdjęcia w katalogu Triady nie widziałem Przemo, ale mi głównie chodzi, że
      Polacy i tak głównie się nastawiają na niezadowolenie. Mamy naprawdę wygórowane
      wyobrażenie, nie umiemy sobie poradzić, a czasami tylko trochę własnej
      inicjatywy i załatwimy lepiej niż to może zrobić rezydent, którego ściągamy
      może z drugiego końca Hurghady i oczywiście, że na niego naskakujemy, że on
      musi to zrobić i nam się należy taki pokój. Może faktycznie pani z Triady źle
      informuje i może nie tylko ona zle informuje, ale jak czytasz trochę to forum
      to masz generalnie pojęcie dokąd jedziesz i czego się spodziewać, a w szczycie
      sezonu nie wymagajmy nie wiadomo czego i nie łudźmy się, że przy pełnym
      obłożeniu hotelu dostaniemy luksusowy pokój, z widokiem na morze bez żadnych
      dopłat
      • przemoa Re: Triada to oszuści !!! 01.08.04, 15:07
        Zgadzam sie z Toba Robert ze wielu ludzi ma wygorowane wyobrazenie o poziomie wakacji jakie wykupili. Byc moze wynika to z tego wielu ludziom nadal w polsce nie jest latwo zarobic na wakacje dla 3 osobowej rodziny nawet po 2000PLN/os. Dlatego istotna rola jest osob sprzedajacych dane produkty, aby przed zakupem wyraznie informowac o poziomie jakiego mozna sie spodziewac za kwote ktora w biurze zostawimy.
        Ja jechalem z nastawieniem ze egipskie 3* sa na niskim poziomie. Przez moment nawet zastanawialem sie czy nie doplacic do 4*. Zrezygnowalem z tego zamiaru, bo doszedlem do wniosku ze nie jake dla pobytu w hotelu, a dla urokow Egiptu. Jakie bylo moje mile zaskoczenie po zapoznaniu hotelu Zahabia, a i okazalo sie ze opieka rezydentki jest super tzn. byla zawsze kiedy bylo jej potrzeba.

Jednak gdy zrodzil sie problem statku nie znalazl sie pracownik Triady poczawszy od rezydenta na prezesie konczac ktory potrafil by w sposob wlasciwy sprawe zalatwic (bez wzgledu na to po czyjej stronie byla racja).
        • Gość: Kasia&Adam Brawo Triada IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.04, 11:32
          Bylismy od 17.07 2 tyg z Triada w hotelu Magawish i jestesmy zadowoloni z uslug
          tego biura.
          Tranfery w porzadku, pokoik dostalismy szybko - ladny blisko morza, rezydentka
          Dominika spisywala sie calkiem dobrze.
          Jedyna wada to drogie wycieczki fakultatywne - ale nikt sie na nas nie obrazal
          kiedy wykupilismy wycieczki w biurze lokalnym.
          Generalnie plus dla Triady.
          W przyszlym roku tez z nimi ruszamy

Kasia&Adam

• Gość: Dorcia Re: Brawo Triada IP: *.atac.pl / 213.25.91.* 06.08.04, 10:26
            Z tego co czytam, to był przypadek że byliście zadowoleni. Ja byłam z Triadą na
            Krecie i również byłam oszukana.Ja im nie ufam i z nimi nigdzie nie pojadę.
            Zastanówcie się i przeczytajcie wszystkie odpowiedzi>
            Pozdrawiam
            • Gość: cs Re: Brawo Triada IP: 195.215.5.* 06.08.04, 10:41
              oj tak, przypadek, ze conajmniej 100 osob bylo zadowolonych, a wyjezdzajacy
              tydzien wczesniej tez bardzo chwalili sobie pobyt.

> Zastanówcie się i przeczytajcie wszystkie odpowiedzi>

nad czym mamy sie zastanowic ??? I po co czytac odpowiedzi na forum ???
              przeciez bylismy tam, przezylismy, widzielismy.
              a teraz niektorzy probuja nam wmowic, ze to pomylka i ze faktycznie bylo zle,
              tylko nam sie wydaje, ze bylo fajnie, zbiorowa psychoza :o)
              zastanow sie, co piszesz.

a tak na marginesie, to spora czesc narzekan na Triade pochodzi od innych biur
              podrozy, nie dalej jak miesiac temu wyzywal sie tu ktos jak ta Triada okropna,
              ale zapomnial, ze jego IP widnieje w kazdym poscie.
              to bylo cos takiego "itaka.pl" :o))
              smieszne, nie ?
              • przemoa Re: Brawo Triada 06.08.04, 17:36
                cs sugerujesz nieuczciwa konkurenje Itaki ? Oj oj to mi zaczyna coraz bardziej wygladac ze Twoje wychwalanie Traidy nie jest do konca bezstronne. A przypadek udanej imprezy mogl sie nawet Triadzie przytrafic i mial prawo dotyczyc pelnego skladu grupy, ale nie 100 bo tylu osob nie zabiera na poklad Akhnaton. Pewnie ze nie ma biura idealnego bo nie popelnia bledow ten, ktory nic nie robi. Jest jednak jedna drobna roznica prezesowi i pracownikom Triady wydaje sie ze zwyciezaja przez swoja arogancje w postepowaniu z ludzmi, bo wielu zwyczajnie brak czasu na walke z ta arogancja. Pierwszym z brzegu przykladem jest furia rezydentki p. Dominiki ktora osmielili sie publicznie napietnowac turysci za jej zla prace.
                • Gość: gosc2 Re: Brawo Triada IP: 81.4.20.* 06.08.04, 18:45
                  wiesz co twoje narzekanie stalo sie naprawde nudne! zmien temat lub watek, bo
                  zanudzisz nas na smierc. czy ty jestes z czegos w zyciu zadowolony?
                  • paw1313 Re: podsumowanie 07.08.04, 00:29
                    Dorzucę tu swoje „trzy grosze”..)) Wiec mi się wydaje , że niestety ale
                    wszystko jest kwestią ceny. My za 2- tygodniowy pobyt w El-Gouna w hotelu
                    Sheraton (5*) zapłaciliśmy ( 2 – os.)
                    I to już w lutym 5200zl. Wylot mieliśmy 26.06. było super i ani rezydentom ani
                    nikomu z Triady nie mam nic do zarzucenia.
                    Także wydaje mi się , że lepiej wcześniej dobrze przekalkulować sobie czy stać
                    mnie na Egipt ( jeśli mam takie to , a takie wymagania) czy może lepiej
                    pojechać gdzieś bliżej i za te same pieniądze mieć satysfakcjonujący mnie
                    wypoczynek. Pamiętajmy nikt niczego nie robi za darmo zarówno w Egipcie jak i u
                    nas w kraju (dotyczy to biur podróży) także jeśli wybieramy tę tańszą ofertę to
                    lepiej przeznaczmy sobie te „zaoszczędzone pieniądze” na poprawienie sobie w
                    razie czego komfortu pobytu ( z doświadczenia wiem , że na ogół to nie starczy –
                    dlatego teraz wybieram te realne oferty).
                • Gość: cs Re: Brawo Triada IP: *.k380.webspeed.dk 07.08.04, 01:36
                  nie "sugeruje", tylko przypominam o kilku postach szkalujacych Triade,
                  autorstwa kogos poslugujacego sie IP "itaka.pl"
                  no, a moje wychwalanie Triady nie jest faktycznie bezstronne, bo nie bylem z
                  innymi biurami, tylko z Triada.
                  Tak ze jest to raczej subiektywne wychwalanie.

a 100 osob i owszem bylo, nawet duzo wiecej.
                  75 na rejsie, drugie tyle w dwoch autobusach na objazdowce, sporo ludzi na
                  pobycie 2 tygodnie, no i nastepny turnus, ktory przylecial tydzien pozniej.

Nie watpie, ze Triada ma najwiecej skarg, ale ma i najwiecej turystow.
                  • Gość: Tersyn Re: Brawo Triada IP: 62.181.161.* 12.08.04, 10:27
                    Egipt dostarczył nam wielu wrażeń, i tych oczekiwanych, i tych zaskakujących
                    dla przybysza z Polski. Cóż mogę więcej napisać - pojechaliśmy poznać kraj o
                    tak odmiennej kulturze - i ciekawość zaspokoiliśmy w 100%. Zwiedziliśmy Luksor,
                    Kair, Aleksandrię i kilka pomniejszych miejscowości na pustyni. Nie jechaliśmy
                    tam, aby pławić się w morzu, czy opalać na plaży.(takie atrakcje mamy w domu,
                    niemal za oknem - Gdańsk). Jechaliśmy z nastawieniem na zwiedzanie i spotkanie
                    przyjaciół Egipcjan (Aleksandria). Ofertę "Triady" traktowaliśmy jako
                    zapewnienie sobie stałej bazy na okres pobytu. Dlatego ani standard hotelu, ani
                    wyżywienie nie było dla nas istotne - (z 14 dni pobytu byliśmy w Hurghadzie
                    tylko 5 dni + prawie doba "bezdomności"). Hotel "La Perla" okazał się bardzo
                    sympatyczny (tylko ok. 100 pokoi, mały, więc kameralny, idealny do wypoczynku
                    po powrocie z jakiejś wycieczki, zwłaszcza, że doskolale klimatyzowane pokoje).
                    I wszystko byłoby wspaniale, gdyby nie fakt, że w piątek, po przylocie z
                    Alexandrii rezydentka informuje nas, że niestety będziemy musieli oczekiwać na
                    transfer mając do dyspozycji 1 pokój + wygody na całą grupę, bo nie była w
                    stanie przedłużyć, ani załatwić gdzieś nam dodatkowo 1 doby hotelowej (o co
                    prosiliśmy ją, chcąc dodatkowo zapłacić).
                    No, ale to było jeszcze "do przeżycia", tak bywa w sezonie, chociaż dotychczas
                    najdłużej oczekiwaliśmy na transfer w Alanyi - 6 godzin). Rzeczywistość, po
                    wykwaterowaniu okazała się być jednak o wiele gorsza! Nie było pokoju, nie było
                    natrysku... rzeczy pozwolono nam złożyć w holu, koło recepcji.
                    Hol, przeszklony jak akwarium, bez klimatyzacji - istne solarium. Nasza grupa
                    były to osoby w różnym wieku: cztery młodziutkie dziewczyny po jakieś 22 - 25
                    lat, małżeństwo z dwójką dzieci 6 i 10 lat, starsza pani z córką, małżeństwo w
                    wieku 40 - 45 lat, no i my 60 - letni seniorzy. Ogarnęła nas rozpacz no i
                    irytacja, usiłowaliśmy się skontaktować z rezydentką - niestety, nie
                    odpowiadała ani na telefony, ani na SMS-y. Usiłowaliśmy się jakoś zorganizować,
                    co nie było łatwe. Dziewczęta nie miały już pieniędzy, tylko po kilka funtów na
                    napoje - poszły więc na plażę ( z której wróciły po 3 godzinach, jedna miała
                    tempetarurę i skarżyła się na straszny ból głowy) - i one były chyba w
                    najgorszej sytuacji. Plątały się do rana w okolicach recepcji, szukając cienia,
                    poszły na hotelowy basen, zajęły leżaki - wyproszone je, bo nowi goście nie
                    mieli się gdzie rozłożyć).
                    Małżeństwo z dziećmi chyba cały czas koczowało w holu, lub w cieniu przed
                    hotelem - starszy chłopiec wymiotował nawet jeszcze w samolocie. Pani z córką
                    szukały chłodu w Sekkali, my podobnie, po prostu zmienialiśmy knajpki,
                    zamawiając "byleco" - aby tylko posiedzieć w klimatyzowanym pomieszczeniu. Tak
                    przetrwaliśmy do 22.00 - potem wszyscy już spotkaliśmy się przed hotelem i
                    zmęczeni, jakos przetrwaliśmy te 17 godzin do transferu. To była jednak gehenna
                    i delikatnie mówiąc - wszyscy czuliśmy się podle... Niedoróbka "Triady" zepsuła
                    nam dokładnie ostatnie chwile pobytu w Egipcie. To nieuczciwe załatwianie
                    sprawy, tymbardziej, że inne B.P. znając godziny odlotów rezerwowały dla swoich
                    klientów 1/2 doby hotelowej (odpłatnie), i ci, byli zdumieni, słysząc, jak nas
                    potraktowano... Nasza wina w tym, że zaufaliśmy "Triadzie". Szef recepcji
                    poinformował nas, że gdybyśmy zaraz po przylocie dokupili sobie dodatkowo 1
                    dobę - nie byłoby problemu, potem nie mieli już wolnych pokoi. Dlatego mam
                    pretensje do "Triady", zresztą to nie jedyna ich "przewalanka" wynikająca z
                    bałaganu, niekompetencji i maksymalnego nastawienia na zyski...
                    I W TYM WŁAŚNIE TKWI PROBLEM "TRIADY" - ZAŁATWIĆ DUŻO I "BYLEJAK" !!!

• Gość: cs Re: Brawo Triada IP: 195.215.5.* 12.08.04, 11:18
                      wierze, ale od czego, albo kogo to zalezy, to pozostanie zagadka.
                      Ja bylem w Magawish, wykwaterowanie o 12:00 a wylot o 01:40 w nocy - ok 12
                      godzin lezakowania.
                      Rezydentka z Triady ( oslawiona Dominika :o) ) zorganizowala dla nas 3 pokoje
                      hotelowe ( domki z lazienkami ) z przeznaczeniem na bagaz oraz na odpoczynek.
                      I co ciekawe, w naszym domku bylo nas tylko 10 osob - co sie dzialo z reszta ?
                      a i tak wiekszosc dnia spedzilem na plazy, a pozniej tylko toaleta, przebrac
                      sie, cos zjesc i podjechal autobus na lotnisko.
                      W ciagu dnia dojechaly takze osoby z objazdowki, ale tylko jedna para pokusila
                      sie, aby przyjsc do nas i skorzystac z dobrobytu, pozostale osoby przemeczyly
                      sie w recepcji, a przeciez zostaly poinformowane, gdzie moga sie udac aby
                      troche odpoczac.
                      Bedac w Grecji mielismy ten sam problem i nikt nam nic nie zalatwial.
                      Bedac we Francji z innym, bardzo szanowanym biurem z Europy, bylo tak samo -
                      wypad z pokoju o 12:00, a samolot o 20:00 i nikt sie w ogole nie interesowal,
                      co mamy zrobic ze soba i z bagazem.
    • Gość: Magda Re: Triada to oszuści !!! IP: 62.135.124.* 07.08.04, 12:44
      Triada wysyła dużo osób zagranicę więc mogą się zdarzyć niezadowolone osoby.
      Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. I napewno za dużo biur
      wypowiada się na tym forum i się wzajemnie nakręca
      • Gość: efka Triada OK IP: 81.219.144.* 11.08.04, 16:14
        Jestem zadowolona, ale jest w tym też moja zasługa bo jestem z natury pogodna i
        optymistycznie nastawiona. Ale w przypadku Egiptu wolałam sobie pomóc i
        wybrałam opcję 5* - trafił się Sheraton w El Gounie - i było cudownie!!!
        Chętnie powtórzę! Triada była OK.
        • Gość: Tom Re: Triada OK IP: 62.181.161.* 12.08.04, 11:17
          Moja Miła - to nie zasługa "Triady", że w El Gounie było OK. Po prostu, jest to
          nowe, prywatne, urocze miasteczko zbudowane 8 lat temu przez 3 bogatych braci -
          Egipcjan, tylko na potrzeby rynku turystycznego. Nie ma slamsów, nie ma też
          stałych mieszkańców. Tubylcy, przy wjeździe oddają dokumenty, bo takie jest
          zarządzenie - aby uniknąć natrętnego handlu i żebractwa. Wiem o tym i ty wiesz -
          skoro tam byłaś.
          Przecież to nie "Triada" przekopała te laguny... zastanów się, ile było
          wkładu "Triady" w Twój miły pobyt? Po prostu udało Ci się świetnie "wstrzelić"
          w ofertę, którą trudno spieprzyć...
          • Gość: efka Re: Triada OK IP: 81.219.144.* 12.08.04, 12:29
            Tak, zgadzam się El Gouna to samograj.
            Ale mnie chodzi też o część objazdową - czyli organizację zwiedzania - jedyny
            minus to bardzo początkujący polski pilot-przewodnik po zabytkach. A poza nim
            niczego Triadzie nie mogę zarzucić. Żadnych dłużyzn, opóźnień. W sumie oceniam
            całość 7+7 jako bardzo udaną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka