Dodaj do ulubionych

three corners fayrouz

25.06.13, 23:51
Czy trzeba do kolacji nosić długie spodnie?
Obserwuj wątek
    • ewela9908 Re: three corners fayrouz 26.06.13, 12:39
      Wybieram się w sierpniu do tego hotelu i będę wdzięczna za wszelkie informacje z nim związane.
      • taza65 Re: three corners fayrouz 26.06.13, 17:02
        Takie pytania zadają tylko "buraki" o bardzo niskiej kulturze.
        Oczywiście że na kolację ( objadokolacje ) obowiazuje zawsze strój formalny : długie spodnie i koszula ( może być z krótkim rękawem) .Dla takich "buraków" jw , przy wejściu na salę są zwykle informacje ( również w formie rysunku ) przypominające o "kulturze" osobistej. Właśnie wróciłem z Rodos , przez dwa tygodnie chodziłęm w krótkich spodenkach ( nie tych samych) ale na śniadanie ( nie było formalnego wymogu ) i obiadokolację w spodniach długich i obuwiu pełnym. Nie widziałem nawet by komuś wpadł do głowy taki pomysł.
        • ewela9908 Re: three corners fayrouz 26.06.13, 17:47
          O buractwie i niskiej kulturze osobistej świadczy Twoja wypowiedź. Bywałam w wielu hotelach i nie wszędzie wymagano długich spodni na kolację. Nie ma głupich pytań ,za to są głupie odpowiedzi i Twoja do takich się zalicza.
          • taza65 Re: three corners fayrouz 26.06.13, 18:19
            To znaczy że bywałaś w hotelach o bardzo niskim standardzie a tak wogóle to żal mi Ciebie , że nie potrafisz się zachować w miejscach publicznych jakie sa niewątpliwie restauracje hotelowe.
            • ewela9908 Re: three corners fayrouz 26.06.13, 19:06
              Żal? Naprawdę niepotrzebnie ale dziękuję za troskę :)) Jako że jestem kobietą to problem spodni mnie nie dotyczy. Natomiast Twoje wypowiedzi są obrażające i one właśnie świadczą o Twojej kulturze a raczej jej braku. Co do hoteli w których byłam to nigdy nikt nie oburzał się na panów w spodniach 3/4 absolutnie nie były one problemem. Pozdrawiam :))
          • optio11 Re: three corners fayrouz 01.07.13, 08:05
            Nie przejmuj sie tym bufonem.
            Zadnych dlugich spodni, czy wieczorowych sukni nie trzeba ubierac.
            Natomiast nie nalezy wchodzic do restauracji, czy nawet baru przy plazy podczas lunchu w stroju typowo plazowym.
        • marlen6666 Re: three corners fayrouz 27.06.13, 05:42
          Zadając pytanie nie liczyłam, że ktoś mnie będzie obrażał, jest to conajmniej nie na poziomie
    • dziadzio Re: three corners fayrouz 26.06.13, 15:56
      Dress code mówi, że TAK
      Co prawda młodzi zbuntowani Polacy oraz, z rzadka, inne nacje próbują się temu przeciwstawiać. Kompromis osiągnięto zezwalająć na 3/4... miestety męska łydka to nie to...
      Pozdrawiam
      PS i koszulka z rękawkiem
      • flyr Re: three corners fayrouz 27.06.13, 08:57
        wyglada to bardzo róznie . Generalnie pewnie tez dla lepszego samo poczucia miło by było załozyc długie spodnie a kryte buty ale w czerwcu , lipcu , sierpniu w Egipcie gdzie panuja nawet po zmroku wielkie upały ( ponad 30 st C ) po prostu sie niechce i nieprawdą jest to , że inne nacje tak się ubieraja . Byłem nascie razy w Egipcie w lepszych i bardzo dobrych hotelach i nie wiele osób w ten sposób sie ubiera . Oczywiscie mokre kapielówki czy też szorty , klapki i koszulka na ramiaczka to lekkie przegięcie ale spodnie 3/4 , koszulka i sandały ( bez skarpetek ) to strój , który 95 % turystów preferuje . W 6 gwaiazdkowych hotelach nie bywam wiec nie wiem jak tam to wygląda
        • taza65 Re: three corners fayrouz 27.06.13, 09:49
          A może należy zadać pytanie kto jeżdzi w miesiącach letnich do Egiptu ,gdzie temperatury w cieniu 40st to normalka. Przyznam że w ciepłych krajach bywam od listopada do początku marca. W tym roku wróciłem z dwutygodniowego pobytu w Sharm 03 marca. W miesiacach letnich nie byłem wiec kto poczuł sie urażony moimi wpisami to bardzo przepraszam. Wróciłem przed tygodniem z Rodos więc moje obserwacje co do ubioru sa takie jak przedstawiłem.( restauracja klimatyzowana) Jeszcze raz przepraszam i życzę udanych wakacji i hebanowej opalenizny.
          • flyr Re: three corners fayrouz 27.06.13, 10:00
            ogrom turystów jeździ w tym czasie . Nie każdy musi lubic to co Ty i każdy inaczej znosi wysokie temp . Mi nie przeszkadzaja . Rodos odwiedziłem dwa razy i to nie jest prawda co piszesz . Reasumujac , że Ty nie jeżdzisz w miesiacach letnich to mało kogo interesuje . Twoja sprawa i nie wrzucaj kazdego do tego samego wora .
        • dziadzio Re: three corners fayrouz 27.06.13, 10:34
          Kłamiesz kolego z tymi 95% turystów, a piszesz prawdę, że nie wiesz "jak tam to wygląda". Otóż autorytatywnie stwierdzam: 99% populacji męskiej w hotelu Fayrouz na kolację przybywa w długich spodniach, koszulkach z rękawkiem oraz zamkniętym (mniej lub bardziej) obuwiu. Panie, które stanowią 50% turystów preferują sukienki.
          Zdaża się, że ten 1 procent bez długich spodni jest kierowana do spożycia kolacji na tarasie.
          Pozdrawiam
          • flyr Re: three corners fayrouz 27.06.13, 11:21
            nie kłamie kolego tylko nie możesz twierdzic na podstawie jednego hotelu jak sytuacja wyglada w pozostałych . Pewnie byłeś w jednym gdzie srednia wieku wynosi 75 lat i dla tego takie masz mniemanie . Ja pisze jak jest w nastu hotelach 4 i 5 gwaiazdkowych w , których bylem . Naście hoteli ( a usciślajac 14 ) jest bardziej reprezezentatywne niz jeden . Z tym sie chyba zgodzimy .
            • taza65 Re: three corners fayrouz 27.06.13, 13:16
              do flyr.
              Kolego jeżeli uważasz ze pisze nieprawde to sobie sprawdż: Mitsis Grand Hotel Rodos przy wejściu na salę restauracyjna jest tablica (po lewej stronie ) informujaca jaki strój obowiązuje przy kolacji. Sprawdz i odszczekaj to co napisałeś .
              • flyr Re: three corners fayrouz 27.06.13, 13:54
                słuchaj pozal sie boze globtroterze . Takie tablice sa w w wiekszości hoteli na całym swiecie co nie oznacza , ze wszyscy sie do tego stosuja . Odszczekaj !!!! Jezyk iście z krainy PISO....ków
                • taza65 Re: three corners fayrouz 27.06.13, 14:04
                  Ci co się nie stosują nie sa wpuszczani , widziałem taka sytuację w Eljacie w hotelu King Salomon, gosciu był w towarzystwie kobiety , omal nie spalił sie ze wstydu Znawco w temacie.
                  • flyr Re: three corners fayrouz 27.06.13, 14:11
                    dobrze , dobrze . Szkoda czasu na jałową dyskusje . Dla mnie mozesz i we fraku chodzić na kolacje .
            • dziadzio Re: three corners fayrouz 27.06.13, 16:00
              Wydzje mi się że na biniendyzm cieszpisz przyjacielu.
              Dwie uwagi:
              piszesz: >gdzie srednia wieku wynosi 75 lat< - fakt dzieci i smarkacze są wpuszczani w krótkich spodenkach
              oraz dalej:
              >Naście hoteli ( a usciślajac 14 ) jest badziej reprezezentatywne niz jeden< - przecież pytanie autorki wątku dotyczy TEGO jednego, konkretnego hotelu, a nie nastu innych w których Ty bywałeś.
              Konkluzja, nie byłeś nie pisz i nie mniemaj jak Ci się wydaje.
              Koniec tematu.
              Pozdrawiam
              • bodana Re: three corners fayrouz 30.06.13, 08:56
                Potwierdzam, że w tym hotelu szczególnie należy dbać o strój. A już najbardziej na kolacjach, które były tematyczne. Myślę, że osoby w strojach niedbałych mogłyby się czuć źle wobec elegancji współbiesiadników.
          • optio11 Re: three corners fayrouz 01.07.13, 08:57
            dziadzio napisał(a):

> Kłamiesz kolego z tymi 95% turystów, a piszesz prawdę, że nie wiesz "jak tam to
            > wygląda". Otóż autorytatywnie stwierdzam: 99% populacji męskiej w hotelu Fayro
            > uz na kolację przybywa w długich spodniach, koszulkach z rękawkiem oraz zamknię
            > tym (mniej lub bardziej) obuwiu. Panie, które stanowią 50% turystów preferują s
            > ukienki.
            > Zdaża się, że ten 1 procent bez długich spodni jest kierowana do spożycia kolac
            > ji na tarasie.
            > Pozdrawiam

Otoz naocznie stwierdzam, ze okolo 90% turystow wchodzilo do restauracji w krotkich spodenkach czy tzw rybaczkach, krotkim rekawie i japonkach i nikt nikogo na taras nie wypraszal.
      • singsing74 Re: three corners fayrouz 30.06.13, 10:52

> Dress code mówi, że TAK
        > PS i koszulka z rękawkiem

Wystarczy z jednym? ;)

A tak na poważnie to jeżeli w danym hotelu są wskazówki, jak się ubierać, to nie po to, żeby sobie wisiały, tylko chodzi o utrzymanie pewnego poziomu i wzajemnego szacunku dla pozostałych wczasowiczów. Tu wychodzi polska mentalność. Co tam reguły. Inni też je łamią więc i ja się nie muszę stosować. To samo mamy w kraju na drogach. Zakaz 60km/h. Kto tu postawił ten zakaz? Przecież nikt tyle nie jeździ. Jestem "mądrzejszy" i wiem, że tu spokojnie mogę popylać 90. Polacy uczcie się czytać wszelkiego rodzaju znaki, oznaczenia, zakazy, nakazy i co ważniejsze stosujcie się do nich. Wtedy na zagranicznych forach będą pisać: "na kolacjach tylko my i Polacy wiedzieli jak się ubrać", a reszta ze wschodu wchodziła jak do Mc Donalda".
        • a_s82 Re: three corners fayrouz 02.07.13, 00:18
          w temacie już wszystko zostało powiedziane ;) to ja trochę obok...
          Baardzo przyjemny hotel, z klasą ale bez nadęcia, już trzeci rok go wspominamy. Jakoś żaden hotel przed, ani żaden po Fayrouz'ie nie przypadł nam tak o gustu :)
          Będziecie mieć fajne wakacje, w spodniach czy bez ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka