Dodaj do ulubionych

Fakultety Sharm

26.06.13, 13:13
Witajcie kochani!
Jak w temacie wybieram sie w tym roku do SHH ( lipiec 2013) i myśle o wycieczkach fakultatywnych z biura lokalnego zrobiłam już rozeznanie po forum po stronach internetowych i chociaz boję sie wściekłych komentarzy ... poszukaj sobie... proszę o wasze zdania co polecacie
znalazłam:
- e-sharm ( gdześ coś o jakies anecie co kłamała... i sie podszywa pod coś...)sharm-el-sheikh.pl/ czyli taniewycieczkisharm.pl/
-blue sharmwww.bluesharm.com,
-polmsharm polsharm.pl//oferta/wycieczki-z-sharm-el-sheik.html
-słoneczny sharm www.sharm.com.pl/kontakt.html
- www.egyptsharmtrips.com/egipt-sharm-el-sheikh-wczasy/
- CLEAR EGYPT" www.clearegypt.pl/contacts natalia
ONE TOUR www.onetour-egypt.com.pl/inne-wycieczki-z-sharm.html
nie wiem czy jest jescze aaba sharm

wiem, że zapewne zdania są podzielone ale jesli ma ktoś coś do powiedzenia to bardzo prosze
mysle o jerozolimie ( byłam juz co prawda ale orginalnym biurem podróży)
jakieś safari znalazłam magiczne ( na abu gallum byłam)
moze tiran bo w parku ras mohammed byłam a poza tym teraz podobno nawet stakiem trzeba mieć wizę
kuszą mnie kaniony ale raz wiza dwa temperatura czy wogóle je w lipcu organizują???
a moze ktoś coś jescze poleci... ( byłam rózniez na górze mojżesza)
jednak najbardziej ciekawia mnie wasze opinie dotyczące lokalnych biur podrózy
Obserwuj wątek
    • janan2 Re: Fakultety Sharm 26.06.13, 13:49
      E-Sharm.Na miejscu w Nama Bay siedziba.Wszystkie wycieczki możliwe z Jerozolimą i Petrą.Znacząco tańsze.Ale u nich kanionów nie zaliczysz latem.Prawdopodobnie odmówią,ze względu na wysokie temperatury,no i nie wiadomo czy Beduini akurat gorączki nie mają.Aaba Sharm popłynęło.Należy uważać na podszywających się pod to biuro.
      • janan2 Re: Fakultety Sharm 26.06.13, 13:52
        Aha!Wyżej na fotoforum Egipt są moje poglądowe fotki z wyprawy z tym biurem do Jerozolimy.O resztę dopytasz jakby jakieś szczegóły.
    • pattimi Re: Fakultety Sharm 26.06.13, 19:12
      Wiatm! w maju byliśmy w Sharm, na wycieczki wybraliśmy się z biurem e-sharm. Wszystko było ok i taniej niż u rezydenta. Dorzucę jeszcze jedno biuro www.nemo-tour.pl/ Jest to nowe biuro założone przez chłopaka, który pracował wcześniej w innych biurach więc ma doświadczenie w turystyce i organizacji tego typu imprez. Myślę, że będą się bardzo starać o dobrą opinię, więc ich wycieczki też będą dobrze zorganizowane, poza tym mają bardzo atrakcyjne ceny. Piotrek (chociaż po egipsku Jego imię brzmi inaczej:)) był bardzo zaangażowany w pracę jako przewodnik, dobrze zna język polski, lubi Polaków, można z nim porozmawiać nie tylko o zabytkach:). Osobiście myślę,że im też możecie spokojnie zaufać. Pozdrawiam
      • diunka6 Re: Fakultety Sharm 26.06.13, 19:23
        gdzieś na forum tutejszym czytałam , ze ktos sie podszywa pod biuro e-sharm kt.óe jest prawdziwe ;)
      • volvo74 Re: Fakultety Sharm 26.06.13, 19:28
        tez jade pierwszy raz też próbuje sie rozeznać
        na razie jestem bliski wybrania esti tour jako głównego ze wzgledu na ceny zaproponowane i barak słabych opinii no i obiecali postarać sie o 2 kaniony na jednej kolorowy biały mo że nie ma za dużo chetnych z/w na temp; (ciekawe czy tam naprawdę jest tak niebezpicznie ciepło)
        płace u nich w dniu wyjazdy wiec jak zawalą 1 czy drugą to niech zapomną ze pojade dalej
        magiczne safari z słonecznego też chyba wybiore wygląda ciekawie
        e-sharm mi podpadło na początku za odpowiedz jaką wysłali mi na meila
        jade 22 lipca
        • janan2 Re: Fakultety Sharm 26.06.13, 20:44
          Każdy wybiera jak chce.Liczy też się nie tylko organizator,ale i komfort i bezpieczeństwo.Cena to rzecz drugorzędna,opinie też. Po odrzuceniu skrajnych trzeba podzielić jeszcze na pół,bo to innymi,a nie własnymi oczami czy odczuciami mierzone.Można takim sposobem zaliczyć kaniony szczególnie latem,ale z pewnością nie z E-Sharm.Po co im kłopoty!?Dolina Królów z tamtą temperaturą to małe"pifko" (do tych tradycyjnych 40 trzeba dodać ponad 20 jeszcze) przy kanionach.Coś w rodzaju gorącego piekarnika,gorąco bije od nagrzanych skał,zero ruchu powietrza.Zdecydowanie odradzam latem.Były zapaści,wylewy i udary.Więc bywają ryzykanci jednak niektórzy.Nie wiadomo kogo pytałeś.Pewno z tego taka odpowiedz,bo żle się wstrzeliłeś.Są podrabiane e-sharm. a nawet z pl. i narzut 10% do cen.Biuro jest przy głównym deptaku Naama Bay lub zadzwonić.Tam jest pewność.Cała reszta,no to podobne ryzyko jak z kanionami.Nie mam zwiazku z nimi,tylko jak tam jestem no to idę do nich i jadę,nurkuję lub pływam bez zmartwień i stresu.Ostatnio miesiąc temu.
          • ssseeeaaa Re: Fakultety Sharm 26.06.13, 20:55
            POL - Sharm byłem w Jerozolimie w maju i wszystko ok.
      • dana_n Re: Fakultety Sharm 26.06.13, 22:55
        W Nemo Tour pracują przewodnicy, którzy przez wiele lat pracowali w nieistniejącym już Aaba Sharm, które miało biuro w Naama Bay. To oni tworzyli wizerunek tego biura, mają duże doświadczenie, mówią po polsku. Zjeździałam z nimi kawał Egiptu.
        Wśród wycieczek proponowanych przez Nemo Tour jest HIT SAFARI, czyli wycieczka do Białego i Kolorowego Kanionu.
    • maggi.pl26 Re: Fakultety Sharm 30.06.13, 12:32
      Ja osobiście polecam Polsharm. Są nowi, ale organizują wszystko naprawdę profesjonalnie. A do tego są chyba najtańsi. Przed wyjazdem do Sharmu przejrzałam oferty lokalnych biur, większość wycieczek właśnie w Polsharmie cenowo jest najkorzystniejsza. A organizacja naprawdę super, wszystko tak, jak trzeba; organizatorzy to przesympatyczna ekipa, odpowiadali na każde pytania, pomocni, życzliwi. Wrócę do sharmu jesienią i na pewno skorzystam z ich oferty raz jeszcze.
      • diunka6 Re: Fakultety Sharm 02.07.13, 20:32
        na jakich wycieczkach byłaś i które podabała ci sie najbardziej
        • volvo74 Re: Fakultety Sharm 06.08.13, 15:48
          ja polecam esti tour ponieważ jest polskie z cenami egy a dotego ma małe grupy na wycieczkach wiec jest znacznie lepiej przykład
          quady - dzien przed nami jechali z słonecznego 25 osób grupa nie pozwalali szybko jechać i tylko w jednym rządku jak ktoś poszalał to do bazy i godzine czekali na grupę my z esti 6 włochów 4 polaków dogonić liderów nie można było takie szaleństwo ak mniejsza grupa to pozwalają duża nie by sie nie rozlażli
          2 przykład delfinarium niby jeden pokaz niby wszyscy razem ale jak podeszłem po zdjecie indywidualnie to chcieli 20$ potem poszeli z wezyra płacili 15 $ dałem dolce heniowi z sti zakupił po 12
          3 przyładjak są mniejsze grupy łaczą 2 safari w jedno i moż na jednym zwiedzić kolorowy kanion ,poszaleć w jeepach,przejechac na wielbładzie w zdłuż wybrzeża a potem snurkować na najlepszej rafie w blu hole i nie żałuje jak inni co dali sie nabrać na super reklame magicznego safari potem nażekali że jedynie co to włazili po wydmie by zobaczyć dziure w skale ( na rozreklamowane magiczne też chciałem pojechać ale na szczęcie byli najpierw inni z hotelu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka