Dodaj do ulubionych

Alfa upadła gwiazda

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 17:12
nic dodać i nic ująć. Wróciłem z Sharm. Hotel zmieniony z 4 stars na 3 stars.
Należy założyć, że hotel to niespodzianka???. Jedzenie i hotel syf.
Wszędzie daleko, mój licznik przekręcił się...
Rezydent totalne nieporozumienie, skargi, zażalenia, nerwy.
I dobra nauczka, lepiej dołożyć te pare groszy i jechać normalnie.
Obserwuj wątek
    • kasiaania Re: Alfa upadła gwiazda 04.08.04, 17:18
      MOzesz napisac dokladniej, co znaczy wedlug CIebie "jechac normalnie"? Czy
      znaczy z innym biurem? Nie dalo sie naprawde niczemu zapobiec?

Wyjezdam na Egipt w przekroju 26.08 z Alfa Star.....bac sie?

Kasia
    • lilypons Re: Alfa upadła gwiazda 04.08.04, 17:21
      Możesz napisać konkretnie, jaki hotel Ci zmieniono i gdzie trafiłeś?
    • Gość: shikei Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.icpnet.pl 04.08.04, 18:11
      Polecam ku przestrodze przeczytanie poniższych wątków i zycze szczescia!

forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=63781&t=63781&dest=37%7C0%7C0&id_oferty
      forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=64772&t=64772&dest=37%7C0%7C0&id_oferty
      • kasiaania Re: Alfa upadła gwiazda 04.08.04, 18:25
        Zmiany hoteli chyba zastrzega sobie nie tylko Alfa Star w umowie.....tak
        czytalam tez o Exim i Selectours. W umowie zastrzegaja sobie zaminy hoteli.

Czy rzeczywiscie warunki w hotelu o nizszym standardzie nie sa do przyjecia
        kompletnie? No nie wiem, karaluchy placza sie we wlosach? Czy jedynie chodzi o
        to, ze pokoj wyglada nie luksusowo a po prostu schludnie?

Kasia
        • Gość: Shikei Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.icpnet.pl 04.08.04, 22:08
          Zapraszam do przeczytania opinii o tym zaproponowanym Magawishu. Schludnie
          powiadasz? Pozwol, ze zacytuje wybrane fragmenty, te ktore wplynely na moja
          decyzje :)))
          zdzisek99:
          "Ja również dodam swoje uwagi na temat tego hotelu. Dla mnie i moich znajomych
          ten hotel to jeden wielki syf (...) Pokoje nasze były brudne
          (ściany i sufity pełne plam po zabitych komarach, zasłony brudne - chyba pasta
          do zębów na nich była rozsmarowana), odpływy w toalecie były zapchane,
          śmierdziało z klimatyzacji, zasłonka pod prysznicem była żółta z brudu... i
          długo by jeszcze wymieniać (...) kuchenka nie działa (wyrwane kable elektryczne
          ze ściany), odpływ w zlewie w kuchni zapchany, masa mrówek (i malutkie faraona
          jak i dużo większe). Dużo piachu (...) Generalnie w Egipcie system przyznawania
          gwiazdek to pomyłka. Funkcjonuje to chyba tak: buduje się hotel - przyjeżdża
          urzędnik i daje gwiazdki. Potem hotel może być przez np 10 lat nie remontowany
          i nie sprzątany i nikt mu tych gwiazdek nie zabierze (...) Koło hotelu Magawish
          znajduje się plac budowy"

Joanna i Michał:
          "Póki jeszcze możecie jeszcze zrezygnować z hotelu Magawish - większej ściemy i
          koszmaru jeszcze nie przeżyliśmy!(...)bungalowy o standardzie naszych schronisk
          młodzieżowych, nie więcej niż 2 gwiazdki, pokoje wyłożone kafelkami, zamiast
          kanap kamienne stopnie z gąbkami, żarcie często zimne, ryż przesolony, stoliki
          przykryte paskudnie brudnymi obrusami jak szmaty po miesiecznym używaniu,
          bungalowy w środku pustyni, teren z kilku stron w ogóle nie ogrodzony"

rrychu:
          "osobiscie miałem nieprzyjemność spedzić tam tylko 1 noc(...)meble (szafa
          łuzka) sypiace się,
          klimatyzator wielkości szafy strasznie głosny, duza lodówka jescze głosniejsza
          ( na szczęście miałem stopery :) ) śmierdziało z kibla strasznie, kotarka na
          prysznicu taka że zalewa pół łazienki, mrówki (no cóz uroki mieszkania w
          ogrodzie)"

blondynka72:
          "Zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat hotelu, a raczej ketegorii 4* vs
          rzeczywisty standard.(...)pobyt w hotelu Magawish zepsuł mi urlop"

egipt-hotele:
          "w toalecie śmierdzi, jest mnóstwo robactwa. Hotel jest na zadupiu wszędzie
          daleko ciągła walka z taksiarzami o stawki za przejazd"

kania_l:
          "Jesli chodzi o baseny to jeden basen kolo restauracji jest rzeczywiscie w
          remoncie,nie ma w nim wody" (red.:drugi basen to chyba ten dla
          dzieci,czyt.:brodzik)
        • Gość: Viv Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.protonet.pl 04.08.04, 22:26
          A propos zmiany hoteli. Selectours tez mi zmieniło ale trzy tygodnie przed
          wyjazdem wiec bylo wszystko wiadomo i moglismy wybrac cos co nam odpowiada i w
          sumie lepiej na tym wyszlismy :)
    • Gość: iwka Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.wroc.zigzag.pl 04.08.04, 18:32
      Pisalam juz o tym, było to w ubiegłym roku, ale ku przestrodze...
      Wybrałam hotel Hostmark , rezerwację na ten hotel potwierdzono mi przed samym
      odlotem na lotnisku, zresztą cały dzień przed wylotem sprawdzałam czy
      rezerwacja jest aktualna- i była. Jednak po przylocie do Egiptu ( 4 godz.
      później!) okazało się , że hotel został zmieniony, a rezydentka powiedziała, że
      o zmianach wie już od poperzedniego dnia! Do tego przyciśnięta wyznała , że w
      hotelu Hostmark Alfa nie kwateruje turystów od 2 miesięcy więc wcale byśmy tam
      nie trafili! Biuro to pozbawiło mnie prawa, które daje mi umowa, że mają
      powiadomić mnie o zmianie hotelu niezwłocznie jak taka zmiana nastąpi- czyli w
      dzień przed wylotem, bo wtedy zmiana zaszła wg słów rezydentki. Wtedy na pewno
      zrezygnowalabym z wycieczki, bo hotel był gorszy od wybranego.
      Pracownicy Alfy świadomie wprowadzali mnie w błąd potwierdzając rezerwację na
      wybrany przeze mnie hotel, z góry było przecież wiadomo, że tam nie trafię.
    • Gość: Darek Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 18:56
      Przyznaję, że taka zamiana to zwykłe świństwo. Niezależnie od powodu. Jeśli
      ktoś chce wyjechać do TEGO hotelu i biuro potwierdza zorganizowanie pobytu, to
      z wyjątkiem klęsk żywiołowych nie widzę powodu dla którego można komuś zmienić
      miejsce pobytu. Wynika z tego, że katalog to lipa i nie ma sensu się nim
      kierować. Z tegoż właśnie powodu wybrałem imprezę typu traf. Martwić się będę
      tylko ilością gwiazdek, choć nie wykluczam, że Alfa zaskoczy mnie z innej
      strony. Oby (mam nadzieję) mile.
      Natomiast nie ma co utyskiwać na Alfę. Jak poczyta się wątki z forum to można
      dojść do wniosku, że NIKT, żadne biuro, nie jest w stanie zagwarantować w 100%,
      że nie będzie wpadki. Mniejsze czy większe, ale mają je wszyscy. Przynajmniej w
      opinii turystów.
      • Gość: Robert Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 04.08.04, 19:03
        Moi znajomi wrócili kilka dni temu z egiptu w przekroju, byli w hotelu 3*, sam
        rejs był supeeerrrr a na pobyt w hotelu tez nie narzekali. Nie było luksusów
        ale było zwyczajnie. Przeciez nie jedzie sie do Egiptu zeby siedziec w pokoju
        do cholery, przespac sie tylko i tyle . Ludzie na mazurach siedza tygodniami w
        budkach bez wody i kibla i nie narzekaja.
        • Gość: AlfaStreczyciel Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.icpnet.pl 04.08.04, 22:09
          Za porownywalne pieniadze z tymi wydanymi na "piekny 5* hotel"? Smiem watpic...
          • Gość: Ewa Re: Alfa upadła gwiazda - ad mazur IP: *.gizycko.mm.pl 07.08.04, 12:44
            mieszkam tu na mazurach i jezdże do Egiptu bo tu zapewniam was za kasę wydana w
            Egipcie nie uda się wam wypocząć - pada, zimno, standard poniżej 1 gwiadki za
            cene 3gwiazdek w Egipcie.
            jesli stac cię na gołębiewski w mikołajach lub inny porównywalny to stac cię na
            5 gwiazdkowy Egipt!!!!!!!
            za przeciętny obiad na miescie zapłacisz minimum 20zł na głowę bez napoi itp.
            i będzie to tanio.
            Ja wole w egipcie w 3* wydac 120zł na głowę dziennie i cieszyć się pogodą w
            hotelu wszak tylko się śpi!
      • Gość: Laura Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 19:19
        Świństwo ? A ja mam pytanie, czy Phoenixs kupił wycieczkę w ofercie katalogowej, czy jako last minute ??
        Bo jeśli LM, to radzę jednak poczytać warunki umowy...
        Nie czytacie, a potem płaczecie...
        • Gość: Darek Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:38
          Oczywiście że świństwo.
          Jakie to ma znaczenie z jakiej oferty? Jeśli jest napisane - hotel X****, a
          mnie to odpowiada to płacę za X**** a nie Y***. Może gdybym wiedział, że będzie
          to inny hotel to wybrałbym inne biuro albo przynajmniej inny hotel z oferty
          tego samego biura. Przecież jest logiczne, że wybierając wycieczkę kieruję się
          opisem z katalogu (bez znaczenia JAKIEGO). Na zdrowy rozum każdy wyobraża sobie
          to w ten sposób, że po podpisaniu umowy biuro wysyła np. faks to wybranego
          hotelu rezerwując mi pobyt, przed wylotem potwierdza rezerwację itd. Normalne
          jest również zastrzeganie w umowie możliwości zmiany - tak na wszelki wypadek,
          ale żeby było to normą??? Może po prostu takie wrażenie (że zawsze zmieniają)
          powstaje, bo piszą tu głównie niezadowoleni turyści. Może też jest tak jak z
          biletami lotniczymi, gdzie ponoć zawsze linie przyjmują więcej rezerwacji
          licząc, że ktoś nie przyjedzie, spóźni się itp.
      • Gość: Laura Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.04, 22:07
        Otóż ma wielkie znaczenie, czy była to impreza katalogowa, czy last minute,
        gdyż te drugie rządzą się zupełnie innymi prawami i praktycznie "wszystkie
        chwyty dozwolone".
        Ważne jest również, w którym momencie poszkodowany dowiedział się o owej
        zmianie. Jeśli nawet już w samolocie, który jeszcze nie wystartował, to
        niestety brzydko mówiąc, może się cmoknąć. Gorzej (dla biura) jeśli nastąpi to
        juz w trakcie trwania imprezy, a mówi o tym puntk 5.7 regulaminu do umowy AS :

5.7. Jeżeli w trakcie trwania imprezy z przyczyn niezależnych od ALFA STAR
        nastąpiła zmiana programu imprezy bądź obiektu wykupionego przez Uczestnika
        ALFA STAR zobowiązany jest do zorganizowania świadczeń zastępczych o tym samym
        bądź wyższym standardzie. W przypadku ich otrzymania Uczestnikowi nie
        przysługuje rekompensata.
        5.8. W przypadku braku możliwości zorganizowania świadczeń zastępczych o
        których mowa w pkt. 5.7. Uczestnikowi zostanie dokonany zwrot wartości
        niezrealizowanych świadczeń.

Podkreślam jeszcze raz - ten punkt ma zastosowanie _Wyłacznie_ w momencie kiedy
        impreza już trwa.

Zatem fajnie by było, gdyby narzekający na Alfę napisał coś więcej o
        okolicznościach swojego nieszczęścia, a pan Prezes AS mógłby również na forum
        wyjaśnić zaistniałą sytuację.
        • justm Re: Alfa upadła gwiazda 05.08.04, 07:46
          czytałam regulamin Alfy. mylę się - czy tez jest jeden zarówno do ofert last
          jaki i katalogowych?
          więc jakie ma znaczenie, z której korzystam?
          a poza tym czy jesli alfa sprzedaje ofertę z 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem to
          nadal jest to last minute? i jaki last minute jeśli cena jest niezmienna?
      • Gość: Alex Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.04, 22:12
        > Przyznaję, że taka zamiana to zwykłe świństwo. Niezależnie od powodu. Jeśli
        > ktoś chce wyjechać do TEGO hotelu i biuro potwierdza zorganizowanie pobytu,
        to > z wyjątkiem klęsk żywiołowych nie widzę powodu dla którego można komuś
        zmienić
        > miejsce pobytu.

To chyba jednak bardzo mało wiesz o realiach biznesu turystcznego. Wystarczy
        przykładowo, że kontrahent (hotel) się na biuro wypnie w ostatnim momencie
        (często zdarza się to nawet w trakcie pobytu turystów w hotelu, a nie przed ich
        przyjazdem !!), to niestety z pewnością NIE jest to wina biura.
        I wcale nie katalklizm jest do owej zmiany potrzebny, natomiast biura
        zabezpieczają się przed takimi możliwościami na milion sposobów i koniec końców
        na ogół wychodzi, że to nie ich wina. Niestty mało kto czyta umowy, a tam
        często bardzo wyraźnie wszystko jest napisane. A raczej nie jest napisane, a
        jak czegoś nie ma w umowie, to nie obowiązuje...
        Dziś był dobry reportaż w tvn 24 o tym, jak nieświadomi turyści robieni są w
        konia przez biura.. :(
        CZYTAJCIE UMOWY !!!!!!!! Jak czegoś nie rozumiecie, to 10 razy zapytajcie, bo
        potem właśnie takie kwiatki wychodzą .
        • Gość: Oczytana ;) Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.icpnet.pl 04.08.04, 22:58
          Przeczytalam warunki, bo ja po prostu lubie takie rzeczy czytac i wychwytywac
          ewentualne kruczki prawne. I zgadnijcie co?
          5.7. "Jeżeli w trakcie trwania imprezy z przyczyn niezależnych od ALFA STAR
          nastąpiła zmiana programu imprezy bądź obiektu wykupionego przez Uczestnika
          ALFA STAR zobowiązany jest do zorganizowania świadczeń zastępczych O TYM SAMYM
          BĄDŹ WYŻSZYM STANDARDZIE. W przypadku ich otrzymania Uczestnikowi nie
          przysługuje rekompensata." => czyli otrzymujac hotel 4* zamiast 5*, oni sie nie
          wywiazali ze swoich zobowiazan => czyli "przysluguje rekompensata". Dalsze
          punkty mnie nie interesuja (nie w tym konkretnym przypadku). I podobnie mojego
          ukochanego, speca od ochrony konsumenta...
          • Gość: Alex Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.acn.waw.pl 05.08.04, 07:53
            Zgadza się, ale wyłącznie " 5.7. "Jeżeli W TRAKCIE TRWANIA IMPREZY z przyczyn niezależnych od ALFA STAR..."

Dlatego wciąż pytam, w którym momencie poszkodowany dowiedział się o zmianie, bo to bardzo ważne.
            • justm Re: Alfa upadła gwiazda 05.08.04, 07:57
              ja się jeszcze nie dowiedziałam, ale może to wynika z tego, że nie kupowałam
              bezpośrednio u alfy, ale u pośrednika...
              to pewnie się dowiem w samolocie.
              albo się nie dowiem i będę nieliczną, która poleci do hotelu z katalogu.

i mam nadzieję, że będe mogła potem napisać psalmy pochwalne na temat alfy
              (niestety należę do tych bardziej wymagających klientów)

a jak mam stwierdzić czy skorzystałam z oferty LM czy katalogowej?
              nie zapytałam o to w biurze, na umowie nie ma nic na ten temat.
              • corrina_f1 Re: Alfa upadła gwiazda 05.08.04, 10:07
                Musisz koniecznie dowiedzieć się w biurze (jeśli nie chcesz przez pośrednika,
                najprosćiej zadzwoń prosto do Alfy). W Polsce w ogóle nie ma definicji oferty
                LM, nie ma więc nigdzie powiedziane, na ile czasu przed wyjazdem jest to oferta
                katalogowa, czy LM. Często biura unikają w ogóle nazwy LM, a ofertę
                nazywają "promocyjną". No bo jakie to Last Minute, na np miesiąc przed wylotem?
                Zwyczajnie spytaj, czy kupowałaś ofertę wg ceny katalogowej, czy LM - w biurze
                na pewno Ci to powiedzą :)

pozdrawiam
                Kasia
                • justm Re: Alfa upadła gwiazda 05.08.04, 10:24
                  ech moja droga. obawiam się, że to kompletnie nic nie zmieni...
                  dzwoniłam do alfy - a pani mi powiedziała, ze żadnych zmian nie będzie bo to
                  koniec sezonu.
                  w egipcie. w sierpniu. nic dodać. nic ująć.
                  • corrina_f1 Re: Alfa upadła gwiazda 05.08.04, 10:45
                    No więc jedź z pozytywnym nastawieniem, że wszystko będzie super, tak jak ja
                    zrobiłam to w maju. Było faktycznie super, a niepotrzebny stres potrafi zepsuć
                    wkacje jeszcze przed ich rozpoczęciem.
                    Zauważyłam taką tendencję (swojego czasu rónież u siebie - pod wpływem czytania
                    forum!!), że zakładamy z góry porażkę i niesolidność biura. Wiadomo, jest
                    różnie i nikt by tak nie myślał, gdyby wpadki się nie trafiały - ale trochę
                    więcej optymizmu, przecież zawsze może się (dla odmiany;) udać :))

Nie ma biur bez wpadek, nawet TUI czy Neckermann odnotowują ich dziesiątki.
                    Zatem jedyna rada, wybierać biuro o najmniejszej liczbie skarg
                    (paradoksalne,czy nie powinno się wybierać biura najbardziej solidnego?). Jeśli
                    nie jesteśmy co do jakiegoś biura przekonani, a jedyną kwestią, jaka nas
                    utwierdza w przekonaniu, że powinniśmy z nimi jechać jest cena, to chyba warto
                    się zastanowić, czego oczekujemy od biura, na którym wszyscy wieszają psy i
                    pomyśleć nad zmianą, jeśli jeszcze nie podpisaliśmy umowy.

W przypadku Alfy miałam bardzo wiele wątpliwości ,ale zaufałam im, i się nie
                    zawiodłam, czego i Tobie życzę :)

pozdrawiam
                    kasia
                    • justm Re: Alfa upadła gwiazda 05.08.04, 10:49
                      musi być w porządku.
                      bo mam przecież zamówienie na kota, to polecieć muszę. :)
                      dzięki za słowa otuchy.
    • Gość: eleni Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.udn.pl 04.08.04, 20:52
      Napisz jaki hotel konkretnie zamowiles, a w jakim byles? please
    • Gość: cs Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.k380.webspeed.dk 04.08.04, 21:01
      Alfa od miesiecy juz robila ludzi w balona zmieniajac hotele i skracajac pobyt
      o 1 dzien.
      Byl tu nawet ich prezes i pyskowal ludziom, ktorzy ich krytykowali, ale jak
      widac byli i nadal sa szmaciarzami.
      • Gość: Darek Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:54
        Czytam uważnie wszystkie wypowiedzi Alfy i o Alfie i jakoś nie
        zauważyłem "pyskowania".
        • Gość: marek r Re: Alfa upadła gwiazda IP: 62.233.171.* 07.08.04, 11:21
          > Czytam uważnie wszystkie wypowiedzi Alfy i o Alfie i jakoś nie
          > zauważyłem "pyskowania".

no właśnie... Alfa jako jedyne chyba biuro podczas ostatniej zadymy z czarterami
          staneło na wysokości zadania i opisało na forum całe zajście...
          latam z nimi od bodajże pięciu lat i zawsze było bezproblemowo

Kasia(Corrina) ma rację: cześć ludzi sama generuje w sobie jakis strach i
          proroctwo klęski. Efekt jest taki że niektórzy profilaktycznie rozmowę z
          rezydentem zaczynaja od krzyku...To niestety też tylko ludzie - no i historia
          (histeria) się zaczyna...

Jesteśmy wychowani na mediach- co to oznacza? Dobra wiadomosc - to zła
          wiadomość! zobaczcie o ile "żywsze" są wątki typu "Rany! Katastrofa! Nigdy
          więcej!..." niż te mówiące jak było pięknie, jak udała się impreza, jak nam
          któś pomógł, itd...

Jeśli chodzi o ilość niezadowolonych w stosunku do konkretnego biura:
          Alfastar urosnął na nr 1 w Poslce jeśli chodzi o Egipt.
          przy takeij ilości turystów-ZAWSZE znajdzie sie ktoś niezadowlony i zdarzą sie
          histori typu zmiana hotelu ("wpadka"?) -pomijam fakt że Egipt to nie EUROPA -tam
          po prostu wszystko działa inaczej. Nawet w interesach porzadek jest "swoisty" -
          i nasze biura muszą stawać na głowie zeby wszystko było OK.

• Gość: Turystka Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.icpnet.pl 21.08.04, 21:13
            Chyba jestes nie na bierzaco. To co Alfa Star robi w tym roku przechodzi
            wszelkie wyobrazenia. Nie nazwalabym tego zachowania wpadka tylko jak ktos to
            pieknie ujac SKANDALEM!
          • tetee Re: Alfa upadła gwiazda 27.08.04, 15:49
            Naprawde nie jestes na biezaca... Oni w ogole nie potwierdzaja hoteli tego
            lata...a jezeli chodzi o zmiany spowodowane przez Air POlonie - to wlasnie
            Alfa Star jako jedyne biuro w Polsce nie potrafila sobie z tym
            poradzic...klientom proponowano powrot do KATOWIC bez transferu...do tego 4 dni
            pozniej...bez zadnej innej alternatywy. Inni jakos dali rade. Tylko Alfa olewa
            klientow. Zgadzm sie...ze to gwiazda i to upadla:)
            Pozdrawiam
    • justm Re: Alfa upadła gwiazda 04.08.04, 21:18
      Gość portalu: Phoenixs napisał(a):

> nic dodać i nic ująć. Wróciłem z Sharm. Hotel zmieniony z 4 stars na 3 stars.
      > Należy założyć, że hotel to niespodzianka???. Jedzenie i hotel syf.
      > Wszędzie daleko, mój licznik przekręcił się...
      > Rezydent totalne nieporozumienie, skargi, zażalenia, nerwy.
      > I dobra nauczka, lepiej dołożyć te pare groszy i jechać normalnie.

napisz jaki hotel i kiedy byłeś? czy składałeś reklamację?
    • Gość: Anka Narobił szumu i ucichł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:32
      A konkretnych przykładów uchybień jak nie było tak nie ma.
      • tetee Re: Narobił szumu i ucichł 27.08.04, 15:53
        A jakich konkretow potrzebujesz??????!!!!!! Naszym klientom nie potwierdzono
        zadnej rezerwacji od czerwca!!!! Myslisz, ze to tylko oni mieli takiego pecha?
        W tym sezonie wiecej starcilismy przez Alfe niz zyskalismy...nie chcemy juz
        ryzykowac utraty dobrej opinii wsrod naszych klientow przez tego
        pseudoORGANIZATORA
    • picassofish Re: Alfa upadła gwiazda 06.08.04, 19:49
      Nam Alfa Star też zmieniła hotel, ale na lepszy. Z rezydentami wszystko można
      załatwić. Nie rozumiem tych złych opinii- czy tylko my nie mieliśmy pecha ?
      • justm Re: Alfa upadła gwiazda 06.08.04, 19:58
        na jaki? i gdzie byliście?
        • aganiok13 do JUSTM 27.08.04, 16:07
          Justm, jakiego kota zamówiłaś i gdzie ? :)
    • picassofish Re: Alfa upadła gwiazda 07.08.04, 12:41
      Byliśmy w Hurgadzie i Hostmark zamieniono nam na Desert Rose Resort. Oba
      hotele mają tego samego właściciela ale Desert Rose jest lepszy od Hostmarku.
      • Gość: iwka Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.wroc.zigzag.pl 28.08.04, 11:12
        No proszę , to ten numer z wirtualnym Hostmarkiem jeszcze funkcjonuje???
        Oczywiście , że tam nie trafiliście, bo nie było takiej opcji. Hostmark*****
        wystawiają tylko na wabia- to jeden z lepszych hoteli w HRG. Mnie taki numer
        wywinęli przed rokiem, o czym pisałam wyżej. Dobrze że trafiło na Desert Rose
        ( ja też tam wylądowałam), ale wielu turystów dostało Golden Five niestety...
        Alfa wtedy tłumaczyła oczywiście brakiem miejsc, ale sprawdziliśmy- miejsca
        były, tylko Alfa wcale ich nie wykupiła.
        • Gość: Turystka Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.icpnet.pl 28.08.04, 22:59
          Cała Alfa...
    • Gość: Sylwia Re: Alfa upadła gwiazda IP: 217.153.52.* 27.08.04, 13:03
      płacę 3500 za osobę, do czego tu dokładać ? mam nadzieję, że nie będzie żadnych
      wpadek, w innym przypadku na pewno im nie popuszczę - nie za taką kasę !!!
      • Gość: Darek Re: Alfa upadła gwiazda IP: *.chello.pl 29.08.04, 00:44
        3500 to niewątpliwie duże pieniądze (sam płaciłem:-)), ale spotkałem ludzi
        którzy za 2 tyg. pobyt w 4* zapłacili w niemieckim biurze 1800 EURO. Pomimo
        opisów "przejść" klientów polskich biur stwierdzili, że w przyszłym roku pojadą
        jednak z jednym z nich.
        Co powiesz na takie pieniądze w kontekście jakości obsługi, rezerwacji hoteli
        itp. Może to gwarantować różnicę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka