neferett 17.03.05, 18:26 Moze ktos z Was ma pomysl gdzie w Poznaniu (ewentualnie w W-wie) lub necie kupic przewodnik Lonley Planet Egipt. A i czy jest wersja w j.polskim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza1976 Re: Lonley Planet 17.03.05, 19:04 Wersji w jezyku polskim nie widzialam. Ksiazke te mozna kupic w Warszawie w American Bookstore w Galerii Mokotow na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Lonley Planet 17.03.05, 20:38 Polska wersja przewodników LP to Pascal (w każdym razie większości). Niestety najgorsze przewodniki, jakie chyba istnieją na polskim rynku.. :( Tłumaczenia i przekłady fatalne i kompletnie niezgodne z prawdą. Często mieszają wydania i w pseudo-najnowszym znajdują się informacje zupełnie przeterminowane... pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Lonley Planet 17.03.05, 20:35 W Empiku raczej bez problemu, od jakiegoś czasu LP ma swoje standy w Empikach. Jeśli chodzi o net, to w Sklepie Podróżnika: www.traveller.com.pl Dobra rada, kup jak najnowsze (czyt: tegoroczne, jeśli juz istnieje)wydanie. TO super przewodnik, nie znam lepszych i w Kairze był na wagę złota, ale warunkiem jest jego aktualność. pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neferett Re: Lonley Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:40 Dzieki ! W Empiku nawet nie patrzylam , bo gdzies ktos pisal , ze tam raczej nie ma ale pewnie byl to stary post i nie popatrzylam na date. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Lonley Planet 17.03.05, 21:20 W stolicy w każdym Empiku, więc Poznań na pewno nie gorszy ;) Ale bad news.. jest tylko zeszłoroczne 7 wydanie ze stycznia, jak dotąd nie ma na ten rok :( shop.lonelyplanet.com/product_detail.cfm?productID=2464 Radzę poczekać do ostatniego momentu z zakupem. Ja się tak "załatwiłam" w zeszłym roku z Tunezją, kupiłam byle co, bo nic godnego uwagi nie było a potem na tydzień przed wyjazdem patrzę, a tu sobie w Empiku cieplutke jeszcze wydanie LP Tunisia leży... Już szkoda mi było kasy, więc odpuściłam, ale trochę byłam zła. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś