Dodaj do ulubionych

Lonley Planet

17.03.05, 18:26
Moze ktos z Was ma pomysl gdzie w Poznaniu (ewentualnie w W-wie) lub necie
kupic przewodnik Lonley Planet Egipt.
A i czy jest wersja w j.polskim?
Obserwuj wątek
    • zuza1976 Re: Lonley Planet 17.03.05, 19:04
      Wersji w jezyku polskim nie widzialam. Ksiazke te mozna kupic w Warszawie w
      American Bookstore w Galerii Mokotow na przyklad.
      • corrina_f1 Re: Lonley Planet 17.03.05, 20:38
        Polska wersja przewodników LP to Pascal (w każdym razie większości). Niestety najgorsze przewodniki, jakie chyba istnieją na polskim rynku.. :( Tłumaczenia i przekłady fatalne i kompletnie niezgodne z prawdą. Często mieszają wydania i w pseudo-najnowszym znajdują się informacje zupełnie przeterminowane...

pzdr
        Kasia
    • corrina_f1 Re: Lonley Planet 17.03.05, 20:35
      W Empiku raczej bez problemu, od jakiegoś czasu LP ma swoje standy w Empikach.

Jeśli chodzi o net, to w Sklepie Podróżnika:
      www.traveller.com.pl
      Dobra rada, kup jak najnowsze (czyt: tegoroczne, jeśli juz istnieje)wydanie. TO super przewodnik, nie znam lepszych i w Kairze był na wagę złota, ale warunkiem jest jego aktualność.

pzdr
      Kasia
      • Gość: neferett Re: Lonley Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:40
        Dzieki !
        W Empiku nawet nie patrzylam , bo gdzies ktos pisal , ze tam raczej nie ma ale
        pewnie byl to stary post i nie popatrzylam na date.
        • corrina_f1 Re: Lonley Planet 17.03.05, 21:20
          W stolicy w każdym Empiku, więc Poznań na pewno nie gorszy ;)
          Ale bad news.. jest tylko zeszłoroczne 7 wydanie ze stycznia, jak dotąd nie ma na ten rok :(
          shop.lonelyplanet.com/product_detail.cfm?productID=2464
          Radzę poczekać do ostatniego momentu z zakupem. Ja się tak "załatwiłam" w zeszłym roku z Tunezją, kupiłam byle co, bo nic godnego uwagi nie było a potem na tydzień przed wyjazdem patrzę, a tu sobie w Empiku cieplutke jeszcze wydanie LP Tunisia leży... Już szkoda mi było kasy, więc odpuściłam, ale trochę byłam zła.

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka