Gość: jacko IP: *.gbw.com.pl / *.gbw.com.pl 21.06.05, 08:41 Prosze o nowe wiesci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andy Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 04:54 hotelik z super klmacikiem :) wróciłem 21-ego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:02 A możesz trochę więcej ? Jak to jest z dojazdem na plażę, jakie jedzenie, obsługa, pokoje. Bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.gbw.com.pl / *.gbw.com.pl 23.06.05, 08:28 Równiez proszę o parę szczegółów. Jakie są najlepsze pokoje (dla 4 osób). Czy są problemy ze sniadankiem na wynos przy wyjazdach nie załatwianych przez rezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 11:38 jesli sie nastawicie na hotel 3* wtedy sie nie zawiedziecie, jedzenie jak na tego typ hotel jest OK, dojazd do plazy - ok 3-5 min - bezpłatny co godzinke, na plaży leżaki i materace free, rafa jest cudowna, obsługa hotelu.... SUPER- jesli bedzie sie ich traktowało jako ludzi .... a nie jak ARABÓW, którzy nie są biali więc gorsi.... a sami byliśmy swiadkami takiego traktowania przez ...DRUGI GATUNEK POLAKÓW... szkoda gadac. A CO DO REZYDENTA.... cwaniaczek i tyle.... zakazał w recepcji wydawania "box breakfast" jesli sie jedzie z innego biura niz ALFA. Za te pieniądze WARTO I POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Andyego Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.gbw.com.pl / *.gbw.com.pl 23.06.05, 11:48 Dzięki za wieści. A czy boxów nie da sie zalatwic z samą obsługą za parę funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madan Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 23:46 nam się nie udało ale podczas naszej rozmowy był w hotelu obecny pseudo rezydent.... może jak jego nie bedzie ..... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.06.05, 19:46 właśnie przeczytałam w takim babskim piśmie "Tina" historię kobiety która pojechała z Alfa Star do tego hotelu- straszne - mam nadzieję , że wam bedzie tam lepiej!powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madan Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 23:49 jeśli się jedzie za 1300pln na dwa tygodnie do hotelu 3* a oczekuje sie obsługi jak w 5* to ja przepraszam ale ktos tu jest lekko "uchylony" EL DIWAN jest hotelem 3* i tego nalezy po nim oczekiwać...., jeśli to komus nie odpowiada to sa przeciez oferty 3 x droższe i TAM NALEZY WYBRZYDZAĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do madan Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.gbw.com.pl / *.gbw.com.pl 24.06.05, 09:10 Napisz trochę jak tam teraz jest. Woda w basenach czysta ? które pokoje najlepsze ? Są jakieś prace budowlane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madan Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 09:43 woda w basenie czysta, nie wiem jak w drugim tym z tyłu ale tez prawdopodobnie ok, w samym resorcie nie ma zadnych prac budowlanych, obok stoi nie dokończony hotelik (lub nastepna częśc tego hotelu) jednak nie ma się styczności z budowa - jest po prostu obok. W naszym pokoju wszystko działało jak najlepiej i klima, i woda, było czysto aczkolwiek mozna by sie było doczepic do stanu "starości" scian po prostu widać po nich iz należałoby je pomalować, odswieżyć ale jak powiedzialem jest czysto!!! Hotelik ma swój klimacik, a obsługa wiecznie uśmiechnieta i milutka,no może poza ich szefem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:07 W drugim też czysta (choć chloru dużo). Właściwie ja nie mam żadnych obiekcji względem samego obiektu. Mój pokój był obszerny, klima działała jak należy, jest TV Polonia w TV, jest lodówka, prysznic, wygodne łóżka, mały tarasik (nie wszystkie pokoje mają), na którym można posiedzieć i wypić drinka. Klimat naprawdę jest super. Obsługa jest przemiła i prześmieszna (szczególnie Azam :)))) choć czasami nieco niezdarna, ale naprawdę można tam miło i spokojnie wypocząć (nie licząc samolotów, które od czasu do czasu robią mały szum :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madan Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 09:44 jesli chcecie aktualne zdjęcia napiszcie adresy jak mi sie uda to przeslę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do madan Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.gbw.com.pl / *.gbw.com.pl 24.06.05, 09:57 Chętnie zobaczę jaacekh@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 13:38 Ja też bardzo prosze bop wybieramsię tam w sierpniu dremonic@o2.pl wielkie dizęki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galileo Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.dekomp.net / 217.97.169.* 25.06.05, 18:01 Jak będę miał chwilę wolnego to także prześlę. Dla mnie hotel świetny - ja tam tylko śpię, więc wielkich oczekiwań nie mam. Byłem w zeszłym roku, w tym pewnie też się wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:20 No Galileo byłoby super, ponieważ jedzie nas w sumie 8 osób i chcielibyśmy tak zobacyzć ten hotelik od kuchni. Będę Ci bardzo wdzięczny !! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Al Divan - kto wrocil niedawno 27.06.05, 11:00 Ja chętnie, dziękuję. Adres w nicku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kynio Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:54 Wróciłem z Al Diwan 29.07 i byłem zadowolony zwłaszcza za taka kasę małą. Hotelik jest 3* i na taki zasługuje. Posiłki sa faktycznie monotonne ale jak to ktoś kiedys napisał z głodu sie nie umrze. Pokoje czyste i ładne wszystko działało bez problemu klima ,lodówka. Jak sie pokój nie spodoba można wymienić bez problemu. Obsługa miła i uczynna potwierdzam to. Hotelik skromny ale ma swój klimat i jest sympatyczny. Za hotelem widać była jakaś budowa ale teraz nic tam sie nie dzieje. Plaża jest super a najlepsza RAFA koniecznie maski i aparat do zdjęć podwodnych. Przykładowe ceny w hotelu woda 1,5 litra 5 LT, piwo 16 LT. 1$ to 5,5 LT w hotelu. W centrym Nama woda ok. 2 LT , cola od 5 do6 LT. Bez problemu busikiem hotelowym jeżdzi sie na plaże i do Nama gratis. SUPER! Za takie pieniądze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola&tomek Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.05, 21:50 Cześć! W środe wróciliśmy z Al Diwan. Było naprawdę super! Przed wyjazdem naczytaliśmy się niepochlebnych opinii na temat hotelu i biura Alfa Star. My nie możemy NIC zarzucić zarówno hotelikowi jak i organizatorowi. Sam hotel jest przyjemny, kameralny, CZYSTY,a obsługa jest bombowa (zwłaszcza Ahmed :)). Mieliśmy pokój z widokiem na drugi basen, klima działała bez zarzutu, był telewizorek z Polonią i polską Vivą, lodówka i super wygodne łóżeczka. Nie wiem jaki był standard innych pokoi, ale my daliśmy 5 $ w paszporcie przy zameldowaniu., więc może to wpłynęło na jakość pokoju :) Na plażę dojeżdza zdezelowany busik, ale wierzcie mi, taka wyprawa też ma swoje uroki. Trud podróży wynagradza morze i cudna rafa.Parę metrów od brzegu czeka na Was zupełnie inny świat. Śliczne, śmieszne, kolorowe rybki które przepływają tuż obok, a rafa pozostawia niezapmniane wrażenia. Na plaży są bezpłatne materace i leżaki. Nie jest to plaża hotelowa, gdyż wszyscy mają na nią dostęp, łącznie z dwoma wielbłądami (jeden mały, drugi duży) które czesto wylegiwały się na brzegu razem ze swoim 10 letnim właścicielem. Jedzonko dobre, o ile nie oczekujcie, że będziecie łechtać swoje podniebienie wyszukanymi potrawami. Pokoje są sprzątane codziennie, a za kilka LE zostawionych na łóżku bedziecie mieli ręczniki poukładane w różne wymyśne wzorki. Baseny nie są duże, ale dla nas były wystarczające. Rezydent Alfy - Mohab to śmieszny, wesoły człowieczek, który dobrze mówi po polsku i z którym wszystko załatwicie. Wycieczki wykupywaliśmy u rezydenta, wiec wszystko było ok, ale słyszeliśmy, że ludzie którzy wykupywali wycieczki w miejscowych biurach mieli problemy z otrzymaniem prowiantu. Polecamy wycieczkę do Kairu i Jerozolimy. Byliśmy również na Górze Mojżesza. Jeśli tylko czujecie się na siłach na kilkugodzinną wyprawę w góry to jak najbardziej polecamy, o trudach wspinaczki zapomina się już przy pierwszych promieniach słońca. Nasza opinia jest jak najbardziej pochlebna, może wynika to z faktu, że byliśmy w terminie kiedy sezon tak naprawdę dopiero sie rozpoczynał, więc nie było przepełnionych basenów i kolejek do jedzenia. Dla nas całość na 5+ Trochę się rozpisaliśmy, ale jeśli macie jeszcze pytania to piszcie, postaramy się jak najszybciej odpowiedzieć. A wszystkim którzy lecą wkrótce do Al Diwan strasznie zazdrościmy :) Wypoczywajcie spokojnie, tam czas naprawdę leci inaczej... Pozdrawiamy Ola i Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ola&tomek Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.gbw.com.pl / *.gbw.com.pl 27.06.05, 08:32 A jakie są ceny wycieczek u rezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola&tomek Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.05, 21:21 Hej! My kupiliśmy jednodniowy Kair - 55$, Górę Mojżesza za 30 (lub 35 $ - nie pamiętam dokładnie). Jerozolima kosztuje 160 $, a delfinarium mieliśmy gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Al Divan - kto wrocil niedawno 28.06.05, 11:16 A ile kosztuje Kair 2 dni ? I gdybyście mogli opisać pokrótce wyjazd do Jerozolimy- o której się odjeżdża, ile czasu trwa przejazd, jak na granicy. Czy to był wyjazd jedno- czy dwudniowy ? Czy podane ceny to koszt wycieczek od rezydenta, czy może jest dobre biuro podróży ( z polskim przewodnikiem) na miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola&tomek Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.lukas.com.pl 28.06.05, 16:07 Nie pamiętamy ile kosztował Kair 2 dniowy. Jeśli chodzi o wycieczkę do Jerozolimy to była to wycieczka od rezydenta Alfa Star. Wyjazd był ok 1 w nocy. Na granicy z Izraelem byliśmy po ok 3 godzinach. Przejście na drugą stronę trwało ponad godzinę, bo prawie wszyscy przeszli szczegółową kontrolę prowadzoną przez izraelskie celniczki. Ale teraz jest co wspominać :) Po stronie izraelskiej czekał na nas drugi autokar. Przewodnikiem był Włodek - Żyd z Polski, więc spokojnie można było się z nim dogadać, a sam ciekawie opowiadał. Było małe zamieszanie, ponieważ nie przekazano listy uczestników, więc trzeba było takową szybko stworzyć. Daliśmy radę, więc wyruszyliśmy nad Morze Martwe. Podróż trwała ok 3 godzin, późnej ok. godzinki nad morzem i podróż do Jerozolimy ok 2 godz. Na mijscu zwiedzanie Góry Oliwnej, Wieczernika, ostatnich stacji Drogi Krzyżowej, Bazylika Grobu Pańskiego i Ściana Płaczu. W międzyczasie przewodnik zabrał nas na obiad (płatny we własnym zakresie). W menu była pita, pita, pita i jakiś groch. Cena jednej pity - w zależności od tego co znajdowało się w środku ok. 7 - 8 $. Więc jesli wybieracie się całą rodzinką to może być to Wasza najdroższa pita w życiu :) Wyjazd z Jerozolimy był ok. 19. Dojazd na granicę, odprawa znacznie szybsza i milsza, bo po stronie egipskiej. Jak już ją przeszliśmy to czekał na nas autokar Alfy. W hotelu byliśmy ok 4 rano. Cała wycieczka zrobiła na nas ogromne wrażenie. Do organizacji można się przyczepić, ale po obejrzeniu tylu świętych miejsc człowiek się wycisza, więc w drodze powrotnej nikt już się o to nie kłócił :) Uważamy, że 160 $ za wycieczkę do Jerozolimy to trochę wyśrubowana cena, ale przeżycia niesamowite. Pozdrawiamy O i T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:05 Witam :) A mamy pytanie, bo wyjeżdżamy do Al Diwanu w sierppniu i mamy pytanie odnośnie plaży .... a konkretnie czy trzeba mieć jakieś obuwie specjalne na plaże, bo czytaliśmy wiele postów, że powinno sie mieć, a także chcielibyśmy się dowiedzieć jak jest z tą rafą ? ... czy ona jest bezpośrednio tuż przy brzegu czy jest kawałek piaszczystego dna, pytamy się bo jadą z nami małe dzieci i mamy wątpliwości czy bedą mogły sie pomoczyć. z góry dzięki Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Link do dyskusji o tym hotelu 02.07.05, 10:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8432615 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Re: Link do dyskusji o tym hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:38 Tak tak znam ten post .. on jest z 2003 roku :/ .. a ja chcę usłyszeć opinię kogoś kto by w tym roku, gdy byłem 2 lata temu w hurghadzie to na plaże, gdzie ja byłem dowożono pisek, bo plaża także była żwirkowa, tak wiec chcę usłyszeć świeże info. ale i tak dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola i tomek Re: Link do dyskusji o tym hotelu IP: *.lukas.com.pl 06.07.05, 13:34 Sorki, że odpisujemy tak późno. Na plażę i do morza polecamy obuwie do wody. Plaża jest kamienista ( do tego piekielnie gorąca), a wejście do morza to skamieniała rafa w której zagłębieniach żyją różne "żyjątka" z którymi kontakt gołą stopą może być bolesny. Jeśli chodzi o dzieciaczki to spokojnie popluskają się przy brzegu, gdzie woda jest do kolan, tyle, że nie pobudują sobie zamków z piasku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.zatoka.bogus.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:20 bus na plaże jeżdżą w godz.: 8.30; 10;11;12;13;14;15 a z plaży do hotelu: 8,40;10.10; 11.10; 12.10; 13.10; 14.10; 15.10 i później też coś jest. Do centrum miasta jeżdżą hotelowe busy wieczorem pierwszy o 20.30 a ostatni powrotni o 23.45. Jedzenie takie sobie. W Hurghadzie w hotelu 3* jest lepsze i to dużo. Pokoje ładne składające się z sypialni i saloniku do tego kuchnia i łazienka. Jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne to się dobrze dopytajcie, bo my jako jedyni jechaliśmy na wycieczkę quadami i nie mieliśmy opiekuna mówiącego po polsku, dołączono nas do jakiejś grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Nie szkoda Wam,że zmarnuje się tu tyle informacji? IP: *.toya.net.pl 28.06.05, 11:31 Ten wątek za kilka dni odejdzie w niebyt bo spaadnie na inną stronę. Zaś na forum HOTELE nikt z Was oczywiście się nie wpisze (no bo po co?!) przecież tam ciągle ludziem oczekują właśnie an takie informacje. Wpiszcie jakąkolwiek nazwę hotelu w GOOGLE i szukajcie jej w polskim necie. Okazuje się, że tu trafi niewielu, tam zaś większość. Jaki z tego morał? Róbta co chceta - przecież jesteście ponad to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka0510 Re: Al Divan - kto wrocil niedawno IP: *.arcor-ip.net 02.07.05, 14:12 A jak jest z sejfem sa platne? Odpowiedz Link Zgłoś