Gość: Magda IP: *.telpol.net.pl 12.07.05, 19:01 Czy ktoś był z małym dzieckiem/5 lat/w Egipcie?Napiszcie jak zniosło upały.Ja lece teraz 16-07-05 z Pyrzowic do hotelu Roma i nie wiem na co mam zwrócić szczególną uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allergic1 Re: dziecko w Egipcie 12.07.05, 19:28 Ja bylam z 5 latkiem wlasnie.Calkiem dobrze znosil upaly,moze dlatego ze wiekszosc czasu spedzal na zabawie w basenie.Zwroc uwage przede wszystkim na jedzenie i picie.I radze zabrac ze soba bardzo wysoki filtr,powyzej 50 i bloker,przyda sie na spieczona sloncem skore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: dziecko w Egipcie IP: *.telpol.net.pl 12.07.05, 22:51 dzieki za rade.Własciwie to niewiedziałam do końca gdzie polecimy.Padło na Egipt.Niektórz mówią ze spoko ale nie mam pojęcie zupełnie co jej tam wziąść.Czy z Polski wziąść jakies napoje?Czy jeczhać z nią do Kairu na wycieczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blekota Re: dziecko w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:05 >dzieki za rade.Własciwie to niewiedziałam do końca gdzie polecimy.Padło na >Egipt.Niektórz mówią ze spoko ale nie mam pojęcie >zupełnie co jej tam wziąść.Czy z Polski wziąść jakies napoje?Czy jeczhać z nią >do Kairu na wycieczkę? na pierwsze chwile/dni wez wode w petach z Polski , gazowana lub nie , obojetnie bo "tam" kazda smakuje ;) do Kairu mozecie jechac w drugim tygodniu waszego pobytu i to tak pod koniec , zreszta juz bedziesz wiedziala jak mala znos egipskie ciepelko ale mysle ,ze zniesie to lepiej od Ciebie ;) udanego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
allergic1 Re: dziecko w Egipcie 13.07.05, 10:31 zgadzam sie z przedmowczynia,mozna na poczatek zabrac wode mineralna i potem wprowadzac stopniowo ichniejsze napoje.Co do wycieczki to nie wiem czy to nie jest zbyt meczaca atrakcja dla malucha,zreszta zobaczysz sama jak znosi upały.pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: dziecko w Egipcie IP: *.swinice-wareckie.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:27 ja bylam w Egipcie i uwazam ze z tak malym dzieckiem do Kairu to nie jest dobry pomysł wyjazd był ok. 2 w nocy a powrót o 24 i cholerny upał przy piramidach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: dziecko w Egipcie IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.05, 21:40 Byłam kilka razy z dieckiem ,jeszcze młodszym ,bo miał 3 latka przy pierwszym wylocie .Bez sensacji .Zawsze jadamy wszystkie potrawy ,nitk z nas nie miał zemsty faraona.Weż odpowiednią ilość dobrych kremów filtr 50 i więcej ,ich kremy to lipa .Będzie fajnie .Sami 3tygodnie temu wróciliśmy , i napewno jeszcze raz w tym roku wylecimy .Kocham te klimaty ,czekam na "dobre ceny" .Miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: dziecko w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:27 Byłam w Egpicie ze znajomymi, którzy wybrali się z małymi dziećmi. To fakt tez się bali że dopadnie ich klątwa faraona. Dzieci Piły tylko i wyłącznie wodę niegazowaną dotępną w każdym sklepie. Na wycieczkę do Kairu wybrali się bez dzieci oddzielnie. Maciek w pierwszym tygodniu pobytu a Ania w drugim:) Odpowiedz Link Zgłoś