Dodaj do ulubionych

dziecko w Egipcie

IP: *.telpol.net.pl 12.07.05, 19:01
Czy ktoś był z małym dzieckiem/5 lat/w Egipcie?Napiszcie jak zniosło upały.Ja lece teraz 16-07-05 z Pyrzowic do hotelu Roma i nie
wiem na co mam zwrócić szczególną uwagę.
Obserwuj wątek
    • allergic1 Re: dziecko w Egipcie 12.07.05, 19:28
      Ja bylam z 5 latkiem wlasnie.Calkiem dobrze znosil upaly,moze dlatego ze
      wiekszosc czasu spedzal na zabawie w basenie.Zwroc uwage przede wszystkim na
      jedzenie i picie.I radze zabrac ze soba bardzo wysoki filtr,powyzej 50 i
      bloker,przyda sie na spieczona sloncem skore.
      • Gość: Magda Re: dziecko w Egipcie IP: *.telpol.net.pl 12.07.05, 22:51
        dzieki za rade.Własciwie to niewiedziałam do końca gdzie polecimy.Padło na Egipt.Niektórz mówią ze spoko ale nie mam pojęcie zupełnie co jej tam wziąść.Czy z Polski wziąść jakies napoje?Czy jeczhać z nią do Kairu na wycieczkę?
        • Gość: blekota Re: dziecko w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:05
          >dzieki za rade.Własciwie to niewiedziałam do końca gdzie polecimy.Padło na
          >Egipt.Niektórz mówią ze spoko ale nie mam pojęcie
          >zupełnie co jej tam wziąść.Czy z Polski wziąść jakies napoje?Czy jeczhać z nią
          >do Kairu na wycieczkę?

na pierwsze chwile/dni wez wode w petach z Polski , gazowana lub nie ,
          obojetnie bo "tam" kazda smakuje ;)
          do Kairu mozecie jechac w drugim tygodniu waszego pobytu i to tak pod koniec ,
          zreszta juz bedziesz wiedziala jak mala znos egipskie ciepelko ale mysle ,ze
          zniesie to lepiej od Ciebie ;)

udanego wypoczynku
          • allergic1 Re: dziecko w Egipcie 13.07.05, 10:31
            zgadzam sie z przedmowczynia,mozna na poczatek zabrac wode mineralna i potem
            wprowadzac stopniowo ichniejsze napoje.Co do wycieczki to nie wiem czy to nie
            jest zbyt meczaca atrakcja dla malucha,zreszta zobaczysz sama jak znosi
            upały.pozdrawiam ;)
            • Gość: mariola Re: dziecko w Egipcie IP: *.swinice-wareckie.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 21:27
              ja bylam w Egipcie i uwazam ze z tak malym dzieckiem do Kairu to nie jest dobry
              pomysł wyjazd był ok. 2 w nocy a powrót o 24 i cholerny upał przy piramidach
              • Gość: Lusia Re: dziecko w Egipcie IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.05, 21:40
                Byłam kilka razy z dieckiem ,jeszcze młodszym ,bo miał 3 latka przy pierwszym
                wylocie .Bez sensacji .Zawsze jadamy wszystkie potrawy ,nitk z nas nie miał
                zemsty faraona.Weż odpowiednią ilość dobrych kremów filtr 50 i więcej ,ich
                kremy to lipa .Będzie fajnie .Sami 3tygodnie temu wróciliśmy , i napewno
                jeszcze raz w tym roku wylecimy .Kocham te klimaty ,czekam na "dobre
                ceny" .Miłego pobytu.
                • Gość: Jola Re: dziecko w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:27
                  Byłam w Egpicie ze znajomymi, którzy wybrali się z małymi dziećmi. To fakt tez
                  się bali że dopadnie ich klątwa faraona. Dzieci Piły tylko i wyłącznie wodę
                  niegazowaną dotępną w każdym sklepie. Na wycieczkę do Kairu wybrali się bez
                  dzieci oddzielnie. Maciek w pierwszym tygodniu pobytu a Ania w drugim:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka