Dodaj do ulubionych

Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:45
Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie. Hotelu o którym bardzo mało było na
forum .REWELACJA.Jeśli ktoś jest zainteresowany to prooszę o pytania.
Obserwuj wątek
    • Gość: SYSIA Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... IP: *.lodz.mm.pl 18.06.06, 12:47
      Jestem w trakcie wyboru hotelu więc prosże o kilka informacji.
      1.Jak daleko od centrum jest hotel?
      2. Jak jedzinko?
      3. Ile ma gwiazdek?
      4. Czy jest bezpośrednio przy plaży i jak sie ona prezentuje(tzn czy jest rafa jakie zejście do morza?)
      5. Z jakim biurem byłaś?
      6. Jaki koszt pobytu 2 tygodnie?
      7. Czy z all czy HB?
      8. No i jeśli masz jeszcze jakieś pomysły o czym mozna by mnie poinformaowac odnośnie tego hotelu to bedę bardzo wdzięczna.
      Pozdrawiam i z góry dziekiu za odpowiedź...
      • Gość: johana7611 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 12:18
        Hotel HAUZA BEACH jest dostępny tylko w polskim KOPERNIKU. Z tego co
        dowiedziałam się na miejscu, ma go jeszcze niemieckie TUI i biuro CEDOK.Ja też
        pierwszy raz byłam w Egipcie i szukałam hotelu przede wszystkim ze względu na
        dziecko (5 latek).Więc zaczynamy.Wykupiliśmy te wczasy w KOPERNIKU, koszt 7 dni
        za osobę dorosłą łącznie z opłatą paliwową 2140 z ALL, dziecko 1300. Z tego co
        mówili nam znajomi, którzy byli 14 dni cena wynosiła 2900.Z tego co wiem ten
        hotel jest tylko z All.Może zacznę od samego hotelu , a skończę na plusach i
        minusach biura. Hotel mieści się bardzo blisko lotniska w Sharmie, ok. 7 km (
        na miejscu nie jest to dokuczliwe)a dla nas było istotne żeby byc w miarę
        szybko w hotelu.Kompleks olbrzymi, dużo większy i bardziej rozległy niż na
        zdjęciach internetowych. Nie jest to blokowisko, tylko niskie zabudowy w stylu
        mauretańskim, cały obiekt w kolorze brzoskwini.Pierwsze wrażenie super-recepcja
        olbrzymia, wszędzie palmy super roślinnośc i wszechbędąca czystośc, że można
        się było przeglądac w płytkach. Wszędzie ochrona i strażnicy.Zostaliśmy
        zameldowani (byłam nastawiona na włożenie kasy do paszportów za przyzwoity
        pokój ale rezydentka nas uprzedziła, że szkoda kasy bo mają obłożenie całego
        hotelu i nie ma w czym przebierac).Dostaliśmy pokój numer 506.Egipcjanin
        zawiózł nas z bagażami pod nasz pokój i jakie było moje zdziewienie jak do
        niego weszłam. SUPER!Mieliśmy pokój 2 osobowy z dostawką, ale tu wyglądało to
        tak,że były 2 bardzo duże łóżka sypialniane, pokój bardzo duży, tv, mała
        lodówka (w której codziennie były 2 soczki i litrowa woda) dywanik, meble
        różnorakie, taras, b.ładna czysta i pachnąca łazienka itd.Bardzo czysto.
        Kopernik sprzedaje ten hotel jako 4*++lux - my dajemy mu spokojnie 5 dużych *.
        Kilka basenów tzw. normalnych i taki kompleks z wodospadami , zjeżdżalniami ,
        mostkami na tle przepięknego turkusowego morza -wyglądają rewelacyjnie.Wszędzie
        przepiękna roślinnośc, pachnące kwiaty, setki palm.Super alejki z pięknymi
        wazami i innymi wyrobami miejscowej ceramiki. Koło rtestauracji, mostki,
        jeziorka z flemingami, żółwie.Chyba 3 restauracje w różnych stylach. 2 plaże
        jedna dużo większa z mużyką (koło tego kompleksu z wodospadami), druga
        spokojniejsza bez muzyki. Plaża inna niż się podziewałam. Nie ma piachu takiego
        jak na przykład był w Tuznezji, powiedziałabym że raczej drobniutki żwirek.
        Ręczniki na plaży i basenie dostaje się na podstawie kart przy zameldowaniu.
        Jest kawałek wyciętych raf z samego brzegu(co w naszym przypadku przemawiało
        właśnie za tym hotelem), ale bez odpowiednich butów i tak można pokaleczyc
        stopy i po prostu jest niewygodnie.Jest pomost z którego skacze się głębiej, ja
        nie skakałam tylko mąż z maską i mówił że super rafki są. Nasze dziecko z
        samego brzegu rzucało bułkę i chmara rybek pływała mu koło nóżek.Niemniej
        jednak z samego brzegu spokojnie można wejśc do wody i się wykąpac (jeśli np.
        ktoś nie umie pływac).Hm ... co dalej... Jeśli chodzi o jedzenie, to zdanie mam
        podzielone. Nasze dziecko ma 5 lat i sądziłam że z ALL-a zawsze coś mu wybiorę
        i myliłam się-nie chciał tu jeśc nic, tylko pieczywo z ogórkiem i nic więcej.
        Mnie osobiście to jedzenie nie smakowało, znajomi mówili nam że tak podobno w
        Egipcie się jada, bo byli w Hurgadzie i było dokładnie tak samo. Mają super
        pieczywo wszelkiego rodzaju, pachnące i gorące rogaliki, bułeczki i inne cuda
        wypiekane na oczach gości. No i wiadomo jak to w ALL-u, pizze kanapki
        itd.,itp,w all inclusive nie ma kawy ekspresso i alkoholi importowanych.
        Następna bajeczna sprawa - MINI ZOO w hotelu.Decydując się na hotel kierowałam
        się też tym maaałym drobiazgiem. (wspomnę że obok Hauzy Beach jest prawie
        naprzeciwko Prima Life Rehana, a obok Nubian Village i Radisson Sas)tenostatni
        5* akurat był tańszy od Hauzy ale uprzedzano nas że nie jest to hotel pod
        dzieci.Wszystkie wyżej wymienione hotele są przy plaży, z czym a Sharmie są
        akurat problemy.Wracając do tematu Mini Zoo,znajdowało się niedaleko naszego
        pokoju. Zasada jest taka. Zoo jest otwarte codziennie od 12 do 16 bodajże i nie
        kosztuje nic. Natomiast jeśli chcesz miec zdjęcia np. z uroczą małpką Simbą i
        Diuti , musisz wykupic bilet w cenie 7 euro, dziecko 5 euro i dodatkowo koszt
        miejscowego fotografa (który zwie się PASZA i stacjonuje w recepcji) jedno
        zdjęcie 5 dolarów. Ale warto , zapewniam was.Chcieliśmy zrobic frajdę dziecku
        ale wszyscy bawiliśmy się z nimi jak dzieci. Było wspaniale.Oczywiście swoim
        aparatem możesz im robic zdjęcia, ale NIE z nimi.W zoo były koniki, sarenki,
        strusie, lamy, chomiki, różne ptactwo, małpki i żółwie.Na terenie hotelu jest
        też ,,SHOPING CENTER'', w którym można kupic, pocztówki pamiątki i inne
        pierdoły. Następna sprawa jaka przychodzi mi do głowy to kwestia wycieczek. My
        od dawna nastawialiśmy się na pływanie z delfinami, mailowałam z Dolphinellą
        jeszcze w Polsce i mówili mi że nie muszę nic rezerwowac.Na miejscu okazało się
        że nie ma szans na delfiny.Pokaz tak ale nie pływanie. Uprzedzam tych, którym
        bardzo zależy, rezerwujcie ten bajer w biurze z Warszawy duuużo wcześniej przed
        planowanym wyjazdem, bo my obeszliśmy się smakiem. Za to byliśmy na wycieczce
        łodzią podwodną.Było bardzo fajnie, tylko my korzystaliśmy z biura Aaba Sharm,
        i cena od jednej osoby wynosiła 35 dol.,dziecko połówka, a znajomi kupili to
        samo u rezydentki za 45 dol., która notabene oszukiwała wszystkich. Nie dajcie
        się, bo macie prawo żądac, a już największa głupota to wykupowanie wycieczek u
        rezydenta w pakiecie, po prostu szajs, wiemy bo znajomi tak zrobili i bardzo
        żałowali. Może w innych biurach jest OK , ale nie w Koperniku. Dlatego jak
        wycieczki to polecam lokalne biuro Aaba Sharm. Bardzo miły, mówiący po polsku
        Pan we wszystkim wam pomoże.Wystarczy jak po przyjeździe wyślesz sms pod numer
        +20121828287 z nazwą hotelu, nazwiskiem i numerem pokoju i oni się z Wami
        skontaktują.Mamy mnóstwo zdjęci w zoo i na plaży i całego obiektu , jeśli ktoś
        chciałby zobaczyc to mogę wysłac na prywatny mail. Mam nadzieję że pomogłam.
        Aha w całym obiekcie bardzo przyjemna i życzliwa obsługa, mieliśmy parę zdarzen
        z dzieckiem i zawsze służyli nam pomocą. Hotel naprawdę super.
      • Gość: johana7611 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 18:57
        Aha zapomniałam dodac że hotel Hauza Beach jest dośc daleko od centrum.Od Nama
        Bay jakieś 20 km na pewno.
    • patrykkk Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... 18.06.06, 12:49
      My chcieliśmy się wybrać do Hauzy we wrześniu,
      ale podobno Kopernik nie ma już go wtedy w ofercie.
    • Gość: kura26 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 18:21
      CZy to co jest opisane w reklamach tego hotelu to prawda.Zoo plaża,baseny itp.Co
      może być przesadą.
      • Gość: johana7611 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 12:20
        Nic z tego co jest na folderach nie jest przesadą.Wręcz odwrotnie, nie ma tego
        dokładnie tak pokazanego jak jest.BAJKOWO, zielono i przepięknie.I wszędzie
        rozciąga się piękny widok na Wyspę TIRAN, na przeciwko plaży.
        • Gość: tourist Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 19.06.06, 12:34
          Toś wyczerpująco odpowiedziała na wszystkie pytania...
        • Gość: tourist Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 19.06.06, 12:36
          Ups, przepraszam.

Szkoda, że ma ten hotel tylko Kopernik. Sprawdziłam na stronie biura: tylko do
          końca sierpnia
        • Gość: tourist Pytanie do Johany IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 19.06.06, 13:12
          Czy podczas waszego pobytu byli tam Polacy?
          (chodzi mi o to, czy nie było ich za mało...)
          • Gość: johana7611 Re: Pytanie do Johany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 18:56
            Wylatywaliśmy z Pyrzowic 6 czerca, samolot do Sharmu pełny (było
            międzylądowanie w Poznaniu co dało czas lotu łącznie 6 godzin).Na lotnisku
            zorientowaliśmy się że oprócz naszej trójki (ja ,mąż i dziecko) jest tylko
            jedna para - oczywiście do tego hotelu. Na miejscu było jeszcze jedno
            małżeństwo.W sumie 6 osób nie licząc dziecka. Spora większośc anglicy, Rosjanie
            i Niemcy. Ale powiem Wam że z jednej strony to dobrze bo nie słychac ciągłego
            narzekania na WSZYSTKO.Polaków mi nam bynajmniej nie brakowało, tylko polskich
            dzieci-bo mały nie miał się z kim bawic.pozdrowionka
            • abirka Re: Pytanie do Johany 19.06.06, 21:52
              Witaj Johana,
              przeczytałam Twoją realcję z hotelu i widzę, że wybór (mimo wielu obaw) był
              udany. Cieszę się. A współczuję problemów zdrowotnych synka. Wysłałam do Ciebie
              maila. Jak bedziesz miała chwilę czsu to odpisz ;). Ciekawa jestem czy reszta
              porad (począwszy od wizy) przydała się i sprawdziła ;)
              Pozdrawiam, Abirka.
              • Gość: johana7611 Re: Pytanie do Johany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:12
                witam cię serdecznie.Bardzo chciałam ci wszystko opisac ale wykasowałam maile i
                nie miałam dokładnego maila do ciebie.Napiszę do ciebie ale nie dostałam
                żadnego maila, nic nie mam w skrzynce.pa
              • Gość: johana7611 Re: Pytanie do Johany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:49
                Abirka, nie mam twojego maila, odezwij się (podaj mi twój mail) bo chce ci
                wszystko opowiedziec, bo bardzo mi pomogły twoje rady.CZEKAM... asia
                • abirka Re: Pytanie do Johany 21.06.06, 15:43
                  Asiu, cieszę się, że mogłam słuzyc pomocą i niecierpliwie czekam na opowieści.
                  Wysłałam do Ciebie 3 maile na obydwa adresy, Nie wiem czemu nie dostałas ich.
                  Pisz do mnie na adres gazetowy, czyli: abirka(małpka)gazeta.pl
                  Adres podałam w ten śmieszny sposób dla ochrony przed spamem.
                  • Gość: SYSIA Re: Pytanie do Johany IP: *.lodz.mm.pl 21.06.06, 21:57
                    Bardzo Ci dziękuję za wyczerpujaca odpowiedź. Ja do Egiptu wybieram się drugi raz bo w tamtym roku byliśmy w Hurghadzie i na objeździe więc zwiedzanie mamy juz załatwione w tym roku nastawiliśmy sie na wypoczynek i fakultety w Sharm.Pozdrawiam
    • eda2206 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... 29.06.06, 02:28
      johana ja tam prawdopodobnie wybieram się 4 lipca napisz prosze coś więcej o
      jedzenie jak wyglada opcja all co serwuje w ilu knajpach i jeszcze czy maja
      jakieś propozycje aktywnego wypoczynku na terenie hotelu a także co jest
      bezpłatne a za co trzeba płacić np. czy jest siłownia animacje dyskoteka itd..
      • johana7611 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... 30.06.06, 17:35
        Wersja all inclusive zawiera:
        - Śniadanie od 7-10 w formie stołu szwedzkiego serwowane w głównej restauracji,
        - ,, morning snacks'' późne śniadanie serwowane w barze koło basenu od 10-12
        zawierające croissanty,ciasteczka, kawę, herbatę,gorącą czekoladę, 3 rodzaje
        soków,
        - ,, light snack'' od 12-14 można samemu robic sobie kanapki w barze koło basenu
        - ,,lunch'' serwowany w głównej restauracji od 12.30-14.30, stół szwedzki, soft
        drinki, wino, piwo, woda min., soki, specjalny róg z żywnością dietetyczną,
        specjalne miejsce gdzie przyrządzają Ci ,, na żywo'' potrawy oraz kącik z
        pieczywem własnej roboty(świeże gorące i pachnące)
        - pizzeria, z wybranych składników komponujesz sobie pizzę , od 10 do wieczora
        serwowana w barze przy plaży
        - ,,late lunch buffet (snacks)''serwowany w barze przy basenie od 14-17, do
        wyboru:frytki, hamburgery, spagetti, hot dogi, ryż, pizza, skrzydełka z
        kurczaka, kalmary, paluszki rybne,egyptian tagin (stew),
        - poczęstunek z kawą serwowany w barze przy basenie od 15.30 do
        wieczora:kawa,przynajmniej 10 gatunków herbaty, czekolada, ciastka,
        - kolacja serwowana w głównej restauracji od 19-22 szwedzki stół + wszystkie
        napoje wymienione przy obiedzie,
        - ,,midnight snacks'' w barze przy basenie od 24 do 1 w nocy, serwujące
        spagetti, jeden rodzaj zupy, chleb, masło i 2 rodzaje sałatki.

Oprócz głównej restauracji są jeszcze 3 inne, a mianowicie: DARNA Restaurant
        (Oriental Food), TIRANA Restaurant (Sea food) oraz ISLAND Restaurant(Italian
        Cusine). Jeśli masz ochotę zjeśc kolację w którejś z tych 3 musisz zgłosic to w
        recepcji bodajże 2 dni wcześniej (pewna nie jestem ale tak mi się przypomina z
        tego co mówiła rezydentka).My stołowaliśmy się w głównej i w barach przy
        basenie i na plaży.

Program All Inclusive zawiera również:
        1. Beach bar otwarty codziennie od 10 do wieczora serwujący lekkie drinki (i
        piwo, soki, colę itd.,)serwowane w szklankach plastikowych,
        - 3 rodzaje soków, herbatę, kawę,miętowe i anyżowe napoje,
        - lokalne piwo i wino
        - lokalne napoje alkoholowe
        - alhoholowe koktaile
        2.Poll bar otwarty 24 godziny serwujący(pepsi, Mirinda, woda i inne znane w
        Posce napoje gazowane)
        - 3 rodzaje soków, kawę, herbatę itd.,
        lokalne napoje alkoholowe,
        - soki z lokalnych owoców
        3.Hauza Lobby bar otwarty codziennie od 10 do 24.Wszystkie napoje, wina, drinki
        ale uwaga serwowane w ,,szkle''-smakują znacznie lepiej. (Uwielbialiśmy właśnie
        tu przesiadywac, czysto , przestronnie i klima)
        4. Mini bar w pokoju. Codziennie w lodówce 2 soczki i jedna litrowa woda min.
        ALL INCLUSIVE obejmuje również:
        -aerobik i step,
        -piłka plażowa
        -piłka wodna,
        -lekcja gotowania 1 raz na tydzień
        - mini golf
        -15 min masażu prz basenie raz na tydzień,
        -2 godziny bezpłatnego korzystania z internetu raz na tydzień
        -klub dla dzieci (4-12)
        -3 poziomowy basen ze zjeżdżalniami, mostami, wodospadami _BAJKA wiem co mówię!!
        -amfiteatr
        -małe centrum handlowe
        - MINI ZOO (lamy , konie ,żółwie, ptactwo różne, strusie, sarenki,kochane
        małpki Simba i Diuti)

ALL INCLUSIVE IN HAUZA BEACH nie zawiera:
        - sejfu w pokoju(sejf jest w szafie ale musisz w recepcji zapłacic 1
        euro/dzień )
        -dyskoteki (szczerze mówiąc nie wiem gdzie i czy w ogóle była takowa)
        -przejażdżek koniem lub wielbłądem na plaży,
        -zakupów w centrum handlowym w hotelu( śmieszne??),
        - korzystania z internetu,
        -masaży,
        - busiku do Nama Bay( kursuje z hotelu o ustalonych godzinach ich busik, cena w
        2 srtony od osoby 4 euro),
        - Clubu spa.
        - kawy ekspresso
        -importowanych napoi alkoholowych.
        - Mini zoo jest bezpłatne czynne od 12, ale jeśli chcesz sobie zrobic ze
        zwierzętami zdjęcia trzymając je na rękach musisz wykupic bilet 7 euro dorosły
        5 euro dziecko).

Moje uwagi są takie .Sam hotel jako obiekt rewelacyjny.Nie mam się do zcego
        przyczepic.Myślę tylko że jedzenie mogłoby byc lepsze, trudno mi porównac bo w3
        Egipcie byłam pierwszy raz. Jeśli chodzi o dyskotekę ja nie słyszałam o niej
        ale też nie pytałam, byliśmy z dzieckiem-więc odpada, bo kto by z nim
        został.Może była nie wiem.Animacje owszem były ale nie zauważyłam że jakby
        dostępne dla wszystkich. My byliśmy w 6 osóbz KOPERNIKA.Więc dla nas nie było
        specjalnie nic.MOgliśmy się tylko przyglądac. Chociaż wszędzie było widac
        animatorów biura niemieckiego TUI, oni się starali jeśli chodzi np. o animację
        dla dzieci. Rezydentka do niczego.Brń Boże wykupywac u niej wycieczki, bo skusi
        was zniżką i gratisowymi wycieczkami-a i tak się z nich ostatecznie wycofa.
        Lepiej korzystac z miejscowych biur.My wybraliśmy Aaba Sharm i byliśmy
        zadowoleni.Przykład za łódź podwodną od osoby dorosł. w Aaba 35 dol, a u
        rezydentki 45.Jest różnica, a co dopiero gdy ktoś chce tych wycieczek
        więcej.Mam koło 200 zdjęc, w tym także z hotelu, jakbyś była zainteresowana, to
        mogę ci coś wysłac, podaj maila.Mam nadzieję że ci w czymś pomogłam, bo ręka
        mnie boli już od pisania pa.

• eda2206 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... 30.06.06, 18:42
          johana bardzo dziękuje ci za wyczerpującą odpowiedz za zdjęcia dziękuje bo za 3
          dni tam już będę gdybyś uznała że coś jeszcze wiedzieć powinnam to napisz
          jeszcze raz dzięki
          • eda2206 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... 30.06.06, 18:44
            a może napisz gdzie jeszcze byliście poza hotelem za ile i co warto zobaczyć i
            gdzie pojechać papa
            • johana7611 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... 30.06.06, 19:21
              Byliśmy tylko 7 dni, więc ten czas jak na Egipt był dośc ograniczony, jeszcze z
              5 letnim dzieckiem - nie szaleliśmy.Byliśmy na wycieczce łodzią podwodną,
              bardzo fajnie, tak jak ci pisałam 35 dolarów od osoby w Aaba. Tylko pamiętaj o
              jakiejś bluzeczce na ramiona, my byliśmy w bluzkach na ramiączkach i spiekło
              nas strasznie zanim zaczeliśmy cokolwiek oglądac. A sugerowałam się tym że w
              hotelu wiało straszliwie, z tą różnicą że tam 0 wiatru, patelnia no i baliśmy
              się o ramionka dziecka, ale i tak się spiekł. Hm ...co jeszcze??Byliśmy
              wieczorem w Naama Bay ale taksówką (niebieską)bo odjazd hotelowego busika za 4
              euro był o 18 a my chcieliśmy wcześniej żeby mały coś zjadł, stąd taksówka.Jak
              wyjdziesz przed hotel )nie przed recepcję) i skręcisz w prawo jakieś 30 m jest
              postój taksówek.Al najpierw ustal cenę, my płaciliśmy za naszą trójkę w dwie
              strony (czekał na nas 2 godziny)20 dolarów.Więcej niż busik, ale godziny
              odjazdów nam nie pasowały. Ostrożnie z grami w recepcji. Mężowi powiedzieli że
              są w All Inclusive i tak np. tzw.,,speedy''nasze dziecko grało bardzo parę razy
              i przy wymeldowaniu musieliśmy zapłacic rachunek ok.100 funtów czyli jakieś 16
              czy 18 dolarów.Nie kupujcie leków w hotelu są bardzo drogie, a w centrum w
              aptece znacznie tańsze (za preparat na uczulenia facet z masaży chciał od nas 8
              dol., wieczorem w aptece zapłaciliśmy 3 dolary.My nastawialiśmy się na
              pływanie z delfinkami, ale nie było szans bez wcześniejszej rezerwacji. Myślę
              żę będziesz zadowolona.Każdy ma oczywiście swój gust, ale ja byłam pod
              wrażeniem.Życzę udanego pobytu i pozdrawiam.Aha a skąd lecisz??
              • eda2206 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... 30.06.06, 20:23
                dzięki za informacje o automatach z grami, a swoją drogą to skoro powiedzieli
                że są w all to mogliscie troche podyskutować i spróbować nie płacić.Mmy lecimy
                z Warszawy .Dziękuje raz jeszcze i gdybyś sobie coś jeszcze ciekawego
                przypomiała to daj znać. Pozdrawiam
        • adobrowolska Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... 12.07.06, 12:02
          Jak jest z ty wykwaterowaniem o 12:00 mamy samolot dopiero o 00:00 w nocy więc
          nas wywalą z pokoju czy ewentualnie mozna wykupić dobe w hoteu?
          • johana7611 Re: Wróciłam z hotelu HAUZA Beach w Sharmie.... 12.07.06, 21:27
            Pokój trzeba opuścic do godz.12.I pilnują tego bo w naszym przypadku pukali do
            drzwi już o 11.45. Co było denerwujące nie powiem.My mieliśmy wylot akurat o
            16.30, więc wyjazd z hotelu był o 14.30. Po 12 zanieśliśmy bagaże na
            recepcję.Oni wskazują miejsce gdzie to wszystko można złożyc.Jest tam również
            bardzo elegancka łazienka.Jest to niemniej jednak kłopot w przypadku na
            przykład dziecka.Myśmy mieli na miejscu bardzo życzliwych znajomych, którzy
            udostępnili nam pokój żebyśmy mogli małemu odgrzac słoiczek na obiad czy się
            umyc.Nie czarujmy się w takich upałach do 24 jest się poprostu spoconym i
            nieświeżym.Nie wiem jak to jest z tym dopłacaniem, ale rezydentka wspominała
            nam na spotkaniu że jest taka możliwośc. Nie wiem dokładnie jaka kwota wchodzi
            w grę ale myślę że na zł około 100 - na pewno.Ale myślę że i tak warto, bo się
            człowiem nie tuła po kątach tylko ma cały dzień dla siebie z możliwością
            spokojnej kąpieli i odpoczynku.Fakt że korzystac z restauracji głównej można do
            12, czyli na obiad się nie załapujecie (12.30 -14.30).Tylko bary przy basenie i
            na plaży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka