Dodaj do ulubionych

Jakie biuro??

04.08.06, 19:35
Wybieram sie w pazdzierniku do Hurhgady i nie wiem na jakie biuro podrozy sie
zdecydowac.... Alfa Star czy Triada.Czy do tego czasu wycieczki beda duzo
tansze?Wycieczki fakultatywne kupic tu na miejscu czy juz tam??Moze macie
jakies doswiadczenie...
Obserwuj wątek
    • marina_diana Tui.Tylko TUI. 05.08.06, 00:25
      Mimo iz wielu ludziom wyadaje sie ciagle,ze jest to biuro najlepsze a wiec
      najdrosze TUI osatno znizylo ceny.W cenie Alfa Star,a komfort
      wyzszy.Polecam.Sprawdzajcie ceny TUI.Noz triady to bym never nie
      wyjechala..nie bylam ale slyszalam o triadzie same zle rzeczy.
      • pawel_bielsko Re: Tui.Tylko TUI. 05.08.06, 13:03
        w Egipcie byłem z eximem i wbrew różnym opiniom nic nie moge zarzucuć. Polecam tez scan holiday, triade.
        • iberia30 pawel_bielsko 05.08.06, 16:50
          wlasnie chyba juz wrociles, opowiadaj jak bylo, bo tak sie bales, ze bedzie
          wtopa :-).
          • pawel_bielsko Do Iberii30 06.08.06, 11:53
            Wszystko super, tylko samolot opozniony 7,5h. 0 informacji, zaden z facetow z obslugi lotniska nie moze wejsc do samolotu i przeprowadzic kontroli. kapitan po 6h podjal decyzje: bedzie lot probny nad Krakowem - 15min - jezeli wszystko pojdzie pomyslnie, to polecimy, a jesli nie - no ta sila rzeczy nie polecimy(bo samolot sie rozbije z naszymi bagazami w srodku). niektorzy juz siedzieli w samolocie i ich wypraszali, a mnie cofneli z autobusu pod samolotem!!! ale potem wszystko super! tylko rezydentka taka troche przymulona i malo zaradna, ale ona potrzebna jest tylko do wycieczek, ale jestem bardzo zadowolony.
    • oo_oo Re: Jakie biuro?? 05.08.06, 17:04
      rainbow tours, zdecydowanie
    • monka78 Re: Jakie biuro?? 06.08.06, 09:44
      Tylko Alfa Star.Biuro specjalizuje się głównie w Egipcie,ostatnio zaczęło
      sprzedawać też Turcję.Byliśmy 20 maj-3 czerwiec 2006r,hotel Empire opcja
      all.Wszystko bez zarzutu.
    • pillowbook Re: Jakie biuro?? 06.08.06, 12:59
      Ecco Holiday, Orbis Tour,Alfa Star.
      Nigdy Triada!!!!!
      • ania_b-ca Re: Jakie biuro?? 06.08.06, 14:33
        Alfa Star lub Orbis - traveltime
      • ania_b-ca Re: Jakie biuro?? 06.08.06, 14:34
        NIE ECCO
        • christel Re: Jakie biuro?? 06.08.06, 15:14
          Alfa Star, Exim Tours, Oasis, Neckermann z tymi biurami byłam w Egipcie.
          Mój najlepszy pobyt to objazdówka Alfa Star
    • ancz75 Re: Jakie biuro?? 06.08.06, 19:14
      W tamtym roku byłam z triadą i było OK(7+7)hotele i rezydenci na miejscu takie
      sobie,natomiast objazd Super.W tym roku byłam z alfastrem sam pobyt i było
      super wszystko zorgnizowne,bez czeknia ,nerwow i niespodzianek,jestem
      b.zadowolona.
      • magdalena.e na pewno nie z Oasis!!!! 06.08.06, 20:01
        to biuro, to naciągacze!!! w ofercie mają i sprzedają miejsca w hotelu Presidential, który na miejscu okazuję się być w remoncie i przenoszą do Moon Valey, który ma o jedną gwiazdkę mniej!!!! rekompensują , to opcją All, która w tym koszmarnym hotelu wygląda tak, że płakać się chce!!! co dobre z Oasis, to miła rezydentka zajmująca się m.in. hotelem Moon, oraz b.dobrze zorganizowana wycieczka do Luxoru kupiona od rezydentki - ale to już nie jest chyba zasługa Oasis!!!
        • ana23lodz Hotel Presidential-Hurgada 30.08.06, 21:46
          W hotelu:
          -braku pizzeri na terenie hotelu,
          -braku czynnego baru przy basenie na terenie hotelu
          -brak kawiarenki internetowej na terenie hotelu
          -brak 150 pokoi wyposażonych w łazienkę z suszarkami do włosów
          -niedziałające lodówki (które po wielu kłótniach zostały wymieniane)
          -brak działającej telewizji w pokoju
          -brak działającej klimatyzacji (3 dni mieszkałyśmy w pokoju bez klimatyzacji
          odpowiednio chłodzącej)
          -brak bilardu na terenie hotelu
          -brak tenisa stołowego na terenie hotelu
          -brak siłowni na terenie hotelu
          -brak masaży na terenie hotelu
          -brak tablicy informacyjnej Oasis Tours w recepcji w Hotelu Presidential
          -hotel w trakcie generalnego remontu
          -niewyremontowane do końca pokoje (oddane nam do użytku) np. psująca się
          klimatyzacja, brak kinkietów w pokojach, wystająca instalacja elektryczna tuż
          nad łóżkiem, w łazienkach na ścianach były jeszcze resztki niedoczyszczonego
          tynku, brak zasłony od prysznica
          -brak możliwości korzystania z hotelowego basenu przez dwa dni z powodu dużego
          zanieczyszczenia basenu (woda nie została wymieniona tylko przefiltrowana i
          dolano jakichś chemikaliów)
          -wszędzie pełno kurzu, pyłu, gruzu- jak widać na zdjęciach
          -po terenie hotelu biegały szczury
          -trwający ciągle remont na terenie hotelu stwarza duże zagrożenie dla małych
          dzieci (teren remontu nie został zabezpieczony lub odgrodzony) oraz nie można
          było odpocząć ze względu na ciągłe hałasy związane z remontem ( np. pracującą
          wiertarka)
          -niewystarczająca ilości jedzenia dla tak licznej liczby gości w hotelu
          -niewystarczająca ilość miejsc w hotelowej restauracji
          -w nocy po pokojach chodzili pracownicy hotelu (również wtedy gdy w pokojach
          spali ludzie
          Panią rezydent Magdalenę W nie wywiązywała się ze swoich obowiązków. Była
          arogancka, nie przychodziła w wyznaczonych przez siebie terminach na spotkania
          w hotelu, nie była ona dla nas żadnym wsparciem, wręcz odwrotnie. Spędziliśmy
          cztery wieczory na kłótnie, awantury z nią i panem Khaletem , gdyż rezydenci
          nie chcieli podpisać nikomu reklamacji, twierdząc, że:
          -nie mamy do tego prawa,bo to wyjazd z last minute
          -hotel wg pani rezydent jest w dobrym stanie
          -Oasis Tours w Polsce zakazał podpisywania jakichkolwiek reklamacji.
          W końcu Pani Magda powiedziała nam, że nie jest naszą rezydenkta (w związku z
          tym zostaliśmy bez opieki polskojezyczngo rezydenta pomimo tego, że na kartach
          informacyjnych widnieje imię i nazwisko pani rezydent Magdy Winiarskiej).
          Oprócz tego chcąc uzyskać podpisy na reklamacjach, mieszkancy Hotelu
          Presidential, chcieli zadzwonić do ambasady i na policję turystyczną. Prosząc
          numer telefonu do tych urzędów Pani Magdalena nieprawidłowy numer telefonu.
          Tak po krótce wygladały wakacje z Oasis Tours...nie ladnie:( NIC NIE JEST
          ZGODNE Z OFERTA KATALOGOWĄ!!!!!
          • magda_oasistours1 Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 01:47
            Witam Cię Aniu serdecznie,
            Domyślam się, ze autorką tego postu jesteś właśnie Ty, Adamczyk Anna z
            Łodzi.Droga Aniu, skoro zamieściłaś dokładną treść reklamacji, którą złożyłaś
            mi do podpisania, to szkoda, że nie zamieściłaś mojego komentarza, który
            dopisałam do Twej reklamacji. Treść owej reklamacji pojawiła się na forum,
            myślę więc, że w tym miejscu powinien znaleźć się do niej również komentarz,a
            więc odnośnie:
            braku pizzeri - jak zapewne pamiętasz, obok recepcji znajduje się bar, w
            którym z menu mogłaś zamówić pizzę, zaś siedząc w barze przy basenie, mogłaś
            zamówić u kelnera napoje, piwo i alkohol. Z kafejki internetowej, siłowni,
            masaży również mogłaś skorzystać, oczywiście (odpłatnie), w hotelu obok, z
            którym hotel Presidential na te usługi ma podpisaną umowę. Nie wykupiłaś Aniu
            150 pokoi a jeden dwuosobowy, w którym zostałaś zakwaterowana. Kłamstwem jest
            to co piszesz odnośnie braku lodówek, TV czy klimatyzacji. Rozumiem, że
            wykupiłaś najtańszą opcję z możliwych, umieszczonych w naszym katalogu, hotel 3*
            (999 złoty za tydzień pobytu w ofercie last minute), wiec tym samym powinnaś
            spodziewać się, że standard hotelu będzie dość niski i taki faktycznie jest,
            niski, ale nie znaczy to, że w hotelu są szczury, basen nie nadaje się do
            użytku czy też odczuwalny jest brak jedzenia (z tego co pamiętam to Ty raczej
            nie głodowałaś).Zgodze się z Tobą, iż w prawym skrzydle hotelu trwa remont ale
            ta część hotelu jest dla gości niedostępna i zabezpieczona. Być może, że po
            pokojach w nocy chodzili pracownicy hotelu ale pod warunkiem, że ich do siebie
            zapraszałaś. Zaś co tyczy się mojej osobyto, to pewnie nie wywiązałam się ze
            swoich obowiązków - bo przecież nie przeniosłam Cię w ramach rekompensaty do 5*
            a przynajmniej 4*hotelu, bo nie podstawiłam Ci prywatnego samolotu byś mogła
            wcześniej wylecieć do Polski, bo jak pamiętam, na spotkania przychodziłam 4
            razy w tygodniu i to nie sama a z Khaledem, managerem firmy Grand Tours, który
            to zrobił dla Ciebie zniżki na wycieczki fakultatywne, gratisowo zaoferował
            wieczór "Baśń 1001 nocy", z czego oczywiście skorzystałaś. Zaś co tyczy się
            policji turystycznej, widzę, że pamięć Cię totalnie zawodzi bo nie tylko
            podałam Ci numer ale nawet adres posterunku policji. Jak widzisz Aniu kij ma
            zawsze dwa końce. Rozumiem Twoje sfrustrowanie ale na przyszłosć, jeśli masz
            duże wymagania, chciałabyś spędzić luksusowe wakacje w luksusowych warunkach,
            nie wybieraj proszę ofert za 999 złoty (cena ta zawiera przelot w dwie strony,
            zakwaterowanie, wyżywienie HB, transfer) bo napewno przy Twoich wymaganiach nie
            wrócisz zadowolona.Tak już zupełnie na koniec, po odliczeniu kosztów przelotu,
            transferu, Twoje dzienne zakwaterowanie w hotelu Presidential wyniosło 12
            złoty. Myślę, że mocno musisz się w Polsce nagłowić by w tej cenie zjeść
            przyzwoity obiad. Odpowiedź na Twe zarzuty nasuwa się sama.
            Z pozdrowieniami z Egiptu,
            rez.Magda
            • polyanna11 Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 11:06
              Halooo!!! Polyanna11 to nie Ania Adamczyk z Łodzi. Pomyliłaś sie moja droga! Nie
              wiem skąd ten pomysł, może warto sprawdzić dane przed wyciagnięciem błędnych
              wniosków.
              • magda_oasistours1 Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 12:30
                Polyanna11, ja nie napisaam, że to Ty jesteś Anią Adamczyk bo jest nią osoba,
                która zalogowała się jako ana23łodz. Może warto dokładnie przeczytać treść
                postu przed napisaniem odpowiedzi by w przyszłości się nie mylić i nie wyciągać
                błędnych wniosków.Pzdr,Magda.
            • legalista1 Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 12:33
              Do Egiptu najlepiej z Alfa Starem, albo Orbisem.

• sucha51 Re: z jakim biurem do egiptu 31.08.06, 15:50
                Byłam z Triadą i wszystko było ok.
                • evappp Re: z jakim biurem do egiptu 31.08.06, 18:00
                  polecam Scan Holiday -biuro sprawdziło się w 100%
            • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 19:23
              Ps. Pani MAgdalena- rezydentka w reklamacji napisala.. że potwierdza przyjecie
              reklamacji do widomosci i ustosunkowanie sie do jej tresci.
              • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 19:27
                P.S ja nawet nie chce zwrotu pieniedy za ten wyjazd,poprostu biuro zrobilo
                ludziom swinstwo.
              • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 19:45
                oczywiscie po kilkudniowych klotniach i nerwach.
            • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 19:31
              Aha i jeszcze jedno mam na imie Katarzyna jesli juz a nie Ania...cos sie Pani
              pomylilo...a to jest konto mojej siostry..zreszta nie musze sie pani tlumaczyc
            • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 19:57
              aha i nie chcialam innego hotelu w przeciwienstwie do nastepnych grup,ktorym
              oczywisci tak czy siak Pani nie pomogła. aha i nie nadzie kłamstw i przekretów.
              Pojecia Pani nie ma czy bylam najedzona czy nie,bo poprostu Pani tam z nami nie
              bylo. A po pokojach w nocy chodzili prawcownicy,nie wiadomo dlaczego, nawet
              weszli do pokoju jednego małżenstwa ktory wybrali ten hotel na podróz poślubna.
              A poza tym po cholere mialabym chodzic do innych hoteli na masaże i internet
              skoro w katalogu Oasis wlasnie w tym hotelu wszystko to mialo być
              zapewnione.Widzialam co kupowalam w katalogu i nawet za takie- jak pani
              twierdzi marne grosze -nie pojechalabym tam drugi raz ani nigdzie indziej jesli
              w katalogu bylaby przedstawiona prawda.
              Rok temu bylam z Oasis za rownie marne grosze wg Pani w Tunezji i hotel byl
              przyzwoity, bylo super..wiec dlaczego tym razem super mialo nie być...doskonale
              Pani wie ze teraz wyjazd do teog hotelu jest duzo droższy, a standard ten sam.
              • magda_oasistours1 Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 20:50
                Witam,
                Pomio Twych wyjaśnień nadal podtrzymuję, że autorką tego postu jesteś właśnie
                Ty - Ania Adamczyk, a skoro wymieniłaś mnie z nazwiska i imienia na tym forum
                to myślę, że uczciwe byłoby byś się również sama przedstawiła.
                Pomijając już fakt, iż wielokrotnie spożywałam posiłek w tej samej restauracji
                co Ty, to nie przypominam sobie byś kiedykolwiek do mnie podeszła i narzekała
                na posiłki bądź też ich brak. Tak jak napisałam już wcześniej, obsługa hotelu
                faktycznie potwierdziła składanie wizyt w pokojach ale w sytuacji kiedy zostali
                przez gości zaproszeni; byłaś zakwaterowana z koleżanką, wiec może najpierw
                wspólnie ustalcie czy żadna z Was nikogo nie zapraszała, poza tym w hotelu jest
                ochrona więc jeśli nie życzyłyście sobie wizyty obcych to wystarczyło to
                zgłosić dla ochrony hotelu, która tą sprawą by się napewno zajęła. Odnośnie
                oferty zamieszczonej w katalogu to zapewne zauważyłaś, że opis tego hotelu jest
                bardzo ubogi a pod hasłem: wyposażenie hotelu nie widnieje siłownia czy masaże.
                O tym wspomniane jest dopiero przy haśle: sport i rozrywka, ale nigdzie nie
                jest napisane, że korzystamy z tego w hotelu, więc reasumując biuro ma
                obowiązek zapewnienia miejsca, w którym z tych atrakcji możemy korzystać ale
                niekoniecznie musi znajdować się ono na terenie hotelu. Wiele hoteli ma wspólne
                salony masażu czy też wspólną siłownię, tak jak np. w przypadku hotelu Albatros
                Resort i Beach Albatros. Poza tym Aniu ja nie twierdzę, że przyjechałaś za
                cytuję "marne grosze" a twierdzę, że standard, który zastałaś w hotelu jest
                adekwatny do kwoty, którą zapłaciłaś, bo nie możesz wymagać za te pieniądze
                standardu hotelu 4* bądź 5*. Nie można odnosić też standardów tunezyjskich do
                egipskich. Zanim raz jeszcze wybierzesz wycieczkę do Egiptu przypomnij sobie
                proszę, że jedziesz do Afryki, bądź co bądź do kraju Trzeciego Świata i
                standard hoteli nie będzie taki jak w Europie; zaś odnośnie Tunezji, która była
                przez bardzo długi okres czasu kolonią francuską, standard hoteli często jest
                wyższy niż w Egipcie. Aniu, dziękuję również,że "poinformowałaś" mnie o wyższej
                niż poprzednio cenie hotelu Presidential, aczkolwiek tak jak i większość
                przekazanych przez Ciebie tu informacji nie jest prawdą, tak i ta również do
                nich się zalicza.
                Z pozdrowieniami,
                rez.Magda
                • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 20:54
                  Ok ja sie nie zamiezram z Panią kłocic.. Niech sie dzieje wola nieba..i juz nic
                  wiecej nie bede pisala...bo to i tak nie ma sensu..poprsotu nie chce aby inni
                  polacy przechodzili to samo co my w tym roku..A i mam jeszcze jedno
                  pytanie..dlaczego w naszym hotelu byli tylko polacy,a nie bylo niemcow czy
                  rosjan??
            • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 20:49
              Pani Magdo ja poprsotu chce aby Pani wiedziala, ze naprawde ludzie ktorzy tam
              jadą naprawde potrzebują Pani pomocy i opieki. Niech Pani pomysli,ze widzi Pani
              katalog w ktorym hotel wyglada ładne,przyzwoicie a na miejscu zastaje to co my
              zastalismy,a na dodatek Pani uwazala ze nie ma problemu..niech pani pomysli
              przez chwilke jakby sie pani czuła na naszym miejscu. Pragnę rownież bardzo
              Panią przeprosic rownież publicznie jesli urazilam Pania czymkolwiek, nie
              chcialam. Dla mnie to były wakacje z przygodami,ale naprawde mam zamiar jechac
              jeszcze z Oasis do innych krajów i nie chcialabym aby sie taka sytucja
              powtorzyła,co do hotelu. Z poważaniem...Ania.
              • magda_oasistours1 Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 21:03
                Aniu, miło mi, że w taki sposób odpisałaś mi na posty, nie uraziłaś mnie niczym
                i mam nadzieję, że w przyszłości mimo wszystko będziesz korzystać z naszych
                usług, pomimo obecnego niezadowolenia a jeśli będziesz potrzebowała pomocy w
                wyborze hotelu, pisz proszę na mój adres: hurghada1@poczta.onet.pl Ja również
                przepraszam Cię jeśli z mojej strony spotkała Cię jakaś przykrość.
                Jak zapewne pamiętasz ja nie uważałam, że nie ma problemu bo problem jest np. z
                czystością ale w miarę naszych możliwości zawsze staramy się pomóc, pod
                warunkiem, że nie wymagacie od nas rzeczy niemożliwych np. podstawienia
                prywatnego samolotu :-)
                Myślę, ze wiele tu wyjaśniłyśmy i drążenie tego tematu nie ma większego sensu,
                mam tylko nadzieję, że pomimo tych wszystkich minusów, przeżyłaś w Egipcie
                również wiele miłych i radosnych chwil i w przyszłości nie raz tu jeszcze
                wrócisz, czego Ci serdecznie życzę.
                Trzymaj sie ciepło,
                Magda
                • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 21:10
                  Jasne ze wroce do Egiptu,no moze nie predko ale wroce,bo generalnie bylam
                  zadowolona, z wycieczek-naprawde super i jak porownywalysmy z wycieczkami tych
                  osob ktore nie jezdzily na wycieczki z Oasis to mialysmy duzo lepiej niz reszta
                  bo tamci na wycieczkach narzekali na jedzenie bardzo. no ale hotel...no coż to
                  bylo zaskoczenie ogromne, i naprwde,mam Pani Madziu katalog i naprawde moge
                  Pani wysłac kreso tej oferty jesli ma Pani jakas inna,ale naprawde z oferty
                  wynikalo ze masaze suszarki do wlosow i silownia sa w srodku w hotelu a nie
                  gdzies w moon valeyu. Mnie duzo do szczesia nie bylo potrzeba, na nic nie
                  narzekalam oprocz standardu hotelu bo 3 * to naprawde on nie ma:)aha i samolotu
                  wymagały turnusy po nas, ja moze przez pierwsze pare h chcialam wracac,no ale
                  dobrze wiedzialam ze bylo to niemozliwe. z resta i tak i tak bawilam sie dosc
                  dobrze. Nie rozumiem dlaczego tylko Khaled mial taki ogormny problem z tym
                  ireklamacjami,przeciez one nie byly na niego ani na Ciebie, tylko na oferte z
                  biura..jejku to by wszystko tak ułatwilo i pozwolilo uniknąc tylu niesnasek
                  ktore nas wszystkich napotkały,nerwow, żalu.
                  • magda_oasistours1 Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 21:21
                    Cieszę się, że znalazłaś i tę dobrą stronę naszego biura :-)i zawsze miłe
                    wspomnienia pozostaną.
                    Aniu katalog mamy ten sam i zgodzę się odnośnie suszarek w pokojach ale popatrz
                    na hasła:wyposażenie hotelu i rozrywka i sport. W przyszłości, wykupując oferty
                    zwracaj na to uwgę bo być może pomoże to Ci w uniknięciu wielu niemiłych
                    niespodzianek.
                    Pozdrowień moc,Magda
                • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 21:14
                  haha przynajmniej przez to wszystko mamy powod do tego, aby podtrzymac kontakt
                  Polska-Egipt.Jakby nie było tego całego rabanu to pewnie nie pisałabym teraz z
                  Tobą. z Jednej srony to ja Ci serdecznie wspołczułam,bo probowalam Cię
                  zrozumiec,no ale z drugiej...i pomyslec ze kiedys chccialam sama wyjechac,co
                  prawda jako animatorka(wiem ze to co innego) no ale oberwac za nic tez mozna
                  • magda_oasistours1 Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 21:25
                    Cieszę się, że w każdej sytuacji, nawet tej beznadziejnej zawsze znajdzie sie
                    jakaś dobra strona. Pisz do mnie proszę na prywatny adres jeśli czegoś
                    potrzebujesz z Egiptu, a odnośnie pracy animatorki, jeśli lubisz prace z ludźmi
                    to uwierz mi, że jest to wymarzona praca, która daję potężną masę satysfakcji.
                    • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 21:43
                      ok Madziu ide juz stad,bo jutro czas do pracy. Egipt dopiero teraz zaczyna
                      tetnic życiem, u nas jak sama wiesz,idziemy spac:) Napisze do Ciebie jeszcze
                      pewnie nie raz. Pozdrawiam Cie,pa. Dobrej nocy.
                      • magda_oasistours1 Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 21:50
                        Ja też już idę właśnie spać bo jutro czeka mnie Luksor. Pozdrowień moc
                        również , pa, pa.
                        • ana23lodz Re: Hotel Presidential-Hurgada 31.08.06, 21:56
                          Powodzenia na Luxorskiej patelni...ale bylo gorąco
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka