Dodaj do ulubionych

Koral Blue

14.05.07, 18:23
musze wam powiedziec że to fajne linie
n a pokładzie poduszeczki, pasy, foteliki całkiem całkiem a najciekawsze że
.... dzieci do lat 2 dostaja za free jedzonko - gerberki - zupkę i deserek!!!

więc - spoko luzik

Ewa
Obserwuj wątek
    • alela1 Re: Koral Blue 15.05.07, 12:11
      potwierdzam!!! cala prawda:-)
      • wwwujek Re: Koral Blue 15.05.07, 13:36
        Zdradzcie wiecej szczegółów :-)

Dorosli tez catering za free?
        Ile ma ważyć bagaz? Czego nie można zabrać do podręcznego?

Pozdrawiam, Łukasz.
        • szym2910 Re: Koral Blue 16.05.07, 21:24
          Wszystko za free. Bagaż 15 kg, ale widziałam, że mieli po więcej i nic sie nie
          działo. Do podręcznego praktycznie nic nie mozna zabrać. Ja znalazłam na
          stronie lotniska opis co można i ile, a czego nie. Pozdrawiam.
          • aziza_kama Re: Koral Blue 20.05.07, 19:02
            bagaz 20 kg, podreczny 5 kg. Poza tym wszystko tak, jak opisala Cameltravel.
    • aeki Re: Koral Blue 15.05.07, 15:18
      to już się wróciło ??
      • fragles78 Re: Koral Blue 15.05.07, 15:27
        Czy to prawda że latają jednym zdezelowanym samolotem?Bo niestety na innych
        forach turystycznych tak o nich czytałam;-(((Czy możecie coś więcej napisać na
        ich temat?
        • cameltravel Re: Koral Blue 16.05.07, 22:05
          hmm jeden samolot - nie wiem - ja leciałam w jedna stronę i niestety nie dało
          sie dwoma na raz. ale na płycie w SSH chyba stały 2 ichnie - nie dam se ręki obciąć

dla dorosłych jedzenie i picie też jest - normalne całkiem całkiem
          co tu więcej pisac - kibelek mały i ciasny
          okna sa fotele są - jedznei picie i pilot sa :)

wsio ok

ewa
          • xgrzesx Re: Koral Blue 17.05.07, 07:51
            Koral Blue ma tylko jeden samolot. Jest to Airbus A320, który ma 8,5 roku.
            • fragles78 Re: Koral Blue 17.05.07, 12:45
              Na innych forach turystycznych znalazłam różne opowieści ludzi, którzy lecieli
              Koralem i strasznie narzekali. Że samolot rozlatujący się i niebezpieczny, że na
              pokładzie syf...A tutaj pozytywne opinie;-))Ludzie czasem lubią przesadzać chyba...
              • jacksohn Re: Koral Blue 22.05.07, 16:55
                Ja do Hurghady leciałem tym ich Airbusem i potwierdzam, że wszystko było ok.
                Porządny, wygodny samolot i przyzwoite jedzenie (nawet do wyboru: wołowina lub
                kurczak). Niestety w drodze powrotnej podstawiono nam inny samolot i choć pilot
                nas witał w imieniu Koral Blue to na samolocie był napis Carthago Airlines. Ten
                choć miał nawet skórzane fotele to był dużo mniejszy i tym samym mniej wygodny.
                Jedzonko też podano, a na lotnisku w Hurghadzie z powodu opóxnienia (5 godzin)
                przdstawicile Koral Blue rozdawał wszystkim soki.
    • miriam_73 Re: Koral Blue 22.05.07, 16:35
      Też mam dobre zdanie o Koralu - punktualny wylot z Warszawy, z SSH dzisiaj pół
      godziny opóźnienia, bo burdel na lotnisku, jak zwykle.Jedzenie dobre - w tamtą
      stronę gorący lunch - wołowina, warzywka, byłeczki, serek, deser, teraz z
      powrotem "śniadanie" - omlet, kiełbaska i kotlecik na gorąco, bułeczki, serek,
      sałatka owocowa a poza tym oczywiście napoje bezakoholowe (soki, cola, fanta,
      sprite) i kawa/herbata. Samolot jak samolot, doleciał, przyleciał. OK
      • cameltravel Re: Koral Blue 22.05.07, 16:58
        do fragles78

wiesz ludzie piszą bo mogą
        ciekawe co obsługa samolotu pisze o ludziach ...
        owszem nie wszystkie samoloty, linie sa ok - ale w tym wypadku brak powodów do
        czepiania sie.

przynajmniej ja takowych nie zauważyłam

wracałam z Alfa liniami air cairo - nowka airbus - wypas - wsio super nawet
        muzyczka klasyczna - no tu mozna piac - tylko z pianai skoro i tak 4 godziny
        ciagnął sie jak flaki z olejem :)
        uśmiech to podstawa

Ewa
      • jarecki946 Re: Koral Blue 22.05.07, 21:19
        a ja jeszcze dodam, że te limity 20kg + 5 podręczny to tylko teoria. Dzisiaj
        mielismy 46 kg na 2 os a podręczne ważyły w sumie ze 20. Co prawda arab który
        pakował walizki na wage cos tam pokazywał zeby mu w łape dac ale olałem go i
        było ok.
      • jarecki946 Re: Koral Blue - ciekawostka 22.05.07, 21:24
        i jeszcze taka ciekawostka. Pan przy check-in zauważył że moja zona jest w
        ciązy i zażądał żeby poszła do punktu "clinic" żeby lekarz wystawił
        jej "medical report", ze moze lecieć. Tamci w tym punkcie zrobili oczy bo
        pierwszy raz o czymś takim słyszeli. No ale poszedł ten ich lekarz do tego
        gościa w check in coś tam sie dogadali i wypisał zaświadczenie, gdzie wpisał
        ichszymi robaczkami takie dane jak: ciśnienie, puls itp, oczywiście bez żadnego
        badania, podpis pieczątka - papier A4. Dał nam to - bo to niby miałoby być
        potrzebne do wejscia na pokład. Dalej jednak nikt tego świstka nie chciał, wiec
        został nam na pamiątke.
        Miriam może poświadczyć bo zaświadczenie widziała :)

pozdr.
        Jarecki
        • miriam_73 Re: Koral Blue - ciekawostka 22.05.07, 21:45
          Ładne jest. Opraw i powieś na ścianie na pamiątkę :)))
    • pabarek Re: Koral Blue 22.05.07, 22:24
      Też leciałem Koralem i potwierdzam, że wszystko było ok. Lądowanie bardzo
      delikatne, start jak w każdym samolocie, a że Airbus A320, to i miejsca tyle
      ile było. Natomiast obsługa bardzo w porzo. Na życzenie donosili napoje,
      reagowali na każde wezwanie. Słowem przelot jak przelot, bo tak powinno być.
    • elsalvador1 Re: Koral Blue 23.05.07, 11:45
      Hehe,a wczoraj zapodali muzę arabską na głośniki./Kasia,Jaro-ściakam./Pzdr.Sali.
      • miriam_73 Re: Koral Blue 23.05.07, 12:52
        O, Sali, żyjesz jeszcze? ;-)))
        • elsalvador1 Re: Koral Blue 23.05.07, 15:43
          miriam_73 napisała:

> O, Sali, żyjesz jeszcze? ;-)))
          No no ładnie.Że niby jak? ;-)))Jasne,że jestem wsród żywych ;-)))))))))
          Pozdrowionka.
          • miriam_73 Re: Koral Blue 23.05.07, 17:21
            Wiesz, niektórzy przed wyjazdem to już mocno dogorywali... ;-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka