cameltravel 14.05.07, 18:23 musze wam powiedziec że to fajne linie n a pokładzie poduszeczki, pasy, foteliki całkiem całkiem a najciekawsze że .... dzieci do lat 2 dostaja za free jedzonko - gerberki - zupkę i deserek!!! więc - spoko luzik Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wwwujek Re: Koral Blue 15.05.07, 13:36 Zdradzcie wiecej szczegółów :-) Dorosli tez catering za free? Ile ma ważyć bagaz? Czego nie można zabrać do podręcznego? Pozdrawiam, Łukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
szym2910 Re: Koral Blue 16.05.07, 21:24 Wszystko za free. Bagaż 15 kg, ale widziałam, że mieli po więcej i nic sie nie działo. Do podręcznego praktycznie nic nie mozna zabrać. Ja znalazłam na stronie lotniska opis co można i ile, a czego nie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aziza_kama Re: Koral Blue 20.05.07, 19:02 bagaz 20 kg, podreczny 5 kg. Poza tym wszystko tak, jak opisala Cameltravel. Odpowiedz Link Zgłoś
fragles78 Re: Koral Blue 15.05.07, 15:27 Czy to prawda że latają jednym zdezelowanym samolotem?Bo niestety na innych forach turystycznych tak o nich czytałam;-(((Czy możecie coś więcej napisać na ich temat? Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Koral Blue 16.05.07, 22:05 hmm jeden samolot - nie wiem - ja leciałam w jedna stronę i niestety nie dało sie dwoma na raz. ale na płycie w SSH chyba stały 2 ichnie - nie dam se ręki obciąć dla dorosłych jedzenie i picie też jest - normalne całkiem całkiem co tu więcej pisac - kibelek mały i ciasny okna sa fotele są - jedznei picie i pilot sa :) wsio ok ewa Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Koral Blue 17.05.07, 07:51 Koral Blue ma tylko jeden samolot. Jest to Airbus A320, który ma 8,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
fragles78 Re: Koral Blue 17.05.07, 12:45 Na innych forach turystycznych znalazłam różne opowieści ludzi, którzy lecieli Koralem i strasznie narzekali. Że samolot rozlatujący się i niebezpieczny, że na pokładzie syf...A tutaj pozytywne opinie;-))Ludzie czasem lubią przesadzać chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
jacksohn Re: Koral Blue 22.05.07, 16:55 Ja do Hurghady leciałem tym ich Airbusem i potwierdzam, że wszystko było ok. Porządny, wygodny samolot i przyzwoite jedzenie (nawet do wyboru: wołowina lub kurczak). Niestety w drodze powrotnej podstawiono nam inny samolot i choć pilot nas witał w imieniu Koral Blue to na samolocie był napis Carthago Airlines. Ten choć miał nawet skórzane fotele to był dużo mniejszy i tym samym mniej wygodny. Jedzonko też podano, a na lotnisku w Hurghadzie z powodu opóxnienia (5 godzin) przdstawicile Koral Blue rozdawał wszystkim soki. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Koral Blue 22.05.07, 16:35 Też mam dobre zdanie o Koralu - punktualny wylot z Warszawy, z SSH dzisiaj pół godziny opóźnienia, bo burdel na lotnisku, jak zwykle.Jedzenie dobre - w tamtą stronę gorący lunch - wołowina, warzywka, byłeczki, serek, deser, teraz z powrotem "śniadanie" - omlet, kiełbaska i kotlecik na gorąco, bułeczki, serek, sałatka owocowa a poza tym oczywiście napoje bezakoholowe (soki, cola, fanta, sprite) i kawa/herbata. Samolot jak samolot, doleciał, przyleciał. OK Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Koral Blue 22.05.07, 16:58 do fragles78 wiesz ludzie piszą bo mogą ciekawe co obsługa samolotu pisze o ludziach ... owszem nie wszystkie samoloty, linie sa ok - ale w tym wypadku brak powodów do czepiania sie. przynajmniej ja takowych nie zauważyłam wracałam z Alfa liniami air cairo - nowka airbus - wypas - wsio super nawet muzyczka klasyczna - no tu mozna piac - tylko z pianai skoro i tak 4 godziny ciagnął sie jak flaki z olejem :) uśmiech to podstawa Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Koral Blue 22.05.07, 21:19 a ja jeszcze dodam, że te limity 20kg + 5 podręczny to tylko teoria. Dzisiaj mielismy 46 kg na 2 os a podręczne ważyły w sumie ze 20. Co prawda arab który pakował walizki na wage cos tam pokazywał zeby mu w łape dac ale olałem go i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Koral Blue - ciekawostka 22.05.07, 21:24 i jeszcze taka ciekawostka. Pan przy check-in zauważył że moja zona jest w ciązy i zażądał żeby poszła do punktu "clinic" żeby lekarz wystawił jej "medical report", ze moze lecieć. Tamci w tym punkcie zrobili oczy bo pierwszy raz o czymś takim słyszeli. No ale poszedł ten ich lekarz do tego gościa w check in coś tam sie dogadali i wypisał zaświadczenie, gdzie wpisał ichszymi robaczkami takie dane jak: ciśnienie, puls itp, oczywiście bez żadnego badania, podpis pieczątka - papier A4. Dał nam to - bo to niby miałoby być potrzebne do wejscia na pokład. Dalej jednak nikt tego świstka nie chciał, wiec został nam na pamiątke. Miriam może poświadczyć bo zaświadczenie widziała :) pozdr. Jarecki Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Koral Blue - ciekawostka 22.05.07, 21:45 Ładne jest. Opraw i powieś na ścianie na pamiątkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pabarek Re: Koral Blue 22.05.07, 22:24 Też leciałem Koralem i potwierdzam, że wszystko było ok. Lądowanie bardzo delikatne, start jak w każdym samolocie, a że Airbus A320, to i miejsca tyle ile było. Natomiast obsługa bardzo w porzo. Na życzenie donosili napoje, reagowali na każde wezwanie. Słowem przelot jak przelot, bo tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: Koral Blue 23.05.07, 11:45 Hehe,a wczoraj zapodali muzę arabską na głośniki./Kasia,Jaro-ściakam./Pzdr.Sali. Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: Koral Blue 23.05.07, 15:43 miriam_73 napisała: > O, Sali, żyjesz jeszcze? ;-))) No no ładnie.Że niby jak? ;-)))Jasne,że jestem wsród żywych ;-))))))))) Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Koral Blue 23.05.07, 17:21 Wiesz, niektórzy przed wyjazdem to już mocno dogorywali... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś