Dodaj do ulubionych

nurkowanie

IP: 213.77.7.* 22.06.03, 11:21
Mam wielką prośbę, nie mam kursu a chciałbym ponurkować ze sprzętem raz czy
dwa, czy to możliwe? Słyszałęm, że trzeba wykupić cały kurs,a ja bym wolał
szybka nauka i nur, ile to kosztuje i gdzie najlepiej wykupić
Wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • basia Re: nurkowanie 22.06.03, 20:34
      Jest coś takiego jak Intro - nurkowanie za rączkę,ale jest to drogie,ok 100
      $.Jeżeli po takim nurkowaniu zdecydujesz się na kurs,kwota ta jest zaliczona
      na poczet opłaty kursowej(o ile mi wiadomo)
      Przy wielu hotelach są centra nurkowe - głównie PADI,bo te w swojej ofercie
      mają naukę krótką i komercyjną.
      Nie będę ci wykładu robić.To zrobią ewentualni Instruktorzy.Ostrzegam tylko,że
      nie wiem czy w Hurgadzie jest komora dekompresyjna.W Sharm jest.To tylko
      tytułem ostrzeżenia,przed lekceważeniem teori nurkowania.
      Masz dostęp do sieci,to wrzuć hasło w wyszukiwarkę i poczytaj trochę o fizyce
      nurkowania.
    • wojewoda Re: nurkowanie 23.06.03, 22:52
      Nurkowanie jest takim rodzajem sportu, do ktorego trzeba sie odpowiednio przygotowac (teoretycznie i praktycznie). To troche tak jak np. skakanie ze spadochronem.
      Poza tym juz wiele razy bylem swiadkiem takiego wlasnie podejscia - chetnie bym zanurkowal, ale tylko raz, moze dwa. Mozesz nie uwierzyc, ale kazda taka proba konczyla sie kursem... a tym bardziej ze bedziesz rozpoczynac przygode z tym sportem wlasnie w Egipcie.
      Co do wyboru szkoly nurkowej, to nie ma tu sprawdzonych regul. Wydawac by sie moglo, ze drozej znaczy lepiej, ale niekoniecznie tak jest. Osobiscie polecam poszukac mniejszej szkoly, w ktorej panuje przyjemna atmosfera (gdzies przy
      hotelu, niekoniecznie 5-cio gwiazdkowym)...
    • Gość: an Re: nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 13:15
      zobacz np. www.plantedivers.com
      • Gość: mikarski Re: nurkowanie IP: *.acn.waw.pl 07.07.03, 23:30
        tylko frajer zakłada butlę bez uprzedniego przygotowania.
        lepiej zrób najpierw kurs (najlepiej cmas - przynajmniej czeos cie nauczą), a
        potem korzystaj z radości nurkowania. w przeciwnym wypadku twoje nurkowanie
        moze byc zarówno pierwszym, jak i ostatnim.
    • Gość: Anka Re: nurkowanie IP: 195.205.248.* 08.07.03, 12:45
      nie bede sie tu madrzyc bo sama tylko plywalam z rurka:), ale nasz znajomy
      pierwszy raz zanurkowal ze sprzetem, trwalo to tylko 26 minut, jedno zejscie i
      kosztowalo usd 50, potem mogl rowniez polpywac z nami bez sprzetu.

wyjazd byl z lokalnego biura, lodzia na ray koralowe, calkiem udany.
      najlepiej rozejrzec sie na miejscu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka