Dodaj do ulubionych

Pranie i prasowanie :)

IP: *.era.pl 29.07.03, 15:31
A ja mam pytanie z tzw innej beczki:
Jak wygląda spraw prania i prasowania ubrań w egipskich hotelach?
Są odpowiednie służby czy też trzeba wieźć 5kg dosię + żelazko z duszą?
Jak sobie radziliście z tym "problemem"?
Leon.
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona Re: Pranie i prasowanie :) IP: 89.0.1.* 29.07.03, 15:38
      Nie używam "dosi" i nie mam żelazka na duszę (jak załatwisz węgielki do duszy??)
      a tak powaznie to jedziesz na wakacje a nie na konferencje swiatowa i chyba nie
      masz zamiaru chodzić w garniturze?
      • Gość: Leon Re: Pranie i prasowanie :) IP: *.era.pl 29.07.03, 15:44
        nie mam :)
        ale nie mam również zamiaru chodzić w brudnej todze przez dwa tygodnie,
        o pantalonach nie wspomnę :)
        • Gość: Iwona Re: Pranie i prasowanie :) IP: 89.0.1.* 29.07.03, 15:50
          To dobrze o Tobie świadczy. Ja też nie chodziłam brudna, ale z zasady większośc
          rzeczy piorę sama (w pralni- wiadomo rózńie bywa, ludzie oddaja różne rzeczy) w
          hotelach istnieje taka usługa - oddajesz rzeczy w recepcji i odbierasz czyste-
          nie. Nie korzystałam bo letnie ciuchy maja to do siebie, że są cienki i szybko
          schna (szczególnie w takim upale). Jako "kobieta zapobiegliwa" zawsze biorę ze
          sobą sznureczek + spinacze, ostatnio nie zabieram juz proszku bo wszędzie można
          kupić, jak masz żelazko turystyczne to możesz wziąć a czy będziesz używać to
          inna sprawa. Pozdrawiam i życzę mięlgo wypoczynku.
          • Gość: Leon Re: Pranie i prasowanie :) IP: *.era.pl 29.07.03, 16:03
            I wszystko jasne! Pralnia fe, żelazko cacy. Pralnia fe, żelazko cacy... chyba
            zapamiętam :)

Dziękuję za info Dobra Kobieto :)

• Gość: Iwona Re: Pranie i prasowanie :) IP: 89.0.1.* 29.07.03, 16:07
              To moje osobiste zdania Dobry Człowieku- Ty możesz zrobić dokładnie odwrotnie.
              A gatki też oddajesz do pralni?
              • Gość: Leon Re: Pranie i prasowanie :) IP: *.era.pl 29.07.03, 16:13
                Jesli to ma znaczenie dla tej dyskusji to odpowiem: tu w ojczyźnie nie.
                Ale tam będę oddawał.
                Niech im moje stringi powchodzą za paznokcie! :)

ps. Egipt musi być cuuudowny pod tym względem.

ps2. koniec żartów. obiecuję :)

• Gość: beata Re: Pranie i prasowanie :) IP: *.lanet.wroc.pl 29.07.03, 17:36
                  weż jeszcze mąkę na krochamal, deske do prasowania zamiast surfingowej i płyn
                  do płukania tkanin, aha i proszek osbny do kolorowych i białych tkanin i do
                  prania w różnych temperaturach, a potem rozwieś pranko na oknie lub tarasie,
                  człowieku ty aby na pewno jedziesz na wakacje? możesz się chyba wyluzować ,
                  tam raczej nie ma wyścigu szczurów, bo im jest wszystko jedno. p.s.a tak
                  poważnie to brudne rzeczy możesz oddać do prania w hotelu, służa do tego
                  specjalne karteczki, które informują pokojówki, co mają wziąc do pralni.
    • oryginal Re: Pranie i prasowanie :) 29.07.03, 18:25
      Praktycznie we wszystkich hotelach 4* i 5* są pralnie i prasowalnie. Oczywiście
      za dodatkową opłatą.
      Tylko...po co? :)
      • Gość: Leon Re: Pranie i prasowanie :) IP: *.era.pl 30.07.03, 09:03
        Tylko...po co? :)

Ciezkie pytanie. Niech pomyslę... żeby nie śmierdzieć? Może po to. Ale nie
        jestem pewien.
        • Gość: Iwona Re: Pranie i prasowanie :) IP: 89.0.1.* 30.07.03, 10:03
          Leon ma racje- prać trzeba a czy zrobi to osobiście czy przez pralnie to jego
          decyzja.
          Życzę udanego i czystego urlopu.
        • oryginal Re: Pranie i prasowanie :) 30.07.03, 12:39
          Proszek drogi Panie, proszek :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka