polaszea 29.02.08, 09:48 Czy u rezydenta Sun&Fun moża zapłacić kartą za wycieczki fakultatywne? A może można zapłacić za nie już przed wyjazdem - w Polsce? Pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
platynka.iw Re: Płatność kartą za fakultety? 29.02.08, 11:17 polaszea napisała: > Czy u rezydenta Sun&Fun moża zapłacić kartą za wycieczki > fakultatywne? Zdecydowanie nie. > A może można zapłacić za nie już przed wyjazdem - w > Polsce? Zdecydowanie nie. Wez sobie gptowke lub na miejscu wybierz z bankomatu. Pozdrawiam, Iwi Odpowiedz Link Zgłoś
trevally Re: Płatność kartą za fakultety? 29.02.08, 12:02 możliwe u rezydenta Eximu, płaciłem w zeszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
imka.allegro Re: Płatność kartą za fakultety? 29.02.08, 12:15 Pilotowi TUI płaciłam kartą za fakultety na statku (styczeń 2007, miał imprintera). Imka Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Płatność kartą za fakultety? 05.03.08, 15:06 platynka.iw napisała: > Zdecydowanie nie. > Zdecydowanie nie. Oj, mam przeterminowane wiesci. Wybacz, nie chcialam siac nieprawdziwych wiadomosci. Pozdrawiam, Iwi Odpowiedz Link Zgłoś
polaszea Re: Płatność kartą za fakultety? 29.02.08, 15:24 Dziękuję za odpowiedzi. Chyba jednak wezmę gotówkę zwłaszcza, że dolar spada na łeb na szyję. Na Teneryfie płaciłam rezydentowi kartą więc myślałam, że to nie jest problem dla rezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
plasmaman Re: do polaszea 29.02.08, 21:37 Owszem, ale to wszystko jeszcze zależy od tego ile razy będziesz mieć przewalutowanie ;( Przykład: W zeszłym roku płaciłem kartą na wolnocłówce w Turcji. Ceny podane w euro, jednak kobieta, przy płatności kartą, przeliczyła wszystko na liry. Visa przeliczyła liry na euro, po czym mój bank przeliczył euro na złotówki. Efekt: z około 400zł (proste przeliczenie, ceny w euro na złotówki) zrobiła się płatność prawie 500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
polaszea Re: do polaszea 05.03.08, 15:42 Ja zawsze poza strefą Euro płacę kartą MasterCard. Przy płatności kartą Visa banki biorą dodatkowo ok. 2-3% za przewalutowanie z waluty nie-Euro na Euro. A w dodatku Visa stosuje kurs mało kantorowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
polaszea przewalutowanie 05.03.08, 15:44 Ja zawsze poza strefą Euro płacę kartą MasterCard. Przy płatności kartą Visa banki biorą dodatkowo ok. 2-3% za przewalutowanie z waluty nie-Euro na Euro. A w dodatku Visa stosuje kurs mało kantorowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś