Dodaj do ulubionych

Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrael.

03.05.08, 13:26
W grudniu 2008 planuję wypad rodzinny do Egiptu-Izraela.
www.triada.pl/prezentacja.php?AKCJA=HOTEL&idHotelu=1610&TypWypoczynku=ZW&IdKatalogu=0&TypWyzywienia
=&idImprezy=3414
Co o tym sądzicie? A może proponujecie inne biuro?
Obserwuj wątek
    • ob.serwator_1 Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 03.05.08, 17:17
      Byłem z Triadą na objazdówce po Izraelu. Było OK. Sugeruję jednak
      porównanie ofert z Rainbow. Wnioskując z opisu forumowicza "yrec"
      tamta objazdówka jest ciekawsza. Trzeba się wczytać w szczegóły
      zanim zdecydujesz. Poniżej masz link do zdjęć z imprezy.
      Pozdrawiam!
      krzysztofpop.fotosik.pl/albumy/236513.html
      --
      www.fotosik.pl/moje_albumy.php

Dobroć jest słabością mądrych, a złość mądrością głupich.
    • miriam_73 Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 04.05.08, 10:58
      Wybierz Rainbow albo Itakę. Mają zdecydowanie lepszy i obszerniejszy program
      zwiedzania, nie marnuje sie 2 dni na bezsensowne noclegi w syfiastej Regina
      Style koło Nuweiby; w obu biurach masz w programie wybrzeże śródziemnomorskie,
      Morze Martwe w programie a nie jako fakultet, itd.
      • dove-vai Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 04.05.08, 11:35
        Napisz miriam_73 co miałaś na myśli pisząc o syfie i zmarnowanych 2
        dniach?
        Zmartwiła mnie ta informacja bo już zdecydowałam o tym wyjeżdzie
        właśnie z Triadą.
        A jeżeli fakultety to co warto zobaczyć czego Triada nie oferuje?
        A może jest coś czego nie oferują inne biura a jest z Triadą?
        Będę wdzięczna za uwagi .
        • ob.serwator_1 Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 04.05.08, 16:13
          Triada oferuje jeden fakultet : Masada, Qmram i Morze Martwe w
          cenie chyba 60$. Można też było dodatkowo zorganizować sobie we
          własnym zakresie (po za Triadą z miejscowym przewodnikiem)
          Jerozolimę nocą. Noclegi w jednym hotelu w Betlejem i codziennie
          wyjazd na zwiedzanie. Pozdrawiam !
        • miriam_73 Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 04.05.08, 19:05
          Syf w tym konkretnym przypadku oznacza nocleg w miejscu mieniącym się hotelem
          3*** o nazwie Regina Style - brudne pokoje(zdarza się niezmieniona pościel),
          ręczniki o kolorze i fakturze ścierek do podłogi, woda w basenie nie zmieniana
          od początku sezonu, stołówka gdzie można się przylepić, a wygląd potraw
          przyprawia o... Miałam wątpliwą przyjemność trafić tam dwukrotnie (Izrael oraz
          Jordania) - jest coraz gorzej. Poza tym Triada nocuje w Betlejem a nie
          Jerozolimie. U nas fakultety były dwa - nocna Jerozolima za 20 USD oraz
          Qumran/Masada/Morze Martwe za 60 USD (w Itace i Rainbow jest to w cenie, w
          "regularnym" programie). O atrakcjach pod tytułem "ciekawe czy uda się trafic do
          wybranego hotelu" w przypadku Triady już nie wspomnę. Dwa dni bo - nocujesz w
          Reginie w drodze do Izraela a następnie z niego wracając (efektywnie w Izraelu
          jesteś 5 dni) - zamiast już w jednym ciągu ludzi dowieźć i zakwaterować w
          Sharmie (to są 2 godziny jazdy z Nuweiby!).
          • dove-vai Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 05.05.08, 16:57
            Dziękuje za informacje pozostaje mieć nadzieje , że coś sie w tym
            roku zmieni.
            Może pościel będzie wyprana jeśli hotel ten sam ?
            • ob.serwator_1 Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 05.05.08, 17:06
              Po raz kolejny piszę na forum, że objazdówki nie są dla
              malkontentów! Spałe w tym hotelu 4 razy i wydaje mi się , że dość
              agresywna reakcja Miriam na Triadę i hotel jest nieco przesadzona.
              Nie ma w każdym razie powodu, żeby ziać aż taką nienawiścią.
              Pozdrawiam wszystkich !
              • miriam_73 Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 05.05.08, 17:51
                Kotuś, dwukrotnie przerabiałam wyjazdy z Triadą i - niestety - ten hotel na
                trasie. Za każdym razem było gorzej. Jeśli przyjeżdżasz na urlop to wybacz - ale
                takie coś na dzień dobry nie mieści się w kategoriach "wymarzonego wypoczynku".
                Za pierwszym razem (Izrael) stolerowałam sytuację, bo jeszcze wtedy było jako
                tako (przede wszystkim ponieważ to był maj i woda w basenie była jeszcze czysta,
                a ręczników i czystej pościeli doprosiłam sie zaledwie po godzinie i dwóch
                wizytach na recepcji).

Ale to co przerobiłam we wrześniu ub. roku w drodze do i z Jordanii... Sorry,
                nigdy wiecej. Dałam drugą szansę Triadzie, utwierdziłam się w przekonaniu, że
                nie warto wiecej ryzykować. Nie uważam za normalną sytuacji brudu w pokojach,
                brudnej łazienki, poscieli i ręczników, karaluchów na stołówce, lepiących sie z
                brudu stołów i naczyń, panów w utytłanych fartuchach, poplamionych obrusów, itd.
                Sytuację taką uznaję za dyskwalifikująca zarówno dla biura, które ludzi w coś
                takiego wpuszcza jak i dla samego "hotelu".
                • dove-vai Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 06.05.08, 16:12
                  Wasza dyskusja przed moją , niestety już zapłaconą imprezą z Triadą
                  nie jest "optymistyczna" , dobrze , że do malkontentów nie należę
                  ale . . . mam pewne kryteria i lubię gdy nie odbiegają one od
                  podstawowych standartów.
                  Zawsze liczę sie z tym , że hotel 3*** w objazdówce ma niski poziom,
                  ale zeby aż tak???
                  Czy przed wyjazdem , tu na miejscu można to jakoś wyprostować?
                  Nie wiem ? Dopytać w Triadzie? Jadę z nimi pierwszy raz ?
                  • ob.serwator_1 Re: Triada Grudzień objazdowa (15dni) Egipt Izrae 06.05.08, 23:26
                    Spoko! Klima działa. Natomiast zawsze miałem problem z wolno
                    spływającą wodą z brodzika. Dasz radę ! Wiesz, albo tanio, albo
                    komfortowo. Wcześnie rano idż na plażę z aparatem. Masz duża szansę
                    spotkać na niej dzikie wielbłądy, a w najgorszym
                    wypadku "pstryknąć" śmieszne kraby. Jedziesz po przygodę a nie na
                    komfortowe, wypasione wczasy. Jeżdżę już dośc długo i przywykłem do
                    niewygód. W Polsce sypiam często w gorszych warunkach. Pozdrawiam !
                • ob.serwator_1 Do miriam_73 06.05.08, 16:16
                  Kotuś ? Fajnie ! Wolę Bimbuś. Chociaż ...czy ja wiem? Kotuś też
                  może być ! Jak mam mówić (pisać) do Ciebie ? Pozdrawiam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka