Dodaj do ulubionych

hotel Empire - plaża?

09.05.08, 20:26
Witam
Mam pytanie jak wygląda plaża hotelu Empire? czy jest duża i jak z
miejscami na niej? czy nieraz się zadrza , że ich brak. Przewidywany
termin - koniec czerwca.

--
Pozdrawiam:-)
Yarek76
Obserwuj wątek
    • janan2 Re: hotel Empire - plaża? 09.05.08, 21:13

> termin - koniec czerwca.
      Pewny termin u mnie ten sam.Plaża mała,służy dla dwóch w zasadzie hoteli.Pod
      koniec czerwca mogą być problemy z miejscami ale tam jest wszystko do
      załatwienia.Bakszysz rozwiązuje problem danego dnia,niestety trzeba
      powtarzać.Traktują nas jak bankomat a jak zjadą nasi pobratymcy do Empire
      Beach,to dla tych co w dużym Empire może być problem.
    • jola.p10 Re: hotel Empire - plaża? 10.05.08, 09:54
      Bylismy w tym hotelu rok temu w lipcu. Plaza jak wiesz znajduje sie
      w Empire Beach, idzisz doslownie mala uliczka do hotelu empire
      beach,zaledwie 3 minuty.a plaza wcale nie duza,lezakow malo.my
      musielismy o godzinie 7 rano chodzic i rezerwowac lezaki zwlaszcza
      zeby byly z parasolem,bo raz nie mielismy i strasznie bylo.
      Kladlismy reczniki i jakies ubranie, a potem po sniadaniu szlismy na
      plaze i mielismy miejsce.bo gdybysmy przyszli kolo 10 to nie
      mielibysmy juz miejsca. Poza tym za malo lezakow,bo ma pomiescic
      gosci z empire beach i empire.a hotel empire to duzy hotel.
      • juras08 Re: hotel Empire - plaża? 11.05.08, 07:33
        Czyli rozumiem,że jak nie "załapiesz" się na leżaki to nie ma plażowania.
        W jakich godzinach najlepiej chodzić na plażę, aby uniknąć tłumów?.
        • janan2 Re: hotel Empire - plaża? 11.05.08, 11:53
          juras08 napisał:

> Czyli rozumiem,że jak nie "załapiesz" się na leżaki to nie ma plażowania.
          > W jakich godzinach najlepiej chodzić na plażę, aby uniknąć tłumów?.
          Zależy w którym hotelu będziesz.Wcześniej rano najlepiej przed śniadaniem z
          Empire HB (duży)rzucić ręcznik lub coś zostawić że zajęte.Pewność masz wręczając
          drobny datek temu od leżaków kąpielowy czy plażowy jak zwał tak zwał.Będzie
          pilnował i przywyknie do waszej sakiewki.Najlepiej obrać sobie jednego i nawet
          na zakończenie pobytu dać mu drobną kwotę,wtedy i w dniu następnym wykopie z pod
          ziemi miejsce licząc na więcej,a zrywać się nie trzeba.Ostateczność to
          prześcieradło najlepiej własne.
          • yarek76 Re: hotel Empire - plaża? 13.05.08, 22:39
            Szięki za odzew:-)
            a co w przypadku jeśli któregoś dnia braknie mjejsca na hotelowej
            plaży - jest może gdzies obok jakaś odpłatna ogólnodostepna , albo
            coś w tym stylu?
            Pozdrawiam:-)
            Jarek
            • janan2 Re: hotel Empire - plaża? 14.05.08, 17:52
              yarek76 napisał:

> Szięki za odzew:-)
              > a co w przypadku jeśli któregoś dnia braknie mjejsca na hotelowej
              > plaży - jest może gdzies obok jakaś odpłatna ogólnodostepna , albo
              > coś w tym stylu?
              > Pozdrawiam:-)
              > Jarek
              Praktycznie nie ma takiej możliwości.Ale jak jest zbyt gęsto można wejść na
              teren innego hotelu.Nie zawsze pilnują,a choćby nawet to bakszysz rozwiązuje
              problem (nie wszędzie)Jest też miejskie klepisko,tam wstęp jest dla
              wszystkich.Nie ma co być tak przewrażliwiony.Trochę inwencji i będziesz gdzie
              zechcesz,sznurek czy drut to nie przeszkoda.Zresztą zobaczysz na miejscu.
              • wp-2007 Re: hotel Empire - plaża? 14.05.08, 18:24
                Jak to w Egipcie- pare dolców rozwiązuje wszelakie problemy.My
                przychodziliśmy na plazę i od razu szukałem ciecia . Mówiłem co i
                jak pokazywałem dolce i szliśmy na piwo. Po jednej kolejce cieć
                prosił na salony. Parasol , leżaki i takie tam czekały na nas
                przygotowane a cieć inkasował swoją dole. Zazwyczaj dawałem 5
                dolców.Śmiać mi się chce z tch co to wstają o 7 rano i biegają z
                ręcznikami żeby zając miejsca. Cieć I takie ręczniki rzuca do kosza
                a miejsca oddaje GOTÓWKOWCĄ.Swoją drogąto w czasie 7 dniowego pobytu
                byłem na plaży 2-3 razy. Nienawidzę leżeć bezczynnie i smażyć się
                w egipskim ukropie. wp2007
              • wp-2007 Re: do janan2 14.05.08, 20:58
                Tylko ,że w poblizu plaży hotelu Empire nie ma nic powalajacego z
                nóg. Głównie betonowe pomosty. Nalezało by jeszcze dodać ,że w
                czerwcu / wtedy bylem/ chodzenie po plażowym piasku to stąpanie
                rozgrzanych węglach. Bez klapek ani rusz.Ale jest przy plazy basen ,
                można pograć w piłke wodną.Jest barek dla tych co dali nabrać sie na
                egipskie all/ piwo z saturatora lane do plastikowych kubeczkow -0,2
                l/ albo napój PRAWIE coca cola.wp2007
                • cop.killer Re: do janan2 14.05.08, 21:03
                  W kiepskich hotelach z zasady nie ma nic fajnego.
                  • wp-2007 Re: do janan2 15.05.08, 09:06
                    Jakiś ''znawca '' pisze że Empire to kiepski hotel.Nie tak dawno
                    janusz. amir pisał,że Empire to bardzo przyzwoity hotel.Tego
                    anonimowego gwizdka to ja nie znam, natomiast janusz.amir to jeden z
                    nielicznych na tym forum , który może wydawać naprawdę autorytatywne
                    opinie.Dlaczego? Poniewaz w hotelu Empire przebywał nie raz , nie
                    dwa razy. Osobiście to nie biorę nigdy po uwagą opini ników których
                    nazwa nic mi nie mówi i nic na tym forum nie znaczą/ anonimy albo
                    mutacje/Czytając to forum już jakiś czas wyrobiłem sobie zdanie ,
                    kto i na jaki temat może autorytatywnie się wypowiadać.wp2007
                • janan2 Re: do janan2 14.05.08, 22:52
                  wp-2007 napisał:

> Tylko ,że w poblizu plaży hotelu Empire nie ma nic powalajacego z
                  > nóg. Głównie betonowe pomosty. Nalezało by jeszcze dodać ,że w
                  > czerwcu / wtedy bylem/ chodzenie po plażowym piasku to stąpanie
                  > rozgrzanych węglach. Bez klapek ani rusz.Zgadza się z betonami,ale nikt nie
                  bronił przynajmniej mnie wejść z gościną do innych hoteli.Nie strzelali,nawet
                  porobiłem znajomości.A o klapkach to nawet nie ma co gadać.Przecież można boso
                  dostać bąbli.We wszystkich krajach południa to ten sam problem.To nie
                  bałtycka,można zostać kaleką na czas urlopu.Osobiście nie grzałem zbyt długo
                  plaży,głównie woda,czasami się tylko dziwiłem niektórym jak to wytrzymują.Było
                  miejsca na tyle że każdy znalazł dla siebie.
                  • janusz.amir Re: Taki mały patencik 15.05.08, 09:51
                    To fakt że w Empire podają na plaży piwo w małym plastiku.
                    Ale i na to jest sposób!!
                    Ja to zrobiłem tak:
                    Kupiłem na bazarze prawdziwy kufel za 10LE (zaledwie 5 zeta).
                    Potem dałem barmanowi tenże kufel i 20LE (kolejne 10 zeta)
                    I przez cały pobyt piłem piwko z ładnego kufelka a nie z podłego kubeczka.
                    No i w dniu wyjazdu zostawiłem kufel barmanowi.
                    Tak że trochę pomyślunku drodzy Panowie i w Empire też będziecie mieli ful wypas!!
                    Pozdrawiam.
                    Janusz
                    • wp-2007 Re: Taki mały patencik 15.05.08, 12:41
                      I to jest odpowiedź turysty , ktory naprawde ma cos do powiedzenia
                      i zna to z autopsji.Dwa zdanie a ile cennych wiadomosci. Janan2 -
                      przepisuj wężykiem przeciez wiesz ,że bez piwka - ANI RUSZ . WP2007
                      • janan2 Re: Taki mały patencik 15.05.08, 17:21
                        wp-2007 napisał:

> I to jest odpowiedź turysty , ktory naprawde ma cos do powiedzenia
                        > i zna to z autopsji.Dwa zdanie a ile cennych wiadomosci. Janan2 -
                        > przepisuj wężykiem przeciez wiesz ,że bez piwka - ANI RUSZ . WP2007
                        Q.wa.Jeśli już to piwo ale dobre.Nie gustuję w tamtejszym,zraziłem się też
                        tunezyjskim.Nie bardzo też miałem okazję do obcowania tylko z
                        przyjemnościami.Pojadę za miesiąc całkiem prywatnie to może urwę ze dwa dni
                        czasu.Teraz wszystko po łebkach i szybko,W Empire tylko spałem,bo to był wyjazd
                        sponsorowany firmowy tylko za podróż płaciłem (kto by nie skorzystał)reszta w
                        koszty,ale były też i pewne głupie obowiązki.Oglądnąłem pobieżnie trochę w morzu
                        jedna wycieczka na wyspę i do domu.Ale przynajmniej mam trochę rozeznania,byłem
                        w różnych hotelach na tzw.kursokonferencjach na piwo nie było szans.Tylko w nocy
                        był czas.Zresztą nie nastawiam się na wypas i w czerwcu.Głównie zwiedzanie.A
                        pomysł dobry z tym kuflem jak będzie okazja wypróbuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka