e-sharm Re: Czy e-Sharm.pl jest wiarygodnym biurem ? 18.05.08, 15:18 Witam, e-sharm.pl nie jest biurem. Mam na imię Aneta, mieszkam w Sharm el Sheikh od 3 lat i zajmuję się wycieczkami dla polskich turystów. Nie jestem biurem, bo w Egipcie nie ma polskich biur. Na swojej stronie internetowej polecam wycieczki, pomagam w wyborze atrakcji i doradzam. W Sharm el Sheikh pracuję z kilkoma egipskimi biurami, które organizują wycieczki dla Polaków z polskimi przewodnikami, dzięki długiej współpracy z nimi mam możliwość rezerwowania dla was wycieczek w różnych terminach do wyboru, a także czasem poniżej cen rynkowych. To ja sprawdzam, kto ma dobrych przewodników, kto ma dobry serwis i aktualnie najniższe ceny i staram się Wam polecać na miejscu to co w danym momencie jest pewne i przygotowane dobrze. W Sharm el Sheikh umawiam się z Wami w biurach, z którymi współpracuję, ale rezerwując w biurze Ciao Carlo równie dobrze może się zdarzyć, że pojedziecie z Orbit Tours do Kairu, bo akurat w pasującym Wam terminie mogą mieć grupę polską z dobrym serwisem. Jestem dla tych, którzy nie mają czasu na wakacjach na obchodzenie wszystkich lokalnych biur w Sharm el Sheikh, szukanie odpowiednich terminów i negocjowanie cen. Znam ten rynek i te biura i nie lubię wciskać kitu, więc jeśli któreś egipskie biuro daje plamę - nie rezerwuję tam więcej dla Was wycieczek. Mam nadzieję, że to trochę wyjaśnia. Aneta e-sharm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dawieczorekbreda Re: Czy e-Sharm.pl jest wiarygodnym biurem ? 18.05.08, 16:44 ok tak wic mam kolejne pytanie jak sie pani ustosunkuje do wypowiedzi zawartej na forum oco do zetelnosci Pani pracy czytam i slucham roznych opini ajaka jest Pani forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=79581671 Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-77 Re: Czy e-Sharm.pl jest wiarygodnym biurem ? 21.05.08, 08:06 To jak jest z tym "pośrednikiem"??? Ktoś korzystał z usług Pani Anety z e-sharm? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-77 Re: Czy e-Sharm.pl jest wiarygodnym biurem ? 26.05.08, 13:22 Ponawiam swoje pytanie jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
brolka35 Re: Czy e-Sharm.pl jest wiarygodnym biurem ? 26.05.08, 13:58 korzystam z 3 wycieczek Kair samolotem, Abu Galum i Delfinarium szczegóły w moim poscie :kupiłam 3 wycieczki w biurze Ciao Carlo" - bo tak nazywa się biuro w którym pracuje p. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
nieznajoma35 Re: Czy e-Sharm.pl jest wiarygodnym biurem ? 28.05.08, 09:39 Mam pytanie:wybieram sie do Sharm sama z dzieckiem, planuję wycieczkę do Kairu i Jerozlimy.Czy to biuro Ciao Carlo jest bezpieczne i wiarygodne?Jak wygląda kwestia ubezpieczenia zdrowotnego?Lecę z Itaką i pani z Itaki odradza biura miejscowe (wiadomo), ale głównym argumentem jest to, że nie jestesmy ubezpieczeni w trakcie wyjazdu z miejscowym biurem.Czy możesz napisac coś więcej o tym biurze i wycieczkach?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
egiptdreamland1 Ubezpieczenia 28.05.08, 18:46 Panie/panowie z Itaki i z innych polskich biur turystycznych zawsze straszą ubezpieczeniami, w trosce o prowizje ze sprzedanych przez siebie wycieczek. Nie dajcie się zwariować. Każdy z Was ma ubezpieczenie wykupione przy zakupie wycieczki. Ubezpieczenie to obejmuje cały Wasz pobyt w np. Egipcie. Nie ważne jest czy jeździcie na wycieczki z Biurem z którym przylecieliście, czy też innym, albo czy też samodzielnie wyjeżdżacie np. do Kairu. Macie w tym czasie pełne ubezpieczenie - wynikające z umowy ubezpieczeniowej zawartej przy wykupie wycieczek. Większość biur lokalnych, w tym Ciao Carlo czy Orbit, dodatkowo ubezpiecza swoje wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
orkad Re: Ubezpieczenia 13.06.08, 20:26 nie zgodzę się z tym co zostało napisane przez egiptdreamland1, takie ubezpieczenie włączone automatycznie do wycieczki jest mocno "ograniczone" nie obejmuje różnych sytuacji, sportów uprawianych w trakcie wyjazdów, zakres jest mocno okrojony ... czemu?? bo biura podróży muszą włączyć z automatu ubezpieczenie kosztów leczenia i NNW a że nie chcą zbytnio podrażać ceny swoich wycieczek to dają jedynie minimum. Tak naprawdę jeżeli ktoś chce się czuć w pełni zabezpieczony na wyjazd powinien kupić ubezpieczenie na własną rękę. Na stronie intenetowej: www.generali.pl/default.asp?id=1625 można samodzielnie zakupić takie ubezpieczenie i wybrać to co się chce a nie minimum, które jest włączone tylko do wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
vasylkova Re: Czy e-Sharm.pl jest wiarygodnym biurem ? 28.05.08, 20:59 Ja korzystalam z uslug p. Anety i bylam zadowolona. Mysle, ze do takich rewelacji, jak opisane w zacytowanym watku ("jedyny jej profesjonalizm ogranicza sie do tego, ze mowi po polsku" itp), trzeba podchodzic z dystansem - rozumiem rozgoryczenie, ale nie sadze, zeby ktokolwiek chcial dzialac na szkode turystow - zdarzyla sie nieprzewidziana zmiana programu, i nie zawsze jeden czlowiek jest w stanie wszystko odkrecic i byc dostepnym dla kazdego i o kazdej porze. Aczkolwiek oczywiscie uwazam, ze p. Aneta powinna byla zwrocic pieniadze i przeprosic, jesli rzeczywiscie sytuacja wygladala tak, jak opisywana. Odpowiedz Link Zgłoś