karminadla 09.07.08, 07:51 Mam pytanie,czy w hotelu Albatros resort w Hurghadzie można wnosić jedzenie do pokoju,jedni piszą że tak,inni że nie,może ktoś wie konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monjan N I G D Z I E nie mozna 09.07.08, 09:08 wynosic jedzenia z restauracji poza tym to wieśniackie Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: N I G D Z I E nie mozna 09.07.08, 10:44 Z restauracji nie można wynosić jedzenia , wyjątkiem może być jakaś choroba , chory też jeść musi . Poco Ci jedzenie w pokoju ? Odpowiedz Link Zgłoś
anetka12345 Re: N I G D Z I E nie mozna 09.07.08, 11:41 oczywiście ze mozna, co tylko chcesz- od napojów po dania głowne ciastka itp. na korytarzach przed pokojami sa takie stoły na ktorych mozesz zostawic talerze szklanki sztucce itp. zycze udanego wypoczynku, hotel jest przecudny jedzenie pyszne:))) wrociłam w czerwcu! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: N I G D Z I E nie mozna 09.07.08, 11:49 Z barów przekąskowych , ale nie z restauracji , nie siej popeliny to jednak duża różnica . Pytanie jest o retaurację . To , że ktoś się zachowuje jak burak , to nie znaczy , że można . Znaczy to tyle , że jego buractwo jest tolerowane :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
karminadla DO WOJTEK37K 09.07.08, 12:58 gdzie przeczytałeś żebym pytała o jedzenie z restauracji??? lepiej nie doradzaj! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: DO WOJTEK37K 09.07.08, 18:26 Dobra , ok o restauracji nie pisałaś - mój błąd , przepraszam . Z drugiej strony proponuję zabrać na ruską modłę reklamówkę na "skęcane" jedzenie będziej bardziej eleganciaro . Pozdrawiam serdecznie , trzymam kciuki za twój udany pobyt . Odpowiedz Link Zgłoś
karminadla [...] 09.07.08, 12:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anetka12345 Re: DO MONJAN 09.07.08, 14:42 byłam w albatrosie, z RESTAURACJI GłÓWNEJ "krokodile" albatrosa mozna było brac do pokoi jedzenie i picie,nie weim czy to szczyt buractwa zabranie do pokoju kawy i czegos słodkiego.... prosze cie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: anetka12345 09.07.08, 18:29 Fajnie , ze mozna , cala tace z jedzeniem probowalas , czy nie . Ciekaw jestem czy sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: DO MONJAN 09.07.08, 18:42 Napisz kotleciku , czy w restauracji w Turcji był napis po angielsku lub niemiecku , że konsumujemy w środku , a nie na zewnątrz i nie wynosimy jedzenia z terenu restauracji , pewnie nie pamiętasz lub nie zauważyłaś , to poszukaj tych napisów i wtedy będziesz wiadziała , czy można , czy nie , a nie czy tylko tolerują twoje zachowanie , mimo wynoszenia . Zadałaś pytanie , ja na nie odpowiadam zgodnie z rzeczywistością , a nie twoim upodobaniem . Niech chcesz wysłuchać prawdy , to nie zadawaj pytań . :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
karminadla [...] 09.07.08, 19:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasz5 zadałaś pytanie 09.07.08, 19:51 to dobrze,ale nie krzycz i nie obrażaj ludzi,którzy mówią jak jest a raczej jak powinno być. Forum jest po to aby pytać i wymieniac opinie.Bardzo proszę nie rzucaj więc błotem.W domu nie mówili,że to wysoce nie kulturalne. Ale pewnie powinnam napisać ten post zgoła w innym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: DO MONJAN 09.07.08, 23:24 wojtek to nie pasztet , a karminadel to ..... odpowiedz sobie sama co to jest kotleciku , sama sie tak nazwałaś . Ja Ciebie w żadnej swojej wypowiedzi nie obraziłem , dlaczego krzyczysz na mnie i chyba starasz sie mnie obrazić , tego nie wiem . Zadając pytanie na forum , wydaje sie , że poszukujesz informacji (wiedzy) , ale rzeczywistość nie musi być zgodna z twoim wyobrażeniem , ty mimo wszystko starasz sie ją jednak kształtować nie według norm obowiązujących , tylko własnych przyzwyczajeń . Czy to Ci sie podoba , czy nie , zawsze napiszę , że wynoszenie jedzenia z restauracji na zewnątrz w hotelu All Inkl. jest buractwem czystej postaci i nie zgodne z żadną normą obyczajową . To , że masz inne zdanie w tym temacie , zupełnie nie zmieni tej normy , ewentualne wynoszenie może być tolerowane , co nie oznacza pożądane przez obługę hotelową , bo jest wbrew obyczajowi . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
songo3000 Re: DO MONJAN 22.07.08, 00:53 Oczywiście, że nudzi. Nauka podstaw dobrego wychowania do zawsze nudna sprawa. Ludzie. Czy Wy jesteście pogięci? Jakie wynoszenie jedzenia z restauracji? Ok, jesteśmy w a-la-carte to możmy sobie zażyczyć zapakowania naszej porcji ale szwedzki stół ... Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Jedzenie w Albatros Resort Hurghada 22.07.08, 14:20 restauracje w hotelach są po to żeby w nich spożywać posiłki, a nie w pokojach, tak samo jak pokój jest własciwszym miejscem do spania niz restauracja (choć zdarzało mi sie widziec i takie rzeczy). Oczywiscie mozesz sobie zamówic jedzenie do pokoju telefonicznie (room service) z karty za co mimo pakietu AI dodatkowo zapłacisz.. Nie spotkałem się natomiast nigdzie (oprócz płatnych restauracji ala carte) z oficjalną zgodą na wynoszenie jedzenia z restauracji hotelowej do pokoju (raczej w 90% hoteli w których byłem spotkałem sie z takim zakazem), co nie znaczy ze niektórym naszym rodakom udało sie wynieść jakiś owoc czy ciasteczko niezauważalnie, czy też kelner to olał bo był zbyt zmęczony zeby tłumaczyć zasady i nie chciał sie kłócić. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk_k Re: Jedzenie w Albatros Resort Hurghada 24.07.08, 22:02 w aqua vista w hurgadzie do dyspozycji sa 3 restauracje i ogólnie sie przyjęło że ludzie chodzą pomiędzy nimi w trakcie posiłków, także że zaberają małe conieco na leżaki Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxp Re: Jedzenie w Albatros Resort Hurghada 24.07.08, 23:21 Tak dla ścisłości: w Aqua Vista są 4 restauracje... Odpowiedz Link Zgłoś