mfaza1 14.07.08, 07:38 Witam. Jak wygląda z płaceniem kartą płatniczą (konto złotówkowe) w Egipcie? Jakich prowizji można się spodziewać? Dodam, że płacąc w strefie euro miałem dość niekorzystny kurs. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
midollo Re: Płatność kartą 14.07.08, 10:22 wszystko zależy od twojego banku, luknij w tabele opłat i prowizji i tam masz jaki % biorą za płatność karta poza granicami Unii. A kurs na polskie złote przeliczany jest wg. NBP w dniu zaksięgowania transakcji,a nie jej faktycznego dokonania. Generalnie jest to bardzo niekorzystne, lepiej wziąć więcej gotówki Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Płatność kartą 18.07.08, 20:03 Ja za SPA w Palm beach zapłaciłem extra 12%(doliczono mi do rachunku w recepcji)takze nie oplacalo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Płatność kartą 21.07.08, 14:44 W Egipcie płaci się zazwyczaj gotówką!!!! Karty należy używać tylko w bankomatach a nie jako płatniczej. Przy wypłatach gotówkowych prowizja jest niewielka. Odpowiedz Link Zgłoś