mk24031964 29.10.08, 10:24 Wczoraj wróciłam - chcecie pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gibiza Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 11:09 my lecimy 23 grudnia. czego się spodziewać? jak z pokojami, są lepsze gorsze? z jakim biurem...my z sun & fum... Mieliście jakieś fakultety? Lepiej kupić od razu u rezydenta czy szukać raczej w lokalnych biurach? na chwile obecną tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
mk24031964 Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 11:40 Standard pokoi bardzo przyzwoity. Podobno są lepsze i gorsze. My mięliśmy dostawkę i przy zameldowaniu w recepcji dałam 10$ ale podobno lepiej najpierw wziąć pokój jaki dają a jak nie będzie odpowiadał to wtedy zgłosić w recepcji i dać dolary. Byliśmy z biurem Kopernik. My nie mięliśmy żadnych uwag do biura ale jak rozmawiałam z ludźmi to opinie były różne. Wycieczki tylko u rezydenta bo podobno wtedy tylko działa jego opieka i ubezpieczenie. Rezydent ISMAIL widziałam go tylko raz na spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gibiza Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 12:13 ale ogólnie byliście zadowoleni? jak sam hotel? okolica? byliście może w centrum - Naama Bay? kursują tam może busy hotelowe za free? jeśli tak to orientujesz się w jakich godzinach? My jedziemy pierwszy raz do egiptu i po tym co tu czytam to zawrotu głowy można dostać... choćby z zemstą faraona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mk24031964 Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 13:06 Ogólnie zadowoleni bardzo - pobyt to troche jak w takiej bajce. Hotel bardzo dobry. W Naama Bay bylismy kilka razy kursuje z hotelu bezpłatny autobus. Są do wybory dwie godziny albo 19.30 i powrót 21.45 albo 20.00 i powrót 22.15.Czasu wystarczy na zakupy. Zemsta nas nie dosięgła ale byli tacy co narzekali. Zęby trzeba myć obowiazkowo wodą mineralną z butelki Jedliśmy prawie wszystko ale nie przejadaliśmy się. Można też jechać taksówką za 3 $ do OLd Market ja tam nie byłam ale inni chwalili Rezydent to powie. W Naama Bay to dużo kiczu Odpowiedz Link Zgłoś
gibiza Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 13:11 dziękuję bardzo :) myślę, że nie mamy się co stresować ... pojedziemy zobaczymy:) jakbyś miała jakies fotki z hotelu i okolic to poproszę na gazetowego maila...pozdrawiam ps. a gdzie byliście na fakultetach? Odpowiedz Link Zgłoś
mk24031964 Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 13:27 My byliśmy tylko na wycieczce statkiem ze szklanym dnem dla tych co nie nurkują to frajda. Nurkowie mogli tam przez kilkanaście minut nurkować. Proszę się nie stresować wszystko jest OK. Wcześnie się robi ciemno tak po 17.00 ale bary czynne do 1 w nocy. Jak tam będziecie to nie ma się co wstydzić tylko pytać innych to się człowiek dużo dowie W aptece w Naama Bay zaopatrzcie sie na wszelki wypadek w tabletki na zemstę jak w aptece powiecie że na brzuch to dadzą te ich tabletki i w razie pierwszych objawów zaraz trzeba wziąć Odpowiedz Link Zgłoś
gibiza Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 13:46 aaa...jeszcze jedna kwestia mi się nasunęła. Czy obiekt jest duży, jak wygląda usytuowanie pokoi...skupione są w jednym miejscu czy np. hotel posiada kilka budynków? Odpowiedz Link Zgłoś
mk24031964 Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 14:09 Obiekt jest naprawdę bardzo duży. Są to dwa hotele Dreams vacation i Beatch. Pokoje sa w jednopietrowych budynkach. Ja miałam na parterze ale chyba lepiej na pietrze/ widok i balkon można na noc otworzyć.z Vacation do plazy jest kilka minut 6-7 kursuje Taf Taf bezpłatnie ale z przyjemnością sie chodzi. Mnóstwo basenów 8-9 o różnej głębokości. Ale jak tam jedziesz pierwszy raz to z plaży bedziesz zaskoczona zejście na plaże 130 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 14:13 Hotel jest rozległy skłądajacy się z dwóch części. Budynki są jednopiętrowe. Górne pokoje posiadają balkony a dolne małe tarasy. Wszytkie okna mają widok na baseny. W części Dreams są trzy baseny o różnej wielkości i różnej głębokości. Pokoje ładne jasne czyste w każdym pokoju oprócz standardowego wyposażenia ( TV, lodówka suszarka) jest sejf, za który nie trzeba płacić. Pościel i ręczniki codziennie zmieniane. Pozdrawiam i życze miłego wypoczynku. E. Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 14:16 Ja na zemstę brałam zastrzyk. Jest chyba najbardziej skuteczny. Po czterech godzinach byłam już w stanie uczestniczyć w wyczerpujących wycieczkach :-))). Odpowiedz Link Zgłoś
gibiza Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 14:33 dzięki za info :) obym nie musiała korzystać ani z tabletek ani zastrzyku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gibiza Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 14:35 a u Ciebie jak z fakultetami było? możesz jakieś polecić? Zastanawiamy się nad Jordanią i Izraelem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 14:43 Ja brałam udział w imprezie 7+7. Czyli prom do Hurghady, rejs statkiem po Nilu, Kair pociągiem i powrót do Dreams Vacation autobusem. Pomysł z Jordanią bardzo fajny. Lot samolotem droższy a jazda autokarem wielogodzinna i męcząca, ale słyszałam od osób które były że naprawdę warto. E Odpowiedz Link Zgłoś
gibiza Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 14:45 my raczej na tyłku nie usiądziemy :) Dzięki raz jeszcze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 14:50 Zerknij na to, to moje zapiski z poróży forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=86262830 Odpowiedz Link Zgłoś
gibiza Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 19:35 świetne! czyta się jak powieść... myślę, że jak nam się spodoba to odwiedzimy jeszcze Egipt w takiej formie jak Ty :)) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
yallamark Re: Dreams Vacation w Sharm 29.10.08, 21:23 <Wycieczki tylko u rezydenta bo > podobno wtedy tylko działa jego opieka i ubezpieczenie Może Admin dorzuci to jakos do "podpiętych" watków , czy jakos wyrózni tą jedna z wazniejszych informacji, mająca wpływ chociazby na finase wyjeżdżających , którzy oszukiwani w ten sposób, dzieki przekazywanym dalej "podobno" Odpowiedz Link Zgłoś
obadziarka Re: Dreams Vacation w Sharm 22.11.08, 16:39 23 grudnia beda zimne baseny na zewnatrz, wiec pojdzcie do tego podgrzewanego ktory jest w czesci beach - hotelu 5*. bylo pyszne jedzenie na stolowce glownej. polecam rybe o nazwie kuna. i omlety. pyszne ciasta francuskie. i galaretki, al esa najbardziej chodliwe, dodatki typu papryczki i inne dopiero po kilku dniach. pyszne nalesniki kolo basenow kolo recepcji na zewnatrz, przed hotelem 2 czarne hyundaye matrix dowioza cie w kazde miejsce. w czesci beach jest kantor i male sklepiki. za PERGOLA jest boisko do siatki, mozn apograc z aminatorami i miejscowymi. kolo punktu wydawania recznikow peine ary i wroble jak w Polsce. w paszport wlozcie 10$ to dostaniecie pokoj kolo czesci beach, gdzie blizej na plaze i wczesniej rano robia opryski, wiec nie lata szarancza. i polecam pokoje na dole bo mozna wychodzic na plaze nie korzystajac z drzwi. na plazy mozecie kupic kolo pomostu po lewo u sebastiana w budce buty na rafe okolo 20 le za pare. polecam pokoj 2 osobowy nr 3617. na plazy mozna kupic u naciagaczy wycieczke plywania lodzia ze szklanym dnem ja dalem 20$ od osoby ale nie byla zbyt ciekawa.w pokoju kladlem 1$ co dzien lub 5le i bylo super posprzatane. bylem z tui. polecam gore mojrzesza ale trzeba zabrac cieple ubranie i dobra kondycja wskazana. w pergoli super ryby i owoce. kolo recepcji wychodzi si epo lewo na ganek. tam po prawo jest gosc z papirusami, po lewo na rogu gosc z widokowkami, sa okay, al egosc na wprost z ubraniami to niezly naciagacz. arafatka 100% drozsza niz w namma bay. do namma bay jest darmowy bus ale trzeb asie zapisac kilka dni wczesniej w zeszyt u ochrony przywejsciu do hotelu obok bramek.wiecej na gg 6060287 Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Dreams Vacation w Sharm - moje fotki 30.10.08, 16:01 fotoforum.gazeta.pl/5,2,dariusznow,3.html z wycieczek obowiązkowo Jerozolima i Morze Martwe oraz Góra Mojżesza - męczące ale warto a polecam wycieczkę do kolorowego kanionu - super, Odpowiedz Link Zgłoś
krysiamarczuk Re: Dreams Vacation w Sharm 03.03.09, 19:00 Witam! wybieram się do tego hotelu 17 marca. czy ktoś może mi powiedzieć czy nadal jest tam tak fajnie jak wynika z opisów w tym wątku?? jadę do Egiptu pierwszy raz i nie ukrywam....mam ogromnego stracha... Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: Dreams Vacation w Sharm 04.03.09, 10:52 Dołączam się do pytania Krysi..jakieś ostatnie wieści z resortu,,,dreams vacation / and/ dreams beach?????? choć stracha koleżanki nie podzielam...zapewniam Cię że dasz radę :)...a wielki oczy będziesz miała jedynie z podziwu i zachwytu :))))) Aha jak wrócisz,,,,,opisz co i jak ..ja jadę miesiąc po Tobie Ola Odpowiedz Link Zgłoś
krysiamarczuk Re: Dreams Vacation w Sharm 25.03.09, 15:22 olala_o napisała: > Dołączam się do pytania Krysi..jakieś ostatnie wieści z > resortu,,,dreams vacation / and/ dreams beach?????? > > Aha jak wrócisz,,,,,opisz co i jak ..ja jadę miesiąc po Tobie > Ola No więc wróciłam z Dreams Vacation...tak jak pisałam wcześniej byłam pierwszy raz w Egipcie(więc nie mam porównania do innych hoteli), ale ogólne wrażenie z całego resortu jak najbardziej na PLUS! obsługa tak jak ktoś już wspomniał nie jest nachalna ale bardzo miła i sympatyczna.zaczepiają gości ale z dużą sympatią,zagadują, tak że można czuć się jak w domu. jedyne co może się nie podobać, to łazienka i ręczniki w niej,nie są brudne ale do białości też im daleko, no i nie zawsze była ciepła woda, ale to akurat nie był problem bo chłodny prysznic był wskazany... ręczniki na plaży pobiera się na kartę którą dostaje się w recepcji przy meldunku.Plaża położona bardzo fajnie,są chyba trzy poziomy ale mimo to miejsca jest trochę mało jedzonko.....palce lizać, do wyboru do koloru, bardzo smaczne,nie braliśmy nic na zemstę faraona i nic nam nie było. co do gości, wtym czasie kiedy byliśmy, było mało Polaków, Niemcy,Holendrzy no i przewaga Rosjan.. na ew. pytania odpowiem na gg:12619403 Odpowiedz Link Zgłoś
banfield Re: Dreams Vacation w Sharm 08.03.09, 21:21 Podzielam pochlebne opinie przedmowców. Naprawdę dobry hotel, bardzo rozległy teren , mnóstwo basenów i punktów z gastronomią w ramach all-in. Minus - trochę zimnawa woda w większosci basenów ( byłem w lutym`09) , oprócz podgrzewanego, przy morzu. Duży plus- obsługa, super uprzejma i nienachalna ( dasz bakszysz - dobrze, nie - to też dobrze ). Hotel polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś