hefalump1 02.01.09, 10:34 Witam, czy jakieś lokalne biuro w Marsa organizuje fakultety do Kairu? wiem ze daleko ale od tego zależy czy znajomi wybiorą się z nami do tej miejscowości. Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: Czy z Marsa el Alam 02.01.09, 13:40 Wiedzą, wiedzą ino im się pisać nie chce!! Nie wiem czy są fakultety do Kairu bo zawsze jeżdżę samopas. Ale możesz zrobić to inaczej.. Z Marsa Alam masz ładną drogę( krajowa 212) do Edfu. To zaledwie 230 km A potem to pociągiem lub autobusem do Kairu. Ciekawa trasa i dużo po drodze zobaczysz. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
hefalump1 Re: Czy z Marsa el Alam 02.01.09, 13:43 Dziękuję Ci BARDZO, jeśli nie będzie innej możliwosci wybierzemy się tak jak radzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Czy z Marsa el Alam 02.01.09, 13:54 I to chyba będzie najrozsądniejsze. Taniej i ciekawiej. Baw się dobrze. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Czy z Marsa el Alam 02.01.09, 14:19 Miejscowość Mars Alam jest małą miejscowością z jedną ulicą. Nie wiem, czy tam są "miejscowe" biura podróży. W Mars nie ma hoteli. Więc jeżeli będziesz w tym rejonie, to odległość Twojego hotelu do Mars jest bardzo duża. Nie ma jak tam nawet dojechać. Można zamówić w hotelu dojazd-drogo. Jak pisał Janusz, możesz na własną rękę. Z Mars Alam jeżdżą autobusy bezpośrednio do Kairu. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Czy z Marsa el Alam 02.01.09, 14:26 No i masz odpowiedź!! Ja jechałem wzdłuż Nilu, ale kolega scorpio rozwiał wątpliwości. Masz autobus bezpośredni - tylko jechać. Ja niestety jeszcze wszystkich tras nie przetarłem. Ciągle się uczę od lepszych. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Czy z Marsa el Alam 02.01.09, 17:32 Rozkład jazdy ichniejszego PKS-u: www.ask-aladdin.com/bus_schedules.htm#From_Sharm_to_Cairo:_ Odpowiedz Link Zgłoś
hefalump1 Re: Czy z Marsa el Alam 02.01.09, 17:48 no Ty jesteś jednak wielki :) dziękuję :* myślisz ze 3 kobiety dadzą sobie radę same w takiej podróży:) Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Czy z Marsa el Alam 02.01.09, 18:08 Jasne, że jasne...Tam jest bardzo spokojnie. I Egipcjanie nie są tak nachalni jak w Sharm, czy w Hurghadzie(nachalni finansowo i seksualnie) Odpowiedz Link Zgłoś