engela_engela 03.02.09, 15:46 Musi byc sposób na sprawdzenie czy on ma żonę....Czy ktoś wie coś na ten temat?Zna jakąś instytucję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d-omi Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 03.02.09, 16:53 Grzecznie go zapytać i liczyć na to, że powie prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 03.02.09, 17:04 nie głupkowate odpowiedzi poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_55 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 03.02.09, 17:06 d-omi napisała: > Grzecznie go zapytać i liczyć na to, że powie prawdę. Ma napisane w dowodzie osobistym tylko trzeba sprawdzic متزوج Tak to wyglada napisane po arabsku. Zadna instytucja nie wyda zaswiadczenia o jego stanie cywilnym! Odpowiedz Link Zgłoś
d-omi Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 03.02.09, 17:44 nie musi mieć. niestety prawo swoją drogą, a małżeństwa tradycyjne swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
mariapolo Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 03.02.09, 17:07 engela to po cho...... zadajesz takie durne pytania? na forum rusz mozgownica choc raz w zyciu zadzwon do ambasady egiptu w warszawie i zapytaj sie o ten problem osobiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
d-omi Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 03.02.09, 17:41 Przykro mi, ale to jest niesprawdzalne jak nie ma zarejstrowanego małżeństwa. Mam znajomych z żonami i wpisem singiel w ID. Odpowiedz Link Zgłoś
irulanacorrino Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 04.02.09, 09:13 Na forum arabia.pl zajrzyj do działu PRAWO i skontaktuj się z dziewczyną o nicku Lidzik. Ona mieszka na stałe w Egipcie i jest w stanie polecić prywatnego detektywa, który za pieniądze sprawdzi ukochanego. Wiem, że kilka dziewczyn a Arabii skorzystało. Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 04.02.09, 10:56 cytat,ktory mnie przeraża: "W dzisiejszych czasach nie jest popularne posiadanie więcej niż jednej żony. Zdarza się to wtedy, kiedy mężczyzna nie kocha swojej pierwszej żony, ale nie chce się z nią rozwieść ze względu na jej dobro i dobro dzieci. Często zdarza się też, że egipscy małżonkowie, aby podnieść swoją sytuację finansową razem planują małżeństwo mężczyzny z Europejką. Mąż poświęca kilka lat swojej nowej żonie, która nieświadoma niczego podnosi standard życiowy jego i jego pierwszej żonie... To okrutne, ale zdarza się naprawdę często..." Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 04.02.09, 10:56 a to w całości cytat: "Poznałam Egipcjanina, który powiedział mi, że może mieć do czterech żon. Powiedział też, że jest żonaty, ma dwoje dzieci, o które dba, ale nie jest ze swoją żoną. Twierdził, że ich małżeństwo było ustalone przez ich rodziców, którzy byli przyjaciółmi. Powiedział też, że rozmawiał o mnie ze swoja żoną, a ona mnie zaakceptowała. Czy to może być prawda, czy też sobie ze mnie żartuje? Odpowiada Gasser: Islam narodził się w czasach, kiedy mężczyźni mogli mieć wiele żon i służących. Często dochodziło nawet do tego, że kobiety nie wiedziały kto jest ojcem ich dzieci (np. mąż, czy też jego syn...?). Gdyby prorok Mohamed powiedział ludziom, że mogą mieć tylko jedną żonę, miałby problemy z przekonaniem ich do islamu. W tych czasach było wiele wojen,w wyniku których na ziemiach dzisiejszych krajów arabskich stosunek kobiet do mężczyzn wynosił 4:1. Stąd Koran pozwala mężczyźnie na posiadanie 4 żon, ale pod warunkiem, że każdą z nich będzie traktował tak samo pod każdym względem - i uczuciowym, i finansowym. Nie jest to moim zdaniem możliwe - ciężko zadowolić jedną kobietę, co dopiero dwie, nie mówiąc już o trzech czy czterech:) W dzisiejszych czasach nie jest popularne posiadanie więcej niż jednej żony. Zdarza się to wtedy, kiedy mężczyzna nie kocha swojej pierwszej żony, ale nie chce się z nią rozwieść ze względu na jej dobro i dobro dzieci. Często zdarza się też, że egipscy małżonkowie, aby podnieść swoją sytuację finansową razem planują małżeństwo mężczyzny z Europejką. Mąż poświęca kilka lat swojej nowej żonie, która nieświadoma niczego podnosi standard życiowy jego i jego pierwszej żonie... To okrutne, ale zdarza się naprawdę często..." Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 04.02.09, 11:10 Natomiast AMBASADA EGIPTU W POLSCE poinformowała mnie,że dokument poświadczający brak żony może wydac na zyczenie mężczyzny odpowiednia instytucja w Egipcie-ta sama ,która musi poswiadczyc brak zon w momencie jak ślub jest zawierany na terenie np.Polski Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_55 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 05.02.09, 22:07 Poczytajcie!!! kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,80530,5636303,Urfi_znaczy__apos_bez_zobowiazan_apos_.html Odpowiedz Link Zgłoś
szypka81 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 05.02.09, 23:32 super artykuł! opisane zostało wspolczesne zycie młodych Egipcjan i nie tylko tych z kurortow... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2.baby Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 05.02.09, 23:47 Dzieki Sowa. Juz teraz wszystko wiem Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 11:00 Dziewczyny czy faktycznie którakolwiek skorzystała z detektywa? Możecie napisać czy to ma sens? Czy taki detektyw jest w stanie powiedziec na ile nasz mężczyzna to kłamczuch. W ogóle przeraża mnie to ,że wieksząść z nas żyje ciągłymi wątpliwościami a związki to jeden wielkie znak ?... Każdą sytuację podciągamy pod kłamstwo i w wiekszosci wypadków to kłamstwo. W sumie nie boję się ,ze mnie ktos wykorzysta finansowo , uczuciowo, ale nie chciałabym obudzic sie pewnego dnia ze świadomością ,że on ma żone i dziecko.Na innym poście dziewczyna pisze ,że papier potwierdzający jego stan cywilny mozna sobie.... Z drugiej strony po co tyle zabiegów całej rodziny (na innym poscie dziewczyna opisuje całą historie) skoro ja nie dam ani złotówki,nie załatwie vizy- jaki to ma sens wtedy??? Jaki sens brac mnie za żone skoro nie ma motywu finansowego i vizy? I czy zawsze ten ,ktory jest z poza kurortów turystycznych to na 99% oszust mający zone? Czy mieszkając w Egipcie (nie razem w mieszkaniu) jestesmy w stanie wyłapać kłamstwa? Im więcje czytam forum tym więcjej jestem przerażona ,tym wiecej niepewnosci i strachu we mnie, ale gdyby nie to forum pewnie wiekszę 90% by sie dawało robic im w ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
li.ly Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 11:09 Trzeba miec to szczescie i trafic na prawego i uczciwego faceta!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 11:16 Trafić...mało ich tam jest uczciwych , dlatego niech kobiety wiedzą jak skutecznie ich sprawdzac,a te ktore sprawdziły niech podzielą sie tym na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 12:52 engela_engela napisała: > Trafić...mało ich tam jest uczciwych (...) chyba już sobie odpowiedziałaś ... Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 13:57 engela_engela napisała: W ogóle przeraża mnie to ,że wieksząść z nas żyje ciągłymi wątpliwościami a związki to jeden wielkie znak ?... Każdą sytuację podciągamy pod kłamstwo i w wiekszosci wypadków to kłamstwo. jak cię tak wszystko przeraża i masz tyle wątpliwości - to może zmień sobie obiekt uczuć na mniej zawikłany w ilość żon, czyli typa monogamicznego... Odpowiedz Link Zgłoś
cleopatra.2 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 14:14 Ja uważam ,że niestety nie dotyczy to tylko wątpliwości w związkach z egipcjanami .W Polsce i gdzie indziej na świecie pojawiają się również jakieś wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 14:24 "jak cię tak wszystko przeraża i masz tyle wątpliwości - to może zmień sobie obiekt uczuć na mniej zawikłany w ilość żon, czyli typa monogamicznego..." Nie przypominam sobie ,żebym prosiła o rady czy mam zmienić obiekt uczuc. Rozumiem ,że Ty lecisz w tym temacie na żywioł,w ciemno ,na oślep? Jeżeli on mówi to ma ? Skoro trafiłaś na 100% obiekt uczuc to podziel się z nami tym. Ja uważam ,że kto pyta nie błądzi. Wolę mieć wątpliwości teraz , a nie potem. Przeraża mnie to co opisują dziewczyny , a Ciebie nie? Większośc tematów zaczynam nie tylko dla siebie ,ale dla wszystkich odwiedzających. Odpowiedz Link Zgłoś
kamma.2 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 14:44 Myslę, ze post wyżej to nie była krytyka, tylko dobra rada, bo z Twojego wątku wyziera taka naiwność, że aż szkoda Ciebie dziewczyno.... Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 15:11 "Autor: kamma.2 13.04.09, 14:44Dodaj do ulubionych Odpowiedz Myslę, ze post wyżej to nie była krytyka, tylko dobra rada, bo z Twojego wątku wyziera taka naiwność, że aż szkoda Ciebie dziewczyno...." kamma daruj sobie uprzejmości Odpowiedz Link Zgłoś
kamma.2 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 15:16 engela_engela napisała: > "Autor: kamma.2 13.04.09, 14:44Dodaj do ulubionych > Odpowiedz > Myslę, ze post wyżej to nie była krytyka, tylko dobra rada, bo > z Twojego wątku wyziera taka naiwność, że aż szkoda Ciebie > dziewczyno...." > > kamma daruj sobie uprzejmości jasne - ale pomyśl, moze już nie znajdzie się nikt kto Tobą potrząśnie Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 15:23 kamma popatrz ile tu dziewczyn , często szczęsliwych mężatek z Arabami, a często nie. Moje tematy to efekt czytania forum, a ja lubię prowokować tematami- nie wiąż każdego mojego postu z moim zyciem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 15:12 kamma.2 napisała: > Myslę, ze post wyżej to nie była krytyka, tylko dobra rada, bo > z Twojego wątku wyziera taka naiwność, że aż szkoda Ciebie dziewczyno.... dziękuję kamma za to że dobrze odczytujesz moje słowa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: do kamma 13.04.09, 15:15 dinah33 napisała: > kamma.2 napisała: > > > Myslę, ze post wyżej to nie była krytyka, tylko dobra rada, bo > > z Twojego wątku wyziera taka naiwność, że aż szkoda Ciebie dziewczyno.... > > dziękuję kamma za to że dobrze odczytujesz moje słowa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kamma.2 Re: do kamma 13.04.09, 15:17 dinah33 napisała: > dinah33 napisała: > > > kamma.2 napisała: > > > > > Myslę, ze post wyżej to nie była krytyka, tylko dobra rada, bo > > > z Twojego wątku wyziera taka naiwność, że aż szkoda Ciebie dziewczy > no.... > > > > dziękuję kamma za to że dobrze odczytujesz moje słowa :)) mysle podobnie :-)))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: do kamma 13.04.09, 15:20 kamma.2 napisała: mysle podobnie :-)))) pozdrawiam NICE :) Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 15:08 engela_engela napisała: > "jak cię tak wszystko przeraża i masz tyle wątpliwości - to może > zmień sobie obiekt uczuć na mniej zawikłany w ilość żon, czyli typa > monogamicznego..." > > Nie przypominam sobie ,żebym prosiła o rady czy mam zmienić obiekt > uczuc. > Rozumiem ,że Ty lecisz w tym temacie na żywioł,w ciemno ,na oślep? > Jeżeli on mówi to ma ? Skoro trafiłaś na 100% obiekt uczuc to > podziel się z nami tym. > Ja uważam ,że kto pyta nie błądzi. > Wolę mieć wątpliwości teraz , a nie potem. > Przeraża mnie to co opisują dziewczyny , a Ciebie nie? Większośc > tematów zaczynam nie tylko dla siebie ,ale dla wszystkich > odwiedzających. > engela w moim przypadku to jest bardzo proste - nie mam i nie zamierzam mieć faceta z Egiptu. Tanie chwyty egipskich gigolaków po prostu na mnie nie działają ...heh ... Poza tym nie działam bezmyślnie i na oślep. Jestem po prostu bacznym obserwatorem ludzkich zachowań w różnych sytuacjach. Tylko prawdziwe życie, życie we dwoje w dobrych i złych dniach, w czasie biedy i dostatku , w czasie choroby i znakomitego zdrowia , w czasie spędzania każdej chwili razem - pozwoli ci zweryfikować i poznać prawdziwą naturę i twarz drugiej osoby, niezależnie od tego kimkolwiek będzie twój wybranek. Kłamstwo ma krótkie nogi. Jeśli dobrze się maskuje, wcześniej czy później zdradzi się jakimś gestem, zachowaniem, wtedy będziesz wiedziała z kim mieszkasz pod jednym dachem. Jeśli nie ma w związku :szczerości,zaufania, wzajemnego szacunku,miłości oraz wspólnego podążania w tym samym kierunku - to ciężko to widzę. Ale jeśli życie pełne wątpliwości i znaków ??? - ci odpowiada - to ok, to twoje życie. Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
cleopatra.2 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 15:37 dobrze powiedziane dinah33 tylko mieszkając z kimś lub będąc przez dluższy czas ze sobą w róznych sytuacjach ,w tych dobrych i w tych trudniejszych jestesmy w stanie stwierdzic kim jest ta osoba...acz kolwiek za kilka lat może to ulec zmianie Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Jak sprawdzić czy ON ma żonę? 13.04.09, 17:49 cleopatra.2 napisała: > dobrze powiedziane dinah33 > tylko mieszkając z kimś lub będąc przez dluższy czas ze sobą w > róznych sytuacjach ,w tych dobrych i w tych trudniejszych jestesmy > w stanie stwierdzic kim jest ta osoba...acz kolwiek za kilka lat > może to ulec zmianie oczywiście że może... dlatego trzeba mądrze podchodzić do życia i mieć oczy szeroko otwarte Odpowiedz Link Zgłoś