jakub987 25.06.09, 19:15 Czy papierosy kupić w kraju czy w strefie wolnocłowej?Gdzie korzystniej?Proszę o prawdziwie prawdziwe odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota_marek_wawa Re: papierosy 25.06.09, 19:37 Tylko w strefie wolnoclowej, nalepiej w egipcie. Rok temu za karton bardzo dobrych papierow na lotnisku w hurghadzie placilismy w sklepie 4 $. Wiec kupismy 30 kartonow :) Starczylo w kraju na 10 miesiecy. A paierosy lepsze od tych dostepnych w Polsce. Dobrze ze na lotnisku jak ladowalismy nie bylo kontroli bagazow. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub987 Re: papierosy 25.06.09, 20:28 Witam- nam chodzi o zakup fajek na 2 tygodnie- cienkie damskie.Czy kupić je na Okęciu czy na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
dorkazam Re: papierosy 25.06.09, 23:26 kuoujcie na miejscu lub na bezcłówce egipskiej, papierosy tam są zdecydowanie tańsze, takze te cienkie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: papierosy 25.06.09, 23:31 zdecydowanie? Wrecz kilkakrotnie tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
anmaja76 Re: papierosy 26.06.09, 08:23 Cienkie damskie w Egipcie po 10 funtow za paczke, nie wiem ile na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub987 Re: papierosy 26.06.09, 09:46 A czy po przylocie do Hurghady zdążę zahaczyć o bezcłówkę? Nigdy tego nie robiłem, bo uczestniczylem w dzikim galopie do autokarów. Na Okęciu nie warto kupować? Wolałbym tam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: papierosy 26.06.09, 10:01 Na okeciu tez sa dosc tanie, okolo 40% ceny normalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: papierosy 26.06.09, 10:40 dorota_marek_wawa napisała: > Na okeciu tez sa dosc tanie, okolo 40% ceny normalnej. Co za bzdura. Ostatnio kupowałam, są w takiej samej cenie jak w kioskach jeśli jedziesz do Unii a jeśli poza Unię jakąś dychę taniej na kartonie, ale nie 40%! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: papierosy 26.06.09, 11:32 Dyche na kartonie? Dyche na kartonie to my mamy taniej jak kupujemy na stacji orlenu:) Wiekszosc ceny to podatek, jak jedziesz za unie sa duzo tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: papierosy 26.06.09, 12:45 gdyby były 40% tańsze to karton marlboro na bezcłówce kosztowałby 60 zł a nie 82 zł skoro w detalu są po ok. 10, dobrze liczę? Odpowiedz Link Zgłoś
ocean-1 Re: papierosy 26.06.09, 12:49 My kupowlismy na bezcłówce. Było taniej. Tylko, że te z angielskimi opisamy (bo te trzeba kupować) nie były za "ciekawe". Różnica w "smaku" była dość znaczna. Na miejscu kupiliśmy Cleopatry czy jakos tak i nawet nawet były. Odpowiedz Link Zgłoś
fazib Re: papierosy 26.06.09, 12:55 Po przylocie do Hurghady i wszystkich odprawach czekasz na bagaż przy podajnikach. W tym czasie możesz zrobić zakupy w sklepie wolnocłowym który jest obok podajników. Masz na to około 25 minut. Jak ja byłem na lotnisku w sklepie nie było kolejek, także spokojnie zdążysz coś kupić. Ja tylko z ciekawości pooglądałem co jest w sklepie. Nic nie kupiłem bo nie byłem zainteresowany zakupami. Cen nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś