25.06.09, 19:15
Czy papierosy kupić w kraju czy w strefie wolnocłowej?Gdzie
korzystniej?Proszę o prawdziwie prawdziwe odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • dorota_marek_wawa Re: papierosy 25.06.09, 19:37
      Tylko w strefie wolnoclowej, nalepiej w egipcie. Rok temu za karton bardzo dobrych papierow na lotnisku w hurghadzie placilismy w sklepie 4 $. Wiec kupismy 30 kartonow :) Starczylo w kraju na 10 miesiecy. A paierosy lepsze od tych dostepnych w Polsce. Dobrze ze na lotnisku jak ladowalismy nie bylo kontroli bagazow.
      • jakub987 Re: papierosy 25.06.09, 20:28
        Witam- nam chodzi o zakup fajek na 2 tygodnie- cienkie damskie.Czy
        kupić je na Okęciu czy na miejscu?
        • dorkazam Re: papierosy 25.06.09, 23:26
          kuoujcie na miejscu lub na bezcłówce egipskiej, papierosy tam są zdecydowanie tańsze, takze te cienkie ;)
          • dorota_marek_wawa Re: papierosy 25.06.09, 23:31
            zdecydowanie? Wrecz kilkakrotnie tansze.
            • anmaja76 Re: papierosy 26.06.09, 08:23
              Cienkie damskie w Egipcie po 10 funtow za paczke, nie wiem ile na lotnisku.
              • jakub987 Re: papierosy 26.06.09, 09:46
                A czy po przylocie do Hurghady zdążę zahaczyć o bezcłówkę? Nigdy
                tego nie robiłem, bo uczestniczylem w dzikim galopie do autokarów.
                Na Okęciu nie warto kupować? Wolałbym tam.
                Pozdrawiam.
                • dorota_marek_wawa Re: papierosy 26.06.09, 10:01
                  Na okeciu tez sa dosc tanie, okolo 40% ceny normalnej.
                  • jakub987 Re: papierosy 26.06.09, 10:17
                    Dziękujemy
                  • agnes315 Re: papierosy 26.06.09, 10:40
                    dorota_marek_wawa napisała:

> Na okeciu tez sa dosc tanie, okolo 40% ceny normalnej.

Co za bzdura. Ostatnio kupowałam, są w takiej samej cenie jak w
                    kioskach jeśli jedziesz do Unii a jeśli poza Unię jakąś dychę taniej
                    na kartonie, ale nie 40%!
                    • dorota_marek_wawa Re: papierosy 26.06.09, 11:32
                      Dyche na kartonie?
                      Dyche na kartonie to my mamy taniej jak kupujemy na stacji orlenu:)
                      Wiekszosc ceny to podatek, jak jedziesz za unie sa duzo tansze.
                      • agnes315 Re: papierosy 26.06.09, 12:45
                        gdyby były 40% tańsze to karton marlboro na bezcłówce kosztowałby 60
                        zł a nie 82 zł skoro w detalu są po ok. 10, dobrze liczę?
                        • ocean-1 Re: papierosy 26.06.09, 12:49
                          My kupowlismy na bezcłówce. Było taniej. Tylko, że te z angielskimi opisamy (bo
                          te trzeba kupować) nie były za "ciekawe". Różnica w "smaku" była dość znaczna.
                          Na miejscu kupiliśmy Cleopatry czy jakos tak i nawet nawet były.
                • fazib Re: papierosy 26.06.09, 12:55
                  Po przylocie do Hurghady i wszystkich odprawach czekasz na bagaż przy
                  podajnikach. W tym czasie możesz zrobić zakupy w sklepie wolnocłowym który jest
                  obok podajników. Masz na to około 25 minut.
                  Jak ja byłem na lotnisku w sklepie nie było kolejek, także spokojnie zdążysz coś
                  kupić.
                  Ja tylko z ciekawości pooglądałem co jest w sklepie. Nic nie kupiłem bo nie
                  byłem zainteresowany zakupami. Cen nie znam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka