orlandoo 12.03.06, 22:10 kupilem dvd w rosji.w polsce w odtwarzaczu nie dziala.Pokazuje sie info:wrong region error. Co robic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lacietis Re: dvd z RRRosji 13.03.06, 12:47 Spróbój na komputrze. Ale z Rosją to ma niewiele wspólnego. Po prostu inny format - lub wogóle płyta zpopsuta. Noramlne dvd kupowane na Białorusi i w Rosji chodzą mi na moim taniutkim [90zł] odtwarzaczu dvd bez problemów. A co masz? Coś ciekawego? Bo ja właśnie dostałem "Dniewnyj dozor" i "Tureckij gambit". Odpowiedz Link
Gość: lula Re: dvd z RRRosji IP: *.chello.pl 13.03.06, 20:07 no wlasnie mam dnevnyj dozor i nie chodzi.a kupilem mistrza i malgorzate i 5 innych ksiazek bulhakova na dvd i one chodza bez problemu. Odpowiedz Link
lacietis Re: dvd z RRRosji 14.03.06, 16:01 to znaczy masz serial telewizji "Rossija" Mastir i Margarita {10 odcinkowy}? A masz możliwość spiratowania go?... Odpowiedz Link
lacietis Re: dvd z RRRosji 15.03.06, 17:46 Wczoraj przeraziłem się, ze i mój "Dniewnyj dozor" nie chodzi - bo go jeszcze nie ogladałem i sprawdziłem. Filmu nie ogladałem - bo nie miałem czasu - ale wszelkie dodatki (klipy, reklamówki i "jak kręciliśmy film") odpaliły. Po prostu musisz sprawdzić w jakim formacie masz swoje dvd. możliwe, że to tak zwane deiksy - sporo tego na Wschodzie sie sprzedaje. Odpowiedz Link
Gość: beago@gazeta.pl Re: dvd z RRRosji IP: *.master.ru 16.03.06, 18:08 Kochani, to kwestia regionu.. spójrzcie uważnie z tyłu, na opakowaniu, jaka jest cyfra, jeśli jest "0", można odtwarzać na całym świecie, UE to "2" (i Polska), a sama Rosja to "5". Ale wiem, że jest program do odtwarzania w Polsce, nawet jeśli sie kupi z piątką, bo mój przyjaciel dostał ode mnie "Gambit" z "%", a jednak obejrzał Jeśli ktoś ma DVD przez kompa, to są programy dekodujące FreeDVD i AnyDVD Powodzenia, pozdrawiam!!! Bea Odpowiedz Link
szut Re: dvd z RRRosji 17.03.06, 11:18 ej ludziska.... To nie ma nic wspolnego z ewentualnym uszkodzeniem plyty, jest to kwestia kodu regionalnego plyty. Ale jest na to sposob. Odtwarzacz DVD (stacjonarny mam na mysli) mozna przestawic na multiregion. Zajrzyjcie na stronke: http://www.dvd.reviewer.co.uk/info/multiregion/hackable.asp. Trzeba tylko znalezc model swojego sprzetu i postepowac zgodnie z opisem. Ja swojego Philipsa przestawilem (wklepujac wlasciwy kod z pilota) i wszystkie plyty przywozone z Rosji dzialaja. Z tego co wiem, to problem moze byc z produktami Panasonic - firma nie udostepnia zadnych dodatkowych kodow, ale tez jest taka operacja mozliwa. Konieczny jest zakup specjalnego pilota (ale za ok. 25 funtow, wiec taniej kupic jakis niedrogi odtwarzacz, ktory mozna za darmo przestawic). Powodzenia Odpowiedz Link
Gość: orlandoo Re: dvd z RRRosji IP: *.chello.pl 17.03.06, 14:45 Dzieki za porady! Na pudelku dvd jest napis dvd-9. To chodzi o region? Odpowiedz Link
szut Re: dvd z RRRosji 17.03.06, 22:10 To bedzie wlasnie to. Chociaz Rosja ma region 5. Region 9 to taki niby uniwersalny "region free" (ale moze on np. wymagac odtwarzacza z takim samym regionem albo regionem 0 - tak mi sie wydaje) http://hometheaterinfo.com/dvd3.htm. Skoro nie chce chodzic, to na pewno pomoze przestawienie sprzetu na multiregion (czyli ten zerowy). Odpowiedz Link
Gość: lula Re: dvd z RRRosji IP: *.chello.pl 21.03.06, 19:57 Niestety przestrajanie mojej toshiby nic nie daje,ponadto dowiedziałem się,że przestrajając na rosję mogę już więcej nie wrócić do polskich nastawień odtwarzacza dvd.Więc trzeba się przejechać znowu do Konigsberga,aby zobaczyc dnevnyj dozor Odpowiedz Link
szut Re: dvd z RRRosji 22.03.06, 14:23 Nie mialem na mysli przestawiania na region 5 (rosje), tylko na multiregion, czyli na kod 0. Przy multiregionie dzialaja plyty ze wszystkich regionow A podaj mi jeszcze typ swojej toshiby, to sporobuje gdzies poszperac w necie. Odpowiedz Link
Gość: lula Re: dvd z RRRosji IP: *.chello.pl 22.03.06, 17:05 Toshiba SD-130E Przy przestawieniu na 0 też nie działa.Region Code Error No nic,pojade do Rosji i tam obejrze Odpowiedz Link
szut Re: dvd z RRRosji 22.03.06, 22:11 Sprobuj jeszcze poguglac z haslem hack / multiregion i typem dvd, moze sie cos znajdzie. A czy "Power off" robiles tylko z pilota? Przy niektorych modelach konieczne jest ponoc ich calkowite wylaczenie z sieci na kilka sekund. Odpowiedz Link