Dodaj do ulubionych

Sposób na jaskółki

IP: *.crowley.pl 22 lata temu
Wcześniej nie miałam z tym problemu, jakos mnie to omijało jednak teraz
zauważyłam, że w rogu mojego okna zaczyna tworzyć się gniazdko :)Jak temu
zapobiec tzn. nie chciałabym wieszać w oknie gazet albo reklamówek. Może
znacie jakiś inny sposób??? Jakieś preparaty bądź ozdobne gadżety??? Z góry
dziękuje :) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: rada najlepsza Re: Sposób na jaskółki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Pokochaj jaskółki!
      • Gość: Sabina Re: Sposób na jaskółki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Jaskółki - ja tam bym chciała, aby u mnie gniazdko zrobiły - podobno tam gdzie
        jaskółki gniazdko robią to dom jest szczęśliwy czy jakoś tak to było. Dawno
        temu słyszałam taki przesąd - ale zostaw je.
        • Gość: Mimi Re: Sposób na jaskółki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
          No jak sie lubi przez cale lato dzikie wrzeski jak tylko zrobi sie widno -
          czyli gdzies tak od 3 rano jaskolczej rodziny a do tego starannie zasrane
          ptasimi odchodami cale okno to mozna im pozwolic na gniazdo. Ogolnie one lepia
          bardzo szybko 1-2 dni wtedy trzeba te reklamowki powtykac albo kartki papieru
          we wszystkie katy okna - z obu stron jak zobacza to sie odczepia. Trzeba szybko
          dzialac bo jaskolki pracuja blyskawicznie a jak ulepia to gniazdo to juz jakos
          glupio im psuc, lepiej zapobiegac :) Ja w zeszlym roku mialam jazde z
          golebiami - tydzien mnie nie bylo, wracam a tu jajka a na nich pani golabkowa.
          Pozwolilam im zostac bo mi sie szkoda zrobilo a potem klelam na czym swiat
          stoi. Potworny smrod i brud, zmywalam to w rekawiczkach i masce (!!!) taki byl
          syf i wtedy powiedzialam sobie ze never never again!
          • Gość: pinia Re: Sposób na jaskółki IP: 62.148.87.* 22 lata temu
            powiazałam kolorowe wstążeczki,które fruwaja i je odsraszają....
        • kajmy Re: Sposób na jaskółki 22 lata temu
          Z tym szczęśliwym domem to by się zgadzało. Kiedy pozbyliśmy się gniazda z
          przyczyn jak niżej można wyczytać, to na początek okradli nam mieszkanie, potem
          problemy rodzinne, dalej zdrowotne i na koniec utrata pracy. Ale czy one są aż
          tak mściwe ? To chyba niemożliwe.
          Pozdrawiam
          kajmy
    • Gość: Kamila Re: Sposób na jaskółki IP: *.crowley.pl 22 lata temu
      Dzieki za wszystko. Ja tez bym z mila checia je zostawila w spokoju gdyby nie
      to ze nie mozna po nich umyc ani okna ani parapetu (ja nie wiem czym one sraja
      hehehe)a nie wiecie czy np. w IKEI albo PRAKTIKERZE nie mozna nic kupic co by
      sie przydalo???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka