Dodaj do ulubionych

Ten okropny kibel

IP: *.stud.uni-goettingen.de 22 lata temu
W moim sedesie, w miejscu gdzie stoi woda uporczywie osadza sie kamien. Nie
moge go zwalczyc mimo ze szoruje roznymi mleczkami. Czy znacie moze jakis
skuteczny srodek? Bede bardzo wdzieczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • byhanya Re: Ten okropny kibel 22 lata temu
      moze jest na tyre zniszczony, ze szkliwo jet tak porowate i osadza sie na nim
      wszystko. sprobuj "pikasat" plyn doskonaly!!!
      • Gość: hania Re: Ten okropny kibel IP: *.ld.euro-net.pl 22 lata temu
        Cillit /żel/ o ile tak się pisze. Ten który "bez trudu usuwa kamień i rdzę".
        To święta prawda. Myślałam, że tego syfu w wynajętym ieszkaniu nic nie
        wyczyści. A jednak...
        Jest też świetny na zmatowiałą glazurę.
        • agnesp76 Re: Ten okropny kibel - popieram 22 lata temu
          U moich rodziców sedes ma około 30 lat i też jest zmatowiony z dużą ilością
          kamienia - pomógł Cilit do toalet. Zaznaczam do toalet - on jest silniejszy niż
          inne Cility mleczka, żele, płyny. Początkowo trzeba było się naszorować, ale
          teraz wystarczy regularne mycie i niekoniecznie za każdym razem Cilitem.
          • Gość: Ela Re: Ten okropny kibel - popieram IP: *.stud.uni-goettingen.de 22 lata temu
            Dzieki Wam za rady. Ja probowalam ju Cillitem ale bez wiekszego skutku.Pewnie
            sprobuje jeszcze tym speclalnym do toalet( ten moj byl "noramalny")
            • grrrrw Re: Ten okropny kibel - popieram 22 lata temu
              Zacznij od tego, ze wybierzesz na noc wodę z kolanka (szmata). I dopiero wtedy
              na to puste osuszone miejsce lej jakiś zel do toalet. Mozna próbować poskrobac
              nożem. I znów zalać, poskrobąc aż do czysta zejdzie. Wtedy napełnić wodą.
              Ceremonie powtarzac czesto.
              • Gość: Laura Re: Ten okropny kibel - popieram IP: 212.244.161.* 22 lata temu
                Ogromnie spodobało mi się użycie w kontekście procedury szorowania sedesu
                określenie grrrw "ceremonia". Włączę do słownika domowego! :-)
          • Gość: ewa Re: Ten okropny kibel - popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
            Dzieki za rade, dostosowałam się do wskazówki i mój sedes wreszcie lśni-
            potwierdzam Cilit do wc.
        • moniq_c Re:cillit 22 lata temu
          potwierdzam ten cillit jest super :)
          wczoraj byłam w ciężkim szoku - wlałam trochę tego płynu na rudy zaciek na
          muszli -wyszłam na chwilę z łazienki, a jak wróciłam to nawet tego szorować nie
          musiałam, bo to paskudztwo sobie po prostu cudownie znikło ;))
    • basia553 Re: Ten okropny kibel 22 lata temu
      To nie zart, ale bardzo dobre sa Correga Tabs do sztucznych zeböw!
      Nie wiem jak przy bardzto grubej, starej warstwie kamienia, ale ja stosuje co
      pare tygodni i bardzo pomaga!
      • byhanya Re: Ten okropny kibel 22 lata temu
        oxi tez dziala ale zdaje sie ze tylko odbarwia. corega tabs rzeczywiscie.
        niszczy bialko i odwapnia...
        • Gość: Opty Re: Ten okropny kibel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
          Reiniger WC (niemiecki)kupiony w OBI
    • Gość: einah Re: Ten okropny kibel IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu
      może dobry będzie domestos?
    • Gość: Marg Re: Ten okropny kibel IP: *.mofnet.gov.pl 22 lata temu
      a my wlaliśmy 0,5L octu (zwykłego) i zostawiliśmy na noc....na drugi dzień nie
      było problemu:)
      pozdrawiam
      • Gość: deanna Re: Ten okropny kibel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Są jeszcze takie musujące tabletki do kibla, wrzuca się na noc. Można je dostać
        na bazarze (u takich panów z rzeczami z Niemiec) albo w Obi.
        • Gość: cytryna Re: Ten okropny kibel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
          do kibla wlać wrzątek [zawartość czajnika],następnie wsypać 2 torebki kwasku
          cytrynowego,poczekać około 1godziny.Ciepła woda przyśpiesza rozpuszczanie
          kamienia,nie trzeba też wyciągać wody szmatą.Kwasek przyjemnie pachnie.
          • Gość: Dana Re: Ten okropny kibel IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 22 lata temu
            Tez uwazam ze najlepsze sa kwasy (cytrynowy albo octowy).Jestem chemikiem.
        • Gość: bea975 Re: Ten okropny kibel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
          Właśnie wypróbowałam te tabletki z OBI. Rewelacja. Wreszcie udało mi się
          doczyścić miejsca do których nie mogłam dotrzeć szczotką.
      • magnus74 Re: Ten okropny kibel 22 lata temu
        z octem niezły pomysł tyle że śmierdzi w całym mieszkaniu
    • Gość: ona Re: Ten okropny kibel IP: *.we.client2.attbi.com 22 lata temu
      pumeksem albo coca-cola
    • Gość: Babulan Re: Ten okropny kibel IP: 217.153.70.* 22 lata temu
      Tabletki do mycia w zmywarce rewelacyjneeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!
      Polecam!!
      • Gość: aga Re: Ten okropny kibel IP: *.net.autocom.pl 22 lata temu
        ja nie b awie sie w kupowanie specjalnych plynow do toalet, szkoda zachodu i
        pieniedzy, z tebletkami do zmywarki..musze wyprobowac, natomiast niezawodnie
        zawsze dziala vanish w plynie, uzywam do prania regularnie, a do ubikacji
        podlewam raz na czas, zostawiam na chwile, ma to ta zalete ze nie smierdzi tak
        jak domestos czy cilit, a nawet pachnie swiezo, gwarantuje bielusienka muszle.
    • dominika8 Re: Ten okropny kibel 22 lata temu
      też popieram kwasek cytrynowy, nie tylko do WC, ale też nim odkamieniam czajnik
      elektryczny. Ostatnio kwaskiem walczyłam z kamieniem, wokół baterii umywalkowej-
      rewelacja.
      A żeby zapobiegać odkładaniu się kamienia w muszli, trzeba kupić takie
      koloryzujące wodę wkłady, wrzuca się je do spłuczki, nie tylko ładnie pachną
      ale i zapobiegają osadzaniu się kamienia.
      • Gość: julka Re: Ten okropny kibel IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22 lata temu
        Te tabletki są do niczego! Przez pierwsze dwa dni woda leci granatowa, a
        trzeciego już ledwo niebieska.Tak samo jak żele w pojemniczkach. Przez pierwsze
        dni jest ok, i nagle wszystko zlatuje do kibla
        • Gość: kl Re: Ten okropny kibel IP: *.net 22 lata temu
          Kostki (chyba "Duck coś tam) barwią wodę długo-ok. 2 tyg.
    • Gość: Ania Re: Ten okropny kibel IP: *.net.autocom.pl 22 lata temu
      Ja też miałam ten problem.Stary sedes i ciągle osadzał sie na nim okropny
      kamień.Kupiłam ostatnio Cilit Bang usuń wodę z sedesu zalej cilitem chwilkę
      odczekaj i wyszoruj.Naprawdę super choc dość drogi,ale polecam
    • Gość: Goga Re: Ten okropny kibel IP: *.bj.uj.edu.pl 21 lat temu
      A ja przeczytałam w zeszłym tygodniu Wasze rady i wsypałam do muszli (bez
      wrzątku) torebkę kwasku. Potem kamień odpadał jak najęty - a był okropny i
      wcześniej nie byłam w stanie go pokonać ( C. bang nie stosowałam)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka