Dodaj do ulubionych

UCIĄŻLIWI SĄSIEDZI !!!

21 lat temu
WITAM I PROSZE O JAKĄŚ RADĘ,A MIANOWICIE WPROWADZILISMY SIE NIEDAWNO DO
NOWEGO MIESZKANIA,JEST TO DOMEK,MY NA DOLE A SĄSIEDZI NAD NAMI,NO I W TYM
CAŁY PROBLEM,MAJA SYNAKA,MOŻE 4 LETNIEGO,KTÓRY BIEGA JAK OPĘTANY,MAŁO NAM
SYFIT NA GŁOWE NIE SPADNIE,BYŁAM ICH POPROSIĆ RAZ ŻEBY TROCHE PILNOWALI
DZIECIAKA ŻEBY NIE BIEGAŁ,BYŁ DRUGI RAZ MÓJ MĄŻ,ALE TO NIE PRZYNIOSŁO ŻADNEGO
SKUTKU,PROSZĘ WIĘC O RADĘ WAS,CO MAMY ROBIĆ ?? JAK PRZEKONAC SĄSIADÓW DO
NAMÓWINIA DZICKA ŻEBY TAK NIE BIEGAŁ ?? BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA KAŻDA RADĘ :)
POZDRAWIAM.
Obserwuj wątek
    • basia553 Re: UCIĄŻLIWI SĄSIEDZI !!! 21 lat temu
      Nie pisz duzymi literami, bo to krzyk.
      Masz pecha, ze dom jest taki akustyczny. Bo wymagac od 4-latka, zeby przestal
      biegac, jest bez szansy na powodzenie. Dzieciak ma temperament. Poczekaj na
      lato, to bedzie wiecej na dworze biegal. Poczekaj az dorosnie. Badz cierpliwa i
      wyrozumiala.
    • pieskuba Re: UCIĄŻLIWI SĄSIEDZI !!! 21 lat temu
      Wyrozumiałość dobra rzecz, ale czterolatkowi można już wytłumaczyć, żeby nie
      latał bez przerwy po mieszkaniu. Czterolatki czasem rysują, oglądają
      książeczki, bajki, ustawiają coś z klocków, mają samochodziki i inne takie
      cuda. Może tak naprawdę biega mniej niż Ci się wydaje? Inna sprawa to to, czy
      na podłodze, po której się przemieszcza, jest dywan i co dziecko ma na nogach:o(

pieskuba
      • allija Re: UCIĄŻLIWI SĄSIEDZI !!! 21 lat temu
        Dziecko ci przeszkadza? Pociesz się tym, że z czasem to się uspokoi, dzieciak
        wyrośnie. Poza tym dziecko chodzi wcześnie spac, myślę, że tak o 20.00 masz juz
        spokój.
        Co mają powiedzieć ci, których sąsiadami są balangowicze, notoryczni pijacy,
        uczniowie szkół muzycznych, głośno współżyjący sąsiedzi itd, itp. Pełno tu
        takich wątków.
    • Gość: Kaja Re: UCIĄŻLIWI SĄSIEDZI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Lepiej ze to dziecko a nie jacyś imprezowicze...Dziecko w wieku 4 lat jest
      bardzo ruchliwe, juz za niedługo napewno przestanie biegac.A może i ty za
      niedługo założysz rodzinę?A jak ty zachowujesz sie w swoim mieszkaniu Czy nie
      pomyślałaś że być moze też przeszkadzasz swoim sąsiadom???
    • Gość: tymczasowy Re: UCIĄŻLIWI SĄSIEDZI !!! IP: *.tvp.pl 21 lat temu
      Witaj
      Mam ten sam problem i z tego co widzę coraz więcej ludzi spotyka się z takimi
      uciążliwościami. Poprzedni lotator nade mną tez miał dziecko i jakoś nie miałem
      z nim takich problemów.
      Teraz ani nie można spokojnie obejrzeć tv, ani poczytać ani poprostu odpocząć.
      Przyłączam się więc do pytania.
      pzdr.
      • Gość: wredna(?) Re: UCIĄŻLIWI SĄSIEDZI !!! IP: *.chello.pl 21 lat temu
        Na początku drobne wyjaśnienie - jestem matka bliźniaków(!), dzis juz 15
        letnich, ale miały i 2 i 3 i 4 lata, a my mieszkalismy i mieszkamy wśród ludzi,
        a mnie do głowy nie przyszło, żeby z tego powodu, że JA mam dzieci ktos INNY
        miał systematycznie zakłócany spokój.
        Nie jest prawdą, że dzieci nie można ujarzmić - mozna, trzeba tylko chcieć. My
        chodzilismy na bardzo długie spacery, jeździliśmy na rowerze, chodzilismy na
        pływalnię. Po takim zmęczeniu na zewnątrz moje dzieci padały! Oczywiście
        zdarzały się szalone zabawy, ale nie trwały one zbyt długo, bo od zawsze
        uczyliśmy dzieci, że nie same żyją na świecie.
        Telewizor- tak, ale nie za głosno. Nie widzę więc konieczności
        usprawiedliwiania rodziców 4 latka. Po prostu nie chce im się zająć dzieckiem i
        tyle.... Jestem wredna więc proponowałabym pieknym za nadobne - sąsiad z dołu
        też może uprzkrzyć życie. A to można trochę głośniej nastawić radio, a to
        grillować, a to urządzić imprezę. Jak zwróca uwagę - przypomnieć zabawy 4 latka
        i zaproponowac kompromis.
        Generalnie jestem przeciwna złym stosunkom z sąsiadami, ale czasem inaczej nie
        można.
        P.S. Dzis moje dzieci czasem urządzają "balangi" - zwykle dzieje się to na
        dzialce, gdzie nikomu się nie przeszkadza ( zawsze są dorosli, którzy panuja
        nad sytuacją no i skład gości jest znany). Kiedyś urządziliśmy urodziny w
        domu....zapraszając sąsiadów. Wtedy ewentualny hałas raczej nikomu nie
        przeszkadzał. Pozdrawiam.
    • jadwiga_r Re: UCIĄŻLIWI SĄSIEDZI !!! 21 lat temu
      Ktoś zastosował na uciązliwych sasiadów głośniki rozkręcone na cały regulator
      przystawione do ich ściany /sufitu/,w tym czasie gdy oni odpoczywali.
      Przy tym zachował godziny ciszy nocnej,które są zamieszczone w regulaminie
      wywieszonym na klatce schodowej.
      Chyba robił to w soboty i w niedzielę,gdy wszyscy dłużej spali.
      Skutecznie pomogło.
      • kalewi Re: UCIĄŻLIWI SĄSIEDZI !!! 21 lat temu
        ja nie wiem, czy faktycznie 4-letnie dziecko biega caly czas bez przerwy po
        mieszkaniu ?? a sama masz dzieci?? jesli tak to jestes malo wyrozumiala ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka