aka79 21 lat temu Co robić, żeby buty nie obcierały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :))))))))) Re: obcierające buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu Zdjąć buty! Odpowiedz Link Zgłoś
sand_witch Re: obcierające buty 21 lat temu Polecam krem przeciw obtarciom stóp z Avonu. Smaruje się nim te miejsca na stopach, które przewidujesz, że mogą zostać obtarte. A poza tym, dlaczego cię obcierają? Są za ciasne? za twarde? z plastiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: obcierające buty IP: *.hsd1.il.comcast.net 21 lat temu Niestety nie znam zlotgo srodka na obcierajace buty.Musisz je poprostu rozchodzic,najlepiej miej przy sobie zawsze plasterki jak gdzies wychodzisz,albo od razu naklejaj na miejsca gdzie wiesz ze cie but zawsze obciera. Ja kupuje zawsze buty ze skory i to dobrej firmy ale uwierz ze nie ma regoly,nowe przewaznie obcieraja,poprostu but musi sie przystosowac do twojej stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: obcierające buty 21 lat temu potraktuj je denaturatem w tym miejscu, gdzie Cię obcierają. to trochę zmiękczy skórę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: obcierające buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Ja też mialam taki problem, kupilam specjalną piankę, popryskalam i do tej pory jest ok. tylko trzeba odrazu pom popryskaniu nałozyć na jeszcze wilgotne.Nazwa pianki to:Master Dilatatore. Kupilam ją w obuwniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: obcierające buty IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu Jeśli masz skórzane buty albo takie skóropodobne to przed założeniem zwilż od środka but w tych miejscach, co cię obcierają spirytusem salicylowym lub denaturatem (tylko denaturat w przypadku ciemnych butów bo barwi na niebiesko) i pochodz w tych butach. Buty idealnie się dopasują, ale nie rozciągną. Ja to kiedyś usłyszałam i stosuję od lat, gdyż też mam często taki problem przy zakupie nowych butów Odpowiedz Link Zgłoś