Dodaj do ulubionych

obcierające buty

21 lat temu
Co robić, żeby buty nie obcierały?
Obserwuj wątek
    • Gość: :))))))))) Re: obcierające buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Zdjąć buty!
    • sand_witch Re: obcierające buty 21 lat temu
      Polecam krem przeciw obtarciom stóp z Avonu. Smaruje się nim te miejsca na
      stopach, które przewidujesz, że mogą zostać obtarte. A poza tym, dlaczego cię
      obcierają? Są za ciasne? za twarde? z plastiku?
      • Gość: Kasia Re: obcierające buty IP: *.hsd1.il.comcast.net 21 lat temu
        Niestety nie znam zlotgo srodka na obcierajace buty.Musisz je poprostu
        rozchodzic,najlepiej miej przy sobie zawsze plasterki jak gdzies
        wychodzisz,albo od razu naklejaj na miejsca gdzie wiesz ze cie but zawsze
        obciera.
        Ja kupuje zawsze buty ze skory i to dobrej firmy ale uwierz ze nie ma
        regoly,nowe przewaznie obcieraja,poprostu but musi sie przystosowac do twojej
        stopy.
    • zzzytkaaa Re: obcierające buty 21 lat temu
      potraktuj je denaturatem w tym miejscu, gdzie Cię obcierają. to trochę zmiękczy
      skórę
      • Gość: ewa Re: obcierające buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Ja też mialam taki problem, kupilam specjalną piankę, popryskalam i do tej pory
        jest ok. tylko trzeba odrazu pom popryskaniu nałozyć na jeszcze wilgotne.Nazwa
        pianki to:Master Dilatatore. Kupilam ją w obuwniczym.
        • Gość: evi Re: obcierające buty IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Jeśli masz skórzane buty albo takie skóropodobne to przed założeniem zwilż od
          środka but w tych miejscach, co cię obcierają spirytusem salicylowym lub
          denaturatem (tylko denaturat w przypadku ciemnych butów bo barwi na niebiesko) i
          pochodz w tych butach. Buty idealnie się dopasują, ale nie rozciągną. Ja to
          kiedyś usłyszałam i stosuję od lat, gdyż też mam często taki problem przy
          zakupie nowych butów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka