Dodaj do ulubionych

sweter po praniu sie zbiegl

IP: *.ipt.aol.com 21 lat temu
Moj ulubiony sweter ( welniany ) zbiegl sie po praniu, bede wdzieczna za
kazda rade , jak mozna go przywrocic do pierwotnego stanu
Obserwuj wątek
    • Gość: paranaw Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Bardzo prosto. Idź do apteki i kup buteleczkę gliceryny. Nalej do miski ciepłej
      wody, dodaj glicerynę i zamocz w tym sweter. Powygniataj go trochę a potem
      wyciągnij, delikatnie wykręć i po prostu naciągnij do pierwotnych wymiarów
      (bardzo łatwe) i tyle. Uważaj, żeby nie przesadzić z naciąganiem.
      Powodzenia
      • Gość: jhj Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
        jak duzo tej gliceryny trzeba nalac?
        • e_margot Re: sweter po praniu sie zbiegl 21 lat temu
          podciągam wątek
          ile tej gliceryny wlać?w jakich proporcjach rozcieńczyć z wodą? i czy działa to
          na swetry, które już dość dawno się zbiegły w praniu?
        • zolzietta Re: sweter po praniu sie zbiegl 21 lat temu
          Podpinam się do pytania
          • Gość: AnkaK Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: *.enterpol.pl 21 lat temu
            I ja się podpinam do pytania .
      • Gość: beata Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21 lat temu
      • Gość: beata Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21 lat temu
        wlasnie jestem po przykrym doswiadczeniu z gliceryna,sweter jeszcze bardziej
        sie skurczyl...
        • Gość: kayka Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: 81.210.22.* 20 lat temu
          ja kupilam plyn do plukania z lanoliną. Wylalam cala butelke na sweter, troche
          go pogniotlam, ponaciagalam i jest ok.
          SPróbuj
        • jadwiga_r Re: sweter po praniu sie zbiegl 20 lat temu
          Może zastosowałaś zbyt gorącą wodę do prania swetra i płukania w glicerynie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka