Gość: Desperatka IP: *.ipt.aol.com 21 lat temu Moj ulubiony sweter ( welniany ) zbiegl sie po praniu, bede wdzieczna za kazda rade , jak mozna go przywrocic do pierwotnego stanu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paranaw Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Bardzo prosto. Idź do apteki i kup buteleczkę gliceryny. Nalej do miski ciepłej wody, dodaj glicerynę i zamocz w tym sweter. Powygniataj go trochę a potem wyciągnij, delikatnie wykręć i po prostu naciągnij do pierwotnych wymiarów (bardzo łatwe) i tyle. Uważaj, żeby nie przesadzić z naciąganiem. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhj Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu jak duzo tej gliceryny trzeba nalac? Odpowiedz Link Zgłoś
e_margot Re: sweter po praniu sie zbiegl 21 lat temu podciągam wątek ile tej gliceryny wlać?w jakich proporcjach rozcieńczyć z wodą? i czy działa to na swetry, które już dość dawno się zbiegły w praniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: *.enterpol.pl 21 lat temu I ja się podpinam do pytania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21 lat temu wlasnie jestem po przykrym doswiadczeniu z gliceryna,sweter jeszcze bardziej sie skurczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayka Re: sweter po praniu sie zbiegl IP: 81.210.22.* 20 lat temu ja kupilam plyn do plukania z lanoliną. Wylalam cala butelke na sweter, troche go pogniotlam, ponaciagalam i jest ok. SPróbuj Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: sweter po praniu sie zbiegl 20 lat temu Może zastosowałaś zbyt gorącą wodę do prania swetra i płukania w glicerynie. Odpowiedz Link Zgłoś