asia261 21 lat temu jak przygotowujecie pieczarki? ystarczy ze je umyjecie czy tez zawsze obieracie? tak sie nad tym ostatio zastanawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pikantna_pralineczka Re: pieczarki 21 lat temu Ja nie myję pieczarek tylko je obieram. W końcu skórka ładnie sama schodzi. Wybieram jednak zawsze tylk takie, które nie są otwarte, bo inaczej musiałabym jakoś umyć blaszki pod spodem kapelusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: pieczarki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21 lat temu Czy otwarte czy zamknięte zawsze obieram, mimo, że nieraz są super białe. I już potem nie myję :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pieczarki IP: 195.205.3.* 21 lat temu nie kupuje nigdy białych pieczarek, ponieważ sa one napromieniowane dla ładnego wygladu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka Re: pieczarki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21 lat temu Krociutko splukuje z widocznych zanieczyszczen i obsuszam na sitku. W tv specjalisci zalecaja tylko mechanicznie usunac brud ale mnie to nie przekonuje. Dawniej obieralam ale teraz mi szkoda ubytku masy /i czasu/. Nie dotyczy pieczarek z przeceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: pieczarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu Tylko dokładnie myję. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joszka Re: pieczarki IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21 lat temu A ja myję Domestosem.Potem są bielutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyspy_borneo Re: pieczarki 21 lat temu po co obierać.Przecież esnecja smaku pieczarkowego kryje się właśnie w jej skórce!. Ja tylko myję pieczarki ale odpowiednio wcześniej- tak żeby zdążyły dokładnie obeschnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magpie101 Re: pieczarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu nie myje ani nie obieram. usowam resztki ziemi, kroje i smaze lub gotuje. kiedys obieralam i mylam ale nie byly takie smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
abracadabra1 Re: pieczarki 21 lat temu Pieczarek sie nie myje ani nie obiera . Co do smazenia to obsuszac na patelni w niewielkiej ilosci tluszczu az sie przyrumienia potem posolic ( inaczej sie ugotuja ) a nastepnie dodadac do gotowych potraw i zup lub salatek na samym koncu . Inaczej straca smak i zapach z duszonych i gotowanych zostanie tylko " cialo' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgorzata Re: pieczarki IP: *.ri.ri.cox.net 21 lat temu Abracadabra1 Wrescie napisala madrze,za co jej dziekuje.Pieczarek sie nie myje tylko czysci. Odpowiedz Link Zgłoś