Dodaj do ulubionych

mrówki w kuchni

20 lat temu
Potrzebuję porady. Jak sobie poradzić z mrówkami buszujacymi po meblach w
kuchni?
Bede wdzieczna za wszystkie rady
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nikita1978 Re: mrówki w kuchni 20 lat temu
      byla kiedys taka biala kreda dzialajaca na mrówki ktora rysowało sie delikatnie
      w miejscu gdzie pojawialy sie mrowki , mozna zetrzec na tarce i polozyc na
      jakims spodeczku w rogu przy szafkach ...
    • zofia_r Re: mrówki w kuchni 20 lat temu
      Jeżeli zamieszkujesz w bloku, zgłoś problem w administracji. Powinni
      przeprowadzić dezynsekcję w całym bloku, bo nic nie pomoże, gdy Ty będziesz
      walczyć z mrówkami w swoim domu.
      One chodza po rurach w całym pionie.
      Musisz wypatrzeć skąd wychodzi kolonia mrówek. Potraktuj je nawet areozolem na
      muchy.
      Gdy miałam mrówki faraonki,to rozkładałam kupeczki żółka gotowanego zmiesznago
      z kryształkami kwasu bornego /z apteki/. One to lubią, i grupują się w jednym
      miejscu, a nie wędrują wszędzie, gdzie jest zywność.
      Należy codziennie opróżniać kosz na śmieci,bo lubią resztki mięsa
    • amerika1 Re: mrówki w kuchni 20 lat temu
      ja tez kiedys to miałam, kup w jakimś gospodarczym sklepie lub ogrodniczym
      płytki na takie rzeczy, od razu znikaja :-)))
      • Gość: bydz Re: mrówki w kuchni IP: *.aster.pl 20 lat temu
        U mnie adminstracja dała sobie spokój z mrówkami, bo nie miała już sił z nimi
        walcxyzć. Ja mogę napisać Ci jak, walczyłam z nimi, ponieważ nienawidze
        robactwa łażącego mi po produktach. Były w kuchni, w łazience i WC. Mrówki są
        tam, gdzie jest ich "królowa". Ja je zwalczałam ponad miesiąc, ale minęło
        kilka lat i nie wróciły. ZAuważ, że one wędrują zawsze tym samym szlakiem.
        Kupiłam pojemniczki malutkie wypełnione różowymi kuleczkami i nakleiłam je
        naścianie na ich szlaku . Przez kilka dni omijały "przeszkodę", ale kiedyś
        zauważyłąm, że wchodzą do pojemniczka i wynoszą kuleczki. Szły i gineły mi w
        doniczce na parapecie. Okazało się po podniesieniu doniczki, że tam siedziała
        królowa, a one donosiły jej jedzonko. Nie czekłąm aż otruje się kuleczkami
        wyrzuciłam ja a one się wyniosły. W łazience ślad się urywał pod szfeczką ze
        zlewem-nie do ruszenia, ale na drodze wysypałam truciznę i po kilku dniach
        załapały. Wyniosły się bo pewnie zdechła królowa. Zapytaj w sklepie o środek na
        mrówki coś Ci dadzą.Trochę piszę chaotycznie, ale Mały mi przeszkadza,
        powodzenia.
        • Gość: x Re: mrówki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Dobra jest metoda jw. albo płytka Globol (żółta)
          • agnie_cha1 Re: mrówki w kuchni 20 lat temu
            Dzięki za wasze rady. A zna ktoś może taki domowy sposób pozbycia sie insektów.
            Coś o takim sposobie kiedys słyszałam, ale nie pamiętam co to należało rozsypać
            na miejscach gdzie te mrówki chodzą.
            Zna ktoś takę metode?
            WESOŁYCH ŚWIĄT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka