agnie_cha1 20 lat temu Potrzebuję porady. Jak sobie poradzić z mrówkami buszujacymi po meblach w kuchni? Bede wdzieczna za wszystkie rady Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikita1978 Re: mrówki w kuchni 20 lat temu byla kiedys taka biala kreda dzialajaca na mrówki ktora rysowało sie delikatnie w miejscu gdzie pojawialy sie mrowki , mozna zetrzec na tarce i polozyc na jakims spodeczku w rogu przy szafkach ... Odpowiedz Link Zgłoś
zofia_r Re: mrówki w kuchni 20 lat temu Jeżeli zamieszkujesz w bloku, zgłoś problem w administracji. Powinni przeprowadzić dezynsekcję w całym bloku, bo nic nie pomoże, gdy Ty będziesz walczyć z mrówkami w swoim domu. One chodza po rurach w całym pionie. Musisz wypatrzeć skąd wychodzi kolonia mrówek. Potraktuj je nawet areozolem na muchy. Gdy miałam mrówki faraonki,to rozkładałam kupeczki żółka gotowanego zmiesznago z kryształkami kwasu bornego /z apteki/. One to lubią, i grupują się w jednym miejscu, a nie wędrują wszędzie, gdzie jest zywność. Należy codziennie opróżniać kosz na śmieci,bo lubią resztki mięsa Odpowiedz Link Zgłoś
amerika1 Re: mrówki w kuchni 20 lat temu ja tez kiedys to miałam, kup w jakimś gospodarczym sklepie lub ogrodniczym płytki na takie rzeczy, od razu znikaja :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydz Re: mrówki w kuchni IP: *.aster.pl 20 lat temu U mnie adminstracja dała sobie spokój z mrówkami, bo nie miała już sił z nimi walcxyzć. Ja mogę napisać Ci jak, walczyłam z nimi, ponieważ nienawidze robactwa łażącego mi po produktach. Były w kuchni, w łazience i WC. Mrówki są tam, gdzie jest ich "królowa". Ja je zwalczałam ponad miesiąc, ale minęło kilka lat i nie wróciły. ZAuważ, że one wędrują zawsze tym samym szlakiem. Kupiłam pojemniczki malutkie wypełnione różowymi kuleczkami i nakleiłam je naścianie na ich szlaku . Przez kilka dni omijały "przeszkodę", ale kiedyś zauważyłąm, że wchodzą do pojemniczka i wynoszą kuleczki. Szły i gineły mi w doniczce na parapecie. Okazało się po podniesieniu doniczki, że tam siedziała królowa, a one donosiły jej jedzonko. Nie czekłąm aż otruje się kuleczkami wyrzuciłam ja a one się wyniosły. W łazience ślad się urywał pod szfeczką ze zlewem-nie do ruszenia, ale na drodze wysypałam truciznę i po kilku dniach załapały. Wyniosły się bo pewnie zdechła królowa. Zapytaj w sklepie o środek na mrówki coś Ci dadzą.Trochę piszę chaotycznie, ale Mały mi przeszkadza, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: mrówki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Dobra jest metoda jw. albo płytka Globol (żółta) Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_cha1 Re: mrówki w kuchni 20 lat temu Dzięki za wasze rady. A zna ktoś może taki domowy sposób pozbycia sie insektów. Coś o takim sposobie kiedys słyszałam, ale nie pamiętam co to należało rozsypać na miejscach gdzie te mrówki chodzą. Zna ktoś takę metode? WESOŁYCH ŚWIĄT Odpowiedz Link Zgłoś