Dodaj do ulubionych

Twój podpis zdradzi, kim jesteś

• Gość: ewa Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      A mnie nie ma. Cieszyć się czy płakać? ;-)
    • Gość: YJG Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.glos.pl 20 lat temu
      ...chyba nie nadaję się na grafologa: w żaden sposób nie umiem dostrzec
      liter "j", "y" i "g" - w nazwisku Kowalski ( przykład przedostatni)
    • murderdoll Ale jestem fajna! ;p 20 lat temu
      Macie przed soba post osoby spragnoinej serdecznosci, wrazliwej,
      optymistycznej, lubianej, ktorej zalezy na uznaniu innych i ma zaburzone
      poczucie wlasnej atrakcyjnosci ;)).
      Nie wiem jak wam, ale moim zdaniem pierwsza litera drugiego podpisu w
      najmniejszym stopniu nie przypomina litery ozdobnej.
    • Gość: krzykolodziej podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      jestem o tym całkowicie przekonany. Sam zajmuję sie grafologią od paru dobrych
      lat, i nie jest to wcale jakaś magiczna umiejętnosć.
      Jedno jest pewne, jeśli poprawimy swój charakter pisma, polepszy sie nasze
      zdrowie.
    • Gość: 2 Na fotce kibic i "Żegnamy się", a tam tekst o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      ...grafologii. Ja p.i.e.r.d.o.l.ę!!!!!!!!
    • rysiu.ochucki Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu
      Do kogo mam wysłać swoj podpis i tekst odrecznie piórem napisany abym otrzymał analizę tego co tam można wyczytać?
      Chętnie bym sie zapoznał z tymi wnioskami.
      • Gość: Mietek Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: 213.25.164.* 20 lat temu
        Wyślij do mnie, ale tylko wraz z numerem konta w banku i nr dowodu
        osobistego :).
    • Gość: Logik Przyczyna a skutek ! IP: *.aei.mpg.de 20 lat temu
      Artykul sprawia wrazenie, ze autor robi czytelnikom wode z mozgu mylac przyczyne
      ze skutkiem. Jesli zmiany charakteru pisma sa wynikiem problemow z charakterem,
      w co mozna uwierzyc, to nie mozna twierdzic, ze ta relacja zachodzi rowniez w
      przeciwna strone: naprawiajac pismo naprawimy siebie. Taka teze trzeba by
      dopiero (naukowo) udowodnic! Bez tego brzmi to jak elementarny blad logiczny...
      (Przeciez kazdy sie zgodzi np. ze wycieranie wody pod cieknaca rura nie
      spowoduje, ze dziura w rurze sie zatka i przestanie z niej cieknac ;))
      • Gość: anka Re: Przyczyna a skutek ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu
        Wszystko jest logiczne. Tylko za mało tego i widać gołym okiem, ze wszystkie
        podpisy wykonała JEDNA osoba. Żadne zawijasy tego nie ukryją.
        też się podpiszę : anka
    • Gość: FreakyMisfit Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20 lat temu
      Nie ma mojego typu pisma.
    • daysleeper Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu
      I think it's a bunch of bullshit.
    • Gość: isiak Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.wroclaw.mm.pl 20 lat temu
      szkoda,że tak ogólnie:(
    • Gość: miro Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.sggw.waw.pl 20 lat temu
      MI TYŻ SIE ZGADZA ;)
    • mitja74 Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu
      jedna uwaga-dwa kowalskie sa identyczne tylko jeden zostal przygaszony-bubel w
      Gazecie?
      • rybak24 Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu
        Wiedzą o nas tyle ile my o nich...
    • Gość: me Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      to juz kolejny artykul pt" Twoj podpis zdradzi kim jestes" niestety za malo
      jest napisane o pismie pochylonym w lewa strone , poza tym z wyzej
      przedstawionych podpisów zaden z nich choc troche nie odpowiada mojemu. a
      szkoda. bylam przekonana ze po przeczytaniu tego artykulu dowiem sie czegos
      wiecej o sobie. trudno. ale temat ciekawy.pozdrawiam
      • no.morro Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu
        >>"Jedno jest pewne, jeśli poprawimy swój charakter pisma, polepszy sie nasze
        zdrowie."

Ludzie - ktoś tu zwariował.
    • Gość: czarny Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      mi sie nie zgadza
    • Gość: marikaz Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.chello.pl 20 lat temu
      Eee, tam. Ja podpisuję się tak jak gdyby był to normalny tekst.
      Najnormalniej w świecie piszę swoje imię i nazwisko nie robiąc przy tym żadnych
      zawijasów czy innych udziwnień.
    • Gość: no ja Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: 84.13.249.* 20 lat temu
      Nie wydaje ci się, że za mało przykładów. W każdym razie ja swojego albo
      przynajmniej podobnego charakteru pisma nie odnalazłam.
    • milena.rl nie wiem 20 lat temu
      ktoś kto pisze pięknie ale zupełnie niewyraźnie (np ja :) ) pisząc list do
      kogoś zmienia pismo na bardziej przystępne dla czytelnika, także podpis.
      Dlatego nie zawsze grafologia jest pomocna w odczytywaniu czyjegoś charakteru
    • krytyka.org jak z horoskopami... 20 lat temu
      ... kazdy opis pasuje, jesli tylko sie nad tym zastanowimy. poza okreslonymi
      zaburzeniami neurologicznymi z pisma na temat osobowosci nie mozna odczytac nic.
      juz lepiej sie zapytac;)
    • java84 Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu
      a ja sie zastanawiam, na jakiej podstawie kasjerki porownuja podpis na wydruku
      z tym na karcie kredytowej. czy sa po jakims przeszkoleniu, czy robia to na
      wyczucie? pomijajac juz przypadki, ze oddaja karte zanim klient zdazy sie
      podpisac, wiec nic nie porownuja;) ja ktos cos wie, to prosze zaspokoic moja
      ciekawosc, dzieki
    • Gość: refi Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.e-wro.net.pl 20 lat temu
      Mi też się zgodziło :) I jestem wręcz zaskoczona że aż tak! :)
    • Gość: _Tutiturumtutu Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 20 lat temu
      Mieszkanka polprawd i niedopowiedzen. Cos jak wizyta u wrozki. Gdyby wszystko
      bylo takie proste!
    • Gość: medea Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.chello.pl 20 lat temu
      Tresc tego artukulu ma niewiele (albo raczej nic!) wspolnego z prawda. Nie ma
      naukowych podstaw pozwalajacych stwierdzic, jaka osobowosc badz przyzwyczajenia
      itp. ma autor podpisu/tekstu pisanego. Mozna jedynie przypuszczac czy dany
      charakter pisma odzwieciedla cechy osobowosci. Owszem, zdarzaja sie przypadki,
      gdy pismo osoby cierpiacej na jakias chorobe umyslowa (np. schizofrenia,
      choroba afektywna dwubiegunow i inne) ma pewne wyrozniajace sie cechy, ale nie
      jest to regula i mozna to raczej uwazac za zwykly obiaw chorobowy.
      Nie ma rowniez nauki czy tez dziedziny nauki takiej jak "grafologia". W
      kryminalistyce stosuje sie (glownie w ekspertyzach) badania pisma lub
      dokumentow, ale tak jak juz ktos to wyzej napisal maja one na celu
      skonfrontowanie materialu dowodowego z materialem porownawczym i wykazania
      ewentualnych podobienstw/roznic.
      • naels Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu
        Medea, zgadzam sie w 100%. Grafologia jako taka ma mniej-wiecej tyle wspolnego
        z powazna psychologia, co astrologia z astronomia! Analiza pisma ma jak
        najbardziej praktyczne zastosowanie w kryminalistyce: w badaniu autentycznosci
        dokumentow, podpisow, do pewnego stopnia mozliwe jest rowniez, po porownaniu
        kilku probek pisma, okreslenie czy dana osoba mogla (ale niekoniecznie musiala)
        napisac cos pod przymusem lub pod wplywem srodkow odurzajacych, ale to
        wlasciwie wszystko. Wszelkie magiczne przepowiednie dotyczace zycia uczuciowego
        czy zdolnosci intelektualnych mozna sobie miedzy bajki wlozyc.

"Drzace" pismo moze miec zarowno osoba zestresowana, jak i zmarznieta, ciepiaca
        na chorobe Parkinsona czy poparzona w palce! Nie zapominajmy do tego, ze, jak
        juz ktos wczesniej wspomnial, wraz z rozwojem informatyki ludzie pisza recznie
        coraz mniej i coraz trudniej mowic o jakims wypracowanym charakterze pisma. A
        juz stwierdzenie, ze mozna sobie zmienic nielubiana ceche charakteru pracujac
        nad charakterem pisma to chyba jedna z najwiekszych bzdur, jakie czytalam, jak
        mozna w ogole napisac cos takiego w rzekomo szanujacej sie gazecie?!
        • krystin3 Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu
          Droga pani psycholog!! Czy zastanawiała się Pani kiedykolwiek, ile krzywdy można
          zrobić innemu człowiekowi, wystawiając taką UPROSZCZONĄ (!!!!) ekspertyzę ????
          Podam przykład : mój 5-letni syn przechodził badanie psychologiczne w klinice
          pediatrycznej AM. Jeden z testów polegał na tym, że pani psycholog , ze stoperem
          w ręku, kazała dziecku wykonywać w jakiejś tabeli - kreski pionowe (czas: 1
          sek.) oraz kreski poziome ( 1 sek.). Następnie policzyła wszystkie kreski i
          wydała diagnozę - "OPÓŹNIONY ROZWÓJ ZDOLNOŚCI MANUALNYCH"
          Byłam zszokowana i ubawiona "fachowością" pani psycholog.
          Dlaczego ? - już wyjaśniam.
          Jestem plastykiem, projektantem. Będąc na studiach,
          projektowałam ( w oparciu o psychologię rozwojową dziecka oraz podręczniki z
          percepcji ) zabawki tzw. "rozwojowe" dla dzieci z przedziałów wiekowych 0-3 oraz
          powyżej 3 lat. Prowadziłam też zajęcia plastyczne z małymi dziećmi.
          Co do własnego dziecka, to bardzo wcześnie zauważyłam, że
          odziedziczył po mojej rodzinie predyspozycje techniczno-plastyczne. W wieku 3
          lat posługiwał się nożyczkami medycznymi (bo są najlepsze), wycinając z papieru
          samoloty, rakiety, samochody i wszystko, co zobaczył w telewizji. Rysował
          pisakami dziesiątki stron komiksów o "Jaskiniowcach" , "Supermenie", itp. Ja go
          niczego nie uczyłam, kupowałam tylko odpowiednie zabawki rozwijające wyobrażnię
          i zdolności manualne, książki, narzędzia. W przedszkolu i szkole dzieci nazywały
          go "Kubuś złota rączka", wygrywał wszystkie konkursy plastyczne. Dzisiaj kończy
          dyplom z architektury.
          Dlatego "psychologom Ekspertom" życzę więcej intuicji i wrażliwości
          przy ocenie swoich pacjentów !
    • Gość: as Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 20 lat temu
      mnie sie tez zgadza. nie-sa-mo-wi-te :))
    • Gość: agula Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      coś wym jest
    • Gość: a+b=c Gdyby to wszystko było takie proste IP: *.chello.pl 20 lat temu
      Wydaje mi się, że i tak, aby kogoś dobrze poznać to podpis nie wystarczy a
      takie tam dziwne stwierdzenia i stawianie zdecydowanych opinii na podstawie
      podpisu jest infantylne, dalekie od prawdy i leniwe. Co kiedy ktoś jest pod
      wpływem emocji zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych? -Podpis ci nic nie
      powie o tej osobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka