Gość: ewa Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu A mnie nie ma. Cieszyć się czy płakać? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YJG Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.glos.pl 20 lat temu ...chyba nie nadaję się na grafologa: w żaden sposób nie umiem dostrzec liter "j", "y" i "g" - w nazwisku Kowalski ( przykład przedostatni) Odpowiedz Link Zgłoś
murderdoll Ale jestem fajna! ;p 20 lat temu Macie przed soba post osoby spragnoinej serdecznosci, wrazliwej, optymistycznej, lubianej, ktorej zalezy na uznaniu innych i ma zaburzone poczucie wlasnej atrakcyjnosci ;)). Nie wiem jak wam, ale moim zdaniem pierwsza litera drugiego podpisu w najmniejszym stopniu nie przypomina litery ozdobnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzykolodziej podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu jestem o tym całkowicie przekonany. Sam zajmuję sie grafologią od paru dobrych lat, i nie jest to wcale jakaś magiczna umiejętnosć. Jedno jest pewne, jeśli poprawimy swój charakter pisma, polepszy sie nasze zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Na fotce kibic i "Żegnamy się", a tam tekst o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu ...grafologii. Ja p.i.e.r.d.o.l.ę!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rysiu.ochucki Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu Do kogo mam wysłać swoj podpis i tekst odrecznie piórem napisany abym otrzymał analizę tego co tam można wyczytać? Chętnie bym sie zapoznał z tymi wnioskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: 213.25.164.* 20 lat temu Wyślij do mnie, ale tylko wraz z numerem konta w banku i nr dowodu osobistego :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logik Przyczyna a skutek ! IP: *.aei.mpg.de 20 lat temu Artykul sprawia wrazenie, ze autor robi czytelnikom wode z mozgu mylac przyczyne ze skutkiem. Jesli zmiany charakteru pisma sa wynikiem problemow z charakterem, w co mozna uwierzyc, to nie mozna twierdzic, ze ta relacja zachodzi rowniez w przeciwna strone: naprawiajac pismo naprawimy siebie. Taka teze trzeba by dopiero (naukowo) udowodnic! Bez tego brzmi to jak elementarny blad logiczny... (Przeciez kazdy sie zgodzi np. ze wycieranie wody pod cieknaca rura nie spowoduje, ze dziura w rurze sie zatka i przestanie z niej cieknac ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Przyczyna a skutek ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu Wszystko jest logiczne. Tylko za mało tego i widać gołym okiem, ze wszystkie podpisy wykonała JEDNA osoba. Żadne zawijasy tego nie ukryją. też się podpiszę : anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20 lat temu Nie ma mojego typu pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
daysleeper Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu I think it's a bunch of bullshit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isiak Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.wroclaw.mm.pl 20 lat temu szkoda,że tak ogólnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.sggw.waw.pl 20 lat temu MI TYŻ SIE ZGADZA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mitja74 Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu jedna uwaga-dwa kowalskie sa identyczne tylko jeden zostal przygaszony-bubel w Gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
rybak24 Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu Wiedzą o nas tyle ile my o nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu to juz kolejny artykul pt" Twoj podpis zdradzi kim jestes" niestety za malo jest napisane o pismie pochylonym w lewa strone , poza tym z wyzej przedstawionych podpisów zaden z nich choc troche nie odpowiada mojemu. a szkoda. bylam przekonana ze po przeczytaniu tego artykulu dowiem sie czegos wiecej o sobie. trudno. ale temat ciekawy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
no.morro Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu >>"Jedno jest pewne, jeśli poprawimy swój charakter pisma, polepszy sie nasze zdrowie." Ludzie - ktoś tu zwariował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu mi sie nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marikaz Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.chello.pl 20 lat temu Eee, tam. Ja podpisuję się tak jak gdyby był to normalny tekst. Najnormalniej w świecie piszę swoje imię i nazwisko nie robiąc przy tym żadnych zawijasów czy innych udziwnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no ja Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: 84.13.249.* 20 lat temu Nie wydaje ci się, że za mało przykładów. W każdym razie ja swojego albo przynajmniej podobnego charakteru pisma nie odnalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl nie wiem 20 lat temu ktoś kto pisze pięknie ale zupełnie niewyraźnie (np ja :) ) pisząc list do kogoś zmienia pismo na bardziej przystępne dla czytelnika, także podpis. Dlatego nie zawsze grafologia jest pomocna w odczytywaniu czyjegoś charakteru Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org jak z horoskopami... 20 lat temu ... kazdy opis pasuje, jesli tylko sie nad tym zastanowimy. poza okreslonymi zaburzeniami neurologicznymi z pisma na temat osobowosci nie mozna odczytac nic. juz lepiej sie zapytac;) Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu a ja sie zastanawiam, na jakiej podstawie kasjerki porownuja podpis na wydruku z tym na karcie kredytowej. czy sa po jakims przeszkoleniu, czy robia to na wyczucie? pomijajac juz przypadki, ze oddaja karte zanim klient zdazy sie podpisac, wiec nic nie porownuja;) ja ktos cos wie, to prosze zaspokoic moja ciekawosc, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refi Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.e-wro.net.pl 20 lat temu Mi też się zgodziło :) I jestem wręcz zaskoczona że aż tak! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Tutiturumtutu Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 20 lat temu Mieszkanka polprawd i niedopowiedzen. Cos jak wizyta u wrozki. Gdyby wszystko bylo takie proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medea Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.chello.pl 20 lat temu Tresc tego artukulu ma niewiele (albo raczej nic!) wspolnego z prawda. Nie ma naukowych podstaw pozwalajacych stwierdzic, jaka osobowosc badz przyzwyczajenia itp. ma autor podpisu/tekstu pisanego. Mozna jedynie przypuszczac czy dany charakter pisma odzwieciedla cechy osobowosci. Owszem, zdarzaja sie przypadki, gdy pismo osoby cierpiacej na jakias chorobe umyslowa (np. schizofrenia, choroba afektywna dwubiegunow i inne) ma pewne wyrozniajace sie cechy, ale nie jest to regula i mozna to raczej uwazac za zwykly obiaw chorobowy. Nie ma rowniez nauki czy tez dziedziny nauki takiej jak "grafologia". W kryminalistyce stosuje sie (glownie w ekspertyzach) badania pisma lub dokumentow, ale tak jak juz ktos to wyzej napisal maja one na celu skonfrontowanie materialu dowodowego z materialem porownawczym i wykazania ewentualnych podobienstw/roznic. Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu Medea, zgadzam sie w 100%. Grafologia jako taka ma mniej-wiecej tyle wspolnego z powazna psychologia, co astrologia z astronomia! Analiza pisma ma jak najbardziej praktyczne zastosowanie w kryminalistyce: w badaniu autentycznosci dokumentow, podpisow, do pewnego stopnia mozliwe jest rowniez, po porownaniu kilku probek pisma, okreslenie czy dana osoba mogla (ale niekoniecznie musiala) napisac cos pod przymusem lub pod wplywem srodkow odurzajacych, ale to wlasciwie wszystko. Wszelkie magiczne przepowiednie dotyczace zycia uczuciowego czy zdolnosci intelektualnych mozna sobie miedzy bajki wlozyc. "Drzace" pismo moze miec zarowno osoba zestresowana, jak i zmarznieta, ciepiaca na chorobe Parkinsona czy poparzona w palce! Nie zapominajmy do tego, ze, jak juz ktos wczesniej wspomnial, wraz z rozwojem informatyki ludzie pisza recznie coraz mniej i coraz trudniej mowic o jakims wypracowanym charakterze pisma. A juz stwierdzenie, ze mozna sobie zmienic nielubiana ceche charakteru pracujac nad charakterem pisma to chyba jedna z najwiekszych bzdur, jakie czytalam, jak mozna w ogole napisac cos takiego w rzekomo szanujacej sie gazecie?! Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Twój podpis zdradzi, kim jesteś 20 lat temu Droga pani psycholog!! Czy zastanawiała się Pani kiedykolwiek, ile krzywdy można zrobić innemu człowiekowi, wystawiając taką UPROSZCZONĄ (!!!!) ekspertyzę ???? Podam przykład : mój 5-letni syn przechodził badanie psychologiczne w klinice pediatrycznej AM. Jeden z testów polegał na tym, że pani psycholog , ze stoperem w ręku, kazała dziecku wykonywać w jakiejś tabeli - kreski pionowe (czas: 1 sek.) oraz kreski poziome ( 1 sek.). Następnie policzyła wszystkie kreski i wydała diagnozę - "OPÓŹNIONY ROZWÓJ ZDOLNOŚCI MANUALNYCH" Byłam zszokowana i ubawiona "fachowością" pani psycholog. Dlaczego ? - już wyjaśniam. Jestem plastykiem, projektantem. Będąc na studiach, projektowałam ( w oparciu o psychologię rozwojową dziecka oraz podręczniki z percepcji ) zabawki tzw. "rozwojowe" dla dzieci z przedziałów wiekowych 0-3 oraz powyżej 3 lat. Prowadziłam też zajęcia plastyczne z małymi dziećmi. Co do własnego dziecka, to bardzo wcześnie zauważyłam, że odziedziczył po mojej rodzinie predyspozycje techniczno-plastyczne. W wieku 3 lat posługiwał się nożyczkami medycznymi (bo są najlepsze), wycinając z papieru samoloty, rakiety, samochody i wszystko, co zobaczył w telewizji. Rysował pisakami dziesiątki stron komiksów o "Jaskiniowcach" , "Supermenie", itp. Ja go niczego nie uczyłam, kupowałam tylko odpowiednie zabawki rozwijające wyobrażnię i zdolności manualne, książki, narzędzia. W przedszkolu i szkole dzieci nazywały go "Kubuś złota rączka", wygrywał wszystkie konkursy plastyczne. Dzisiaj kończy dyplom z architektury. Dlatego "psychologom Ekspertom" życzę więcej intuicji i wrażliwości przy ocenie swoich pacjentów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 20 lat temu mnie sie tez zgadza. nie-sa-mo-wi-te :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Twój podpis zdradzi, kim jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu coś wym jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a+b=c Gdyby to wszystko było takie proste IP: *.chello.pl 20 lat temu Wydaje mi się, że i tak, aby kogoś dobrze poznać to podpis nie wystarczy a takie tam dziwne stwierdzenia i stawianie zdecydowanych opinii na podstawie podpisu jest infantylne, dalekie od prawdy i leniwe. Co kiedy ktoś jest pod wpływem emocji zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych? -Podpis ci nic nie powie o tej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś