Gość: lizzy IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 20 lat temu czy suszone banany maja duzo kalorii? bo ostatnio odkryłam że sa one bardzo dobre i mogą byc dobrym produktem zastepczym zamiast chipsów np. podczas ogladania filmu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: Suszone banany IP: 192.132.24.* 20 lat temu bardzo duzo taki wysuszony skorczony banan jest nieduzy, a kalorii tyle samo co normalny. ja potrafie zjesc kilka na raz, co ze swiezymi mi sie nie zdarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizzy Re: Suszone banany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu no tak, ale czy taki suszony plasterek banana ma wiecej kalorii niz chips? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate1972 Re: Suszone banany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Niewątpliwie są 100 razy zdrowsze niż chipsy i mają dużo potasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Suszone banany IP: 192.132.24.* 20 lat temu te suche 'czipsy' z banana nie sa tylko suszone, ale i przetwazane "Usually, the chips are produced from underripe bananas, of which slices are deep-fried in oil, which are then dried, and to which preservatives may be added." suszone babany raczej nie sa chrupkie lecz elastyczne, i sa albo cale (nieduze) albo rozgniecione na placki Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Suszone banany 20 lat temu sprawdź na opakowaniu, ale z pewnością nie są tak szkodliwe jak chipsy;) Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Suszone banany 20 lat temu Jeden nieususzony banan ma ok. 90 kalorii. Policzcie wiec ile suszonych plasterkow trzeba zjesa aby zjesc calego banana. Lepsze to od chipsow. A najlepsze jest niepodzeranie pomiedzy posilkami. Odpowiedz Link Zgłoś