Gość: sylwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Prosze pomóżcie,może znacie jakieś sposoby na pozbycie sie małych białych robaków z mąki!Grutnowne sprzątanie i dezynfekcja miejsca przechowywania mąki nie pomagają!Nie wiem już co robic! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matylda Re: robaki w mące!! IP: 85.112.196.* 19 lat temu Jak to pozbycia się robaków z mąki? ja bym pozbyła się tej mąki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: robaki w mące!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu maki juz dawno sie pozbylam ale ilekroc kupuje nastepna te robaki dalej sa ,kupilam nowe pojemniki na make a one dalej sa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: robaki w mące!! IP: 85.112.196.* 19 lat temu Zmień chwilowo miejsce przechowywania, kupuj małe ilości i trzymaj w hermetycznym pojemniku albo zmień sprzedawcę. Może Ty kupujesz mąkę już z robakami? Odpowiedz Link Zgłoś
alexxa6 Re: robaki w mące!! 19 lat temu zmień sklep w którym kupujesz i rodzaj mąki,jeśli i to nie pomoże to znaczy że w Twojej kuchni zagnieździły się na dobre "wołki zbożowe" vanilla-cafe.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Lecha Re: robaki w mące!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu widziałas w białej mące białe robaki?kurcze a ja biore mąkę wsypuje i nie wyszukuję w niej robaków i pewnie juz nie raz je zjadłam.Skąd one się biorą? jak duże są? Ja wiem,że jak cebula gnije to w niej robia się robaki białe ale cos jak 1 cm dzdzownica ale chuda. Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: robaki w mące!! IP: *.infinity.net.pl 19 lat temu kup mąkę i trzymaj np. w pokoju to się zorientujesz czy w kuchni się nie zagniżdziły robaczki , albo zmień sklep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: robaki w mące!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Witam! te robaki w mące to najprawdopodobnie MOLE SPOżYWCZE. u mnie tez się zagnieździły. bardzo trudno się ich pozbyć. możesz kupić specjalne płytki na mole spożywcze Raida. pomagaja ale tych moli bardzo bardzo trudno sie pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: robaki w mące!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu aha , znajdz na google mole spożywcze, zobaczysz ze nie jestes sama. Odpowiedz Link Zgłoś
ika997 Re: robaki w mące!! 19 lat temu Być może to wołki zbożowe, miałam ten problem, ale one są czarne, choć niektore po przyjrzeniu się białe, jakby "młodsze" wywaliłam z szafy wszystko do śmieci, nawet to co wydawało sie nieskażone na 1 rzut oka, wymyłam płynem szafkę. Wszystko wsypuję do pojemników od tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś