Dodaj do ulubionych

kabina prysznicowa

23 lata temu
Jakiś czs temu kupiłam piękną szklaną kabinę zupełnie przezroczystą. Teraz
bardzo tego żałuję - po każdym prysznicu zostają na niej kropelki wody z
mydłem, kamienia czy innego brudu, których nie mogę doczyścić, żaden cilit
itp. nie pomaga. Macie na to jakiś sposób?
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: kabina prysznicowa IP: *.client.attbi.com 23 lata temu
      Zacieki zostaja moze nie tyle z mydla co z twardej wody. Ja uzywam preparatu w
      sprayu do usuwania kamienia i bardzo ladnie czysci bez zadnego szorowania.Nie
      wiem tylko czy takie preparaty sa dostepne w polsce.
    • Gość: Bożena Re: kabina prysznicowa IP: *.acn.waw.pl 23 lata temu
      My po każdym prysznicu ściagamy krople wody z kabiny i glazury taką ściagaczką
      do szyb. Zbiera ona sporo wody. Trzeba oczywiście raz na jakiś czas doczyszczać
      specjalnym płynem.Ale i tak jest tych zacieków duzo mniej.

Pozdrawiam
      • Gość: kask Re: kabina prysznicowa IP: 81.15.148.* 23 lata temu
        cześć, ja też miałam ten problem moja kabina ma dopiero 2,5 miesiąca a
        wyglądała nie zaciekawie, na dole w kropy. męczyłam się próbowałam wszystkiego
        aż......
        po prostu czysty nierozcieńczony kwas fosforowy. nie uwieżyła bym gdybym nie
        spróbowała, działa!!!! niewielka ilość, bez szorowania troszeczkę bieżesz na
        gąbkę ( zakładaj rękawiczki!!!!) i po kłopocie. miałam również osad w
        automacie przy wlewie wody, też zlikwidował. teraz nie wiem co to znaczy mieć
        problem ze szklaną kabiną. jest jakby teraz przyniesiona ze sklepu, zapewniam
        rewelacja. pozdrowionka
        • oka5 Re: kabina prysznicowa 23 lata temu
          Gość portalu: kask napisał(a):

> po prostu czysty nierozcieńczony kwas fosforowy.

A gdzie można taki kwas kupić?
          • Gość: ani Re: kabina prysznicowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23 lata temu
            bardzo ważne aby impregnować szklane dzrzwi przysznicowe specjalnum środkiem ,
            poprostu smaruje sie co ok. 3 miesiące , to jeszcze zależy od preparatu.
            radze popytać w sklepie gdzie kupiłaś albo zajrzyj na forum "remonty..." tam
            były nazwy takich środków .

pozdro
            ani
        • Gość: aga Re: kabina prysznicowa IP: *.warszawa.tktelekom.pl 23 lata temu
          gdzie się kupuje kwas fosforowy? Pierwszy raz słyszę o czymś takim. pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka