Gość: Justynka IP: w3cache.GBNet:* / 10.1.2.* 23 lata temu Czy ktoś zna jakiś dobry przepis na to danie?Bo ja robiłam ostatnio, ale miałam sos Knorra z paczki a wolałabym zrobić sama od A do Z. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buzi1 Re: Chińszczyzna IP: *.tnt1.per1.da.uu.net 23 lata temu A co chcesz dokladnie zrobic? Kurczaka, wolowine, wieprzowine, seafood? Napisz, podam ci przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: Chińszczyzna IP: w3cache.GBNet:* / 10.1.2.* 23 lata temu No skusiłabym się na wieprzownię... Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzystka Re: Chińszczyzna 23 lata temu Tu znajdziesz wiele przepisów. smacznego www.kuchniachinska.pl/main/ Odpowiedz Link Zgłoś
katka16 Re: Chińszczyzna 23 lata temu bardzo proste. piers z kurczaka, mieszanka chinska (mrozonka), troche soji i słodki sos chili (w buteleczce), ja jeszcze laduje duzo czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Chińszczyzna IP: *.cpip.pl / *.cpip.pl 23 lata temu Tak jak napisała poprzedniczka, pierś kurczaka do dań chińskich wydaje mi się najlepsza. Ja taką podsmażoną, pokrojoną w paseczki pierś (podwójną) dodaję do uprzednio podduszonych pomidorów (oczywiście uprzednio sparzonych i obranych ze skóry), papryki (najlepiej różnokolorowej) , cebuli, można też dać ząbek czosnku. Oczywiście jeśli libisz eksperymentować można tam dodać w sezonie np. cukiniię, albo startego na grubej tarce kabaczka. Aby danie miało iście chiński smak, podstawą tego wszystkiego jest Curry, którego nie żałując ilościowo dodaję pod koniec duszenia do takiej potrawy. Można też użyć specjalnej gotowej mieszanki przypraw do dań chińskich, ale ja prawdę mówiąc tego nie stosowałam i nie wiem, czy taki mieszanki są godne polecenia. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Chińszczyzna IP: *.40-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 23 lata temu dodajac duzo curry to powstaje raczej danie hinduskie Odpowiedz Link Zgłoś