Dodaj do ulubionych

Pomocy!! SZCZUR

IP: 213.192.80.* 23 lata temu
Wczoraj weszłam do "WC" a w muszli mam gościa. Siedzi sobie szczur.Jak mnie
zobaczył to tylko się zawinął i szybko wkręcił z powrotem w muszlę. Co robić -
dodam tylko , że mieszkam na 10 piętrze ale co to dla szczura takie tam
odległości po rurach. Co robić . Fujjj
Obserwuj wątek
    • mike_mike Re: Pomocy!! SZCZUR 23 lata temu
      Gość portalu: ewcia77 napisał(a):

> Wczoraj weszłam do "WC" a w muszli mam gościa. Siedzi sobie szczur.Jak mnie
      > zobaczył to tylko się zawinął i szybko wkręcił z powrotem w muszlę. Co robić -
      > dodam tylko , że mieszkam na 10 piętrze ale co to dla szczura takie tam
      > odległości po rurach. Co robić . Fujjj

Tylko tam nie siadaj...;-)
    • dethy Re: Pomocy!! SZCZUR 23 lata temu
      Szczur na 10-tym pietrze??? Hmmm,wspolczuje.Tez kiedys mialam takiego delikwenta
      w muszli.Mieszkalismy wtedy w domku jednorodzinnym.Szczur byl kolo muszli,ale
      wlazl kanalizacja.Potraktowalam go gazem lzawiacym od ktorego tylko ja
      lzawilam...:( Szczur wskoczyl na muszle i juz go nie bylo.Na tym osiedlu bylo
      mnostwo szczurow i ciagle na nie polowalismy.Nie jest latwo je wytepic,bo sa
      bardzo madre.Mysle,ze powinnas zglosic fakt do spoldzielni mieszkaniowej,bo
      skoro mieszkasz w wiezowcu,to szczury pewnie sa w zsypie.Spoldzielnia powinna
      sie tym zajac.
      Ja tez mam teraz szczura,ale w klatce :)
    • Gość: morela Re: Pomocy!! SZCZUR IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23 lata temu
      Podobno na szczury jest maść z taką instrukcją:

Maść na ściury, maść na ściury
      wyciągamy ściura z dziury,
      łapiemy ściura za ogon do góry,
      kładziemy na ściura maść
      i za godzinę ściur musi paść.
      ściur zdycha, a maść gościu kosztuje jedna dycha...

Nie pomogłam , ale moze choć trochę rozśmieszyłam
      • Gość: jasmine Re: Pomocy!! SZCZUR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23 lata temu
        W zeszłym roku w mojej piwnicy zagnieździła się rodzina szczórów. Udało się nam
        je wyłapać w takie pułapki na szczury (coś jak wielka pułapka na myszy). W roli
        przynęty wystąpił kawałek bardzo twardego kabanosa.
        Pułapki zostały kupione w castoramie ale myśle, ze można znaleźć je też w
        innych sklepach tego typu lub w centrach ogrodniczych.
        Nie wiem tylko czy tego rodzaju sposób będzie skuteczny w bloku, gdzie szczurów
        jest napewno więcej niż kilka.
        Pozdrawiam
        Kasia
    • default Re: Pomocy!! SZCZUR 23 lata temu
      Spraw sobie kota. Albo psa z zacięciem myśliwskim. Nawet jak szczura nie
      złapie, to sama jego obecność zniechęci szczura do odwiedzin.
      U mnie w mieszkaniu zagnieździła się mysz, ale nie przeżyła nawet jednej doby -
      w nocy obudził nas potworny pisk - to Czesław mordował ją z zimną krwią.....
    • jadwiga_r Re: Pomocy!! SZCZUR 23 lata temu
      Pododno na myszy i szczury jest tani sposób:
      Trzeba zaopatrzyć się w dwa talerzyki,na jeden nalać wody, a na drugi nasypać
      gipsu bardzo drobno sproszkowanego, a na ten gips nasypać mąki.Gryzonie ponoć
      te przysmaki lubią.Jedząc mąkę zjedzą gips.Po tak suchym pokarmie będzie im sie
      chciało pić. Zaczną pić wodę i z tego gipsu w jelitach zrobi im sie
      twarda ,niestrawna masa z powodu której umrą.Jeżeli ten sposób sie powiedzie,to
      prosze o krótką notkę.
      • Gość: szczur Re: Pomocy!! SZCZUR IP: *.pekao.com.pl 23 lata temu
        Wiesz co, takie sposoby to podpadają pod ustawę o ochronie zwierząt, tak sądzę.
        Szczur jest szkodnikiem i należy go tępić, ale może bardziej humanitarnie.
        • mike_mike Re: Pomocy!! SZCZUR 23 lata temu
          Gość portalu: szczur napisał(a):

> Wiesz co, takie sposoby to podpadają pod ustawę o ochronie zwierząt, tak
          sądzę.
          >
          > Szczur jest szkodnikiem i należy go tępić, ale może bardziej humanitarnie.

Dokładnie Szczurze. To co wymyśliła Jadwiga to szczyt zwyrodnialstwa - sadyzm.
      • dethy Re: Pomocy!! SZCZUR do naiwnych 23 lata temu
        m.in. do Jadwigi.Dziewczyny,nie myslcie ,zeszczur jest glupi i zje make a tym
        bardziej gips! Poczytajcie troche o szczurach ,zasadach panujacych w ich
        stadzie,a przestaniecie ludzic sie ,ze wytepicie szczury gipsem czy
        lapkami.Moze na taka lapke zlapie sie kilka szczurow,ale gdy inne to zobacza to
        nie wezma z lapki zadnego kabanosa !
        Kiedys mielismy w domu(jednorodzinny) szczura.Ksiazke moge napisac o tym jak na
        niego polowalismy i jak on nas przechytrzyl.Teraz wierze tylko w zawodowych
        szczurolapow.
        Teraz tez mam szczura,ale w klatce :)Uwielbiam go i czesto obserwuje ,bo
        intryguje mnie swoja madroscia.
    • jadwiga_r Re: Pomocy!! SZCZUR do mike i szczura 23 lata temu
      Sposób podany na tępienie szczurów jest podany z książki dostępnej na rynku
      księgarskim.Rodziny z z gromadką dzieci nie stać na wynajęcie ekipy,do
      likwidacji szczurów,bo nie mają pieniędzy,aby kupić im chleb,który ponadto
      wyjada im szczur. A może lepiej czekać,żeby szczur ugryzł i zaraził odzwierzęcą
      chorobą.
      Chciałabym poznać humanitarne metody niszczenia szczurów.Czy one nie prowadzą
      do ich uśmiercania?
      • mike_mike Re: Pomocy!! SZCZUR do mike i szczura 23 lata temu
        jadwiga_r napisała:

> Chciałabym poznać humanitarne metody niszczenia szczurów.Czy one nie prowadzą
        > do ich uśmiercania?

Po pierwsze nie chodzi o to czy się uśmierca, ale jak to się robi. Czy na
        prawdę chcesz uczyć swoje dzieci uśmiercania szczurów poprzez zagipsowywanie
        ich przewodów pokarmowych?
    • Gość: mitka Re: Pomocy!! SZCZUR IP: *.atol.com.pl / 62.148.87.* 23 lata temu
      A ja uwazam, ze kazdy sposob jest dobry.I zamierzam z kazdego z nich
      skorzystac, bo od kiedy jakas franca halasuje w piwnicy (mieszkam na
      parterze), nie moge spac po nocach i nabawilam sie nerwicy.Kto tego nie ma na
      codzien, ten nie ma pojecia, jak ciezko z tym zyc Dzieki za rady.PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka