superolga 18 lat temu Chciałam podarować swojemu chłopakowi łancuszek z krzyzykiem??Czy wpada dac taki prezent?? Nie wiem gdzie moglam umiescic ten watek ale mam nadzieje ze tu dostane odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda1001 Re: krzyzyk 18 lat temu Ja bym podarowała coś innego. --------------------------------------------------------------- "Kości zostały rzucone" - powiedział mąż, rzuciwszy chudą żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
superolga Re: krzyzyk 18 lat temu problem w tym ze ja zakupilam juz prezent gdyz moj chlopak nie posiadał nic takiego a bardzo chiałam aby miał Odpowiedz Link Zgłoś
twoj_aniol_stroz Re: krzyzyk 18 lat temu Rozumiem, że Ty chcesz, żeby on miał, ale... Taki łańcuszek z krzyżykiem jest symbolem i to bardzo jasno określonym i teraz powstaje pytanie: na ile dla Ciebie jest to biżuteria, która ładnie wygląda na opalonym męskim torsie, a na ile jest to symbol. Podobne pytanie należy zadać sobie biorac pod uwagę zdanie lubego. Krzyżyk jest jawną deklaracją i powstaje pytanie, czy luby na tę deklarację jest w stanie przystać, bo niestety ani Ty ani ktokolwiek inny nie może wymusić tejże deklaracji, ona musi być bardzo osobistą i świadomą zgodą :) Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Łańcuch z plusem? Chłopak matematyk? 18 lat temu To tak, fajny pomysł na prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
superolga Re: Łańcuch z plusem? Chłopak matematyk? 18 lat temu O opalonym torsie nie ma mowy moj chłopak jest drobna osoba ;) Dla mnie krzyzyk to cos waznego cos co ma mnie strzec.On wele razy wspominał ze chciałby posiadac jakas Swietą postać aby sprawowała nad nim opieke. Odpowiedz Link Zgłoś
twoj_aniol_stroz Re: Łańcuch z plusem? Chłopak matematyk? 18 lat temu No to sama odpowiedziałaś sobie na pytanie :) Jeśli dla niego znak krzyża jest tak samo wazny jak dla Ciebie, to ucieszy się z takiego prezentu :) A co do świętego, który bedzie nad nim sprawował szczególną pieczę. Sprawdź żywot świętego, którego imię nosi Twój facet, to może tez być drugie imię lub imię z bierzmowania. Na ogół jest tak, że nasza droga do świętości jest w jakiś sposób naznaczona imieniem naszego parona, jego życiem, czy szczególnymi cechami :) Pamietam, że kiedy ja przeczytałam kim była Św Kaarzyna Aleksandryjska i kim była Weronika to wiele zrozumiałam z własnego zycia i dróg, które wybierałam dotychczas :) Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 To co to ma byc magiczny amulet? 17 lat temu superolga napisał: > O opalonym torsie nie ma mowy moj chłopak jest drobna osoba ;) > Dla mnie krzyzyk to cos waznego cos co ma mnie strzec.On wele razy > wspominał ze chciałby posiadac jakas Swietą postać aby sprawowała > nad nim opieke. Krzyż jest znakiem cierpienia i hańby, hańby ponieważ tak kończyli życie najwięksi przestępcy, do grona których Pan Jezus się nie zaliczał, a jednak taką śmiercią zmarł. I teraz Pan Jezus chce byc w naszych sercach, jest Opoka i ratunkiem, drogą do Ojca, aby każdy kto w Niego wierzy nie zginął ale miał żywot wieczny. Łańcuszek z krzyżykiem jest TYLKO przedmiotem, nie ma żadnej mocy, sam łańcuszek nie będzie sprawował opieki nad kimkolwiek, Pan Jezus jest żywym i realnym Bogiem, i chce znaleźć miejsce w sercu człowieka - nie na szyi. Zajrzyj tez do 10 przykazań ale w wersji oryginalnej, czyli z Pisma Świętego np. Pwt 5:7-10 7. Nie będziesz miał bogów innych oprócz Mnie. 8. Nie uczynisz sobie posągu ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko albo na ziemi nisko, lub w wodzie poniżej ziemi. 9. Nie będziesz oddawał im pokłonu ani służył. Bo Ja jestem Pan, Bóg twój, Bóg zazdrosny, karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i w czwartym pokoleniu - tych, którzy Mnie nienawidzą, 10. a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy Mnie miłują i strzegą moich przykazań. (BT) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaska Re: To co to ma byc magiczny amulet? IP: *.adsl.alicedsl.de 17 lat temu elam1 napisala: > Zajrzyj tez do 10 przykazań ale w wersji oryginalnej, czyli z Pisma > Świętego np. > Pwt 5:7-10 > 7. Nie będziesz miał bogów innych oprócz Mnie. > 8. Nie uczynisz sobie posągu ani żadnego obrazu tego, co jest na > niebie wysoko albo na ziemi nisko, lub w wodzie poniżej ziemi. > 9. Nie będziesz oddawał im pokłonu ani służył. Bo Ja jestem Pan, Bóg > twój, Bóg zazdrosny, karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i > w czwartym pokoleniu - tych, którzy Mnie nienawidzą, > 10. a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy Mnie > miłują i strzegą moich przykazań. > (BT) tylko strach mozna poczuc takimi grozbami.Dziekuje slicznie,wole nie wierzyc.Nikt nie powinien zmuszac do wiary w siebie.Ja czuje zniechecenie totalne:( Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 Re: To co to ma byc magiczny amulet? 17 lat temu Gość portalu: michaska napisał(a): > elam1 napisala: > > > Zajrzyj tez do 10 przykazań ale w wersji oryginalnej, czyli z Pisma > > Świętego np. > > Pwt 5:7-10 > > 7. Nie będziesz miał bogów innych oprócz Mnie. > > 8. Nie uczynisz sobie posągu ani żadnego obrazu tego, co jest na > > niebie wysoko albo na ziemi nisko, lub w wodzie poniżej ziemi. > > 9. Nie będziesz oddawał im pokłonu ani służył. Bo Ja jestem Pan, Bóg > > twój, Bóg zazdrosny, karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i > > w czwartym pokoleniu - tych, którzy Mnie nienawidzą, > > 10. a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy Mnie > > miłują i strzegą moich przykazań. > > (BT) > > tylko strach mozna poczuc takimi grozbami.Dziekuje slicznie,wole nie > wierzyc.Nikt nie powinien zmuszac do wiary w siebie.Ja czuje zniechecenie total > ne:( Przeczytaj jeszcze raz jaka obietnica - jakie błogosławieństwo. Ty mozesz byc błogosławionym pokoleniem, potem Twoje dzieci i tak dalej - tu nie ma strachu - tu jest obietnica. > 10. a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy Mnie > > miłują i strzegą moich przykazań. > > (BT) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaska Re: To co to ma byc magiczny amulet? IP: *.adsl.alicedsl.de 17 lat temu obietnica? tysieczne pokolenie? > 9. Nie będziesz oddawał im pokłonu ani służył. Bo Ja jestem Pan, Bóg > twój, Bóg zazdrosny, karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i w czwartym pokoleniu nadal tylko strach odczuwam.Nic na to nie poradze,straszne to Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 Re: To co to ma byc magiczny amulet? 17 lat temu Ale posłuszeństwo jest blogosławione do tysięcznego - możesz być pokoleniem błoslawionym, bo to co było udziałem poprzednich pokoleń, juz było - 2 Kor. 5:17 17. Tak więc, jeśli ktoś jest w Chrystusie, nowym jest stworzeniem; stare przeminęło, oto wszystko stało się nowe. (BW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaska elam1 IP: *.adsl.alicedsl.de 17 lat temu ja sie takich ludzi jak Ty boje.Fanatykow sie obawiam.Nie przekonalas mnie,a wrecz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 Mnie się nie obawiaj, 17 lat temu ja mówie ludziom o miłości Boga i Jego ratunku dopóki chcą słuchać, jeśli wytycza się granicza - odstępuję. Każdy ma własną wolę i własny wybór. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś