Dodaj do ulubionych

bóle brzuszka po BioGaia

05.10.11, 10:36
Witam,
Synek ma 3 miesiące, jest na Pepti - miał problemy z brzuszkiem. Odkąd jest na Pepti, nie ma bólów brzuszka, ale robi kupkę raz na 3 dni - kupka bardzo nieładnie pachnie, a synek robi ją z dużym wysiłkiem. Idąc za radą lekarza podałam mu BioGaia (5 kropli dziennie), podaję mu już 2 dni, ale synek zaczął puszczać bardzo śmierdzące bączki, płacze przy tym i się pręży. Stracił też apetyt, przedtem ładnie jadł 5x 150 ml, teraz je ok 60-70 ml i to z dużym płaczem.
Co może być powodem?
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: bóle brzuszka po BioGaia 05.10.11, 19:05
      Witam,
      Proponuję wypróbowac inny probiotyk np
      vitispharma.pl/dicoflor_krople_nowe.php
      Jeśli nie będzie poprawy - warto zrobić maluchowi badanie ogólne moczu i skontrolować go u pediatry
      • sonia.marmieladowna Re: bóle brzuszka po BioGaia 27.06.12, 16:22
        podaje BioGaie swojemu 5latkowi na wszelki wypadek, bo wiadomo ze przedszkole to siedlisko chorob i na początku też miał małe wzdęcia, zresztą jest to napisane w objawach niepożądanych na ulotce. u młodego to było przejściowe, więc ja bym przeczekała, bo generalnie lek jest dobry
    • monia-mama Re: bóle brzuszka po BioGaia 01.07.12, 18:01
      Kiedy skończyło mi się ostatnie opakowanie biogai zupełnie przypadkowo odkryłam, że skończyły się problemy z gazami i kupkami u mojego Synka. Do tej pory robił kupkę raz na 2-3 dni- zieloną i śmierdzącą. Odkąd nie podają biogai kupki są zwykle codziennie i mają normalny jasnożółty kolor;-)))) Może to przypadek, ale informuję....Na razie nie zadecydowałam co będę podawać zamiennie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka