Dodaj do ulubionych

Butelka dla dziecka przyzwyczajonego do Dr Brown's

30.01.13, 23:10
Moja córka (11 miesięcy) przez większość swojego życia piła z Dr Brown's i bardzo dobrze jej to szło. Niestety butelki ciężko się czyści; szczególnie środkowej "gumowej" części nie da się dokładnie wyszorować szczoteczką z powodu jej specyficznego kształtu i licznych zakamarków. Jest też już na tyle duża, by raczej nie groziły jej kolki (Dr Brown's bardzo nam pomógł w tej kwestii, gdy była młodsza).

Z tych powodów zmieniłam jej butelki na Nuk-a, polecanego przez znajomą.

Butelki ładne, kolorowe, z Kubusiem Puchatkiem. Czyści się je super. Niestety karmienie to tragedia. Przez smoczki S i M przez 30 minut wypiła w sumie ok. 5 ml odciąganego pokarmu. Przez L piła 200 ml kolejne 30 minut. Z butelki Dr Brown's pije 250 w ok. 5-6 minut.

W dodatku smoczek zapowietrza się. Muszę wyciągać jej go z ust co kilka sekund. Koszmar.

Jestem zrozpaczona. Na zestaw butelek i smoczków tej firmy wydałam ponad stówę, a jestem o krok od wywalenia ich do śmieci.

Czy możecie polecić mi jakieś butelki (łatwe w czyszczeniu, najlepiej beż żadnych odpowietrzających otworków (Tommee Tippee z takimi otworkami też nam się zapowietrzały) ze smoczkami podobnymi do Dr Brown;s. Zastanawiam się nad Aventem - smoczek ma chyba prawie identyczny kształt co w Dr Brown's. Czy warto? Jeśli tak, to jaki model?
Obserwuj wątek
    • katbog Re: Butelka dla dziecka przyzwyczajonego do Dr Br 03.02.13, 09:46
      Mój syn tez jadł z butelek dr browns i też już miałam dość ich mycia. od kilku dni je ze zwykłej wąskiej butelki canpol babies. Mam też canpol babies easy start. Smoczek jest bardzo podobny do dr browns. Wydaje mi się że lepiej mu się z nich je. Żałuję, że nie spróbowałam wcześniej. Cenowo też bardzo korzystna zmiana.
      • lala-111 katbog 03.02.13, 21:27
        kat bog a ile twój syn ma miesiecy????
        moja córa ma 7 skonczone tez pije z dr browns i tez chcialam zmienic bo mnie wpienia mycie zakupie podane przez ciebie ale boje sie ze mała nie zaakceptuje
        • katbog Re: katbog 04.02.13, 19:23
          ma 12 mcy, 10 korygowane bo wcześniak.
    • drzewachmuryziemia Re: Butelka dla dziecka przyzwyczajonego do Dr Br 05.02.13, 19:37
      hmm, ja normalnie szczotką myję i tą ich szczoteczką i jest ok - teraz zaczełam sie zastanawiac, ze skoro mi tak łatwo to wychodzi, to moze niedomywam;)
    • nolle91 Re: Butelka dla dziecka przyzwyczajonego do Dr Br 10.02.13, 19:13
      Ja też karmiłam butelka dr. Browns i po 5 mies. zakupiłam NUK-a - DRAMAT!! To samo co u Ciebie.. Sprubowałam Tomme Tippe smoczek 1 i jest super ! :)
      • martab-k Re: Butelka dla dziecka przyzwyczajonego do Dr Br 12.02.13, 10:55
        ja polecam smoczek dynamiczny lovi jest o niebo lepszy od canpolu.
        • katbog Re: Butelka dla dziecka przyzwyczajonego do Dr Br 14.02.13, 20:44
          u nas się nie sprawdził, podobnie jak nuk i avent
    • pati4you2 Re: Butelka dla dziecka przyzwyczajonego do Dr Br 17.02.13, 17:08
      Mnie też denerwuje mycie tej butelki. Kupiłam Aventa i masakra! Synek łykał dużo powietrza, krztusił się i ulewał. Nie mam pojęcia jaką butelkę kupię teraz. Póki co nadal karmię Dr Brown'em
    • alutka314 Re: Butelka dla dziecka przyzwyczajonego do Dr Br 27.02.13, 23:42
      ja również karmie dr browns tylko ze ciezko jest mi dokupic smoczki do niej bo u mnie nie ma. i musze przez internet. córce próbowłam podawać z lovi ale nie chciala ciagnac z tommee tippe również nie dała sie oszukac. az wkonu kupilam z aventu. nie te natural tylko te zwykle i córka ciągnie z niego. butelke mam dalej z dr browna bo jeszcze boje sie o kolki a ona ma tendncje do nich wiec mam tylko smoczek z aventu. podobne sa kształtem dławic sie nie dławi tylko one maja inny przepływ i mleko leci szybciej ale dziecko sie przyzwyczai.
      • biedronka195 Re: Butelka dla dziecka przyzwyczajonego do Dr Br 18.07.14, 16:45
        Smoczki od butelek Canpol baby-easy start, mam baby,lovi,pasuja do butelek dr Br-szerokich,a canpol baby zwykłe do wąskich butelek dr Br.I maja bardzo podobny kształt do smoczkoe dr Br.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka