boogie_lass
30.01.13, 23:10
Moja córka (11 miesięcy) przez większość swojego życia piła z Dr Brown's i bardzo dobrze jej to szło. Niestety butelki ciężko się czyści; szczególnie środkowej "gumowej" części nie da się dokładnie wyszorować szczoteczką z powodu jej specyficznego kształtu i licznych zakamarków. Jest też już na tyle duża, by raczej nie groziły jej kolki (Dr Brown's bardzo nam pomógł w tej kwestii, gdy była młodsza).
Z tych powodów zmieniłam jej butelki na Nuk-a, polecanego przez znajomą.
Butelki ładne, kolorowe, z Kubusiem Puchatkiem. Czyści się je super. Niestety karmienie to tragedia. Przez smoczki S i M przez 30 minut wypiła w sumie ok. 5 ml odciąganego pokarmu. Przez L piła 200 ml kolejne 30 minut. Z butelki Dr Brown's pije 250 w ok. 5-6 minut.
W dodatku smoczek zapowietrza się. Muszę wyciągać jej go z ust co kilka sekund. Koszmar.
Jestem zrozpaczona. Na zestaw butelek i smoczków tej firmy wydałam ponad stówę, a jestem o krok od wywalenia ich do śmieci.
Czy możecie polecić mi jakieś butelki (łatwe w czyszczeniu, najlepiej beż żadnych odpowietrzających otworków (Tommee Tippee z takimi otworkami też nam się zapowietrzały) ze smoczkami podobnymi do Dr Brown;s. Zastanawiam się nad Aventem - smoczek ma chyba prawie identyczny kształt co w Dr Brown's. Czy warto? Jeśli tak, to jaki model?