Dodaj do ulubionych

Butle dr browns

01.12.13, 12:27
Dziewczyny używa któraś z Was?? Mam problem z tymi buteleczkami. Przeszliśmy z lovi na nie ze wzgl na masakryczone ulewania Młodego. Pomogło. Problem polega na tym iż w tych butelkach od czasu do czasu smoczek jakby zassysa się co bardzo irytuje synka bo nie leci mu wtedy mleko. Nie wiem dlaczego:( Postępuję według instrukcji tzn- nie mieszam mleka w butli nie wstrząsam nią, a ta rureczka odpowietrzająca podczas karmienia otoczona jest mlekiem. Dzieje się to praktycznie zawsze podczas każdego karmienia tzn najpierw mały spokojnie je, mleko mu leci i nagle w pewnym momencie przestaje, co go strasznie wkurza i zaczyna się drzeć w niebogłosy:( Synek 5 tygodni, je mleko bebiko ha 1, butelki dr browns smoczek 1.
Obserwuj wątek
    • alutka314 Re: Butle dr browns 01.12.13, 20:52
      może masz jakąś wadliwą butelkę. Moja pije z Dr Browna od urodzenia. Miałam ich ok 10 i ani jedna się nie zasysała. Mleko robiłam tak że wlewałam wodę dosypywałam mm zakręcałam butlę i wstrząsałam. potem wsadzałam tą rurkę i smoczek, potrząsałam nią pare razy i dawałam dziecku.
      Aha ja miałam butelkę z szeroką szyjką:)
      • manieczka.11 Re: Butle dr browns 03.12.13, 18:32
        Klaxa? A czemu niby w tych butlach mieszac nie wolno? Ja tez ich uzywam od poczatku i mieszam normalnie w butli, choc czasem z nakretka. Butle sa ok.
        • alutka314 Re: Butle dr browns 03.12.13, 23:37
          Bo proszek może się dostać do tej rurki i nie będzie się prawidłowo odpowietrzała. Takie coś pisało na ulotce
    • magdapac86 Re: Butle dr browns 24.12.13, 20:20
      Uzywam ich od zawsze bo moim dziecia sluza najlepiej, miedzy innymi dlatego ze sie nie zasysaja jak inne.upewnij sie, ze rurka jest pionowo bo czasami zle wcisnie sie w gume no I w buzi musi byc tylko odstajaca czesc smoczka bez tej otoczki bo wtedy zle leci.
    • headvig Re: Butle dr browns 06.02.14, 22:36
      my też używamy. normalnie wlewam wodę, potem wsypuję proszek i zakręcam zakrętką, potrząsam. można kupić specjalne zakrętki dr bronwn's, ale ja mam taką po buteleczce gotowej mieszkanki bebiko (miałam do szpitala) i pasuje, mamy butle z wąską szyjką. potem odkręcam, wkładam rurkę i zakręcam smoka.
      kilka razy zdarzyło mi się potrząsać/mieszać z rurką i zatyczką na smoku, gdy nie miałam przy sobie tej zakrętki, ale wtedy mleko się leje z pod nakrętki smoka.
    • marina111 Re: Butle dr browns 07.02.14, 15:53
      To dziwne bo to jedyna butelka ktora mi sie nie zasysa. Dlatego je bardzo lubie. A nie cackam sie tK jak ty i mieszkam mleko w butli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka