Dodaj do ulubionych

Jakie mleko modyfikowane najlepsze?

06.02.14, 08:14
HEJ DZIEWCZYNY! PISZĘ PONIEWAŻ CHCIAŁA BYM WIEDZIEĆ AKIE MLEKO MODYFIKOWANE JEST NAJLEPSZE A MIANOWICIE CHODZI MI O ROBIENIE KUPEK ... Z PIERWSZYM DZIECKIEM PODAWAŁAM NAN HA I POPROSTU BYŁA MASAKRA... NIE DOŚĆ ŻE MAŁA MIAŁA PROBLEMY ZE ZROBIENIEM KUPKI TO JESZCZE TO CIĄGŁE CHLUSTANIE - ULEWANIE..... TYM RAZEM CHCIAŁA BYM TEGO UNIKNAĆ I WIEDZIEĆ W RAZIE CZEGO JAKIE MLEKO NAJLEPIEJ PODAWAC W RAZIE PROBLEMÓW Z KARMIENIEM POZDRAWIAM I CZEKAM NA WASZE ODPOWIEDZI
Obserwuj wątek
    • natalusk Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 08:24
      Ciężko to stwierdzic każde mleko działa na każde dziecko inaczej.
    • tulimatka Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 08:40
      Ulewanie nie musiało mieć nic wspólnego z mlekiem - noworodki i niemowlęta mogą ulewać z racji niedojrzałego układu pokarmowego. Warto zadbać by dziecko po każdym posiłku odbiło. Co innego z chlustaniem - to zaliczane jest jako anomalia i jeśli często się powtarza z pewnością należy udać się do pediatry choćby rejonowego.
      Mm trudno doradzić gdyż dzieci reagują indywidualnie. Spróbuj może Bebilon, Hipp. Musisz sama dojść co dziecku będzie pasować.
      I proszę - nie pisz drukowanymi, źle się to czyta, polecam netykietę ;-)
      • madzia123mz Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 09:09
        Ulewanie ulewaniem ale to bylo chlustanie... ponad wieksza połowa była oddawana, a lekarz pediatra oczywiście stwierdziła niedojrzały układ pokarmowy a małej odbijało sie za kazdym razem po posilku a mimo to chlustała... jak pani doktor nic dziwnego w tym nie widziała.... a jak sie okalzalo w pozniejszym czasie moje dziecko mialo refluks... dopiero jak skonczyła 2 lata otzrymała leki ktore juz powinna otrzymać w wieku niemowlecym, a przez ten refluks dziecko kaszlało wrecz sie dusilo i wmawiano mi ze to astma oskrzelowa sterydy wziewy itp a tu co innego.. ale cóż....
        Słyszałam poniekąd ze duzo osób wlasnie narzeka na nan ha ze dzieci chlustaja po tym mleku ale tez duzo chwali sobie bebilon? któraś podawała to mleko?
        • ashraf Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 09:13
          Ja uzywalam Aptamilu (odpowiednik Bebilonu) i wszystko bylo ok, ale mleko trzeba dobrac indywidualnie. Bebilon ma rozne wersje - dla potencjalnych alergikow czy dzieci z innymi problemami zdrowotnymi, z tego co pamietam, to jest tez opcja dla dzieci z refluksem.
        • tulimatka Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 10:42
          madzia123mz napisała:

> Ulewanie ulewaniem ale to bylo chlustanie... ponad wieksza połowa była oddawana
          > , a lekarz pediatra oczywiście stwierdziła niedojrzały układ pokarmowy a małej
          > odbijało sie za kazdym razem po posilku a mimo to chlustała... jak pani doktor
          > nic dziwnego w tym nie widziała....

To miałaś złą lekarkę - może ją zmień? Jak można od razu zalecić sterydy bez innych badań typu np usg brzuszka..? Niestety mamy sporo lekarzy "na odwal się"

a jak sie okalzalo w pozniejszym czasie moj
          > e dziecko mialo refluks... dopiero jak skonczyła 2 lata otzrymała leki ktore ju
          > z powinna otrzymać w wieku niemowlecym, a przez ten refluks dziecko kaszlało wr
          > ecz sie dusilo i wmawiano mi ze to astma oskrzelowa sterydy wziewy itp a tu co
          > innego.. ale cóż....
          > Słyszałam poniekąd ze duzo osób wlasnie narzeka na nan ha ze dzieci chlustaja p
          > o tym mleku ale tez duzo chwali sobie bebilon? któraś podawała to mleko?

Mnie gdy dokarmiałam mm lekarz od laktacji polecił bebilon. Ale moje dziecko nie miało jakiś specjalnych problemów. Pocieszające niech będzie dla Ciebie, że drugie dziecko wcale nie musi mieć takich dolegliwości jak pierwsze :-)
    • kiddy Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 09:35
      Mój synek ulewa od 3 tygodnia życia, w pewnym momencie chlustał. Podajemy mu Bebilon AR, dla dzieci z refluksem. Teraz zaczął 5 miesiąc i ciągle dajemy to mleko, bo po zwykłym chlusta. U nad poprawa była bardzo znacząca. Podkreślam jednak, że dziecko powinno mieć zrobione USG jamy brzusznej, żeby wykluczyć zaburzenia w budowie układu pokarmowego.
    • aaaniula Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 10:59
      W pierwszej kolejności: mleka HA to wymysł firm farmaceutycznych. Dziecko albo ma skazę- i musi przejść na mieszankę dla alergików (co zresztą wyraźnie jest napisane na opakowaniu mlek HA), albo skazy nie ma i takie mleko to zbędny wydatek i cudny zarobek dla firmy produkującej. zatem podawanie podawanie HA nie zapobiega skazie.
      Po drugie: jeśli mleko nie jest odpowiednie to należy je zmienić. Nie ma mleka, które jest dobre dla każdego dziecka. Mam wiele znajomych, które chwalą zwykłe bebiko, gromadę zadowolonych z bebilonu czy enfamilu.. Jeśli mleko powoduje zatwardzenia, zielone kupy, dziecko mocno ulewa- to należy je zmienić.
      Jeśli dziecko mocno ulewało to trzeba było podawać AR, albo zagęszczać mleko nutritonem. I zmienić lekarkę, która nie potrafi poradzić sobie z silnym problemem u dziecka.
      • madzia123mz Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 11:43
        tez tak zrobiłam ... pediatra został zmieniony z państwowego na prywatnego a mleko które poleciła mi pani doktor na NFZ to nutramigen któreg moja córka pić nie chciała i tyle ... Mam nadzieje ze przy drugim bobasku tak nie bedzie dlatego chciałam podpytac o rodzajach mleka zeby w razie czego wiedziec od jakiego zaczac. dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
        • edek.z.krainykredek Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 15:21
          bebilon comfort p. kolkom i zaparciom (daję z pronutra) - kupy rewelacja, zero zatwardzeń, dziwnych kolorów, ulewań, kolek. jest jedno ALE baardzo wkrzające, to mleko ma domieszkę mikrokaszki, która uwielbia zatykać smoki. ja używam avent natural i w sumie tam ze wzrostem dziecka są po prostu dodatkowe dziurki, przepustowość ta sama i 3,4 razy w jednym karmieniu muszę odtykać dziury. Co pediatrze mówię jakie mm stosuje to chwali. Najtańsze jest w rossmanie ok. 33 za puszkę 400g, ceny w mojej aptece powalają kiedyś pytałam skąd ta rożnica to aptekarka szczerze powoedziała że zamawiają po 1, 2 puszki dlatego, a mają te same hurtownie co drogerie. dodam że jest mniej słodkie niż zwykły bebilon i butelka po wypiciu nie śmierdzi, że się tak wyrażę.
          • madzia123mz Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 16:32
            dziekuje za informacje :)
          • anetajamroz Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 07.02.14, 20:02
            podobno od niedawna avent ma w ofercie smoczki trojprzepływowe do tych butelek natural, wlasnie zeby podawac dzieciom takie gestsze pokarmy. moze lepiej taki kupic niz po kilka razy w czasie karmienia bawic sie w odtykanie? ;) moze warto popytac w jakis sklepach, moze akurat juz beda je mieli? trzeba sobie ulatwiac zycie ;)
            • edek.z.krainykredek Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 08.02.14, 03:48
              dzięki próbowałam ale mój się krztusi z trójprzepływowym , za szybko leci nie nadąża połykać. jeszcze jest za mały na ten rozmiar. stopniowo zamieniam na zwykły bebilon i mam nadzieję że pójdzie gładko :-) jeszcze słowo o humanie, karmiłam nią pierwsze dziecko ale to było bardzo bardzo naprawdę dawno temu nie pamiętam dokładnie doznań więc nie polecam ani nie odradzam, tylko uważam że to bardzo tuczące mleko i kiedys czytałam że właśnie tak jest, jest polecane niejadkom i dzieciom o niskim przyrostom wagi i jak sięgam pamięcią rzeczywiście córka była grubaśna. Enfamilu nie próbowałam choć miałam probki, wg mnie mają agresywną kampanie reklamową, może dlatego takie drogie ;-)
              • alutka314 Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 08.02.14, 14:02
                Enfamil ma taki metaliczny zapach, moja nie chciała go pić. Wydaje mi się że cena enfamilu jest taka sama jak bebilonu.
                A jeśli chodzi o humanę to chyba masz rację to tuczące mleko. Moja jak słabo tyła to lekarka nam powiedziała żeby z humaną spróbować. Ale wkońcu nie dawałam córce bo nie mogłam jej dostać.
                U nas bebilon się sprawdził i do tej pory mała go pije
        • aaaniula Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 20:32
          Wracając do tematu- jeśli nie chciała pić nutramigenu to trzeba było próbować bebilon pepti- ale to powinien wiedzieć lekarz.
          Nie zakładaj, że będzie coś się działo, bo nie musi. Jeśli faktycznie coś będzie nie tak na "zwykłym" mleku to warto spróbować bebilon comfort. Ale to wszystko ze spokojem. Niemowlęta gazy i bóle brzucha często mają w "zestawie" :-)
          • madzia123mz Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 21:08
            Super! dziekuje dziewczyny! naprawde duzo informacji, które zapewne sie przydadzą za jakiś czas :)
    • murwa.kac madzia123mz 06.02.14, 18:36
      Wyłącz, proszę, Caps Lock - wielkie litery w sieci oznaczają krzyk - nie ma powodów, żeby krzyczeć na dziewczyny na forum.
      • olewka100procent Re: madzia123mz 06.02.14, 19:28
        pierwszemu dziecku podawałam właśnie mleko HA , przy innym prężył się i był niespokojny już podczas karmienia, więc stwierdziłam, że bede mu podawać to mleko, wydałam majątek na to mleko , no ale byłam młoda i niedoświadczona heh. Teraz daję bebilon comfort, ale czy ja wiem, rewelacji nie ma, kupy robi co 3 dni a w między czasie śmierdzące bąki , co trochę mnie dziwi , zapach zgniłego jajka . Będę zmieniać na zwykly bebilon . Najtańszy bebilon comfort jest w Polo , wczoraj kupowałam i zapłaciłam 32 zł
    • jugutka [...] 06.02.14, 19:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • magika82 Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 06.02.14, 20:12
        a ja z całego serca polecam Hipp Bio Combiotic z pre i probiotykami regulującymi pracę jelit. zanim trafiłam na to mleko przetestowaliśmy 7 innych.. dopiero po hippie problem z załatwianiem i ulewaniem zniknął bezpowrotnie.
      • kopiko-lol jugutka 06.02.14, 20:37
        Bardzo proszę o zmniejszenie sygnaturki do 4 linijek.
    • murwa.kac przeklejone przez moderatora 07.02.14, 18:18
      malami115

Szukałam na forum ale same stare wątki. Które MM według was jest najlepsze ? Oczywiście wiem, że mleko matki przebija wszytsko ale nie wiem , czy bede mogla karmić piersią.

koala0405

Mój synek ma 6 m-cy, karmię go piersią ale z uwagi na anemię muszę go dokarmiać. Miałam Nan i Bebiko . Próby nie powiodły się bo nie smakowało mu. Od paru dni o dziwo pije Humanę i chyba mu smakuje. Szkoda, że trudno dostępne.

agncwy

Zjedź nizej na głownej stronie niemowlaka to znajdziesz, bo chyba od wczoraj się nic nie zmieniło produkcji mm.
      • murwa.kac malami115 07.02.14, 18:19
        w wyborze mm nie pomoge

ale

skad przypuszczenie, ze nie bedziesz mogla karmic piersia?
    • koala0405 Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 07.02.14, 23:12
      my po wielu próbach z innymi mieszankami modyfikowanymi i tak wybraliśmy ponownie dla naszego 3 dziecka humanę i nie zawiedliśmy się...
      Nasz maluszek ma 6 m-cy i karmię go piersią ale też muszę go dokarmiać bo ma anemię. Humana trudna do zdobycia ale warto.
      • palea Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 23.02.15, 09:21
        Gdy moja córka skóńczyła 10 mcy, odstawiłam ją od piersi i pierwszym mleczkiem modyfikowanym było właśnie Bebilon 2. Jednak córeczka budziła się po nim w nocy wiele razy (ok 6 razy) prawdopodobnie z bólem brzuszka. Zmieniliśmy na Bebilon 2 na kolki i zaparcia. Cena kosmiczna: 33zł za 400g. Dla porównania za zwykły Bebilon 2 płaciłam 49,99zł za 1200g. Czyli za taką samą pojemność 1200g mleczka na kolki wychodzi 99zł! Efekt: prawie żaden. Mała też się budziła, może ze 4 razy. Zmieniliśmy na Hipp 2 Combiotic. Cena w promocji 36zł za 1000g, również ma te same witaminy i kwasy omega co Bebilon. Raczej przy nim zostaniemy, bo bóle brzuszka ustały w nocy, czasem obudzi się malutka raz czy dwa w ciągu nocy, ale wystarczy podać smoczek lub sama go sobie aplikuje i śpi pięknie. Nie wiem, czy Hipp to najlepsze mleczko, ale słyszałam, że NAN (Nestle) ma dużo cukru mlecznego (może powodować niestrawności), Bebiko to to samo co Bebilon tyle że bez witamin, Bebilon=kolki, o Enfamilu nic szczególnego nie słyszałam, a Hipp nam podpasował. Dobra relacja ceny do jakości. Ceny podaję z Rossmanna
        • miligrama Re: Jakie mleko modyfikowane najlepsze? 23.02.15, 13:20
          U nas od początku szło Nan Pro, też drogo na maksa, ale córeczce nic kompletnie nie dolegało. Pierwszy raz słyszę o niestrawności. A ceny, najlepiej polować w marketach, Nan Pro ma często promocje, 2 i 3 można kupić teraz w Polo za jakieś 32 zł przy dwóch sztukach. I to się powtarza raz na jakiś czas, więc można zrobić zapasy. I wychodzi taniej niż Bebilon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka