Dodaj do ulubionych

Dlaczego moje dziecko się pręży?

04.09.05, 09:36
Panie Doktorze moje dziecko karmione w sposób mieszany (pierś+Bebiko Omneo, z
przewagą tego drugiego)po każdym karmieniu i w przerwach pomiędzy, cały czas
stęka, pręzy się i wije. Nie wiem co zrobić, dodam że po konsultacji z
pediatrą poradziła podawać preparat przeciw kolkom (ja stosuję sab simplex i
plantex). Może powinnam zmienić mleko (wcześniej mały pił Bebilon i było
podobnie). Jaś ma prawie 5 tygodni. Bardzo proszę o poradę Pana Doktora i
inne emamy.
Obserwuj wątek
    • piotr-albrecht Re: Dlaczego moje dziecko się pręży? 04.09.05, 12:13
      Poza nietolerancja pokarmu (laktozy, białek mleka krowiego)takie objawy może
      dawac refluks żołądkowo-przełykowy. Jedyny dostepny sposób leczenia bez udziału
      lekarza to zagęszczanie pokarmu (nutriton, kleik ryżowy). Pozostałe sposoby
      leczenia (cizapryd, omeprazol) leża w gestii lekarza.
    • alex.x prężenie 04.09.05, 14:33
      Witam Cie serdecznie,
      moja córeczka karmiona podobnie (też pierś + bebiko omneo) wczesniej piła nan 1,
      ZACHOWUJE SIĘ TAK SAMO !!!!

Po jedzeniu pręzy się i płacze, robi taki dziubek i stęka, boli ją brzuszek aż
      wszystko jej się napina w brzuszku - czuję to nawet przez ubranie. Ma dopiero 2
      tygodnie, jest taka malutka i tak się męczy. Proszę napisz jeśli Twoje problemy
      się rozwiążą.

Ja myślę że to te mleka, holenderskie dziadostwa - w naszym kraju nie ma już nic
      polskiego, wszystko wykupione przez holendrów i nie wiadomo z czego robią te
      mieszanki. Dodam że mieszkałam w Holandii i wiem co nieco o skażeniu jedzenia w
      tym kraju, a teraz sama muszę mojemu dziecku podawać holenderskie mleko z
      holenderskich krów.

Nie wiem już czym malutką karmić, tak mi jej żal, moze znasz jakieś polskie
      mleko - czy COŚ TAKIEGO NIE ISTNIEJE ???

Mojej córeczce plantex nie pomógł, nie pomógł też koper, chętniej pije rumianek
      posłodzony glukozą - ale jej to nie pomaga. Dodatkowo wyszły krostki różowe na
      twarzy - nie wiem czy to nie uczulenie na mleko.. Nie wiem już co robić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka