Dodaj do ulubionych

niechce jeść z buteki

29.10.05, 09:42
moje dziecko 11 mie. oprucz piersi ine jedzenie mogło by dlaniej nie istnieć
oczywiście gotuje jej zupki ale zje 3-4 łyżeczki i wiencej niechce ani kaszki
( a kupowałam jusz róne smaki) a o mleku w butelce moge pomarzyć że wypije ,
ale zato nie ma problemu z piciem soczków z butelki.Jusz niemam pomysłów na
moje dziecko.
Obserwuj wątek
    • piotr-albrecht Re: niechce jeść z buteki 30.10.05, 08:07
      Mozna dodać soku do mleka, zupy i dalej cierpliwie próbować.
    • anvy Re: niechce jeść z buteki 02.11.05, 09:57
      Moj maly tez mial taki problem. Najpierw probowalismy zmiany smoczkow (lateks a
      silikon). Problem moze jednak tkwic w tym, ze malenstwo dostaje buteleczke od
      Ciebie. Takie maluchy sa bardzo przebiegle i na 100% czuje ze moze dostac
      cycusia. Trudno uwierzyc, a jednak to prawda. U nas bylo tak ze ode mnie nie
      jadl, choc probowalam wszelkich sposobow, dostal od taty i od razu zaskoczyl
      (od niani tez chetnie pil). Powodzenia
      • ulcia122 Re: niechce jeść z buteki 02.11.05, 10:36
        Dzienkuje,tylko jest mały problem bo jestem chwilowo sama bo tatuś wruci za
        miesionc ze szwecji najwyżej wtedy zprubujemy,bo dodanie soczku do mleka nic
        niedało,smoczki jusz wyprubowałam woli jednak silkon lateksowy smoczek nawet do
        soczku jej nie pasował.
        • piasek3 Re: niechce jeść z buteki 02.11.05, 13:30
          U nas tez byl problem z butla. Nie pomagala zmiana butelek, smoczkow itp.
          Okazalo sie, ze nasz 5 miesieczny maluch nie lubi jak sie go trzyma podczas
          jedzenia butla. Ktoregos razu poprostu podalam mu butle (mleko + troche ryzowej
          kaszki bananowej) jak lezal na poduszeczce, takze nie mogl sie zachlysnac.
          Zalapal natychmiast i tak juz caly tydzien. Sprobuj, moze zadziala. Trzymam kciuki
          • ulcia122 Re: niechce jeść z buteki 03.11.05, 09:45
            dzisiaj moja curcia twoim sposobem wypiła 100ml. mleka zawsze to jusz coś i mam
            nadzieje że bendzie coraz lepiej , dzienkuje za pomysł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka