ragazzina81 19.04.06, 10:40 zastanawia mnie od kiedy mozna bez obaw podawac danonki? moj syn ma 7 miesiecy i zaczelam mu je podawac.nie wiem czy dobrze robie? zaznacze ze nie zauwazylam jeszcze u niego zadnych skutków "ubocznych " Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-ta Re: od kiedy Danonki???? 19.04.06, 11:09 Twarożek podajemy 1-2 x w tyg. w 11-12mż i zaczynamy od naturalnych produktów. Danonki jako smakowe twarozki podawać zaczęłam jak syn skończył 12mż i uważam, że jest to pzryzwoity czas. Jest to produkt wysoko przetworzony i nie produkowany jako środek specjalnego przeznaczenia żywieniowego w specjalnych warunkach z zachowaniem starylności , selekcji produktów itp. tak jak inne produkty dla niemowląt Nutrici, Hippa, Gerbera, wiec dla niemowlaków sie nie spcejalnie nadaje pzrynajmniej wg. polskich zaleceń zywieniowych, bo co kraj to obyczaj. We Francji sery plesniowe daje się od 6mz i dobrze:-0Beata Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: od kiedy Danonki???? 20.04.06, 17:17 danonki to chyba po roku, bo to slodki smakolyk, ale dla dzieci, nie dla niemowlakow. Zamiast tego daj jogurt naturalny albo kefir. Odpowiedz Link Zgłoś