doro73 05.10.06, 12:18 Mój 3 tygodniowy synek jest karmiony butelką NAN HA i trochę piersią tyle ile mogę. Je co 1-1,5 godziny ok 100ml i często ulewa. Zastanawiam się nad zmianą mleka na inne może jakieś przeciw ulewaniu. Prosze Panią o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darekmarylka997 Re: często ulewa 05.10.06, 20:30 Witam moja Anusia też bardzo ulewała i mało przybierała na wadze polecam nutriton do kupienia w aptece bez recepty świetnie zagęszcza mleczko szkoda że wcześniej go nie zaczełam używać . Napewno będzie poprawa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: często ulewa 05.10.06, 20:36 Witam, Ulewanie może wynikać z niedojrzałości przewodu pokarmowego i nie zawsze musi mieć tło patologiczne. Istotna jest dokuczliwość i nasilenie objawów ( czy są bardzo obfite i po każdym karmieniu,czy w niewielkiej ilości i nie po każdym ) Ważne jest też,czy dziecko przwidłowo przybywa na wadze. z tego co Pani pisze - synek je bardzo duzo - zjada ponad litr mleka na dobę. może ulewanie wynika po prostu ze zbyt obfitych posiłków małego łakomczucha ? Proponuję zastosować terapię ułożeniowa tzn układać wyżej po karmieniach,dbać o odbijanie po posiłkach,układać wyżej do spania. Po zważeniu dziecka na kontroli pediatrycznej ( musi Pani pójśc najpóźniej w 6 tyg zycia)proszę wspólnie z pediatrą ustalic czy mleko AR (antyrefluksowe) istotnie jest potrzebne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renia2211 Re: często ulewa 07.10.06, 10:20 witammmmmm mialam ten sam problem,moj synek ma 7 tyg.to chyba tak ma byc z tym ulewaniem,dzieciaczkom naszym zoladeczek musi sie przystosowac....ja zmienilam mleko z bebilonu na bebiko i widac poprawe.ale bylo strasznie z niego az chlustalo.najwazniejsze zeby przybieral na wadze.... pozdrawiam i cierpliwosci wszystko sie unormuje Odpowiedz Link Zgłoś
annu Re: często ulewa 08.10.06, 14:03 Nie martw sie. jesli prawidlowo przybiera na wadze, to wszystko powinno byc dobrze. Moja mala ulewala od urodzenia do chyba 7 miesiaca, wszystkie posilki mleczne ladowaly na mnie. Wydawalo mi sie, ze oddawala wiecej nic jadla. Nie pomoglo zmienianie mleka, zageszczacze, itp. Lekarka powiedziala... Mala stanie na nogi i wszystko bedzie dobrze. I tak tez sie stalo. Stanela na 2-ch i ulewanie przeszlo samo z dnia na dzien. \ WIem, ze 7 czy iles miesiecy brzmi strasznie,,, ale szybko minelo. :) Najwazniejsze aby dzieciatko przybieralo na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś