Dodaj do ulubionych

jaki smoczek...

21.06.08, 17:43
dla pięciomiesięcznej córci, którą przestawiam na karmienie butelką( jest
jeszcze na piersi, ale chcę przejść na butelkę), czy z najmniejszą dziurką,
czy po 4 m-cu, a może większą, jakiej firmy? Jest taki wybór, że naprawdę się
w tym gubię...
Obserwuj wątek
    • izka_st Re: jaki smoczek... 21.06.08, 23:18
      Musisz od czegoś zacząć. To Twoja córka zdecyduje jaki kształt smoczka jej najbardziej odpowiada.
      My używamy silikonowych smoczków o anatomocznym kształcie firmy NUK. Mają 3 rozmiary w zależności od wieku dziecka 1. od 0 do 6 m-cy; 2. od 6-18m-cy i 3. powyżej 18 m-ca. Mają też rózne rozmiary otworów w zależności czy podajesz płyny, mleko czy papki. Jesteśmy zadowoleni.
      Preferuję silikonnowe smoczki ponieważ wydają mi się bardziej trwałe. Cały czas mam w pamięci zużyte, lepiące się smoki lateksowe. Ohyda...
      Jednak każde dziecko jest inne.
      Myślę, że to Twoje dziecko powinno zadecydować jaki smoczek najbardziej mu pasuje.
      • yoggi87 Re: jaki smoczek... 22.06.08, 01:06
        Mojej corce ksztalt smoczka nigdy nie robil roznicy, ciagnela z czego popadlo,
        tylko wielkosc dziurki miala znaczenie, bardzo sie denerwowala gdy za wolno
        lecialo. Najlepiej bedzie jak zasugerujesz sie opisami na opakowaniu w kwestii
        wieku dziecka oraz wielkosci dziurki (herbatka, mleko, kaszka, papka - to
        wszystko ma znaczenie.
        Jesli przestawiasz mala z piersi mysle, ze najlatwiej zaakceptuje smoczek
        okrogly typu avent lub canpol, a nie anatomiczny jak np. nuk. Silikonowe
        trwalsze, ale lateksowe podobno bardziej przypadaja dzieciom do gustu, sa
        bardziej miekkie.
    • katek2000 Re: jaki smoczek... 30.06.08, 19:42
      My w drugim miesiacu zycia malucha zaczynalismy od butelki Canpol Lovi jednak
      zdecydowanie nie polecam - uwazam ze to straszne badziewie, nie odpowietrzalo
      sie, sklejalo, katastrofa. Zamienilismy w tymze 2 miesiacu na Tommee Tippee
      closer to nature rozmiar 1 dla dzieci do 3 m-ca, jak dla mnie rewelacja, tyle ze
      dziurka bardzo mala wiec od razu przeszlam na rozmiar 2 (od 3 do 6 m-ca).
      Uzywamy do tej pory, Maly zadowolony, ja tez.
    • mmm_marta Re: jaki smoczek... 30.06.08, 20:46
      próbując łączyć karmienie piersią i butlą, byłam bardzo zadowolona z
      Tomme Tippee. Mogę polecić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka